Hartige Vispannenkoekjes met Aziatische Flair
Tsja kia ping
Bereidingstijd55 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Kevenaar
kommen
paletmes
invetkwastje
lepels
mes
koekepan met dikke bodem
slabak
- 250 g gepelde garnalen
- ¼ l ketjap
- 1 wijnglas droge witte wijn
- 150 g bloem
- 5 eiwitten
- Reuzel of andere olie
- Komkommersalade voor serveren
Marineer de garnalen gedurende 30 minuten in een mengsel van ketjap en witte wijn.
Laat ze daarna uitlekken.
Maak een glad beslag van bloem en eiwitten in een beslagkom.
Verhit de reuzel in een koekepan met dikke bodem tot deze flink heet is.
Schep een lepel beslag in de pan, voeg een paar eetlepels gemarineerde garnalen toe, bedek met nog een paar lepels beslag en bak tot de bovenkant droog is.
Keer de pannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant goudbruin.
Serveer de vispannenkoekjes met een verfrissende komkommersalade.
Probeer variaties door garnalen te vervangen door shrimps, stukjes krab of kreeft.
Voeg de gemarineerde garnalen direct toe aan een gewoon pannenkoekbeslag voor een snellere bereiding.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 10g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 17
Frisse Vruchtencrêpes Rothschild
Geniet van een verfijnde twist op traditionele crêpes met deze Frisse Vruchtencrêpes Rothschild.
Gevuld met fruit en overgoten met een heerlijke soufflé-beslag.
Een perfecte afsluiter voor een feestelijk diner of een luxe brunch!
Strooi wat poedersuiker erover voor een elegante presentatie.
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
flensjespan
paletmes
Invetskwastje
sauspannen
lepels
mes
salamander
vuurvaste schotel
Voor de Vruchtenvulling:
- 50 g verse appels in blokjes
- 50 g sappige abrikozen in blokjes
- 2 dl verfrissende Curaçao
Voor het Soufflé-Beslag:
- 2 dl melk
- 75 g suiker
- 40 g aardappelmeel
- 40 g boter
- 4 eidooiers
- 6 eiwitten
Voor de Crêpes:
- 300 g bloem
- 3 dl melk
- 70 g suiker
- Snufje zout
- 2 eieren
- Boter
- Poedersuiker voor afwerking
arineer de fruitblokjes (appels en abrikozen) met een vleugje Curaçao en zet opzij.
Verwarm 2 dl melk met 75 g suiker tot het kookt.
Meng aardappelmeel met een beetje melk en voeg dit mengsel toe aan de verwarmde melk.
Laat het koken en haal van het vuur.
Laat het afkoelen.
Voeg de boter en eidooiers toe aan het afgekoelde mengsel.
Meng goed en vouw de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel.
Voor de crêpes, meng bloem, 3 dl melk, 70 g suiker, zout en 2 eieren tot een glad beslag.
Bak dunne crêpes in een flensjespan met een beetje boter.
Bedek elke crêpe met een laag vruchtenbeslag en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C tot ze lichtbruin en gaar zijn.
Leg een tweede crêpe bovenop elke gebakken crêpe.
Bestrooi met poedersuiker en gebruik een gloeiend ijzer om decoratieve strepen op de crêpes te trekken.
Serveer deze frisse vruchtencrêpes met een glas zoete dessertwijn, zoals Sauternes of een lichte Muscat, om de smaken van het fruit en de Curaçao te complementeren.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 0.6g | Sugar: 40g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 17
Verfijnde Flensjes Gil Blas
Geniet van deze verfijnde flensjes met een heerlijke hazelnootvulling en een vleugje cognac.
Perfect als dessert of een luxe brunch.
Serveer de crêpes met poedersuiker voor een elegant en smaakvol resultaat.
Een feestelijke traktatie voor elke speciale gelegenheid!
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
flensjespan
kommen
lepels
paletmes
schotel
Invetskwastje
Voor de Crêpes:
- 300 g bloem
- 3 deciliter melk
- 50 g suiker
- Snufje zout
- 3 eieren
- Boter voor het bakken
Voor de Vulling:
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 100 g poedersuiker
- 40 g gehakte hazelnoten
- 1 theelepel citroensap
- Likeurglas cognac
Afwerking:
- Poedersuiker om te bestrooien
Maak een beslag van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren door alles goed te mengen in een beslagkom.
Verhit een flensjespan met een beetje boter en bak flensjes volgens de gebruikelijke methode.
Voor de vulling, roer de boter zacht en voeg de poedersuiker toe.
Meng goed door.
Voeg de gehakte hazelnoten, citroensap en cognac toe aan het boter-suikermengsel en meng alles goed door elkaar.
Bestrijk elke flensje met het hazelnoot-botermengsel.
Vouw de flensjes driehoekig op en plaats ze op een schaal.
Bestrooi de flensjes met poedersuiker voor het serveren.
Serveer de flensjes met een glas zoete Sauternes of een elegante dessertwijn zoals Moscato d'Asti om de smaken te complementeren.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 7g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 17
Crêpes Georgette
Laat je smaakpapillen dansen met deze heerlijke gevulde, zoete flensjes uit Frankrijk - Crêpes Georgette. Een smeuïge traktatie die de perfecte balans vindt tussen zachtheid en een verrukkelijke vulling. Bereid je voor op een culinair avontuur met dit vernieuwde recept!
Totale tijd40 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
invetkwastje
paletmes
kommen
- 250 g bloem
- 75 g suiker
- 3 eieren
- Snufje zout
- 4 dl melk
- 1 blik ananasblokjes
- 2 dl Maraschino
- 150 g suiker
- 1 dl water
- Jigger cognac
- Boter
- Poedersuiker
Maak van gezeefde bloem, suiker, eieren, zout en melk een zijdezacht beslag.
Week de ananasblokjes enkele tijd in een verwarmde marasquinstroop.
Voeg een scheutje cognac toe aan het beslag en meng vervolgens de uitgelekte ananasblokjes erdoor.
Bak de flensjes op de gebruikelijke manier in een flensjespan.
Serveer de flensjes, bestrooid met een vleugje poedersuiker.
Variatie 1:
Gebruik vulling van stukjes perzik (getremperd in Curaçao) voor een subtiele twist.
Variatie 2:
Kies voor een vulling van gemengd fruit (uit blik) met bijvoorbeeld Kirsch voor een extra smaakdimensie.
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 17
Gevulde Zoete Crêpes met Hazelnoten
Crêpes aux avelines Verwen je smaakpapillen met deze heerlijke Crêpes aux avelines, gevuld met een smeuïge hazelnootvulling.
Totale tijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
schotel
Lepel
kommen
Crêpes
- 250 g bloem
- 3 dl melk
- 50 g suiker
- Een snufje zout
- 2 eieren
- Boter
Hazelnotenvulling
- 125 g boter
- 75 g suiker
- Een snufje vanillesuiker
- 200 g hazelnoten geraspt met een amandelmolen
- 4 eetlepels slagroom
- Poedersuiker
Maak op de gebruikelijke wijze beslag van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren.
Bak dunne flensjes.
Roer intussen de boter zacht.
Voeg suiker, vanillesuiker toe en meng dan de geraspte hazelnoten (verkregen met een amandelmolen) toe.
Voeg ten slotte de stijfgeslagen slagroom toe.
Bestrijk de flensjes met een dunne laag van deze hazelnootvulling, rol ze op en bestrooi ze met poedersuiker.
Varieer met gesnipperde paranoten en gebruik in plaats van slagroom een dikke moc-cacrème.
Probeer een mengsel van geraspte walnoot, hazelnoot en amandel met marasquincrème in plaats van slagroom
Trakteer jezelf op deze heerlijke Crêpes aux avelines voor een zoet en verrukkelijk Frans genot!
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 10g | Vet: 28g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 17
Gevulde en Gepareerde Crêpentaart à la Parisienne
Geniet van de verfijnde smaak van deze Crêpes à la Parisienne, een zoete, gevulde en prachtig gepresenteerde flensjestaart.
Totale tijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Kevenaar
sauspannen
flensjespan
paletmes
invet kwastje
paletmes
lepels
vuurvaste schotel
Vanillesaus met Bitterkoekjes
- 100 g bitterkoekjes
- Likeurglas marasquin
- 4 dl melk
- 2 vanillestokjes
- 15 g maïzena
- 25 g suiker
- 1 eidooier
- 4 eetlepels room
Crêpes
- 300 g bloem
- 50 g suiker
- Een snufje zout
- 4 dl melk
- 2 eieren
- Boter
- 1 eiwit
- Poedersuiker
Verbrokkel de bitterkoekjes, bedruppel ze met marasquin en voeg ze toe aan de vanillesaus (maak de saus door de melk met vanillestokjes te verwarmen, voeg dan maïzena, suiker, eidooier en koude melk toe, laat het trekken, breng aan de kook en voeg vervolgens voorzichtig de room toe nadat het mengsel heeft gekookt).
Bak op de gebruikelijke manier flensjes van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren.
Bestrijk de flensjes met de saus, rol ze op en leg ze in een vuurvaste schaal.
Bedek met stijfgeslagen eiwit, bestrooi met poedersuiker en laat ze in de oven goudbruin worden.
- Vervang de bitterkoekjes door aangelengde amandelpers.
- Experimenteer met verschillende likeuren als alternatief voor marasquin.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 17
Vurige Cointreau Flensjestaart
geflambeerde, zoete flensjestaart
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
sauspan
vuurvaste schaal
invetkwastje
paletmes
lepels
mesje
- 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
- 3 dl ongezoete amandelmelk
- 75 g kokosbloesemsuiker
- Snufje roze Himalayazout
- 2 scharreleieren
- Boter om te bakken
- 75 g gekoelde citroenboter boter aangemaakt met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau
- Citroensap
- Citroenrasp
- Jigger Cointreau
- 1 dl cognac of sterke vieux
Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
Bereid van tevoren de citroenboter door boter te mengen met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau.
Vorm het tot een staafje en laat het in de koelkast opstijven (ongeveer 3 uur).
Plaats enkele dunne plakjes citroenboter op elk flensje, rol ze op en leg ze naast elkaar op een schaal.
Giet de cognac over de flensjes, flambeer ze en serveer ze terwijl ze nog branden.
- Probeer eens sinaasappelboter als alternatief voor citroenboter en flambeer met witte rum.
- Voeg de citroenboter toe aan een warme vanillesaus en schep een eetlepel saus over elk flensje.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 15g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 17
Flinterige Notenflensjes
Crêpelines
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
invetkwastje
kommen
roomklopper
- 300 g bloem
- 100 g kokosbloesemsuiker een gezondere suikeroptie
- Snufje zeezout
- 5 scharreleieren
- 6 dl ongezoete amandelmelk
- Boter om te bakken
- 150 g gemengde noten bijvoorbeeld hazelnoten, walnoten, amandelen
- 25 g kokosbloesemsuiker
- 1 dl ongezoete plantaardige slagroom
- 1 eetlepel ahornsiroop als suikervervanger
- Notenlikeur naar keuze
Maak een glad beslag van gezeefde bloem, kokosbloesemsuiker, zeezout, eieren en amandelmelk.
Rooster de gemengde noten lichtjes in een pan en maal ze fijn met behulp van de amandelmolen.
Voeg kokosbloesemsuiker toe en breng op smaak met opgeklopte plantaardige slagroom gezoet met ahornsiroop.
Bak flinterdunne flensjes met het beslag.
Doop de flensjes direct na het bakken in de notenlikeur, rol ze op en rangschik ze naast elkaar op een schaal.
Serveer elk flensje met een royale topping van de notenpuree.
- Experimenteer met verschillende notencombinaties, zoals walnoten of amandelen.
- Voeg een vleugje rum of cognac toe aan de notenlikeur voor een extra vleugje luxe.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 10g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 17
Celestinos à la Reine
Geniet van deze heerlijke hartige frituurpannenkoek met dit recept voor Celestinos à la Reine.
Totale tijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Kevenaar
kleine flensjespan
invetkwastje
paletmes
vleeswolf
kwastjes
- 350 g bloem
- Een snufje zout
- ½ liter melk
- 3 eieren
- 50 g gesmolten afgekoelde boter
- 2 stijfgeslagen eiwitten
- Boter
- Ongeveer 400 g kippenvlees
- 2 eetlepels kalfsjus
- Tandenstokers
- Eiwit
- Paneermeel
- Frituurvet
Maak van bloem, zout, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een beslag en bak dunne, gladde flensjes.
Bedek elk flensje met een dunne laag puree van kippenvlees waaraan wat kalfsjus is toegevoegd.
Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze mooi goudgeel in de hete frituur.
- Varieer door kalkoen, ander gevogelte of overgebleven stukjes wild te gebruiken in plaats van kip.
- Maak in plaats van puree een ragoût van bloem, boter en bouillon en vul deze met flinters vlees.
Geniet van deze heerlijke Celestinos à la Reine als een smakelijke traktatie!
Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 12g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 17
Célestines au foie gras
Geniet van deze verfijnde Célestines met foie gras met dit heerlijke recept.
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Kevenaar
flensjespan
paletmes
invetkwastje
sauspannen
kommen
- 300 g bloem
- Een snufje zout
- 2,5 deciliter water
- 50 g boter
- 2 eieren
- 3 eiwitten
- Boter
- 30 g bloem
- 25 g boter
- 2 deciliter bouillon
- 100 g champignons
- 100 g ganzelever
- Eiwit
- Paneermeel
- Frituurvet
Maak van bloem, zout, eieren, water, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en bak zeer dunne flensjes.
Bedek elk flensje met een dikke ragoût van gesmoorde champignons en dresspeer in het midden een smalle, dunne plak gebakken ganzelever.
Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze goudgeel in de hete frituur.
Serveer met eventueel een aparte maderasaus.
- Varieer met gesmoorde kippenlevers in een dikke saus als alternatieve vulling.
- Gebruik leverpastei of plakjes leverkaas tussen een laagje ragoût voor een andere smaakbeleving.
Geniet van deze culinaire Célestines au Foie Gras als een smaakvolle traktatie!
Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Garde / Pagina 17