Knapperige Kaas-Sesam Spiralen
Deze krokante kaas-sesam spiralen van bladerdeeg zijn heerlijk als borrelhapje of bij een feestelijke gelegenheid.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 25 personen
Calories: 95kcal
Author: Cor Klaar
mes
kommetje
diep bord
kwastje
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
Laat de plakjes bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.
Strooi wat bloem op het werkblad of een snijplank.
Leg telkens 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en verwijder het bakpapier ertussen.
Snijd de stapeltjes bladerdeeg in 6 gelijke repen.
Draai elke reep in een spiraalvorm.
Meng in een diep bord de sesamzaadjes en Parmezaanse kaas.
Klop in een kommetje de eieren los met 2 eetlepels water.
Bestrijk de spiralen met het losgeklopte ei en bestrooi met het kaas-sesammengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de spiralen erop.
Bak de spiralen 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveertip:
Serveer warm of op kamertemperatuur als borrelhapje of bij een kaasplank.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Prosecco past perfect bij deze kaas-sesam spiralen.
Calories: 95kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 3g | Vet: 6g | Zout: 0.3g | Sugar: 0.5g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 4
Speculaas Wentelteefjes met Frisse Smoothie
Een heerlijk verwarmend ontbijt of lunch met speculaas wentelteefjes en een frisse mandarijn-banaan smoothie. Perfect voor een gezellige start van de dag.
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 430kcal
Author: Cor Klaar
diep bord
Garde of vork
Staafmixer of blender
Voor de wentelteefjes:
- 8 sneetjes oud wit brood
- 12 speculaasjes
- 3 eieren
- 150 ml melk
- 1 tl kaneel
- 2 el basterdsuiker of rietsuiker
- Boter of plantaardige bakboter
Voor de smoothie:
- 2 bananen
- 4 grote mandarijnen
- 1 sinaasappel
- 200 g Griekse yoghurt
Bereidingswijze voor de wentelteefjes:
Klop in een diep bord de eieren los.
Roer de melk en suiker door het eimengsel met een garde of vork tot de suiker volledig is opgelost.
Verkruimel de speculaasjes en voeg deze toe aan het mengsel.
Doop de sneetjes brood in het eimengsel en zorg dat ze goed doordrenkt zijn.
Bestrooi de wentelteefjes met extra verkruimelde speculaas.
Verhit wat boter in een koekenpan en bak de sneetjes goudbruin en stevig aan beide zijden.
Bereidingswijze voor de smoothie:
Was de sinaasappel en rasp een klein beetje van de schil.
Pers de sinaasappel en mandarijnen uit.
Voeg de bananen en sinaasappelrasp toe aan het sap.
Giet het mengsel over de Griekse yoghurt en mix alles met een staafmixer of blender tot een gladde smoothie.
Serveer de smoothie samen met de wentelteefjes voor een complete maaltijd.
Serveertip:
Garneer de smoothie met een snufje kaneel of een plakje banaan, en serveer de wentelteefjes met een scheutje honing of poedersuiker.
Wijnadvies:
Omdat dit een ontbijt- of lunchgerecht betreft, is een glas vers geperst sinaasappelsap of een kopje koffie een perfect alternatief.
Calories: 430kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 4
Feestelijke Paasbrood Wentelteefjes met Appel-Basilicumsalsa
Een feestelijk gerecht van paasbrood wentelteefjes met een frisse appel-basilicumsalsa. Perfect voor een uitgebreid paasontbijt of brunch!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 4 sneetjes paasbrood
- 3 appels geschild en in stukjes gesneden
- Sap van 1 sinaasappel
- 2 eetlepels gemberjam
- 2 eetlepels verse basilicum in dunne reepjes
- 2 eieren
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel gemalen kardemom of kaneel
- 300 ml melk
- Vloeibare margarine
- Poedersuiker
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Breng de stukjes in een pan met sinaasappelsap en gemberjam aan de kook.
Kook de appels in 8-10 minuten tot een compote.
Laat de compote afkoelen en schep de basilicum erdoor.
Klop in een kom de eieren met suiker en kardemom tot een romig mengsel en klop vervolgens de melk erdoor.
Haal de sneetjes paasbrood door het eimengsel en leg ze in een diep bord.
Schenk de rest van het eimengsel erover.
Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de sneetjes paasbrood in ongeveer 4 minuten goudbruin en krokant.
Leg de wentelteefjes op 4 borden, bestuif ze met poedersuiker en schep de appel-basilicumsalsa ernaast.
Serveertip:
Garneer met een paar blaadjes verse basilicum en serveer met een glas verse jus d’orange.
Wijnadvies:
Deze Paasbrood Wentelteefjes combineren perfect met een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een fruitige witte wijn zoals Riesling.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 7g | Vet: 9g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 4
Minisandwiches met Lichte Eiersalade
Deze lichte en gezonde minisandwiches met eiersalade, veldsla en komkommer zijn perfect voor een voedzaam ontbijt, lunch of als handige meeneemhap!
Bereidingstijd18 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
diep bord
mes
huishoudfolie
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 1 hardgekookt ei
- 2 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
- 4 plakjes komkommer
- Handje veldsla
- Zout en peper naar smaak
Prak het hardgekookte ei fijn in een diep bord.
Meng de Griekse yoghurt met de fijngehakte peterselie, bieslook, en zout en peper naar smaak.
Voeg dit toe aan het geprakte ei en meng goed.
Bestrijk beide sneetjes volkorenbrood met de eiersalade.
Leg de plakjes komkommer en een handje veldsla op één van de sneetjes brood.
Plaats het andere sneetje brood met de eiersalade naar beneden erop en druk lichtjes aan.
Snijd de sandwich diagonaal in 4 kleine driehoekjes om minisandwiches te maken.
Verpak elke minisandwich strak in huishoudfolie om ze gemakkelijk mee te nemen.
Serveertip:
Serveer direct of neem mee als een handige snack voor onderweg. Voeg een handjevol druiven of noten toe als extra bijgerecht.
Wijnadvies:
Een sprankelende witte wijn zoals Prosecco past perfect bij de frisse en lichte smaken van deze minisandwiches.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 6g | Zout: 0.6g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 4
Indische Gehaktballen met Seroendeng en Pinda's
Deze Indische gehaktballen met een krokant laagje seroendeng en de zachte smaak van gehakte pinda's vormen een heerlijk gerecht met een authentiek Indonesisch tintje.
Bereidingstijd40 minuten min
Land van herkomst: Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 ballen
Calories: 365kcal
Author: Cor Klaar
- 25 g boter
- 1 ei
- 1 sneetje witbrood zonder korst, in stukjes
- 2 theelepels sambal oelek
- 3 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels seroendeng
- 50 g ongezouten pinda’s grof gehakt
- 500 g gehakt rundvlees of half-om-half
- 1 teen knoflook geperst
Besprenkel het brood in een diep bord met 2 eetlepels ketjap manis en laat intrekken.
Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, het geweekte brood, sambal oelek, knoflook en gehakte pinda’s toe.
Kneed alles goed door elkaar tot een egaal mengsel.
Vorm met vochtige handen 4 gehaktballen en rol ze door de seroendeng op een diep bord.
Verhit de boter in een koekenpan op laag vuur en bak de gehaktballen gedurende 25 minuten, draai ze regelmatig.
Zet het vuur de laatste 3 minuten iets hoger om een knapperig korstje te krijgen.
Calories: 365kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.6g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 4
Kruidige Indiase Gehaktballen met Kerrie en Chili
Deze kruidige Indiase gehaktballen met kerrie en een vleugje chili zorgen voor een explosie van smaken. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met rijst of naan.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 50 g boter
- 100 ml melk
- 1 ei losgeklopt
- 1 klein chilipepertje fijngehakt (zonder zaadjes)
- 1 sneetje witbrood zonder korst
- 1 ui gesnipperd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- Currypasta naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- 500 g gehakt rundvlees of half-om-half
Week het sneetje witbrood 2 minuten in de melk en knijp het daarna uit.
Meng het uitgeknepen brood met het gehakt in een grote kom.
Voeg het losgeklopte ei, de gesnipperde ui, kerriepoeder, fijngehakte chilipeper, currypasta, peper en zout toe.
Kneed alles goed door elkaar.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en vorm met vochtige handen gehaktballen.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen gedurende 4 minuten rondom bruin.
Zet het vuur laag en laat de gehaktballen nog 20 minuten garen.
Draai ze regelmatig om.
Serveertip:
Serveer met basmatirijst, een frisse yoghurtsaus en naanbrood voor een compleet Indiase maaltijd.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Shiraz of een Zinfandel sluit mooi aan bij de kruidige smaken van dit gerecht.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 24g | Vet: 26g | Zout: 0.75g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 4