Mexicaanse Enchiladas uit de Airfryer
Deze Mexicaanse enchiladas, gevuld met gekruid rundergehakt, bonen en tomaten, zijn een smaakexplosie! Perfect bereid in de airfryer, met een knapperige topping van geraspte kaas en jalapeño pepers. Ideaal voor een feestelijk diner!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 8 tortilla wraps
- 500 g rundergehakt
- 1 rode tomaat in stukjes
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 1 blik kidneybonen uitgelekt
- 100 g kleine tomaatjes gehalveerd
- 100 g geraspte kaas
- 2 el gerookte paprikapoeder
- 1 el komijn
- 1 klein blikje tomatenblokjes couillis
- Jalapeño pepers naar smaak
- Tortilla chips
- Tomatensalsa
- Olijfolie
Voorbereiding van de vulling:
Snijd de kleine tomaatjes doormidden en snipper de ui fijn.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak het rundergehakt op middelhoog vuur tot het begint te kleuren.
Voeg de gesnipperde ui, uitgeperste knoflook, paprikapoeder, komijn, stukjes tomaat, de helft van de tomatenblokjes (couillis) en de uitgelekte kidneybonen toe.
Bak alles samen nog ongeveer 3 minuten, totdat de smaken goed gemengd zijn.
Vullen en stapelen van de enchiladas:
Vul de tortilla wraps met het gehaktmengsel en rol ze op.
Leg vier opgerolde wraps op de grillpan van de airfryer.
Bestrijk de bovenkant van de wraps met een kwart van de overgebleven tomatenblokjes (couillis).
Leg de overige vier wraps erop en bestrijk opnieuw met de resterende tomatenblokjes.
Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en jalapeño pepers naar smaak.
Bereiding in de airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 160°C.
Plaats de grillpan met de enchiladas in de airfryer en bak ze gedurende 12 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Wijnadvies:
Combineer deze enchiladas met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, of ga voor een Mexicaans biertje zoals een Corona met een schijfje limoen.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 17
Gekarameliseerde Witlof met Mosterdglazuur
Een verrassend smaakvol bijgerecht: gekarameliseerde witlof met een zachte mosterdglazuur, waarin de lichte bitterheid van witlof perfect in balans wordt gebracht met een vleugje zoetigheid.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 4 stronkjes witlof klein gesneden
- 1 klontje boter
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel suiker
Snijd de witlof in kleine stukken.
Smelt de boter in een wok of koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de gesneden witlof toe en bak deze ongeveer 5 minuten, terwijl je regelmatig omschept.
Zodra de witlof begint te slinken, voeg je de mosterd en suiker toe.
Roer alles goed door en bak nog even kort door totdat alles goed gemengd is.
Serveertip:
Serveer als bijgerecht bij gegrilde kip, varkenshaas of een vegetarische quiche.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Blanc past perfect bij de subtiele bitterheid en zoetige tonen van dit gerecht.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 2g | Vet: 9g | Zout: 0.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 17
Karameliseerde Gebakken Witlof met Citroen en Suiker
Een heerlijk bijgerecht met een subtiele balans tussen zoet en zuur: gebakken witlof met karamel en citroen.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 4 struikjes witlof
- 50 g boter
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels citroensap
- Naar smaak zout
- Naar smaak peper
Snijd de kern uit de witlofstruikjes en kook ze in 8 minuten beetgaar.
Halveer de struikjes witlof.
Verhit de boter in een koekenpan en voeg de suiker, citroensap, peper en zout toe.
Bak de witlofhelften in de pan en laat ze 5 minuten goudbruin karameliseren.
Combineer met een frisse Chardonnay om de zoete en zure smaken te accentueren.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 2g | Vet: 13g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 17
Krokante Gebakken Witlof met Gekruid Paneermeel
Deze krokant gebakken witlof met gekruid paneermeel is een heerlijk bijgerecht dat de klassieke Hollandse smaken naar een hoger niveau tilt.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 110kcal
Author: Cor Klaar
- 4 stronken witlof
- 1 eetlepel boter of margarine
- 2 eetlepels gekruid paneermeel
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Maak de witlof schoon en verwijder het bittere harde gedeelte aan de onderkant.
Kook de witlof gaar in een pan met licht gezouten water, ongeveer 8 minuten.
Laat de witlof goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de boter in een koekenpan tot deze lichtbruin kleurt.
Leg de witlof in de pan en bestrooi de bovenkant met het gekruide paneermeel.
Bak de witlof tot de onderkant goudbruin en krokant is en draai ze voorzichtig om.
Bak de witlof rondom mooi bruin en krokant.
Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen en een stukje vlees of een vegetarische schnitzel.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de licht bittere smaak van witlof en het krokante paneermeel.
Calories: 110kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 2g | Vet: 7g | Zout: 0.6g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 17
Gebakken Wintergroenten met Spekjes en Kruiden
Een hartig en smaakvol gerecht met gebakken wintergroenten en spekjes, perfect voor koude dagen.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g winterwortels geschild en in stukken
- 400 g koolrabi geschild en in stukken
- 1 stuks venkel schoongemaakt en in stukken
- 1 grote tomaat ontveld en in blokjes
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 rode uien in stukken gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 g spekjes in blokjes
- 1 dl witte wijn
- 2 takjes tijm
- 6 blaadjes salie drie keer doorsneden
- Naar smaak zout
- Naar smaak peper
Maak de winterwortels, koolrabi en venkel schoon en snijd ze in stukken.
Kook deze groenten beetgaar in een pan met gezouten water en laat ze afkoelen.
Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bewaar deze voor garnering.
Hak de knoflook fijn en snijd de rode uien in stukken.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, uien en spekjes gedurende 3 minuten.
Voeg de witte wijn, tijm en gesneden salie toe aan de pan.
Voeg de beetgare groenten toe en schep alles goed om.
Breng de groenten op smaak met zout en peper.
Serveer het gerecht warm, gegarneerd met de blokjes tomaat.
Serveer met een droge Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 8g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 17
Knapperige Groenteburrito's uit de Airfryer
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 2 preien in dunne ringen gesneden
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 400 g champignons schoongeveegd en in plakjes gesneden
- 2 rode paprika's zaadlijsten verwijderd en grof gehakt
- 3 eetlepels diepvrieserwten ontdooid
- 2 eetlepels diepvriesmais ontdooid
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- ¼ theelepel cayennepeper
- ¼ theelepel gemalen komijnzaad
- ¼ theelepel paprikapoeder
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- 8 bloemtortilla's glutenvrij indien gewenst
- 300 g geraspte belegen Goudse kaas
- Bakspray van olijfolie
- Salade van tomaat en rode ui voor het serveren
Bak de prei in de plantaardige olie op laag vuur zacht.
Voeg dan de champignons en paprika toe en bak tot alle groenten zacht zijn.
Voeg de erwten en mais toe en bak tot alles gaar is maar niet uit elkaar valt.
Breng op smaak met zout, peper, cayennepeper, komijnzaad, paprikapoeder en knoflookpoeder.
Laat het groentemengsel afkoelen.
Schep als het groentemengsel is afgekoeld een flinke lepel op het midden van een tortilla en bestrooi met kaas.
Vouw de zijkanten naar binnen en rol de tortilla op zodat de vulling wordt ingesloten.
Herhaal met de overgebleven tortilla's en vulling.
Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
Bespuit de gevulde burrito's licht met de bakspray.
Leg zoveel burrito's in het mandje van de airfryer als past zonder dat ze elkaar raken.
Bak de burrito's gedurende 3 minuten en draai ze halverwege de baktijd om.
Bak ze zo nodig langer om de gewenste knapperigheid te verkrijgen.
Haal de burrito's uit de airfryer en serveer ze meteen met de salade van tomaat en rode ui.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de knapperige groenteburrito's.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 18g | Vet: 20g | Zout: 6g | Sugar: 6.6g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 17
Lasagnerolletjes met Drie Kazen en Spinazie
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Auteur onbekend
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotta of roomkaas
- Zout peper en nootmuskaat naar smaak
- 1 eetlepel olie
- 200 g spinazie grof gehakt
- 10 lasagnevellen
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 g Parmezaanse kaas geraspt
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de mascarpone en ricotta (of roomkaas) in een grote kom.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de gehakte spinazie gedurende 2 minuten met een snufje zout en peper.
Laat de spinazie uitlekken en roer het door het kaasmengsel.
Kook de lasagnevellen 5 minuten in ruim kokend water.
Laat ze uitlekken en snijd ze in de lengte door.
Rol de gesneden lasagnevellen losjes op en zet ze rechtop in een ingevette ovenschaal.
Schep het kaasmengsel in de pastarolletjes.
Bestrijk de rolletjes met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Bak de lasagnerolletjes 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en bubbelend zijn.
Wijnadvies:
Een medium-bodied witte wijn zoals een Pinot Grigio past perfect bij de rijke en romige smaken van deze lasagnerolletjes.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 17
Varkenshaas met Madagascar Saus en Tagliatelle
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Auteur onbekend
- 300 g tagliatelle
- 2 varkenshaasjes ongeveer 300 g elk
- 3 eetlepels boter
- Zout naar smaak
- 2 dl droge witte wijn
- 2 eetlepels groene peperkorrels licht gekneusd
- 1 ¼ dl crème fraîche
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Giet af en houd warm.
Snijd de varkenshaasjes in plakken.
Verhit 3 eetlepels boter in een koekenpan en bak het vlees aan elke kant 2-3 minuten tot het mooi bruin is.
Bestrooi het vlees met zout naar smaak.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Roer de aanbaksels in de pan los met 2 dl droge witte wijn.
Voeg 2 eetlepels licht gekneusde groene peperkorrels, zout en 1 ¼ dl crème fraîche toe aan de pan.
Roer goed door en laat de saus ongeveer 4 minuten koken, zodat deze iets kan indikken.
Serveer de plakjes varkenshaas met de gekookte tagliatelle en giet de Madagascar Saus erover.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past perfect bij de rijke smaak van de varkenshaas en de pittige Madagascar saus.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 17
Smashed Burger met Gekaramelizeerde Uien
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 600 g rundergehakt
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 grote ui in dunne plakjes gesneden
- 4 plakjes cheddar kaas
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Optionele toppings:
- sla
- tomaat
- augurk
- mayonaise
- ketchup
Verhit een koekenpan ( of bbq) op middelhoog vuur en voeg de plakjes ui toe.
Bak ze langzaam in 15-20 minuten goudbruin en gekarameliseerd.
Zet apart.
Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er ballen van.
Verhit een grillpan op hoog vuur.
Bestrijk de pan lichtjes met olijfolie.
Leg de gehaktballen in de grillpan en gebruik een spatel om ze stevig plat te drukken tot dunne burgers.
Bestrooi met zout en peper.
Bak de burgers aan elke kant 2-3 minuten, tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
Leg op elke burger een plakje cheddar kaas en laat het smelten.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze kort in de grillpan.
Beleg de onderste helft van elk broodje met een gehaktburger, een portie gekarameliseerde uien en eventuele andere gewenste toppings.
Plaats de bovenste helft van de broodjes erop en serveer direct.
Wijnadvies:
Een koele, fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een Malbec past goed bij de rijke smaken van de smash burger.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 35g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 17
Bieslookflensjes met Paddenstoelenvulling
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
- 80 g bloem
- 2 eieren
- 2 ½ dl melk
- ¼ theelepel zout
- 2 eetlepels olie voor het bakken van de flensjes
- ½ eetlepel bieslook fijngehakt
- 30 g boter
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 500 g paddenstoelen kastanjechampignons, shii-take, in stukjes
- 1 eetlepel dragonblaadjes
- 2 dl slagroom
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Klop een beslag van 80 g bloem, 2 eieren, 2 ½ dl melk en ¼ theelepel zout.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak 4 flensjes.
Strooi, zodra elk flensje aan een kant gestold is, ½ eetlepel bieslook erover en keer de flensjes om verder te bakken.
Smelt 30 g boter in een andere pan en bak 2 gesnipperde sjalotjes en 1 geperst knoflookteentje gedurende 5 minuten.
Voeg 500 g paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee.
Voeg 1 eetlepel dragonblaadjes, 2 dl slagroom, zout en peper toe.
Laat het geheel nog 2 minuten meewarmen.
Verdeel de paddenstoelenvulling over de flensjes en vouw ze dicht.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 10g | Vet: 25g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 17