Flensjes met fruitsalade en ijs
Aller Hande 1997
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 70 g bloem
- ½ theelepel zout
- 1 groot ei nr. 2,
- 2 deciliter melk
- 50 g boter of margarine
- 4 eetlepel vloeibare oranjebloesemhoning,
- 4 eetlepel sinaasappellikeur slijter,
- 1 pak verse fruitcocktail 400 g, AH,
- ¼ liter roomijs banaan bak 1 liter, Carte d'Or,
Boven maatkan bloem zeven.
Zout erdoor roeren.
Ei erboven breken.
Helft van melk toevoegen.
Al kloppend met handmixer rest van melk toevoegen.
Blijven -kloppen tot glad beslag ontstaat.
In steelpan (of magnetron) 20 g boter smelten.
Gesmolten boter door beslag roeren.
Beslag ca. 15 minuten laten staan.
In kommetje honing en 3 eetlepels sinaasappellikeur door elkaar roeren.
In koekenpan 1/8 deel van rest van boter verhitten.
1/8 Deel van beslag in pan schenken en over panbodem laten uitvloeien.
Flensje bakken tot bovenkant bijna droog is.
Flensje met spatel keren en onderkant in nog ca. 1 minuut goudbruin bakken.
Flensje op bord laten glijden en warm houden (op pan met kokend water of onder aluminiumfolie).
Op zelfde manier nog 7 flensjes bakken.
Flensjes bestrijken met honingmengsel en in vieren vouwen.
Op vier borden elk 2 opgevouwen flensjes met punten tegen elkaar leggen.
Fruitcocktail in midden erop scheppen.
Hierop met ijsbolletjeslepel bolletje bananenijs scheppen.
Rest van sinaasappellikeur erover sprenkelen.
Receptenplein.nl
Home / ijsbolletjeslepel / Pagina 2
Chocoladedruiven met ijs
Aller Hande 1996
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Kevenaar
keukenpapier
ijsbolletjeslepel
- 300 g pitloze witte druiven,
- 4 eetlepel(s) fijne kristalsuiker
- 150 g pure chocolade
- 3 eetlepel(s) melk
- ¾ bak wit chocoladeijs á 1 liter, Carte d'Or,
VOORBEREIDEN:
Druiven wassen, droogdeppen met keukenpapier en in trosjes van 3 á 4 druiven verdelen.
Suiker in kommetje doen.
Met dunschiller 25 g chocolade in krullen schaven.
Rest van chocolade boven steelpan in stukjes breken.
Melk toevoegen.
Al roerend chocolade op zacht vuur laten smelten.
Trosjes druiven eerst in gesmolten chocolade dopen en dan direct door suiker wentelen.
Op bord leggen.
Tot gebruik in koelkast zetten.
BEREIDEN:
In midden van vier bordjes met ijsbolletjeslepel 2 bolletjes ijs scheppen.
Druiventrosjes er omheen leggen.
Chocoladekrullen op ijs leggen.
Direct serveren.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 66g | Protein: 6g | Vet: 25g
Receptenplein.nl
Home / ijsbolletjeslepel / Pagina 2
Bosvruchtensorbet
Aller Hande 1996
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 255kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 bakje frambozen 150 g,
- 2 takjes munt zakje á 15 g,
- ca. 3/4 liter bosvruchtenroomijs bak á 1 liter, AH,
- 4 deciliter cassis frisdrank,
Frambozen wassen.
Muntblaadjes van takjes nemen.
1/3 Deel van frambozen over glazen verdelen.
Met ijsbolletjeslepel bolletjes ijs erop scheppen.
Rest van frambozen erover verdelen.
Cassis erbij schenken.
Garneren met blaadjes munt.
Calories: 255kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 3g | Vet: 9g
Receptenplein.nl
Home / ijsbolletjeslepel / Pagina 2
Romig Bitterkoekjesijs met Verse Aardbeien
exclusief vriestijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
Magnetronschaal (ca. 1/2 liter),
magnetronschaal (ca. 1 liter),
ijsbolletjeslepel
4 ijscoupes (inhoud ca. 3 dl)
- 4 bitterkoekjes zakje à 250 g
- 2 eetlepels Amaretto likeur
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- ½ liter vanilleroomijs
- 250 g aardbeien
- Slagroom uit spuitbus
- Bereiding:
Knip de bitterkoekjes in kleine stukjes boven een kleine schaal.
Schep de Amaretto en sinaasappelsap erdoor.
Verwarm het mengsel ongeveer 1 minuut op vol vermogen (700 Watt) in de magnetronschaal.
Roer opnieuw door en laat iets afkoelen.
Laat het ijs onafgedekt in een andere schaal in 1 à 2 minuten op half vermogen (350 Watt) zacht worden.
Meng hier vervolgens het bitterkoekjesmengsel doorheen.
Zet het ijs in de vriezer en laat het in 1 à 2 uur bevriezen.
Bereiden:
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.
Schep met een bolletjeslepel het bitterkoekjesijs in de ijscoupes.
Verdeel de aardbeien erover.
Garneer met een flinke toef slagroom.
Wijnadvies:
Geniet van dit heerlijke dessert met een glas Moscato d'Asti, een licht mousserende, zoete witte wijn uit Italië.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 4g | Vet: 16g | Zout: 0.2g | Sugar: 24g
Receptenplein.nl
Home / ijsbolletjeslepel / Pagina 2
Romig Bitterkoekjesijs met Espresso en Amandel
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 440kcal
Author: Cor Kevenaar
Pannetje
ijsbolletjeslepel
- 1 zakje Grand Café espresso Douwe Egberts
- 12 bitterkoekjes pak à 250 g
- 4 eetlepels amandellikeur
- 4 eetlepels amandelschaafsel zakje à 45 g
- 1 beker Italiaans ijs crème Gaffe, 750 ml
Breng in een pannetje 125 ml water aan de kook.
Doe het espressopoeder in een kopje en roer er kokend water doorheen.
Halveer de bitterkoekjes en verdeel ze over vier bordjes.
Besprenkel de bitterkoekjes met de hete koffie en amandellikeur.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in ongeveer 2 minuten lichtbruin.
Schep met een ijsbolletjeslepel op elk bordje 2 bolletjes ijs op de bitterkoekjes.
Verdeel het geroosterde amandelschaafsel erover.
Wijnadvies:
Dit romige dessert met bitterkoekjes en amandelen past goed bij een glas Vin Santo, een zoete, Italiaanse dessertwijn.
Calories: 440kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 25g | Zout: 0.4g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / ijsbolletjeslepel / Pagina 2
Aardbeienijscoupe met Witte Chocoladesaus
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 g aardbeien
- 100 g witte chocoladereep
- 4 eetlepels melk
- ½ eetlepel poedersuiker
- 4 ijswafels
- 1 liter aardbeienijs
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Halveer eventuele grote aardbeien.
Breek de witte chocolade in stukjes en doe deze in een pan met dikke bodem.
Voeg de melk toe aan de pan met chocolade.
Verwarm het geheel al roerend op zacht vuur totdat er een gladde saus ontstaat.
Schep de poedersuiker door een zeefje en bestuif hiermee de ijswafels.
Schep bolletjes aardbeienijs in de ijscoupes met een ijsbolletjeslepel.
Verdeel de aardbeien over het ijs.
Schenk de warme chocoladesaus over de aardbeien.
Steek de ijswafels in het ijs en serveer direct.
Receptenplein.nl
Home / ijsbolletjeslepel / Pagina 2
Aardbeienijs met Honing-Amandelsaus
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- ½ liter aardbeienroomijs
- 45 g garneeramandelen
- 1 eetlepel boter of margarine
- 3 eetlepels vloeibare honing
- 2 eetlepels Pernod
- 100 g aardbeien
Haal het aardbeienroomijs uit de diepvries.
Hak de garneeramandelen grof.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin gedurende ongeveer 2 minuten.
Laat de geroosterde amandelen afkoelen op een bord.
Smelt de boter in dezelfde koekenpan op laag vuur.
Roer de honing en Pernod erdoorheen.
Haal de pan van het vuur.
Roer de geroosterde amandelen door de saus.
Was de aardbeien en laat ze uitlekken.
Schep in vier glazen elk 2 bolletjes aardbeienroomijs.
Schenk de saus over het ijs.
Garneer met de geroosterde amandelen en de aardbeien.
Serveer direct.
Receptenplein.nl
Home / ijsbolletjeslepel / Pagina 2
Aardbeien met Groene Peper Saus en Bladerdeegdriehoekjes
Servings: 4
Calories: 370kcal
Author: Cor Klaar
- 2 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 eierdooier
- 200 g suiker
- 1 kg aardbeien
- 100 ml sinaasappellikeur
- ½ eetlepel groene peperkorrels
- ½ liter roomijs
- Slagroom uit spuitbus
- 2 takjes munt
VOORBEREIDEN:
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
Laat de plakjes bladerdeeg in ongeveer 5 minuten ontdooien.
Snijd de plakjes diagonaal doormidden en leg ze op een bakplaat.
Klop de eierdooier los en bestrijk de bladerdeegdriehoekjes dun met de losgeklopte eierdooier.
Strooi er 2 eetlepels suiker over.
Bak de driehoekjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze afkoelen.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Breng de helft van de aardbeien met 100 ml water en de helft van de suiker aan de kook in een pan en laat het op hoog vuur ongeveer 1 minuut goed doorkoken.
Pureer de aardbeien tot een gladde saus in een keukenmachine of met een staafmixer.
Zeef de saus boven een kom.
Smelt de resterende suiker in een pan met dikke bodem op matig hoog vuur tot het lichtbruin kleurt, blijf roeren.
Voeg al roerend de aardbeiensaus en sinaasappellikeur toe.
Blijf roeren tot alle gestolde stukjes zijn opgelost.
Roer de groene peperkorrels erdoor.
Laat het mengsel afkoelen.
BEREIDEN:
Halveer de rest van de aardbeien.
Verdeel de saus over het midden van vier borden.
Leg de aardbeien als een ring rond de saus.
Leg de onderste helften van de bladerdeegdriehoekjes in de saus.
Schep een bolletje roomijs op de onderste helften.
Leg de bovenste helften schuin op de roomijsbolletjes.
Garneer met toefjes slagroom en een blaadje munt.
Serveer dit heerlijke dessert direct na het bereiden voor een feestelijke afsluiting van de maaltijd.
Calories: 370kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 45g
Receptenplein.nl
Home / ijsbolletjeslepel / Pagina 2