Aardbeien-Kiwitaart
Bereidingstijd45 minuten min
wachten30 minuten min
Servings: 8
Calories: 424kcal
Author: Cor Kevenaar
- 50 g boter
- 200 g tarwebiscuits
- 2 eetlepels aardbeienjam
- 4 eierdooiers
- 100 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 65 g bloem
- 250 ml melk
- 250 ml slagroom
- 250 g aardbeien
- 2 kiwi's
Smelt de boter in de magnetron.
Maal de tarwebiscuits fijn in een keukenmachine.
Meng de gesmolten boter en aardbeienjam door de gemalen biscuits.
Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de bodem en de wanden van een taartvorm en druk het stevig aan.
Mix in een kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met een handmixer gedurende ongeveer 5 minuten tot het mengsel dik en romig is.
Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het eimengsel.
Breng in een pan de melk en slagroom aan de kook.
Klop deze langzaam in kleine scheutjes door het eimengsel terwijl je blijft kloppen.
Schenk het mengsel terug in de pan en laat het op zacht vuur al roerend indikken tot een dikke vla.
Zet de pan in een bak met koud water en laat de vanilleroom afkoelen terwijl je regelmatig roert.
Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes.
Verdeel de afgekoelde vanilleroom over de taartbodem.
Leg de aardbeienhelften op één helft van de taart en de plakjes kiwi op de andere helft.
Laat de taart minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Calories: 424kcal | koolhydraten: 56g | Protein: 6g | Vet: 20g | Sugar: 33g
Receptenplein.nl
Home / magnetron / Pagina 9
Kabeljauwfilet met mosterdsaus
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 gram kabeljauwfilet dik stuk
- 2 limoen of 1 citroen
Voor de saus
- 0.5 visbouillontablet
- 2 eetlepel(s) crême fraiche
- 1 eetlepel(s) maïzena
- 1 eetlepel(s) mosterd
- zout
- peper
- 2 toefjes dille
Snijd de visfilet in 2 gelijke stukken en leg die in een schaal.
Pers 1 limoentje (of een halve citroen) uit.
Besprenkel de vis met het limoen- of citroensap.
Laat de vis gaar worden, afgedekt, in 4-5 minuten op 500 Watt.
Schenk het uitgelopen visnat in een maatbeker en laat de vis, afgedekt, enkele minuten nagaren.
Maak intussen de saus: vul het visnat met water aan tot 1 dl.
Verkruimel de tablet erboven en roer de crème fraîche erdoor.
Roer de maïzena met 2 eetlepels water tot een glad papje en roer dit door de saus.
Verhit de saus, onafgedekt, ca. 1 minuut op 700 Watt.
Roer de mosterd door de saus en verhit de saus nog even, onafgedekt, ca. 30 seconden op 700 Watt.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Lepel de saus over de borden en leg de vis erin.
Snijd het tweede limoentje (of de halve citroen) in dunne plakjes en leg ze op de vis.
Garneer eventueel met een toefje dille.
Receptenplein.nl
Home / magnetron / Pagina 9
Zomerse kip-courgettespiezen met gepofte aardappel en bonenschotel
Een heerlijk zomers gerecht met gegrilde kip-courgettespiezen, gepofte aardappel en een smaakvolle bonenschotel. Ideaal voor een ontspannen barbecue of lichte maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
magnetron
Grill (of barbecue)
- 1 pak pofaardappelen met yoghurt-knoflooksaus bijv. CêlaVita
- 2 uien in ringen
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2½ eetlepels olijfolie
- 2 tomaten in stukjes
- 1 pot witte bonen ca. 400 g
- ½ eetlepel oregano
- 8 kipfiletblokjes
- 3 eetlepels basilicum fijngehakt
Prik enkele gaatjes in de pofaardappelen en zet ze in de magnetron.
Verwarm ze op 700 watt gedurende ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uienringen en de knoflook op laag vuur gedurende 5 minuten.
Voeg de witte bonen toe en bak ze 5 minuten al omscheppend mee.
Voeg de tomatenstukjes en oregano toe en roer goed door.
Bereid de kip-courgettespiezen op een gloeiende barbecue of onder een voorverwarmde grill volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Strooi de fijngehakte basilicum over de gebakken bonen en roer door.
Serveer de kip-courgettespiezen met de gepofte aardappelen en de gebakken bonen.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en extra yoghurt-knoflooksaus voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc, zoals Andes Peaks Sauvignon Blanc, past perfect bij dit gerecht en versterkt de zomerse smaken.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / magnetron / Pagina 9
Gepofte Aardappelen met Romige Topping
Geniet van deze heerlijke gepofte aardappelen, gevuld met een romige topping van crème fraîche, tomaten, kaas en kruiden. Perfect voor bij de barbecue!
Bereidingstijd24 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 4 grote aardappelen
- 125 g crème fraîche
- 2 tomaten in blokjes, zonder zaad
- 4 takjes dille fijngehakt
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 100 g geraspte kaas
- 2 bosuitjes fijn gesneden
Pof de aardappelen in de magnetron: prik de aardappels in met een vork.
Leg de aardappels in de magnetron en gaar deze bij 850 Watt gedurende 15 tot 20 minuten, of tot ze zacht zijn.
Maak ondertussen de vulling voor de aardappelen door crème fraîche, tomatenblokjes, dille, knoflook, geraspte kaas en fijn gesneden bosuitjes te mengen in een kom.
Snijd de bovenkant van de aardappel af en lepel voorzichtig wat van het binnenste van de gepofte aardappel uit.
Meng dit door de vulling.
Verdeel de vulling over de vier aardappels, en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
Serveer de aardappelen direct, of plaats ze kort terug op de barbecue in een aluminium schaaltje voor extra smaak en warmte.
Serveertip:
Deze gepofte aardappelen met romige topping zijn ideaal als bijgerecht voor een barbecue, of als hoofdgerecht voor een lichtere maaltijd.
Wijnadvies:
Deze heerlijke gepofte aardappelen gaan goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, die de romige topping perfect aanvult.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 8g | Zout: 0.6g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / magnetron / Pagina 9