Eenvoudige Cheesecake uit de Airfryer

Eenvoudige Cheesecake uit de Airfryer

Deze eenvoudige en heerlijke cheesecake is snel en gemakkelijk te bereiden in de airfryer. Perfect voor elke gelegenheid als een verrukkelijk dessert!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 6
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g verse kaas bijv. van Aldi
  • 3 eieren
  • 150 g basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 sinaasappel geraspt
  • 2 eetlepels maizena

Instructies

  • Rasp de schil van de sinaasappel fijn.
  • Voeg in een kom de verse kaas, eieren, basterdsuiker, vanillesuiker, geraspte sinaasappelschil en maizena toe.
  • Mix alle ingrediënten goed door elkaar tot een glad mengsel.
  • Giet het mengsel in een ingevette springvorm of bakvorm.
  • Verwarm de airfryer voor op 160°C.
  • Bak de cheesecake 25 minuten op 160°C in de airfryer.
  • Laat de cheesecake afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Moscato of een glas Amaretto.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 7g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 20g

Kinder Bueno Cheesecake uit de Airfryer

Kinder Bueno Cheesecake uit de Airfryer

Geniet van deze decadent lekkere Kinder Bueno cheesecake, perfect gebakken in de airfryer. Een onweerstaanbare traktatie voor elke gelegenheid!
(inclusief afkoelen)1 uur 30 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 8
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g chocolate chip cookies
  • 70 g ongezouten roomboter
  • 700 g MonChou
  • 8 pakjes Kinder Bueno 16 reepjes
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren + 2 eidooiers
  • 2 el zelfrijzend bakmeel
  • 1 reep pure chocolade
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 160°C.
  • Verkruimel de chocolate chip cookies en meng met de gesmolten roomboter.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten licht in met boter.
  • Verspreid het koekjesmengsel over de bodem en druk stevig aan.
  • Bak dit 9 minuten in de voorverwarmde airfryer.
  • Laat daarna afkoelen en verhoog de temperatuur van de airfryer naar 180°C.
  • Mix de MonChou in een kom tot een glad mengsel.
  • Open 5 pakjes Kinder Bueno (10 reepjes) en stamp ze plat in een kommetje.
  • Verwarm de gesmolten Bueno's een minuutje in de magnetron.
  • Voeg de suiker en het zelfrijzend bakmeel toe aan de MonChou en meng goed.
  • Voeg vervolgens de gesmolten Kinder Bueno toe en mix opnieuw.
  • Voeg de twee eidooiers en de overige eieren toe aan het mengsel en mix tot een glad geheel.
  • Roer als laatste de crème fraîche erdoor.
  • Giet het mengsel in de springvorm en bak 10 minuten in de airfryer op 180°C.
  • Haal de cheesecake uit de airfryer en verlaag de temperatuur naar 80°C.
  • Maak voorzichtig de randen van de cheesecake los met een mes en bak nog eens 40-45 minuten.
  • Zet de airfryer uit en laat de cheesecake afkoelen met de deur op een kiertje.
  • Laat daarna verder afkoelen op het aanrecht tot kamertemperatuur.
  • Smelt de helft van de pure chocolade en drizzle deze over de cheesecake.
  • Versier met stukjes van de resterende Kinder Buenos.

Notities

 
Wijnadvies:
Serveer met een rijke dessertwijn zoals een Sauternes of een glas Amaretto.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.4g | Sugar: 35g

Boterkoek met Kokos en Amaretto uit de Airfryer

Boterkoek met Kokos en Amaretto uit de Airfryer

Deze boterkoek met een vleugje kokos en amaretto is een rijke, smeuïge traktatie, perfect voor bij de koffie. Eenvoudig te bereiden in de airfryer voor een snelle zoete verwennerij!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Gebak, Koek
Land van herkomst: Nederland
Servings: 8
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Springvorm of boterkoekvorm (ca. 24 cm)
  • bakkwast
  • Lepel

Ingrediënten

  • 200 g amandelmeel voor een glutenvrije koek of bloem
  • 50 g geraspte kokos
  • 200 g suiker
  • 200 g roomboter op kamertemperatuur
  • 8 g vanillesuiker
  • 10 ml amaretto
  • 2 eieren
  • Snufje zout

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 185°C.
  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Mix de roomboter met de suiker tot een luchtige massa.
  • Voeg één ei, de amaretto, en een snufje zout toe aan het botermengsel en mix goed door.
  • Voeg het amandelmeel (of bloem) en de geraspte kokos toe en meng tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette springvorm of boterkoekvorm en maak het glad met de bolle kant van een lepel.
  • Kluts het tweede ei en bestrijk hiermee voorzichtig de bovenkant van het deeg.
  • Bak de boterkoek ongeveer 15 minuten in de airfryer tot deze goudbruin en gaar is.
  • Laat de boterkoek goed afkoelen voor je hem aansnijdt, eventueel in de koelkast om de boter wat harder te laten worden.
  • Strooi voor het serveren eventueel wat poedersuiker over de boterkoek.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glaasje dessertwijn zoals een Vin Santo of een likeur zoals Amaretto.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 25g | Zout: 0.3g | Sugar: 20g

Bananen Toffee Crumble met Chocolade Ganache

Bananen Toffee Crumble met Chocolade Ganache

Deze decadente bananen toffee crumble, met lagen van romige caramel, rijke chocolade ganache en een knapperige crumble topping, is een onweerstaanbaar dessert dat je in de airfryer bereidt.
(inclusief kook- en afkoeltijd)4 uur
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 8
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Ingrediënten Toffee:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • Ingrediënten Chocolade Ganache:
  • 75 g glucose
  • 75 g suiker
  • 250 ml room
  • 250 g donkere chocolade in stukjes
  • Boter in kleine stukjes

Ingrediënten Deeg:

  • 250 g boter
  • 5 eieren
  • 250 g poedersuiker
  • 600 g bloem
  • 62 g room double cream

Ingrediënten Crème Patisserie:

  • 300 ml melk
  • 40 g eigeel
  • 185 g basterdsuiker
  • 35 g bloem
  • 1 vanillestokje

Ingrediënten Crumble Topping:

  • 90 g suiker
  • 90 g ijskoude boter
  • 190 g bloem
  • 6 g kaneel
  • 2-3 bananen in plakjes gesneden

Instructies

Instructies Toffee:

  • Plaats het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en kook het gedurende 3 uur.
  • Zorg ervoor dat het blikje altijd onder water staat.
  • Laat het blikje volledig afkoelen voordat je het opent; de inhoud zal zijn veranderd in een dikke karamel.

Instructies Crème Patisserie:

  • Kook de melk met het vanillestokje (snijd het stokje open en schraap de vanille eruit).
  • Klop de eidooiers met de suiker en voeg de bloem toe, klop tot een romige massa.
  • Giet de hete melk geleidelijk bij het eimengsel, blijf goed kloppen.
  • Zet het mengsel terug op het vuur en kook het zachtjes 4-5 minuten door onder voortdurend roeren.
  • Laat de crème snel afkoelen door deze op een schaal uit te gieten en af te dekken met huishoudfolie om een korst te voorkomen.

Instructies Deeg:

  • Meng de boter met de poedersuiker in een mixer tot een romig geheel.
  • Voeg langzaam de eieren toe en mix goed door.
  • Voeg de bloem geleidelijk toe en mix alles tot een samenhangend deeg.
  • Voeg de room toe en laat het deeg 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en bekleed de springvorm of taartvormpjes.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem en vul de vorm met bakpapier en blindbakbonen.
  • Bak het deeg blind in een voorverwarmde airfryer op 180°C gedurende 8-10 minuten, of totdat het goudbruin is.

Instructies Crumble Topping:

  • Meng de suiker, bloem en kaneel.
  • Voeg de ijskoude boter in kleine stukjes toe en werk het mengsel tot een zandachtige textuur.
  • Verspreid het mengsel op een bakplaat en bak het in een voorverwarmde oven op 180°C tot het bruin is.

Instructies Chocolade Ganache:

  • Breng de suiker, glucosestroop en room in een pannetje aan de kook.
  • Voeg de stukjes donkere chocolade toe en roer tot een glad mengsel.
  • Voeg de stukjes boter toe en roer tot de ganache glad is.
  • Haal de ganache van het vuur en laat afkoelen.

Instructies Opbouwen van de Bananen Toffee Crumble:

  • Meng de crème patisserie met de afgekoelde karamel tot een luchtige caramelroom.
  • Vul de voorgebakken taartvormen met de caramelroom.
  • Leg de plakjes banaan bovenop de caramelroom.
  • Giet een laag chocolade ganache over de banaan.
  • Werk af met de crumble topping.
  • Plaats de taartvormen in de airfryer en bak gedurende 3-4 minuten op 180°C.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een rijke dessertwijn zoals een Sauternes of een glas Amaretto.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 6g | Vet: 22g | Zout: 0.2g | Sugar: 45g

Tarte Tatin met Lotus Speculoos en Vanilleroomijs

Tarte Tatin met Lotus Speculoos en Vanilleroomijs

Geniet van een heerlijke Tarte Tatin met een twist: Lotus Speculoos Crumble. De knapperige karamel, zachte appels en kruidige speculoos maken dit dessert onweerstaanbaar. Serveer met een bol vanilleroomijs voor de perfecte afsluiting van elke maaltijd.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: Frankrijk
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 6
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 appelen
  • 100 g boter
  • 3 eieren
  • 220 g suiker
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 100 g Lotus Speculoos Crumble
  • Vanilleroomijs voor serveren

Instructies

  • Doe 120 g suiker en 2 eetlepels water in een kookpotje en verwarm totdat het mengsel goudkleurig wordt.
  • Giet deze karamelsaus op de bodem van een ronde antikleef bakvorm.
  • Snijd de appelen in dunne, halve maantjes (zonder schil) en schik ze op de taartbodem in de karamelsaus.
  • Smelt de boter en laat deze even afkoelen.
  • Mix de eieren met de resterende 100 g suiker en voeg de gesmolten boter toe.
  • Roer de zelfrijzende bloem door het mengsel en meng daarna de speculooskruimels erdoor.
  • Verdeel het deeg over de appels en druk het licht aan om luchtbellen te vermijden.
  • Bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Haal de taart uit de oven, laat even afkoelen en draai de taart voorzichtig om op een bord.
  • Snijd de taart in stukken en serveer met een bol vanilleroomijs.

Extra tip:

  • Roer wat gekruimelde speculoos door het ijs voor extra smaak.

Notities

Wijnadvies:
Combineer deze taart met een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Muscat.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 4g | Vet: 20g | Zout: 0.4g | Sugar: 35g

Pavlovataart met Vers Fruit uit de Airfryer

Pavlovataart met Vers Fruit uit de Airfryer

Deze pavlovataart, gemaakt van luchtige meringue en gevuld met slagroom en vers fruit, is een heerlijke traktatie. Perfect bereid in de airfryer voor een knapperige buitenkant en zachte binnenkant. Een feestelijk dessert dat iedereen zal verrassen!
(inclusief baktijd en afkoelen)2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Pasen, Verjaardag
Servings: 8
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 citroen schoongeboend
  • 6 eieren gesplitst
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 tl maizena gezeefd
  • 50 g aardbeien
  • 50 g frambozen
  • 50 g blauwe druiven
  • 25 g blauwe bessen
  • 1 tl citroensap
  • ½ el poedersuiker
  • 200 ml slagroom
  • Rode kleurstof

Instructies

Voorbereiding van de meringue:

  • Verwarm de airfryer voor op 160°C.
  • Rasp de schil van de citroen (alleen het gele deel) en pers de citroen uit.
  • Klop de eiwitten stijf in een droge, vetvrije kom.
  • Voeg beetje bij beetje de basterdsuiker, maizena, citroensap, en rode kleurstof toe.
  • Blijf kloppen tot het eiwit glanst en stevige pieken vormt.

Bakken van de meringue:

  • Leg een op maat geknipte bakmat of vetvrij papier op de grillpan accessoire en bestrijk deze met het eiwitmengsel, vorm een mooi patroon.
  • Zet de grillpan in de airfryer, verlaag de temperatuur naar 100°C en bak de meringue 60 minuten.
  • Laat de meringue na de baktijd nog 60 minuten in de afgesloten, warme airfryer staan om verder te drogen.

Afwerking van de pavlovataart:

  • Haal de meringue voorzichtig uit de airfryer en laat deze volledig afkoelen.
  • Meng ondertussen het fruit, houd een deel apart voor garnering.
  • Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
  • Snijd de afgekoelde meringue voorzichtig horizontaal doormidden.
  • Spuit of smeer een laag slagroom op de onderste helft en verdeel het fruit erover.
  • Leg de bovenste meringue laag erop en garneer met de rest van het fruit.

Notities

Wijnadvies:
Serveer deze pavlovataart met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti, die mooi aansluit bij de zoetheid van de meringue en het frisse fruit.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 25g

Sneeuwster Cake met Advocaat

Sneeuwster Cake met Advocaat

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram suiker
  • 3-4 eieren 3 grote of 4 kleine
  • 75 gram bloem
  • 25 gram maizena
  • 200 milliliter slagroom vloeibaar
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 150 milliliter advocaat

Instructies

  • Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Zeef de bloem en maizena samen.
  • Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en scheid de eieren.
  • Klop het eiwit met de suiker stijf tot stevige pieken.
  • Zorg ervoor dat de garde en kom vetvrij zijn.
  • Voeg vervolgens één voor één de eidooiers toe terwijl de mixer op lage snelheid draait.
  • Spatel het bloemmengsel voorzichtig door het eimengsel tot een gladde massa ontstaat.
  • Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak op 160 graden Celsius gedurende 30 minuten in de Airfryer (of oven).
  • Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm, verwijder de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
  • Klop de slagroom stijf met poedersuiker.
  • Snijd de afgekoelde cake horizontaal doormidden en verdeel de slagroom over de onderste laag, met een lichte bolling in het midden.
  • Giet de advocaat over de slagroom.
  • Plaats de bovenste cakeplak erbovenop en druk lichtjes aan.
  • Laat de cake een uur opstijven in de koelkast.
  • Bestrooi vlak voor het serveren royaal met poedersuiker.

Notities

Wijnadvies:

Deze sneeuwster cake met advocaat gaat goed samen met een dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d'Asti. De fruitige tonen van de wijn zullen de zoete en romige smaken van de cake en advocaat complementeren.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g

Citroen-Puddinkjes met Rozemarijn

Citroen-Puddinkjes met Rozemarijn

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst, Pasen
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zachte boter
  • 75 gr suiker
  • 20 gr bloem
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • ½ theelepel fijngesneden rozemarijn
  • 2 eidooiers
  • 2 dl melk
  • 2 eiwitten
  • Poedersuiker
  • Gesuikerd viooltje en rozemarijn voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Meng de zachte boter, suiker, bloem, citroensap, geraspte citroenschil en fijngesneden rozemarijn in een kom.
  • Klop de eidooiers los met de melk en meng dit door het citroenmengsel.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
  • Verdeel de crème over 4 ingevette ovenschaaltjes.
  • Zet de schaaltjes in een braadslede met kokend water.
  • Bak de citroen-puddinkjes gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.
  • Garneer met poedersuiker, gesuikerde viooltjes en rozemarijn.

Notities

Geniet van deze heerlijke citroen-puddinkjes als afsluiting van je maaltijd.
Combineer met een zoete dessertwijn zoals Sauternes of een frisse Moscato.
 

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 7g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g

Luchtige Vanillecake

Luchtige Vanillecake

Een luchtige en heerlijke vanillecake, perfect voor elk moment van de dag!
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd55 minuten
Recept categorieën: Cake, Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4 personen
Calories: 360kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 10 eetlepels suiker
  • 12 eetlepels plantaardige olie
  • 12 eetlepels zelfrijzende bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175ºC.
  • Vet een cakevorm in en bestrooi met bloem.
  • Klop de eieren, suiker en vanillesuiker in een grote kom met een mixer tot een luchtig en schuimig mengsel.
  • Voeg voorzichtig de plantaardige olie toe aan het eimengsel en mix tot alles goed gecombineerd is.
  • Voeg geleidelijk de zelfrijzende bloem toe aan het mengsel en mix op lage snelheid tot een glad beslag ontstaat.
  • Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 55 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uitkomt.
  • Laat de cake even afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt en op een rooster laat afkoelen.

Notities

Serveertip:

Serveer de vanillecake als dessert, eventueel gegarneerd met verse bessen, een toefje slagroom of een glazuur naar keuze. Enjoy!
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Muscat of een lichte Sauvignon Blanc zou een mooie aanvulling zijn op dit zoete dessert.

Nutrition

Calories: 360kcal | koolhydraten: 34g | Protein: 6g | Vet: 22g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g

Klassieke Broodpudding

Klassieke Broodpudding

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 oud brood bij voorkeur witbrood
  • 1 kopje melk
  • 2 eieren
  • Vanillesuiker naar smaak
  • 5 eetlepels witte basterdsuiker
  • Boter om het bakblik in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder de korsten van het oude brood en snijd het brood in stukjes.
  • Doe deze stukjes in een beslagkom.
  • Voeg de melk, eieren, vanillesuiker en witte basterdsuiker toe aan de kom met brood.
  • Mix alle ingrediënten tot een glad beslag met behulp van een mixer.
  • Vet een bakblik in met boter en giet het beslag erin.
  • Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten, of totdat er een mooi bruin korstje op zit en de pudding stevig aanvoelt.
  • Serveer de broodpudding warm als heerlijk nagerecht!

Notities

Garneer de broodpudding eventueel met een beetje poedersuiker en serveer het met een bolletje vanille-ijs voor een extra verwennerij.

Wijnadvies:

Een glas dessertwijn, zoals een zoete Riesling of een Sauternes, past uitstekend bij deze klassieke broodpudding.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g