Gegrilde Ribkarbonades met Sjalot-Tijmsaus
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 470kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 eetlepel scherpe gladde mosterd
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
- 4 ribkarbonades
- 6 sjalotten
- 50 g boter
- 3 takjes tijm
- 4 eetlepels rode wijn
- 190 ml vleesfond uit een pot
- 1 eetlepel slagroom
Meng de mosterd, citroensap en olijfolie in een kom.
Bestrijk de ribkarbonades met het mosterdmengsel en bestrooi ze met zout en peper.
Laat de smaken minstens 30 minuten intrekken.
Pel en snipper de sjalotten grof.
Smelt 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalotten 5 minuten op laag vuur.
Ris de tijmblaadjes boven de pan en voeg de rode wijn toe.
Laat de wijn verdampen.
Schenk de vleesfond in de pan en laat het 10 minuten zachtjes inkoken.
Verhit intussen de resterende boter in een braadpan.
Bak de karbonades aan beide kanten snel bruin en laat ze vervolgens op matig vuur in 10 minuten bruin en gaar worden, waarbij je ze halverwege keert.
Roer de slagroom door de sjalotten en breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de karbonades op vier warme borden en schep de sjalot-tijmsaus erover.
Wijnadvies:
Deze ribkarbonades met sjalot-tijmsaus vragen om een stevige rode wijn met kruidige tonen. Een Malbec of Syrah zou goed passen bij de smaken van dit gerecht. Serveer de wijn op kamertemperatuur voor een optimale smaakervaring.
Calories: 470kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 28g | Vet: 35g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 11
Romige Kalfslapjes met Walnoot Sinaasappelsaus
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g magere kalfslappen op kamertemperatuur
- 1 sinaasappel
- 25 g boter
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 150 g walnoten
- 125 ml slagroom
- 100 ml witte wijn
- 30 g verse peterselie fijngeknipt
Snijd de kalfslappen in blokjes.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil, en pers het sap uit.
Verhit boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan.
Voeg de fijngesneden knoflook toe aan het vlees en bak mee.
Voeg de sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe aan het vlees en breng aan de kook.
Draai het vuur laag, dek af en laat het vlees ca.
40 minuten stoven.
Rooster intussen de walnoten kort in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
Breng de helft van de walnoten in een steelpan met dikke bodem samen met de slagroom en witte wijn aan de kook.
Zet het vuur laag, plaats de pan op een vlamverdeler en laat de saus 30 minuten trekken.
Verkruimel de andere helft van de walnoten.
Pureer het walnoot-roommengsel met een staafmixer (voeg eventueel wat stoofvocht van de kalfslappen toe).
Schenk de roomsaus in de braadpan met het vlees en laat nog 10 minuten onafgedekt sudderen.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en verdeel het over vier borden.
Strooi verse peterselie en de achtergehouden walnoten eroverheen.
Wijnadvies:
De romige textuur en rijke smaak van dit gerecht passen goed bij een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier. Als je liever rood drinkt, probeer dan een zachte Merlot of een Pinot Noir.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 28g | Vet: 45g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 11
Italiaanse Gehaktballen met Rösti en Tomatensalade
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 100 g salami in reepjes gesneden
- 400 g rundergehakt
- 2 grote uien gepeld en fijngehakt
- 1 kg aardappels geschild
- 10 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 500 g tomaten in plakken gesneden
- Zout en peper naar smaak
Meng de salami, ½ theelepel zout en peper door het rundergehakt en vorm hiervan tussen je handen 4 gehaktballen.
Snipper een ui en snijd de andere ui in dunne ringen.
Rasp de aardappels grof (met behulp van een keukenmachine) en druk het vocht eruit met behulp van een zeef.
Meng de uisnippers, zout en peper door de geraspte aardappels.
Vorm 8 platte rondjes van het röstimengsel.
Verhit in 2 grote koekenpannen elk 2 eetlepels olijfolie.
Bak de rösti in de olie ongeveer 15 minuten aan elke kant op matig vuur, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie en braad hierin de gehaktballen rondom aan.
Leg een deksel op de pan en laat de gehaktballen nog ongeveer 15 minuten op zacht vuur bakken, af en toe keren.
Klop in een kom de resterende olijfolie met balsamicoazijn en zout en peper naar smaak tot een dressing.
Schik de plakken tomaat en uienringen op een schaal en druppel de dressing erover.
Verdeel de gehaktballen en rösti over vier borden en serveer met de tomatensalade.
Serveer met een frisse groene salade en knapperig brood.
Wijnadvies:
Deze Italiaanse gehaktballen passen goed bij een stevige rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 11
Pittige Indische Nasi Goreng met Varkensvlees
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g varkensfilet in blokjes gesneden
- 1 eetlepel sambal
- 4 eetlepels zoute ketjap
- 1 mespunt ketoembar gemalen korianderzaad
- ½ theelepel gemalen laos
- ½ theelepel gemalen koenjit kurkuma
- 3 theelepels djahé gemalen gember
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 100 g magere spekreepjes
- 2 uien fijngesnipperd
- 300 g prei in ringen gesneden
- 150 g soepgroenten diepvries
- 300 g rijst
- 3 teentjes knoflook geperst
- 2 theelepels suiker
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Meng het varkensvlees met de sambal, de helft van de ketjap, de geperste knoflook, 1 theelepel zout, de suiker en de specerijen.
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak hierin het gemarineerde vlees tot het gaar is.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes uit en fruit de fijngesnipperde ui in het uitgebakken spekvet.
Voeg het gebakken spek en de ui toe aan het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap.
Voeg de prei en de soepgroenten toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 minuten al omscheppend door, zodat de smaken goed mengen.
Serveer de Indische nasi goreng direct.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij deze pittige nasi goreng.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 25g | Vet: 25g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 11
Hongaarse Kipstoofpot met Paprika
Bereidingstijd29 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 3 trostomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g gerookte spekblokjes
- 1 grote ui grof gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel pikante paprikapoeder
- 400 g kipbraadsticks biologisch
- 2 zoete puntpaprika's in reepjes
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 125 ml kippenbouillon van ¼ tablet
- Zout en peper naar smaak
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin de gerookte spekblokjes uit.
Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak ze in 3-4 minuten zachtjes glazig.
Strooi het pikante paprikapoeder over het mengsel.
Voeg de kipbraadsticks toe en bak ze nog 5 minuten, af en toe omscheppen.
Voeg de tomatenblokjes, paprikareepjes en gedroogde tijm toe aan de kip en bak nog 1 minuut mee.
Breng op smaak met zout en peper en voeg de kippenbouillon toe.
Stoof de kip met de deksel op de pan in 15-20 minuten zachtjes gaar.
Serveer de Hongaarse kipstoofpot met gekookte aardappels, zure room en een groene salade met sperziebonen.
Wijnadvies:
Deze Hongaarse kipstoofpot smaakt heerlijk met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.
Serveer met gekookte aardappels en zure room voor een complete maaltijd.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 11
Smakelijke Stoofpot: Hamlappen met Pruimen
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g hamlappen op kamertemperatuur
- 2 theelepels Chinees vijfkruidenpoeder
- 50 g boter
- 50 g bakbacon
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 100 g pruimen zonder pit in reepjes
- 100 ml cider of appelsap op kamertemperatuur
Bestrooi de hamlappen met vijfkruidenpoeder, ½ theelepel zout en peper.
Verhit in een braadpan de boter en braad de hamlappen in 5 minuten rondom aan.
Haal de hamlappen uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet de bacon knapperig.
Laat de bacon uitlekken op keukenpapier en verkruimel deze.
Bak in hetzelfde bakvet de ui en knoflook zachtjes glazig.
Schuif het ui-knoflookmengsel opzij in de pan en doe de hamlappen met het vrijgekomen vleessap terug in de pan.
Leg de pruimenreepjes naast het vlees en schep de ui en knoflook over het vlees.
Schenk de cider langs de rand van de pan.
Stoof de hamlappen afgedekt in ongeveer 50 minuten gaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de hamlappen uit de pan en snijd ze in repen.
Verdeel het vlees over vier borden, schep de pruimensaus erbij en strooi de verkruimelde bacon erover.
Wijnadvies:
Deze gestoofde hamlappen met pruimen passen goed bij een volle rode wijn zoals een Merlot of Shiraz. De rijke smaken van het gerecht worden mooi aangevuld door de fruitige tonen van de wijn.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 10g | Sugar: 2.5g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 11
Smakelijke Stoofschotel: Hamlappen met Hutspot
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g hamlappen in grove stukken
- 50 g boter
- 500 g aardappels geschild
- 1 kilo panklare hutspotgroente
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 250 ml vleesbouillon van tablet
- 150 ml volle melk
- 3 plakjes ontbijtkoek in blokjes
- 2 sneetjes oud witbrood verkruimeld
Wrijf het vlees in met zout en peper.
Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de ui (uit de hutspotgroenten) toe en bak deze 2-3 minuten zachtjes mee.
Voeg de helft van de tijm toe en schenk de bouillon erbij.
Laat het vlees 20 minuten zachtjes stoven.
Kook ondertussen de aardappels met de hutspotgroenten in 20 minuten gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
Roer de melk, 10 g boter en de rest van de tijm door de puree tot een smeuïge puree ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de ontbijtkoek door het vlees en bind het vocht al roerend.
Schep het vlees met de saus in een ovenschaal en strijk de hutspot erover uit.
Smelt de rest van de boter en meng deze door het broodkruim.
Strooi het broodkruim over de hutspot.
Zet de schaal afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de schotel in het midden van de oven in 1 uur goudbruin en door en door heet.
Wijnadvies:
Deze gestooofde hamlappen met hutspot passen goed bij een stevige rode wijn zoals een Merlot. De volle smaak van de wijn en de zachte tannines complementeren de rijke smaken van het gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 10g | Sugar: 2.5g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 11
Mediterrane Krieltjes-Tomatensalade met Brie
Bereidingstijd23 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 gram verse krieltjes geschild
- 1 ui gesnipperd
- 1 groene paprika gesnipperd
- 500 gram cherrytomaten gewassen
- 250 gram roombrie in plakken gesneden
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 100 gram verse honing-mosterddressing
Voorgaar de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.
Bak de voorgegare krieltjes gedurende 5 minuten.
Voeg de gesnipperde ui en paprika toe en bak nog 3 minuten onder regelmatig omscheppen.
Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee.
Meng de honing-mosterddressing door het krieltjesmengsel.
Verdeel de salade over vier borden en leg de plakken brie er bovenop
Wijnadvies:
Deze krieltjes-tomatensalade met brie is heerlijk verfrissend en romig, waardoor een lichte en fruitige witte wijn perfect samengaat. Probeer een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Pinot Grigio uit Italië voor een goede combinatie.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 18g | Vet: 32g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 11
Romige Tagliatelle met Zeevruchten
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 400 g groene en witte tagliatelle
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 blikken gepelde tomaten à 400 g
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel suiker
- 1 potje zwarte olijvenplakjes 240 g
- 300 g fruits de mer gemengde zeevruchten
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pel en snipper de uien en knoflook.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uien en knoflook 5 minuten zachtjes.
Voeg de gepelde tomaten, balsamicoazijn, suiker en 2/3 van de olijven toe.
Laat alles 5 minuten op hoog vuur inkoken.
Roer de fruits de mer door de saus en verwarm nog 1 minuut.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Verdeel de tagliatelle over vier borden en schep de tomatensaus erover.
Garneer met de resterende olijven.
Serveer deze romige tagliatelle met zeevruchten met een groene salade en eventueel wat vers geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino vormt een uitstekende combinatie met dit gerecht.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 20g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 11
Romige Rode Ui Stamppot met Gegrilde Varkensfiletlapjes
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kg kruimige aardappels
- 500 g rode uien
- 1 rode paprika
- 5 eetlepels margarine vloeibaar
- 4 varkensfiletlapjes
- 100 ml melk
- Zout en peper naar smaak
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken.
Kook ze met een snufje zout in ca.
20 minuten gaar.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Maak de rode paprika schoon en snijd deze in reepjes.
Verhit 3 eetlepels vloeibare margarine in een braadpan.
Schroei de varkensfiletlapjes aan beide kanten dicht.
Verlaag de warmtebron en bak de filetlapjes in 10 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
Bestrooi ze met zout en peper.
Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels vloeibare margarine.
Voeg de uien en paprika toe en bak ze ca.
5 minuten zachtjes.
Giet de aardappels af en maak er met de melk een puree van.
Schep het uimengsel door de puree en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de gegrilde varkensfiletlapjes.
Wijnadvies:
De hartige smaken van de stamppot en de sappige varkensfiletlapjes vragen om een rode wijn met een fruitig karakter. Probeer een lichte Pinot Noir uit Frankrijk of een Merlot uit Chili voor een goede combinatie.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 11