Hartige Vispannenkoekjes met Aziatische Flair

Hartige Vispannenkoekjes met Aziatische Flair

Tsja kia ping
Bereidingstijd55 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Azië, China
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • kommen
  • paletmes
  • invetkwastje
  • lepels
  • mes
  • koekepan met dikke bodem
  • slabak

Ingrediënten

  • 250 g gepelde garnalen
  • ¼ l ketjap
  • 1 wijnglas droge witte wijn
  • 150 g bloem
  • 5 eiwitten
  • Reuzel of andere olie
  • Komkommersalade voor serveren

Instructies

  • Marineer de garnalen gedurende 30 minuten in een mengsel van ketjap en witte wijn.
  • Laat ze daarna uitlekken.
  • Maak een glad beslag van bloem en eiwitten in een beslagkom.
  • Verhit de reuzel in een koekepan met dikke bodem tot deze flink heet is.
  • Schep een lepel beslag in de pan, voeg een paar eetlepels gemarineerde garnalen toe, bedek met nog een paar lepels beslag en bak tot de bovenkant droog is.
  • Keer de pannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant goudbruin.
  • Serveer de vispannenkoekjes met een verfrissende komkommersalade.

Notities

Probeer variaties door garnalen te vervangen door shrimps, stukjes krab of kreeft.
Voeg de gemarineerde garnalen direct toe aan een gewoon pannenkoekbeslag voor een snellere bereiding.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 10g | Sugar: 5g

Frisse Vruchtencrêpes Rothschild

Frisse Vruchtencrêpes Rothschild

Geniet van een verfijnde twist op traditionele crêpes met deze Frisse Vruchtencrêpes Rothschild. Gevuld met fruit en overgoten met een heerlijke soufflé-beslag. Een perfecte afsluiter voor een feestelijk diner of een luxe brunch! Strooi wat poedersuiker erover voor een elegante presentatie.
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de Vruchtenvulling:

  • 50 g verse appels in blokjes
  • 50 g sappige abrikozen in blokjes
  • 2 dl verfrissende Curaçao

Voor het Soufflé-Beslag:

  • 2 dl melk
  • 75 g suiker
  • 40 g aardappelmeel
  • 40 g boter
  • 4 eidooiers
  • 6 eiwitten

Voor de Crêpes:

  • 300 g bloem
  • 3 dl melk
  • 70 g suiker
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • Boter
  • Poedersuiker voor afwerking

Instructies

  • arineer de fruitblokjes (appels en abrikozen) met een vleugje Curaçao en zet opzij.
  • Verwarm 2 dl melk met 75 g suiker tot het kookt.
  • Meng aardappelmeel met een beetje melk en voeg dit mengsel toe aan de verwarmde melk.
  • Laat het koken en haal van het vuur.
  • Laat het afkoelen.
  • Voeg de boter en eidooiers toe aan het afgekoelde mengsel.
  • Meng goed en vouw de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel.
  • Voor de crêpes, meng bloem, 3 dl melk, 70 g suiker, zout en 2 eieren tot een glad beslag.
  • Bak dunne crêpes in een flensjespan met een beetje boter.
  • Bedek elke crêpe met een laag vruchtenbeslag en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C tot ze lichtbruin en gaar zijn.
  • Leg een tweede crêpe bovenop elke gebakken crêpe.
  • Bestrooi met poedersuiker en gebruik een gloeiend ijzer om decoratieve strepen op de crêpes te trekken.

Notities

Serveer deze frisse vruchtencrêpes met een glas zoete dessertwijn, zoals Sauternes of een lichte Muscat, om de smaken van het fruit en de Curaçao te complementeren.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 0.6g | Sugar: 40g

Verfijnde Flensjes Gil Blas

Verfijnde Flensjes Gil Blas

Geniet van deze verfijnde flensjes met een heerlijke hazelnootvulling en een vleugje cognac. Perfect als dessert of een luxe brunch. Serveer de crêpes met poedersuiker voor een elegant en smaakvol resultaat. Een feestelijke traktatie voor elke speciale gelegenheid!
Bereidingstijd50 minuten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst, Verjaardag
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de Crêpes:

  • 300 g bloem
  • 3 deciliter melk
  • 50 g suiker
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • Boter voor het bakken

Voor de Vulling:

  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g poedersuiker
  • 40 g gehakte hazelnoten
  • 1 theelepel citroensap
  • Likeurglas cognac

Afwerking:

  • Poedersuiker om te bestrooien

Eventueel

  • amandelmolen

Instructies

  • Maak een beslag van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren door alles goed te mengen in een beslagkom.
  • Verhit een flensjespan met een beetje boter en bak flensjes volgens de gebruikelijke methode.
  • Voor de vulling, roer de boter zacht en voeg de poedersuiker toe.
  • Meng goed door.
  • Voeg de gehakte hazelnoten, citroensap en cognac toe aan het boter-suikermengsel en meng alles goed door elkaar.
  • Bestrijk elke flensje met het hazelnoot-botermengsel.
  • Vouw de flensjes driehoekig op en plaats ze op een schaal.
  • Bestrooi de flensjes met poedersuiker voor het serveren.

Notities

Serveer de flensjes met een glas zoete Sauternes of een elegante dessertwijn zoals Moscato d'Asti om de smaken te complementeren.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 7g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g

Crêpes Georgette

Crêpes Georgette

Laat je smaakpapillen dansen met deze heerlijke gevulde, zoete flensjes uit Frankrijk - Crêpes Georgette. Een smeuïge traktatie die de perfecte balans vindt tussen zachtheid en een verrukkelijke vulling. Bereid je voor op een culinair avontuur met dit vernieuwde recept!
Totale tijd40 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 75 g suiker
  • 3 eieren
  • Snufje zout
  • 4 dl melk
  • 1 blik ananasblokjes
  • 2 dl Maraschino
  • 150 g suiker
  • 1 dl water
  • Jigger cognac
  • Boter
  • Poedersuiker

Instructies

  • Maak van gezeefde bloem, suiker, eieren, zout en melk een zijdezacht beslag.
  • Week de ananasblokjes enkele tijd in een verwarmde marasquinstroop.
  • Voeg een scheutje cognac toe aan het beslag en meng vervolgens de uitgelekte ananasblokjes erdoor.
  • Bak de flensjes op de gebruikelijke manier in een flensjespan.
  • Serveer de flensjes, bestrooid met een vleugje poedersuiker.

Notities

Variatie 1:

Gebruik vulling van stukjes perzik (getremperd in Curaçao) voor een subtiele twist.

Variatie 2:

Kies voor een vulling van gemengd fruit (uit blik) met bijvoorbeeld Kirsch voor een extra smaakdimensie.

Gevulde Zoete Crêpes met Hazelnoten

Gevulde Zoete Crêpes met Hazelnoten

Crêpes aux avelines
Verwen je smaakpapillen met deze heerlijke Crêpes aux avelines, gevuld met een smeuïge hazelnootvulling.
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Crêpes

  • 250 g bloem
  • 3 dl melk
  • 50 g suiker
  • Een snufje zout
  • 2 eieren
  • Boter

Hazelnotenvulling

  • 125 g boter
  • 75 g suiker
  • Een snufje vanillesuiker
  • 200 g hazelnoten geraspt met een amandelmolen
  • 4 eetlepels slagroom
  • Poedersuiker

Instructies

  • Maak op de gebruikelijke wijze beslag van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren.
  • Bak dunne flensjes.
  • Roer intussen de boter zacht.
  • Voeg suiker, vanillesuiker toe en meng dan de geraspte hazelnoten (verkregen met een amandelmolen) toe.
  • Voeg ten slotte de stijfgeslagen slagroom toe.
  • Bestrijk de flensjes met een dunne laag van deze hazelnootvulling, rol ze op en bestrooi ze met poedersuiker.

Notities

Varieer met gesnipperde paranoten en gebruik in plaats van slagroom een dikke moc-cacrème.
Probeer een mengsel van geraspte walnoot, hazelnoot en amandel met marasquincrème in plaats van slagroom
Trakteer jezelf op deze heerlijke Crêpes aux avelines voor een zoet en verrukkelijk Frans genot!

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 10g | Vet: 28g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g

Gevulde en Gepareerde Crêpentaart à la Parisienne

Gevulde en Gepareerde Crêpentaart à la Parisienne

Geniet van de verfijnde smaak van deze Crêpes à la Parisienne, een zoete, gevulde en prachtig gepresenteerde flensjestaart.
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • sauspannen
  • flensjespan
  • paletmes
  • invet kwastje
  • paletmes
  • lepels
  • vuurvaste schotel

Ingrediënten

Vanillesaus met Bitterkoekjes

  • 100 g bitterkoekjes
  • Likeurglas marasquin
  • 4 dl melk
  • 2 vanillestokjes
  • 15 g maïzena
  • 25 g suiker
  • 1 eidooier
  • 4 eetlepels room

Crêpes

  • 300 g bloem
  • 50 g suiker
  • Een snufje zout
  • 4 dl melk
  • 2 eieren
  • Boter
  • 1 eiwit
  • Poedersuiker

Instructies

  • Verbrokkel de bitterkoekjes, bedruppel ze met marasquin en voeg ze toe aan de vanillesaus (maak de saus door de melk met vanillestokjes te verwarmen, voeg dan maïzena, suiker, eidooier en koude melk toe, laat het trekken, breng aan de kook en voeg vervolgens voorzichtig de room toe nadat het mengsel heeft gekookt).
  • Bak op de gebruikelijke manier flensjes van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren.
  • Bestrijk de flensjes met de saus, rol ze op en leg ze in een vuurvaste schaal.
  • Bedek met stijfgeslagen eiwit, bestrooi met poedersuiker en laat ze in de oven goudbruin worden.

Notities

  • Vervang de bitterkoekjes door aangelengde amandelpers.
  • Experimenteer met verschillende likeuren als alternatief voor marasquin.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g

Vurige Cointreau Flensjestaart

Vurige Cointreau Flensjestaart

geflambeerde, zoete flensjestaart
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
  • 3 dl ongezoete amandelmelk
  • 75 g kokosbloesemsuiker
  • Snufje roze Himalayazout
  • 2 scharreleieren
  • Boter om te bakken
  • 75 g gekoelde citroenboter boter aangemaakt met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau
  • Citroensap
  • Citroenrasp
  • Jigger Cointreau
  • 1 dl cognac of sterke vieux

Instructies

  • Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
  • Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
  • Bereid van tevoren de citroenboter door boter te mengen met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau.
  • Vorm het tot een staafje en laat het in de koelkast opstijven (ongeveer 3 uur).
  • Plaats enkele dunne plakjes citroenboter op elk flensje, rol ze op en leg ze naast elkaar op een schaal.
  • Giet de cognac over de flensjes, flambeer ze en serveer ze terwijl ze nog branden.

Notities

  • Probeer eens sinaasappelboter als alternatief voor citroenboter en flambeer met witte rum.
  • Voeg de citroenboter toe aan een warme vanillesaus en schep een eetlepel saus over elk flensje.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 15g | Sugar: 15g

Flinterige Notenflensjes

Flinterige Notenflensjes

Crêpelines
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 100 g kokosbloesemsuiker een gezondere suikeroptie
  • Snufje zeezout
  • 5 scharreleieren
  • 6 dl ongezoete amandelmelk
  • Boter om te bakken
  • 150 g gemengde noten bijvoorbeeld hazelnoten, walnoten, amandelen
  • 25 g kokosbloesemsuiker
  • 1 dl ongezoete plantaardige slagroom
  • 1 eetlepel ahornsiroop als suikervervanger
  • Notenlikeur naar keuze

Instructies

  • Maak een glad beslag van gezeefde bloem, kokosbloesemsuiker, zeezout, eieren en amandelmelk.
  • Rooster de gemengde noten lichtjes in een pan en maal ze fijn met behulp van de amandelmolen.
  • Voeg kokosbloesemsuiker toe en breng op smaak met opgeklopte plantaardige slagroom gezoet met ahornsiroop.
  • Bak flinterdunne flensjes met het beslag.
  • Doop de flensjes direct na het bakken in de notenlikeur, rol ze op en rangschik ze naast elkaar op een schaal.
  • Serveer elk flensje met een royale topping van de notenpuree.

Notities

  • Experimenteer met verschillende notencombinaties, zoals walnoten of amandelen.
  • Voeg een vleugje rum of cognac toe aan de notenlikeur voor een extra vleugje luxe.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 10g | Sugar: 10g

Celestinos à la Reine

Celestinos à la Reine

Geniet van deze heerlijke hartige frituurpannenkoek met dit recept voor Celestinos à la Reine.
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Italië, Spanje
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g bloem
  • Een snufje zout
  • ½ liter melk
  • 3 eieren
  • 50 g gesmolten afgekoelde boter
  • 2 stijfgeslagen eiwitten
  • Boter
  • Ongeveer 400 g kippenvlees
  • 2 eetlepels kalfsjus
  • Tandenstokers
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Instructies

  • Maak van bloem, zout, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een beslag en bak dunne, gladde flensjes.
  • Bedek elk flensje met een dunne laag puree van kippenvlees waaraan wat kalfsjus is toegevoegd.
  • Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
  • Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze mooi goudgeel in de hete frituur.

Notities

  • Varieer door kalkoen, ander gevogelte of overgebleven stukjes wild te gebruiken in plaats van kip.
  • Maak in plaats van puree een ragoût van bloem, boter en bouillon en vul deze met flinters vlees.
Geniet van deze heerlijke Celestinos à la Reine als een smakelijke traktatie!

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 12g | Zout: 1g | Sugar: 2g

Célestines au foie gras

Célestines au foie gras

Geniet van deze verfijnde Célestines met foie gras met dit heerlijke recept.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Gevogelte, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • Een snufje zout
  • 2,5 deciliter water
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • 3 eiwitten
  • Boter
  • 30 g bloem
  • 25 g boter
  • 2 deciliter bouillon
  • 100 g champignons
  • 100 g ganzelever
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Optioneel:

  • maderasaus

Instructies

  • Maak van bloem, zout, eieren, water, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en bak zeer dunne flensjes.
  • Bedek elk flensje met een dikke ragoût van gesmoorde champignons en dresspeer in het midden een smalle, dunne plak gebakken ganzelever.
  • Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
  • Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze goudgeel in de hete frituur.
  • Serveer met eventueel een aparte maderasaus.

Notities

  • Varieer met gesmoorde kippenlevers in een dikke saus als alternatieve vulling.
  • Gebruik leverpastei of plakjes leverkaas tussen een laagje ragoût voor een andere smaakbeleving.
Geniet van deze culinaire Célestines au Foie Gras als een smaakvolle traktatie!

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g