Gemarineerde Kersen met Limoen-Mascarponecrème
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
citruspers
Vier coupes of glazen
- 500 g verse kersen ontpit
- 4 eetlepels rode port
- 4 eetlepels fijne kristalsuiker
- 55 g gepelde pistachenoten
- 1 citroen
- 1 limoen
- 125 ml slagroom
- ½ bakje mascarpone à 250 g
Marineer de ontpitte kersen in de rode port en 2 eetlepels suiker.
Rooster de pistachenoten lichtjes in een droge koekenpan.
Laat ze afkoelen en hak ze vervolgens fijn.
Boen de citroen en limoen schoon en rasp de schil.
Pers het sap uit de limoen.
Klop in een kom de slagroom op met 2 eetlepels suiker tot stijve pieken.
Roer de mascarpone los met de geraspte schil van citroen en limoen, en het limoensap.
Meng voorzichtig de opgeklopte slagroom door de mascarpone.
Voeg indien nodig extra suiker toe naar smaak.
Verdeel de gemarineerde kersen met de port over vier coupes.
Schep de limoen-mascarponecrème eroverheen.
Bestrooi met de gehakte pistachenoten.
Wijnadvies:
Deze zoete en fruitige delicatesse vraagt om een dessertwijn met een hint van rood fruit, zoals een Ruby Port of een zoete Moscato d'Asti. De fruitige tonen en de zoetheid van de wijn zullen de smaak van de gemarineerde kersen en de romige mascarponecrème aanvullen, waardoor een perfecte harmonie ontstaat.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 25g | Zout: 0g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 40
Hertenbiefstuk met Sjalotten-Rode Wijnsaus
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 350 ml volle rode wijn
- 1 pot wildfond 380 ml
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g boter
- 250 g sjalotten gepeld en gehalveerd
- 3 cm verse gemberwortel geschild en in plakjes gesneden
- 2 eetlepels appelstroop
- 8 hertenbiefstukjes op kamertemperatuur
- 2 eetlepels verse tijmblaadjes
- 1 theelepel gemalen kardemom
- Zout en peper naar smaak
In een pan de rode wijn met de wildfond op hoog vuur tot eenderde laten inkoken.
Verhit in een andere pan de olijfolie en 25 g boter.
Bak hierin de sjalotten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar, regelmatig omscheppen.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet de sjalotten apart tot gebruik.
Roer de appelstroop door de sjalotten en verwarm het geheel opnieuw zacht.
Verwarm de oven voor op 100°C.
Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de hertenbiefstukjes in 3 minuten aan beide zijden bruin.
Leg de biefstukjes in een ovenschaal of op een bakplaat en laat ze in de oven nog 8-10 minuten rosé worden.
Roer de gember, 1 eetlepel tijm en kardemom door het bakvet in de koekenpan en bak 1-2 minuten.
Voeg het ingekookte wijnmengsel toe en laat de jus nog 3 minuten op hoog vuur inkoken.
Schenk de jus door een zeef in een sauskom.
Verdeel de hertenbiefstukjes, sjalotten en jus over vier borden en bestrooi met de overgebleven tijm en peper.
Serveer deze heerlijke hertenbiefstuk met sjalottenjus met risotto met morieljes of verse aardappelpuree met knolselderij en oude kaas.
Wijnadvies:
Een mooie begeleidende wijn voor dit gerecht is een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 40
Gegrilde Hertenbiefstuk met Rodeportsaus
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 580kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 150 g boter
- 100 g suiker
- 2 eetlepels verse tijm
- 12 kleine uien gepeld en gehalveerd
- 1 pot wildfond 380 ml
- 8 hertenbiefstukjes op kamertemperatuur
- 4 sinaasappels in plakken
- 200 ml rode port
- 75 g veldsla
erwarm de oven voor op 200 °C.
Smelt de helft van de boter in een kleine braadslede en strooi er de suiker, tijm en peper naar smaak over.
Leg de uien met de snijkant naar beneden in de braadslede.
Verdeel een kwart van de wildfond tussen de uien en laat ze in 25-35 minuten gaar worden, keer ze halverwege.
Bestrooi de hertenbiefstukjes met zout en peper naar smaak.
Bak ze in een grote koekenpan in de rest van de boter op hoog vuur in 2-3 minuten per kant bruin (ze mogen vanbinnen nog rosé zijn).
Leg de biefstukjes naast elkaar op een bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 225 °C.
Bak de plakken sinaasappel in het bakvet bruin en leg ze op een bord.
Schenk de port en de rest van de fond bij het bakvet, roer de aanbaksels los en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot saus.
Haal de folie van de bakplaat en schuif hem in de oven.
Laat de hertenbiefstukjes in 4-5 minuten per kant rosé worden.
Snijd de biefstukjes in plakken en leg ze op warme borden.
Schep er wat rodeportsaus overheen en leg de gekonfijte uien en plakken sinaasappel ernaast met een pluk veldsla ertussen.
Wijnadvies:
Deze rijke en krachtige maaltijd vraagt om een stevige rode wijn. Een volle, fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon zou uitstekend passen bij de intense smaken van de hertenbiefstuk en de rodeportsaus.
Calories: 580kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 32g | Vet: 30g | Zout: 1.3g | Sugar: 34g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 40
Ui-Bacon Hüttenkäse Quiche
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 uien in ringen gesneden
- 1 theelepel gedroogde salie
- 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 200 g hüttenkäse
- 200 g bacon in plakjes
- 2 theelepels rode-wijnazijn
- 3 tomaten in plakken
Verwarm de oven voor op 225 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak de uienringen met de gedroogde salie en een snufje zout gedurende 10 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Bewaar een handvol uienringen voor later.
Leg de plakjes bladerdeeg overlappend op de bakplaat om een rechthoekige taartbodem te vormen.
Druk de naden goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel achtereenvolgens de gebakken ui, hüttenkäse en plakjes bacon over de taartbodem.
Bestrooi de taart met peper.
Bak de taart in 20 minuten goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven.
Klop intussen de resterende olie met rode-wijnazijn, zout en peper tot een dressing.
Meng de tomatenplakken door de dressing.
Snijd de taart in stukken en verdeel over de borden.
Serveer de tomatensalade ernaast.
Wijnadvies:
Deze hartige quiche met zijn rijke smaken van bacon en ui vraagt om een wijn die zijn intensiteit kan evenaren. Een stevige rode wijn zoals een Syrah of een Merlot zou goed passen bij dit gerecht. De fruitige tonen en de volheid van de wijn zullen de smaken mooi aanvullen.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 18g | Vet: 45g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 40
Geitenkaas Paprika Clafoutis
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 315kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 rode paprika's
- 150 g haricots verts gehalveerd
- 1 ui in dunne partjes
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- 3 eieren
- 125 g bloem gezeefd
- 250 ml melk
- 125 g zachte geitenkaas verkruimeld
Verwarm de ovengrill voor.
Leg de paprika's op een bakplaat en rooster ze 10-15 minuten tot het vel zwartgeblakerd is, keer ze regelmatig.
Laat de paprika's 10 minuten afkoelen in een met plasticfolie afgedekte kom.
Kook intussen de haricots verts in 3 minuten beetgaar.
Fruit in een koekenpan de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 minuten in olijfolie.
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
Ontvel de paprika's en snijd ze in grove repen.
Meng ze samen met de haricots verts en olijven door het uimengsel.
Klop de eieren schuimig in een kom.
Voeg geleidelijk de gezeefde bloem, zout en peper toe aan de eieren, blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
Schenk een dun laagje beslag in de quichevorm en laat het in het midden van de oven in ca.
10 minuten stollen.
Haal de vorm uit de oven.
Verdeel het groentemengsel en de geitenkaas over de deegbodem en schenk de rest van het beslag erover.
Bak de clafoutis in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Haal uit de oven, laat in de vorm afkoelen tot lauwwarm en snijd in 4 of 8 punten.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir past uitstekend bij de hartige smaken van de clafoutis en de geitenkaas.
Calories: 315kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 14g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 40
Gevulde Ham-Kaas Soufflés
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 grote vastkokende aardappels bijv. Lady Christl
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels walnootolie
- 1 theelepel geraspte mierikswortel uit een potje
- Versgemalen zwarte peper
- 1 zak waterkers 75 g
- 2 schaaltjes maatjesharing 4 dubbele filets
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en was ze.
Kook de aardappelblokjes in weinig water met ½ theelepel zout in ca.
10 minuten beetgaar.
Klop in een kom een dressing van citroensap, olie, geraspte mierikswortel en zout en peper naar smaak.
Giet de aardappelblokjes af en schep ze warm door de dressing.
Laat ze afkoelen.
Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.
Verdeel de helft van de waterkers over de borden.
Hak de rest van de waterkers grof en meng deze door de aardappelsalade.
Leg de haringen op de waterkers.
Houd telkens 1 filet omhoog, schep aardappelsalade op de onderste filet en leg de bovenste filet er weer bovenop.
Wijnadvies:
Bij deze smaakvolle en hartige gerechtjes zou een frisse, lichte witte wijn goed passen. Probeer eens een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio voor een perfecte aanvulling op de smaken van de ham en kaas.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 17g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 2.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 40
Zaanse Mosterd Ham-Kaas Schnitzels
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 plakken Zaanlanderkaas van 1 cm dik ca. 400 g
- 1 eetlepel Zaanse mosterd
- 4 plakjes achterham
- 1 ei
- 4 eetlepels bloem
- 8 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels olijfolie
Snijd de korst van de kaas.
Snijd de kaas vervolgens in vier gelijke stukken van ca.
5 x 10 cm.
Bestrijk elk stuk kaas met Zaanse mosterd.
Wikkel rond elk plakje kaas een plakje ham.
Klop het ei los in een diep bord.
Schep bloem en paneermeel elk op een plat bord.
Wentel de ham-kaasplakken een voor een eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel.
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak de ham-kaas schnitzels op matig vuur in ca.
3 minuten goudbruin, keer halverwege.
Dek de schnitzels af en bak ze nog 1 minuut zachtjes tot de kaas goed gesmolten is.
Wijnadvies:
Deze hartige schnitzels met een vleugje mosterd vragen om een frisse, lichte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling. Hun levendige smaken zullen de rijke kaas en ham mooi aanvullen.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 26g | Zout: 2.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 40
Mediterrane Gyros met Couscous
Servings: 4 personen
Calories: 583kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 g gyros vleesreepjes of vervang door plantaardige gyros
- 1 pak couscous 400 g, of glutenvrije variant
- 2 courgettes in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 15 g verse munt fijngesneden
- Sap van 1 limoen
- 100 g zachte geitenkaas verkruimeld (of lactosevrije/geitenmelk kaas)
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de gyrosreepjes (of plantaardige alternatieven) gedurende 8 minuten, regelmatig omscheppen, tot ze gaar zijn.
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing in kokend water met zout.
Verhit ondertussen de resterende olijfolie in een wok of braadpan en roerbak de courgetteblokjes met knoflook gedurende 5 minuten, breng op smaak met zout en peper.
Roer de fijngesneden munt en het limoensap naar smaak door de couscous.
Verdeel de couscous en courgette over vier borden.
Schep de gyrosreepjes (of plantaardige alternatieven) op de couscous en verkruimel de geitenkaas erboven.
Wijnadvies:
Deze Mediterrane Gyros met Couscous wordt goed begeleid door een frisse, fruitige witte wijn zoals een Griekse Assyrtiko of een Spaanse Verdejo. Voor degenen die de voorkeur geven aan rode wijn, kan een lichte rode wijn zoals een Griekse Xinomavro een goede keuze zijn.
Calories: 583kcal | koolhydraten: 56g | Protein: 27g | Vet: 28g | Zout: 1.6g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 40
Groente Gehaktstamppotje
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 1 persoon
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kleine aardappel 75 g, in kleine blokjes
- 3 eetlepels tuinerwten-wortel diepvries
- 1 theelepel vloeibare margarine of olie
- 30 g rundergehakt
Kook de aardappelblokjes in een pan met weinig water gedurende 6-8 minuten.
Voeg de tuinerwten en wortel toe aan de pan en laat nog 5-7 minuten meekoken, tot de groenten zacht en gaar zijn.
Vang het kookvocht op.
Verhit intussen de margarine of olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul gedurende 5 minuten.
Pureer de aardappel, groenten en gehakt met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde stamppot.
Maak de stamppot smeuïg met een scheutje kookvocht en zeef het geheel.
Wijnadvies:
Bij dit simpele maar smakelijke stamppotje past een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. Hun fruitige aroma's en zachte tannines zullen de milde smaken van de groenten en het gehakt mooi aanvullen.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 14g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 40
Gemengde Groenten met Peterselie Vinaigrette
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 150 g sperziebonen of haricots verts
- 16 stoneleeks
- 7 eetlepels olijfolie extra vierge
- 200 g shii-takes
- 4 plakjes katenspek
- ½ teentje knoflook geperst
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 1 sjalot fijngesnipperd
- Versgemalen zwarte peper
- Zout
Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout beetgaar.
Laat ze uitlekken en afkoelen.
Halveer de stoneleeks en kook ze in het kookvocht van de sperziebonen gaar.
Laat ze uitlekken en meng ze in een kom met 1 eetlepel olie en zout en peper naar smaak.
Veeg de shii-takes schoon en roerbak ze in een koekenpan met 2 eetlepels olie op hoog vuur.
Bestrooi met zout en peper.
Bundel de sperziebonen in 4 porties en wikkel ze in met katenspek.
Leg de bundeltjes in ovenschaaltjes en schep de stoneleeks en shii-takes ernaast.
Zet de schaaltjes afgedekt met plasticfolie in de koelkast tot gebruik.
Hak het peterselieblad zeer fijn en roer het in een kom samen met de knoflook, wijn, sjalot en de rest van de olie tot een vinaigrette.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Zet de schaaltjes in het midden van de oven en verwarm de groenten in 10-15 minuten.
Plaats de schaaltjes op hittebestendige borden en lepel de peterselievinaigrette erover.
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De zuren van de wijn snijden door de romige textuur van de vinaigrette en de hartige groenten.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 7g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 40