Gehakt met Perzik en Kaasgratin
Hartige gehaktburgers met zoete perzik en een romige kaasgratin, een verrassende combinatie van smaken.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 50 g boter
- Gemberpoeder
- Kerriepoeder
- 1 el ketjap manis
- 1 el mosterd
- 4 perziken
- 100 g diverse kaassoorten of blauwe kaas
- 400 g gehakt
Kneed het gehakt met mosterd, ketjap, gemberpoeder en kerriepoeder en vorm platte schijven.
Bak de gehaktschijven in de boter in 15 minuten bruin.
Snijd de perziken in plakjes.
Leg de gehaktschijven in een ovenschaal en verdeel de perzikplakjes erover.
Verkruimel de kaas over de perziken.
Schuif de ovenschaal even onder de hete grill (200°C) en laat de kaas smelten.
Serveertip:
Lekker met rijst of aardappelpuree en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Pinot Grigio.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 10
Gegratineerde Peerwaaiers met Magor
Gegratineerde peerwaaiers met magor, een eenvoudig en elegant dessert voor twee personen.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 el citroensap
- 100 g magor
- 2 el Grand Marnier
- 2 kleine peren
Halveer de peren, schil en verwijder de klokhuizen.
Snijd de peren in de lengte in repen, maar laat ze aan de steelkant vastzitten.
Druk de peren op 2 borden uit tot waaiers.
Besprenkel ze met citroensap en Grand Marnier.
Snijd de magor in 4 plakken en leg op elke peerwaaier een plak magor.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Schuif de peerwaaiers ± 15 cm onder de hete grill en laat de magor in ± 5 minuten smelten.
Serveertip:
Serveer direct na het gratineren.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Sauternes of een Vin Santo.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 10
Gegratineerde Broodhartjes met Geitenkaas en Rozijnen
Hartige broodhartjes met geitenkaas en zoete rozijnen, gegratineerd onder de grill.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
grill
Hartjesuitsteekvormpje
rooster
- 1 el rozijnen
- 1 tl tijm
- 2 sneetjes bruinbrood
- 50 g geitenkaas
- ¾ dl sinaasappelsap
- Peper
Breng de rozijnen met sinaasappelsap en tijm aan de kook en laat de rozijnen ± 3 minuten zachtjes koken tot het vocht is verdampt.
Rooster de sneetjes brood en steek uit elk sneetje 2 hartjes.
Leg de broodhartjes op de bakplaat.
Verkruimel de geitenkaas en schep de rozijnen met aanhangend vocht erdoor.
Verdeel dit mengsel over de broodhartjes en maal er wat peper boven.
Verwarm de grill voor en schuif de bakplaat eronder.
Laat de kaas in ± 1/2 minuut smelten.
Leg 2 broodhartjes op elk bordje.
Serveertip:
Serveer direct na het gratineren, eventueel met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 10
Gegratineerde Geitenkaasjes met Gestoofde Peer
Verfijnde combinatie van warme, gegratineerde geitenkaas met zachte, in wijn gestoofde peren en een zoete notensaus.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 0.5 citroen het sap van
- 4 kleine geitenkaasjes
- 1.5 dl halfdroge witte wijn
- 30 gram noten
- 4 stevige handperen
- 0.5 dl schenkstroop
- 50 gram suiker
Hak de noten grof.
Schil de peren, laat de steeltjes eraan zitten.
Breng de wijn met citroensap, suiker en water aan de kook (genoeg om de peren onder te zetten).
Zet de peren in het kokende vocht, houd 3 minuten tegen de kook aan en laat afkoelen in de pan.
Neem de peren uit de pan en kook het vocht in tot 1/3 over is.
Voeg noten en schenkstroop toe, breng aan de kook.
Verdeel de kaasjes over ovenvaste borden, laat onder de grill ± 5 minuten licht kleuren.
Zet op elk bord een peer en lepel er saus over.
Serveer direct.
ak de noten grof.
Schil de peren, laat de steeltjes eraan zitten.
Breng de wijn met citroensap, suiker en water aan de kook (genoeg om de peren onder te zetten).
Zet de peren in het kokende vocht, houd 3 minuten tegen de kook aan en laat afkoelen in de pan.
Neem de peren uit de pan en kook het vocht in tot 1/3 over is.
Voeg noten en schenkstroop toe, breng aan de kook.
Verdeel de kaasjes over ovenvaste borden, laat onder de grill ± 5 minuten licht kleuren.
Zet op elk bord een peer en lepel er saus over.
Serveer direct.
Serveertip:
- Serveer direct na het gratineren voor de beste smaak en textuur.
Wijnadvies:
- Een halfdroge witte wijn, zoals een Gewürztraminer, past goed bij dit gerecht.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 10
Gegrilde Peer met Blauwe Kaas en Portsaus
Een elegant en snel te bereiden dessert of voorgerecht van gegrilde peer met blauwe kaas en een zoete portsaus.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1.5 el rode bessengelei
- 50 gram gorgonzola
- 1 grote handpeer rijpe
- 1 dl rode port
Breng de port met de bessengelei aan de kook, roer tot de gelei is opgelost.
Laat het mengsel tot de helft inkoken en afkoelen.
Verwarm de grill voor.
Schil en halveer de peer, verwijder het klokhuis.
Leg de halve peren op de bordjes en verdeel de gorgonzola erover.
Schuif de bordjes onder de grill en laat de kaas ± 1 minuut smelten.
Schep de portsaus ernaast.
Serveertip:
- Serveer direct na het grillen voor de beste smaak en textuur.
Wijnadvies:
- Een glas rode port past goed bij dit gerecht.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 10g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 10
Tomaten Gevuld met Roerei en Geitenkaas
Gevulde tomaten met romig roerei en geitenkaas, een smaakvol en eenvoudig gerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 15 g boter
- 2 takjes peterselie
- 4 eieren
- 4 tomaten
- 6 olijven
- 75 g geitenkaas
- ½ dl koffieroom of -melk
- Peper
- Prei ± 4 cm
- Zout
Was de tomaten en snijd de kapjes af.
Hol de tomaten uit en zet ze omgekeerd op keukenpapier.
Snijd de prei in ringetjes en 4 olijven in plakjes.
Verkruimel de geitenkaas.
Klop de eieren los met koffieroom, zout en peper en schep de prei, olijfplakjes en de helft van de geitenkaas erdoor.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Smelt de boter in een steelpan.
Voeg het eimengsel toe en laat al roerend stollen.
Schep het roerei in de tomaten en zet ze op het grillrooster.
Strooi de rest van de geitenkaas erover en laat ± 2-3 minuten goudbruin kleuren onder de grill.
Garneer met een olijf en peterselie.
Lekker met risotto.
Serveertip:
Lekker met risotto of brood.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, of een lichte rode wijn, zoals een Bardolino.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 10
Gegratineerde Spinazie met Geitenkaas
Een eenvoudig en smaakvol gerecht van spinazie met geitenkaas, gegratineerd in de oven. Perfect als bijgerecht of lichte maaltijd.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- Azijn
- 2 geitenkaas
- 1 kg spinazie
- Zout
Giet de spinazie af en hak of snijd hem.
Doe de spinazie in een ovenschaal, voeg zout en azijn toe naar smaak.
Leg de stukken geitenkaas bovenop de spinazie.
Schuif de schaal in de oven onder de grill.
Wacht tot de kaas iets bruin wordt en wat is gesmolten.
Serveertip:
- Serveer als bijgerecht bij vlees of vis.
Wijnadvies:
- Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 10
Welsh Rarebit (kaasbroodje)
Heerlijke Welsh Rarebit, een hartig kaasbroodje met bier en mosterd, perfect voor een snelle lunch of snack.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Land van herkomst: Engeland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 2 dl Pale Ale
- 250 gram Cheddar in blokjes
- 2 theelepels mosterd
- Peper
- 4 dikke sneetjes geroosterd wit casinobrood
Verwarm de grill voor.
Verwarm het bier met de kaas, de mosterd en de peper al roerend tot een vloeibare massa.
Leg het brood op bakpapier en schenk het mengsel erover.
Laat het onder de grill 2 minuten kleuren.
Serveertip:
Leg eerst wat uitgebakken spekjes, een plakje ham, schijven tomaat of een spiegelei op de toast.
Wijnadvies:
Een Pale Ale of een droge witte wijn.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 10
Warme brie met druiven en walnoten
Heerlijke warme brie met druiven, walnoten en een frisse eikenbladsalade, een elegant voorgerecht of lichte maaltijd.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel azijn
- ½ krop eikenbladsla
- 1 mespuntje mosterd
- 3 eetlepels olie
- 250 gram niet te rijpe brie
- 1 klein trosje druiven
- 12 walnoten
Snijd de brie in 12 dunne plakjes en leg ze in waaiervorm op borden.
Halveer en ontpit de druiven.
Leg 2 halve druiven op elk plakje brie.
Maak de sla schoon en pluk de blaadjes.
Meng olie, azijn en mosterd tot een dressing en meng met de sla.
Zet de borden onder een hete grill tot de kaas smelt en de druiven warm zijn.
Leg een plukje sla op elk bord en een halve walnoot op elk plakje kaas.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of toast.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, of een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 10
Gegratineerde mozzarellatoast
Heerlijke gegratineerde mozzarellatoast met tomaat en pesto, een smaakvol en snel te bereiden lunchgerecht.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 2 eetlepels basilicum
- 1 mozzarella
- 1 ½ eetlepel rode pesto potje
- 2 sneetjes rond casinobrood
- 2 tomaten
- Versg
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Rooster de sneetjes brood.
Ontvel de tomaten, snijd in vieren en verwijder de zaadjes.
Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng met basilicum en ½ eetlepel pesto.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de mozzarella in plakjes.
Bestrijk de sneetjes brood met de rest van de pesto.
Leg de mozzarella erop en schep het tomaatmengsel in het midden.
Schuif de bordjes onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Serveertip:
Garneer met extra basilicumblaadjes.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / grill / Pagina 10