Kippenpoot speciaal
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Marineertijd1 uur uur
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- olijolie
- peper
- zout
- 1 sjalot
- 1 rood pepertje
- 2 kippenpoten
- 3 eetlepel(s) honing
- 15 cl kippenbouillon
- 1 kl gemberpoeder
- 1 kl komijnpoeder
- 1 kl paprikapoeder
- 1 kl rozemarijn
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 teen knoflook
- 1 takje tijm
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
Maak de rode peper schoon en snijdt hem in kleine stukjes.
Meng in een kom de sjalot, knoflook, rode peper, rozemarijn, gember, komijn en paprikapoeder.
Meng dit met de tomatenpuree, 3 el olijfolie en wat zout en peper.
Verdeel het mengsel over de kippenpoten, in een ovenschaal en masseer dit mengsel goed in de kippenpoten.
Dek af met wat huishoudfolie en laat een uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Haal de folie van de ovenschaal en zet de schaal in de oven.
Bak de kippenpoten gedurende 15 minuten.
Meng in een kom de honing met de kippenbouillon.
Giet dit mengsel over de kippenpoten.
Doe er het takje tijm bij. Ik kon geen verse tijm vinden en heb er wat gedroogde tijm over gestrooid.
Schuif de schaal weer in de oven en laat nog eens 30 minuten bakken.
Haal de schaal uit de oven en verdeel de kippenpoten over de borden.
Zeef het braadvocht.
Giet wat van het gezeefde braadvocht over de kippenpoten.
Receptenplein.nl
Home / huishoudfolie / Pagina 2
Kip TexMex
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 8 kipvleugels
- 4 kipdrumsticks
- 4 kippendijen
- 6 eetlepel(s) tomaten ketchup
- 3 eetlepel(s) honing
- 2 eetlepel(s) mosterd
- 10 cl whisky
- 1 sap van een citroen
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 1 eetlepel(s) korianderpoeder
- 1 eetlepel(s) gerookt paprikapoeder
- tabasco
- 3 takjes tijm
- zout
- peper
- olijfolie
Pel en rasp de uien,
Pel en plet de knoflooktenen.
Meng in een kom de uien, alle kruiden, mosterd, ketchup, whisky, citroensap, een paar druppels tabasco, wat zout, peper en 5 cl. olijfolie.
Voeg de kipdelen toe, meng goed door elkaar, zodat alle kipdelen goed ingesmeerd zijn.
Dek de kom af met huishoudfolie en zet voor een nacht in de koelkast.
De volgende dag, verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht), anders 200 graden.
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
Verdeel de kipdelen over de bakplaat.
Zet de bakplaat in de oven en gaar de kip 35 à 40 minuten.
Controleer regelmatig en haal de kip uit de oven zodra deze gaar zijn.
Verdeel de kip over de borden en geef er frites of gebakken aardappelen bij.
Receptenplein.nl
Home / huishoudfolie / Pagina 2
Kalfsschnitzel met ham en kaas
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 4 kalfsschnitzel van 140 gr niet gepaneerd
- 4 plakken achterham
- 12 plakken Cheddar kaas
- 10 centiliter witte wijn
- 25 centiliter kookroom
- boter
- olijfolie
- zout
- peper
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Leg de schnitzels tussen 2 vellen huishoudfolie.
Sla de schnitzels platter met behulp van een deegroller of steelpan.
Leg op elke schnitzel een plak ham en 2 plakken kaas.
Sla ze dubbel.
Verwarm een klontje boter en een eetlepel olie.
Bak de schnitzels aan beide kanten.
Bestrooi ze tijdens het bakken met wat zout en peper.
Leg de schnitzels in een ovenschaal.
Giet de wijn in de koekenpan en schraap de aanbaksels los.
Voeg de kookroom toe en laat 5 minuten inkoken.
Giet de saus over de schnitzels.
Leg op elke schnitzel nog een plak Cheddar.
Schuif de schaal in de oven en laat de kaas smelten.
Haal de schaal uit de oven en leg de schnitzels op een serveerschaal.
Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Verdeel over de borden
Geef er bv. broccoli en gekookte aardappelen bij.
Calories: 500kcal
Receptenplein.nl
Home / huishoudfolie / Pagina 2
Kipvleugels gegrild in de oven
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 kipvleugels
- 2 tenen knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kurkuma
- 5 cl ketchup
- 5 cl sojasaus
- 1½ eetlepel(s) olijfolie
- 2½ cl witte wijnazijn
- citroensap
- 1½ eetlepel(s) rietsuiker
- 2½ cl whisky
- 1 tabasco
- voorgekookte krieltjes
- zout
- peper
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de knoflook.
Meng in een ruime kom: de knoflook, olijfolie, ketchup, sojasaus, komijn. koriander, kurkuma, witte wijnazijn, citroensap, rietsuiker, whisky, tabasco, zout, peper.
Voeg de kipvleugels toe.
Meng goed door elkaar.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220°.
Leg de kipvleugels op een bakplaat bedekt met een vel bakpapier.
Bak de kipvleugels in 30 minuten.
Keer de vleugels regelmatig en bestrijk regelmatig met de marinade.
Bak intussen de krieltjes in wat boter met een scheutje olijfolie.
Verdeel over de borden en geef er bbq-saus bij.
Receptenplein.nl
Home / huishoudfolie / Pagina 2
Kipspies gemarineerd in kerrie
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd7 minuten min
Marineertijd1 uur uur
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 gram kippendijen zonder bot
- 4 st spiezen
- 3 cl sojasaus
- ½ el witte wijn azijn of rijstazijn
- ½ el honing
- 1 tl kerriepoeder
- ½ tl kurkuma
- ½ tl gemberpoeder
- arachideolie
Zet alle ingrediënten klaar.
Snijd de kip in blokjes.
Meng de azijn, honing, kerrie, kurkuma en gember.
Roer goed door en voeg de kipblokjes toe.
Meng het geheel goed door elkaar zodat alle kipblokjes bedekt zijn met de marinade.
Dek de schaal af met huishoudfolie en zet minimaal 1 uur weg in de koelkast.
Prik de kipblokjes aan de spiesen.
Bedruppel de spiesen met wat arachideolie.
Verhit een grillpan en grill de spiesen aan alle kanten.
Zet de warmtebron lager en gaar de spiesen nog even na
Receptenplein.nl
Home / huishoudfolie / Pagina 2
Handjes
Calories:
Author: Cor Klaar
huishoudfolie
taartrooster
- 300 gram bloem
- 160 gram boter niet gesmolten
- 30 gram amandelpoeder
- 4 gram bakpoeder
- 80 gram ei 2 eieren maat M
- 1 eidooier met een klein beetje melk los geklopt om te bestrijken
Doe alle ingrediënten in de kom en laat de keukenmachine draaien tot de massa vast wordt.
Stop onmiddellijk met mengen en verpak het deeg nu in huishoudfolie.
Leg het een half uurtje in de diepvries.
Rol het daarna uit tot een plak van 4 mm dikte.
Ik heb een houten rol met ringen aan de zijkant waardoor je het deeg dus egaal kunt uitrollen. Neem je vorm er bij en dop dit telkens even in de bloem.
Steek het deeg uit en leg het vormpje op de bakplaat.
Als je ze allemaal hebt uitgestoken bestrijk ze dan licht met de eidooier los geklopt met een heel klein beetje melk.
Bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 12 tot 14 minuutjes af.
Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
Receptenplein.nl
Home / huishoudfolie / Pagina 2
Involtini di pollo con tonno e spicaci
Kipfilet gevuld met Tonijn & Spinazie
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
huishoudfolie
of
rollade-touw;
of
houten keukenhamer
- 2 grote kipfilets
- 1 pot tonijn stukken
- 75 gram spinazie
- boter of olie om in te braden
- peper & zout
- 100 ml room koksroom (light)
- sap en rasp van een halve citroen
- 2 eetlepel(s) boter voor de saus
Snijd de kipfilets open tot platte dubbel zo grote lapjes.
Bij grote kipfilets kun je dit soms wel twee keer doen.
Indien mogelijk met koksmes of houten keukenhamer en een stuk huishoudfolie de filetjes nog platter drukken of slaan.
Zorg dat je vier mooie platte lapjes hebt om te kunnen vullen.
Strooi op beide zijden een beetje zout en peper.
Was de spinazie en verwijder eventuele dikkere steeltjes.
Bedek iedere kipfilet met blaadjes spinazie en leg daarop een uitgelekt stuk tonijn.
Voor liefhebbers kun je op iedere stuk tonijn een ansjovisfilet leggen.
Rol of vouw de gevulde kipfilet. Steek vast met cocktailprikkers of gebruik rollade-touw om dicht te binden.
Bak op hoog vuur de gevulde kipfilets even aan en laat ze op laag vuur 10 minuten nagaren.
Doe er eventueel een beetje water bij.
Omdat de vulling bestaat uit gare tonijn en een paar blaadjes spinazie zijn ze relatief snel gaar.
Neem de gevulde kipfilets uit de pan en leg deze op een voorverwarmd bord en dek af met een stuk aluminiumfolie.
Zet het vuur hoger en maak van het overgebleven braadvocht, citroenrasp, citroensap en room een sausje.
Eventueel op smaak brengen met zout & peper en de saus monteren met een klontje boter, waardoor de saus een dikkere en zachtere structuur en een vollere smaak krijgt.
Tip:
goed proeven, wanneer de saus iets te zuur is, kun je een klein schepje suiker toevoegen.
Heerlijk te combineren met spinazie (of andere groene groente) en wellicht een stukje aardappel. Oh, en een glas lekkere Italiaanse witte wijn *
* wijntip:
spinazie is een moeilijke groente om te combineren met wijn, vanwege de wat ijzerachtige smaak en het zogenaamde vegetale karakter (wat lijkt op de smaak van onrijpe vruchten). Soms wordt geadviseerd een rode wijn te drinken. Indien je –net als wij kiest voor witte wijn kiest, neem dan een krachtige wijn, zoals een Sauvignon.
Receptenplein.nl
Home / huishoudfolie / Pagina 2
Sinaasappel-Chocolade IJstaart
Bereidingstijd20 minuten min
invriezen5 uur uur
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 liter bak chocoladeroomijs biologisch
- 1 roomboter chocoladecake met sinaasappel 450 g
- 100 g extra pure chocolade met sinaasappel
- 185 g sinaasappelmarmelade
Laat het ijs in 30 minuten zacht worden.
Bekleed een schaal aan de binnenzijde met enkele lagen huishoudfolie.
Snijd de chocoladecake in dunne plakken.
Leg een plak sinaasappelcake in het midden van de bodem van de schaal.
Plaats de plakken cake tegen de binnenzijde van de schaal, zodat alles goed bekleed is.
Hak de chocolade in stukjes.
Verwarm de sinaasappelmarmelade in de magnetron op de hoogste stand gedurende 10 seconden.
Roer de verwarmde marmelade en de chocoladestukjes door het ijs.
Schep het ijs in de schaal en strijk de bovenkant glad.
Zet de ijstaart ca.
5 uur terug in de vriezer om opnieuw te bevriezen.
Voor het serveren, plaats je de schaal ondersteboven op een bord en verwijder je de schaal en de vershoudfolie.
Garneer de taart eventueel met slagroom en serveer direct.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 20g | Zout: 0.5g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / huishoudfolie / Pagina 2
Gerookte sneeuwbal
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
huishoudfolie
Bereidingswijze
- 225 gram gekookte garnalen
- 30 gram komkommer
- 125 gram zure room
- 3 takjes dille gehakt
- rasp van ¼ citroen
- zout
- versgemalen peper
- 8 plakjes gerookte zalm
Voorbereiding
Pel de garnalen en hak ze grof.
Schil de komkommer en snijd ze in stukjes.
Doe de garnalen, komkommer, zure room, dille en citroen in een blender en mix met korte pulsen tot een grove pasta
Breng op smaak met zouten peper.
Bekleed 4 kleine ingevette souffléschaaltjes of timbaaltjes met gerookte zalm.
De zalm moet overde randen hangen.
Verdeel het garnalenmengsel overde bakjes en vouw de zalm er over dicht.
Dek af met huishoudfolie en laat 1 nacht in de koelkast opstijven.
Serveertips
Keer de schaaltjes om en serveer met knapperige stukjes witte toast
Receptenplein.nl
Home / huishoudfolie / Pagina 2
Gemakkelijke Speculaasbrokken
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Rusten3 dagen d
Servings: 600 gra,
Calories: 245kcal
Author: Cor Kevenaar
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 125 g donkerbruine basterdsuiker
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 175 g koude harde roomboter in kleine blokjes
- 50 g blanke amandelen gehalveerd
Voorbereiden:
Meng in een kom zelfrijzend bakmeel met bruine suiker, een halve theelepel zout en speculaaskruiden.
Voeg de blokjes koude boter toe en meng alles met de vingertoppen tot een korrelig deeg.
Kneed het deeg snel met koele handen tot een samenhangende en soepele bal.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minstens 1 uur, maar liever 2-3 dagen, rusten in de koelkast (hierdoor kan de speculaassmaak zich goed ontwikkelen).
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif het werkvlak en de deegroller met wat bloem.
Rol het speculaasdeeg uit op het werkvlak tot een rechthoekige lap van 1 cm dik.
Druk de gehalveerde amandelen in het deeg.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de speculaas in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Laat de speculaas afkoelen op een rooster en bewaar het vervolgens in een trommel.
Voor het serveren, breek de speculaas in stukken.
Deze speculaasbrokken gaan goed samen met een glas dessertwijn, zoals een zoete Riesling of een PX Sherry. De rijke en kruidige smaken van de speculaas zullen mooi samengaan met de zoetheid en complexiteit van de wijn.
Calories: 245kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 3g | Vet: 15g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / huishoudfolie / Pagina 2