Salade van geroosterde groenten
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- ½ kleine courgette
- ½ kleine aubergine
- 1 vleestomaat
- 4 eetlepels olijfolie met basilicum fles à 250 ml
- 1 blikje Ansjovis filets
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Groenten schoonmaken en in plakken van ca. ½ cm dik snijden.
Groenten op rooster leggen en licht insmeren met helft van olie.
Lekbak onder rooster plaatsen.
Groenten ca. 10 cm onder grill schuiven en ca. 10 minuten roosteren, halverwege keren.
Intussen ansjovis in stukjes snijden.
Groenten over vier borden verdelen.
Garneren met ansjovis, besprenkelen met rest van olie en bestrooien met zout en versgemalen peper.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 8
Salade niçoise met krieltjes en tonijn
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 bak krieltjes met lentedressing 450 g
- 400 g sperziebonen
- 3 eieren
- 1 ui
- 1 krop sla
- 1 blikje tonijn stukken in water 185 g
- 10 zwarte olijven
- 4 tomaten
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels wijnazijn
Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing in magnetron bereiden en iets af laten koelen.
Sperziebonen schoonmaken, halveren en in 4 minuten beetgaar koken.
Bonen afgieten en onder koud water afspoelen.
Eieren in 7 minuten hard koken, pellen en in partjes snijden.
Ui pellen en in halve ringen snijden.
Sla wassen, drogen en in stukken scheuren.
Tonijn laten uitlekken.
Olijven halveren.
Tomaten schoonmaken en in parten snijden.
Sla in grote schaal leggen.
Sperziebonen, tomaten, olijven, tonijn, ui, ei en krieltjes erover verdelen.
Van olie, azijn, zout en peper dressing kloppen.
Dressing over salade sprenkelen.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 8
Salade met zomerfruit en balsamicodressing
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 zakje veldsla 75 g
- 1 doosje bramen 150 g
- 1 perzik
- 50 g walnoten ongezouten
- 100 g belegen kaas pittig (stuk)
- 4 eetlepels balsamicodressing fles à 250 ml
Veldsla over vier borden verdelen.
Bramen wassen.
Perzik schillen en van pit af in blokjes snijden. In droge koekenpan walnoten kort roosteren.
Kaas in blokjes snijden.
Fruit, noten en kaas over veldsla verdelen.
Dressing goed schudden en over salade verdelen.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 8
Salade met zalm en kaasdressing
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 zakjes rucolasla à 30 g
- 1 rijpe avocado
- 1 tomaat
- 1 pakje Tsar filet zalmhaasje 150 g
- 2 eetlepels kappertjes potje
- 5 eetlepels mayonaise
- 50 g geraspte pittige kaas
- 3 eetlepels citroensap
Steeltjes van rucola snijden en sla over vier borden verdelen.
Avocado schillen en vruchtvlees in parten snijden.
Tomaat schoonmaken, halveren en zaadjes verwijderen.
Vruchtvlees in blokjes snijden.
Zalm in plakjes snijden.
Avocado, tomaat, zalm en kappertjes over rucola verdelen.
Mayonaise losroeren met kaas, citroensap, zout en versgemalen peper.
Dressing over salade schenken.
Lekker met geroosterd brood.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 8
Salade met yogodressing en bacon
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 nectarines
- 150 g zachte geitenkaas met honing Bettinne blanc
- 100 g bacon
- 1 zakje rucolasla-melange 75 g
- 3 eetlepels dressing yogomix fles à 500 ml
Nectarines schoonmaken, halveren, pitten verwijderen en vruchtvlees in plakken snijden.
Geitenkaas in stukjes snijden.
In droge koekenpan met antiaanbaklaag baconplakken 3 minuten bakken.
Sla met yogomixdressing omscheppen en over vier diepe borden verdelen.
Geitenkaas en nectarine over salade verdelen.
Baconplakken in stukjes snijden en op salade leggen.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 8
Salade met tonijn
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 zak slamelange 100 g
- 1 cup garneermix feta en olijven 155 g
- 1 zakje tonijnstukjes tuna pieces 85 g
- ½ cup balsamicodressing à 100 g
- stukje parmezaanse kaas ca. 50 g
- 4 Pan Tostado Italiaans geroosterde broodjes zak à 160 g)
Op schaal sla, garneermix en tonijn mengen.
Besprenkelen met dressing.
Kaas grof raspen en over salade strooien.
Serveren met pan tostado.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 8
Hummus
Dit recept biedt een eenvoudige manier om zelf heerlijke hummus te maken. Serveer het met trots op een feestelijke bijeenkomst of als bijgerecht. Smakelijk eten!
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 groot blik kikkererwten uitgelekt (ongeveer 500 gram)
- 1 eetlepel tahini sesampasta
- 125 ml water ongeveer, naar eigen inzicht
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- Sap van 2 citroenen
- Zout naar smaak
- Olijfolie
- Peper naar smaak
- Paprikapoeder naar smaak
Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een blender of keukenmachine.
Voeg naar smaak een beetje komijnpoeder toe.
Mix alles goed door elkaar.
Voeg op het laatste moment de olijfolie toe en mix opnieuw tot een glad mengsel.
Proef de hummus en pas de smaak aan met extra zout, peper of citroensap indien nodig.
Serveer de hummus in een mooi schaaltje, bestrooi met paprikapoeder en decoreer met een blaadje munt of koriander.
Geniet van de hummus met lekker Marokkaans brood, stokbrood of voeg wat partjes tomaat/komkommer toe als bijgerecht.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 8
Koude tomatensoep met kip
Snel te maken
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 sneetjes oud witbrood
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- ½ komkommer
- 1 pak gezeefde tomaten 500 ml
- 1 deciliter olijfolie
- zout
- peper
- 150 g gerookte kipfilet
Korstjes van brood snijden.
Brood weken in 1 dl water.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Komkommer wassen en in blokjes snijden.
In blender of keukenmachine brood, ui, knoflook en komkommer pureren.
Gezeefde tomaten en olie toevoegen en nogmaals goed pureren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Tot gebruik in koelkast zetten.
Kipfilet in reepjes snijden.
Soep serveren met reepjes kip.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 8
Avocado banaanmilkshake
AllerHande mei 2004 / snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 citroenen
- 2 kleine bananen
- 1 avocado goed rijp
- 2 bol vanilleroomijs bak à 1 l, Biologisch
- 600 ml melk pak à 1 l, Biologisch
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel
Citroenen halveren en uitpersen.
Bananen pellen en in stukken snijden.
Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
Avocado in stukken snijden.
Banaan en avocado met citroensap in blender of keukenmachine of in hoge kom met staafmixer tot gladde massa pureren.
Bollen ijs, melk, vanillesuiker en kaneel aan puree toevoegen.
Geheel tot schuimige massa draaien.
Milkshake over vier hoge glazen verdelen en rietjes erin steken.
Een handig trucje: gebruik bevroren bananen. Pel de bananen, snijd ze in stukken en leg die
op een plastic bord of dienblad enkele uren in de diepvries. Verpak de bevroren
banaanstukken in een diepvriesdoos om later in milkshakes te gebruiken. Ze blijven zo enkele
weken goed. Ontdooien is niet nodig, de shakes worden zo extra koud.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 8
Romige Aspergesoep met Groene Aspergetips
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 240kcal
Author: Cor Klaar
- 1 sjalotje
- 500 g witte asperges
- 1 eetlepel boter
- ½ deciliter witte vermout
- 2 kippenbouillontabletten
- 1 bakje groene aspergetips
- Zout
- 125 ml slagroom
- Versgemalen peper
Pel en snipper het sjalotje.
Schil de witte asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
Snijd de asperges in stukjes van 1 cm.
Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotjes zachtjes.
Voeg de stukjes asperges toe en bak ze ca.
2 minuten zachtjes mee.
Schenk de vermout erover en verwarm tot het vocht verdampt is.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 6 dl water toe.
Kook de aspergestukjes in ca.
10 minuten zachtjes gaar.
Kook intussen in een andere pan met ruim kokend water en zout de aspergekopjes en aspergetips in ca.
5 minuten beetgaar.
Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Doe de aspergestukjes met bouillon in een blender.
Voeg de slagroom toe en pureer alles op de hoogste snelheid in 1-2 minuten tot een gladde, schuimige soep.
Verwarm de soep opnieuw in een pan en breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in vier diepe borden en maak in het midden een bergje van groene aspergetips en aspergekopjes.
Wijnadvies:
Deze romige aspergesoep combineert goed met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Blanc. De citrusachtige tonen van de wijn complementeren de verfijnde smaken van de asperges.
Calories: 240kcal | koolhydraten: 17g | Protein: 6g | Vet: 16g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 8