Waldkorn Omelet met Chia- en Hennepzaad

Waldkorn Omelet met Chia- en Hennepzaad

Een voedzaam en eiwitrijk gerecht met Waldkornbrood, chiazaad, hennepzaad en een heerlijke omelet. Perfect voor een energiek ontbijt of stevige lunch.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Brood, Broodjes, Ei, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Waldkornbrood
  • 2 el chiazaad
  • 2 el hennepzaad
  • 4 eieren
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 el kokosolie

Instructies

  • Kluts de eieren los in een kom en meng met chiazaad en hennepzaad.
  • Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en giet het eimengsel erin.
  • Laat de omelet op laag vuur rustig gaar worden.
  • Snijd de omelet in kwarten zodra deze gaar is.
  • Beleg de sneetjes Waldkornbrood met de stukken omelet en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade of een glas vers geperste sinaasappelsap.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals Beaujolais past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 18g | Vet: 18g | Zout: 0.6g | Sugar: 2g

Gezond Meergranen Broodje met Selderij-Wortelsalade

Gezond Meergranen Broodje met Selderij-Wortelsalade

Een gezond en smaakvol broodje met selderij-wortelsalade en geraspte kaas. Perfect voor een snelle lunch of als tussendoortje.
Bereidingstijd3 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Lunch
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 meergranenbroodje
  • 2 el geraspte kaas
  • 3 el selderij-wortelsalade
  • Margarine of halvarine

Instructies

  • Schep de geraspte kaas door de selderij-wortelsalade.
  • Snijd het meergranenbroodje open en besmeer de snijvlakken dun met margarine of halvarine.
  • Schep de salade op de onderkant van het broodje.

Notities

Serveertip:
Serveer met een verse salade of een glas vers geperste jus voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij dit gezonde broodje vanwege zijn fruitige en kruidige smaken.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 5g

Ontbijtomelet met Quinoa en Bonen

Ontbijtomelet met Quinoa en Bonen

Een voedzame ontbijtomelet met quinoa, bonen en cherrytomaten, geserveerd met stevig speltbrood. Ideaal voor een energieke start van de dag.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Brood, Ei, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sneden stevig speltbrood
  • 4 eieren
  • 50 g witte bonen uit een potje of blikje
  • 100 g voorgekookte quinoa
  • 75 g cherrytomaten
  • Verse bieslook
  • Olijfolie of boter om in te bakken
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Bereid de voorgekookte quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat de witte bonen uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Was en snijd de cherrytomaten in kleinere stukken.
  • Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de gekookte quinoa, uitgelekte bonen en gesneden cherrytomaten toe aan de losgeklopte eieren.
  • Verhit wat boter of olijfolie in een koekenpan op laag vuur.
  • Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet langzaam gaar.
  • Dek de pan af met een deksel om het proces te versnellen.
  • Draai de omelet voorzichtig om en bak de andere kant goudbruin.
  • Knip de bieslook fijn en strooi dit over de omelet.
  • Serveer de omelet met stevig speltbrood.

Notities

Serveertip:
Serveer met een plakje avocado of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij deze hartige ontbijtomelet.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 12g | Vet: 8g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g

Gelaagde Kaneelappel Potjes

Gelaagde Kaneelappel Potjes

Een fris en zoet dessert met lagen van kaneelappels, magere kwark en geroosterd volkorenbrood. Perfect voor een picknick of als traktatie.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 3 el suiker
  • 2 el kaneel
  • 150 g magere kwark
  • 3 sneetjes volkorenbrood
  • 50 g poedersuiker

Instructies

  • Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  • Meng de appelblokjes in een kom met de suiker en kaneel.
  • Rooster de sneetjes volkorenbrood en snijd ze in kleine stukjes.
  • Verdeel de geroosterde broodstukjes over de bodem van de jam- of weckpotjes.
  • Schep een laag magere kwark over de broodstukjes.
  • Voeg een laagje van het appel-kaneelmengsel toe.
  • Herhaal deze lagen tot de potjes gevuld zijn, eindigend met een laag magere kwark.
  • Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.
  • Sluit de potjes af en bewaar ze in de koelkast tot het moment van serveren.

Notities

Serveertip:
Serveer de potjes koud, eventueel met een takje munt bovenop voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Riesling of Moscato d'Asti past perfect bij dit dessert.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 6g | Vet: 2g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g

Gerookte Kipfilet Sandwich met Avocado en Tuinkers

Gerookte Kipfilet Sandwich met Avocado en Tuinkers

Een heerlijke sandwich met gerookte kipfilet, romige avocado en frisse tuinkers. Perfect voor een voedzame lunch of lichte maaltijd!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kip, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 Franse boule in 8 dikke sneden gesneden
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 200 g gesneden gerookte kipfilet
  • 2 avocado’s geschild en in plakjes gesneden
  • 1 bakje rucolakers of tuinkers

Instructies

  • Meng in een kom de mayonaise met de mosterd tot een smeuïge saus.
  • Snijd de Franse boule in 8 dikke sneden brood en bestrijk elke snee met de mayonaisesaus.
  • Beleg de helft van de sneetjes met plakjes gerookte kipfilet en avocado.
  • Verdeel de rucolakers of tuinkers gelijkmatig over de belegde sneetjes brood.
  • Plaats de overige sneetjes brood met de mayonaisekant naar beneden bovenop de belegde sneetjes.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade of een glas versgeperste sinaasappelsap voor een complete lunch.
Wijnadvies:
Deze stevige sandwich combineert uitstekend met een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De frisse tonen van de wijn passen mooi bij de romige avocado en de hartige kipfilet.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 18g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Petit Pain met Rosbief, Komkommer en Yoghurt-Bieslooksaus

Petit Pain met Rosbief, Komkommer en Yoghurt-Bieslooksaus

Een luxe petit pain met malse rosbief, frisse komkommer en een romige yoghurt-bieslooksaus. Ideaal voor een snelle, verfijnde lunch!
Bereidingstijd6 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Ontbijt, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 petit pain
  • ¼ komkommer in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Boter
  • 2 plakjes rosbief of fricandeau

Instructies

  • Meng de komkommer met de bieslook door de Griekse yoghurt.
  • Voeg naar smaak versgemalen peper toe.
  • Snijd het petit pain open en bestrijk de snijvlakken dun met boter.
  • Leg de plakjes rosbief op de onderkant van het broodje.
  • Schep het komkommer-yoghurtmengsel over de rosbief.
  • Plaats de bovenkant van het broodje erop en druk licht aan.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Voeg wat extra verse bieslook of een paar rucolablaadjes toe voor extra smaak en presentatie.
Wijnadvies:
Deze lichte en frisse sandwich past perfect bij een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc. De frisheid van de wijn versterkt de smaak van de yoghurt-bieslooksaus en de malse rosbief.
 
 
 
 
 

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 3g

Truffel-Eiersandwiches met Parmezaan en Basilicum

Truffel-Eiersandwiches met Parmezaan en Basilicum

Heerlijke truffel-eiersandwiches op volkorenbrood met Parmezaanse kaas, tomaatjes en verse basilicum. Perfect voor een verfijnde lunch of een bijzondere brunch!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Ei, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8 Sandwiches
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 sneetjes fijn donker volkorenbrood
  • 5 eieren
  • 4 tomaatjes op olie in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 2-3 eetlepels olijfolie met truffelaroma
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de eieren in kokend water gedurende ongeveer 10 minuten tot ze hard zijn.
  • Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
  • Prak de eieren fijn in een diepe kom.
  • Voeg de tomaatjes, Parmezaanse kaas en fijngehakte basilicum toe aan de geprakte eieren en meng goed.
  • Roer er olijfolie met truffelaroma door tot er een smeuïge eiersalade ontstaat.
  • Breng de salade op smaak met peper naar smaak.
  • Laat de salade bij voorkeur een half uur staan zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  • Bestrijk 4 sneetjes volkorenbrood royaal met de eiersalade.
  • Leg de overige sneetjes brood erop, druk licht aan en snijd de sandwiches diagonaal door.
  • Schik de sandwiches op een schaal en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer de sandwiches op een schaal met wat extra verse basilicum als garnering. Perfect als onderdeel van een high tea of een lichte lunch!
Wijnadvies:
Deze verfijnde eiersandwiches passen perfect bij een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. De frisse tonen van de wijn complementeren de rijke smaken van de truffel en Parmezaanse kaas.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 9g | Vet: 11g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g

Feestelijke Paasbrood Wentelteefjes met Appel-Basilicumsalsa

Feestelijke Paasbrood Wentelteefjes met Appel-Basilicumsalsa

Een feestelijk gerecht van paasbrood wentelteefjes met een frisse appel-basilicumsalsa. Perfect voor een uitgebreid paasontbijt of brunch!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Fruit, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente
Feestdagen etc: Pasen
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • koekenpan met anti-aanbaklaag
  • diep bord

Ingrediënten

  • 4 sneetjes paasbrood
  • 3 appels geschild en in stukjes gesneden
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels gemberjam
  • 2 eetlepels verse basilicum in dunne reepjes
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel gemalen kardemom of kaneel
  • 300 ml melk
  • Vloeibare margarine
  • Poedersuiker

Instructies

  • Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  • Breng de stukjes in een pan met sinaasappelsap en gemberjam aan de kook.
  • Kook de appels in 8-10 minuten tot een compote.
  • Laat de compote afkoelen en schep de basilicum erdoor.
  • Klop in een kom de eieren met suiker en kardemom tot een romig mengsel en klop vervolgens de melk erdoor.
  • Haal de sneetjes paasbrood door het eimengsel en leg ze in een diep bord.
  • Schenk de rest van het eimengsel erover.
  • Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de sneetjes paasbrood in ongeveer 4 minuten goudbruin en krokant.
  • Leg de wentelteefjes op 4 borden, bestuif ze met poedersuiker en schep de appel-basilicumsalsa ernaast.

Notities

Serveertip:
Garneer met een paar blaadjes verse basilicum en serveer met een glas verse jus d’orange.
Wijnadvies:
Deze Paasbrood Wentelteefjes combineren perfect met een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een fruitige witte wijn zoals Riesling.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 7g | Vet: 9g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g

Frans Stokbrood met Walnootpaté en Notenboter

Frans Stokbrood met Walnootpaté en Notenboter

Geniet van een klassiek Frans stokbrood met rijke walnootpaté, knapperige sla en huisgemaakte notenboter. Perfect voor een smaakvolle lunch of brunch!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Noten, Ontbijt
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 klein Frans stokbrood
  • 2 eetlepels walnoten fijngehakt
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 1 eetlepel basilicum fijngehakt
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • 6 blaadjes lollo verte sla
  • 150 g grove paté

Instructies

  • Meng in een kom de boter, fijngehakte walnoten, abrikozenjam, basilicum, citroensap en zout en peper tot een smeuïge notenboter.
  • Snijd het stokbrood overlangs doormidden en bestrijk beide snijvlakken royaal met de notenboter.
  • Scheur de blaadjes lollo verte sla in stukken en verdeel deze gelijkmatig over de onderkant van het stokbrood.
  • Snijd de grove paté in plakjes en leg deze bovenop de sla.
  • Plaats de bovenkant van het stokbrood terug en snijd het stokbrood in tweeën.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en een glas lichte witte wijn voor een complete lunch.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay past uitstekend bij de rijke smaak van de walnootpaté en de zoete notenboter.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Verfrissende Club Sandwich met Limoenricotta en Aardbeien

Verfrissende Club Sandwich met Limoenricotta en Aardbeien

Een lichte en verfrissende club sandwich met maïsbrood, limoenricotta, peer en aardbeien. Perfect als snelle lunch of zomerse snack!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Brood, Fruit, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 sneetjes maïsbrood
  • 1 limoen
  • 125 g ricotta
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 kleine peer
  • 125 g aardbeien
  • Blaadjes verse munt

Instructies

  • Rooster de sneetjes maïsbrood goudbruin in de broodrooster.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de limoen uit.
  • Roer de ricotta los in een kom met 1 eetlepel limoensap, basterdsuiker en de geraspte limoenschil.
  • Schil de peer, snijd deze in dunne schijfjes en besprenkel met limoensap.
  • Snijd de aardbeien in vieren en laat ze samen met de peer uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrijk elk sneetje maïsbrood royaal met limoenricotta.
  • Verdeel de plakjes peer, aardbeien en blaadjes munt over vier sneetjes brood.
  • Leg steeds twee belegde sneetjes op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes brood, met de limoenricotta naar beneden.
  • Snijd de sandwiches diagonaal in vieren en steek een satéstokje in elk stapeltje.
  • Verdeel de sandwiches over vier borden en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en een glas koude limonade voor een zomerse lunch.
Wijnadvies:
De frisse en fruitige smaken van deze club sandwich combineren uitstekend met een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc. De citrusachtige tonen van de wijn versterken de frisheid van de limoenricotta en het zoete fruit.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 6g | Vet: 6g | Zout: 0.4g | Sugar: 12g