Frisse Chocolademacarons

Frisse Chocolademacarons

Een eigentijdse twist op het populaire Franse koekje, de macaron. Met een basis van amandelkoekjes, doordrenkt met cacao en gevuld met een heerlijke chocolade ganache. Deze chique lekkernijen zijn niet alleen een traktatie voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. Laten we samen deze vernieuwde versie bereiden!
inclusief droogtijd en afkoelen1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Gebak, Koek
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 200 gram poedersuiker
  • 125 gram amandelpoeder
  • 15 gram cacaopoeder
  • 30 gram kristalsuiker
  • 120 gram pure chocolade
  • 80 gram roomboter
  • 30 gram dikke room
  • Een vleugje rode voedselkleurstof

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • Zeef het fijne amandelpoeder, cacaopoeder, en poedersuiker in een kom.
  • Klop de eiwitten in een kom en voeg geleidelijk suiker toe terwijl ze stijf worden.
  • Voeg de rode voedselkleurstof toe aan de stijve eiwitten en meng goed.
  • Vouw voorzichtig het amandel-cacao-poedersuikermengsel door de stijve eiwitten tot een gladde massa.
  • Leg bakpapier op een bakplaat en spuit gelijke bolletjes van het mengsel op ruime afstand van elkaar.
  • Laat de bolletjes 30-45 minuten 'drogen' totdat er een licht korstje op komt.
  • Plaats een tweede bakplaat onder de bakplaat met macarons en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven, met de ovendeur op een kier.
  • Bereid ondertussen de vulling: smelt pure chocolade, roomboter en room au bain-marie of in de magnetron, roer goed door en laat afkoelen.
  • Nadat de macarons uit de oven zijn gehaald, giet voorzichtig wat water onder het bakpapier om ze gemakkelijk te kunnen verwijderen.
  • Laat alles goed afkoelen.
  • Chocolade Ganache Vulling:
  • Smelt de pure chocolade, roomboter en room tot een luchtige ganache.
  • Laat de ganache afkoelen.
  • Doe de ganache in een spuitzak of gebruik een lepeltje om een beetje ervan op een macaron te spuiten of scheppen.
  • Plak een tweede macaron erbovenop.

Notities

Geniet van deze vernieuwde chocolademacarons!

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 15g | Sugar: 15g

Vanille Verjaardagstaart

Vanille Verjaardagstaart

Recept categorieën: Taart, Tractaties
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout

Voor de topping/glazuur:

  • 125 ml slagroom
  • 100 gram witte chocolade of naar smaak
  • Verse bessen of vruchten naar keuze voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een kleine ronde taartvorm (ongeveer 15-20 cm diameter) in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na elk ei.
  • Meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout in een aparte kom.
  • Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe aan het boter-suikermengsel en mix tot alles goed gecombineerd is.
  • Voeg het vanille-extract toe en meng nogmaals.
  • Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taart gedurende 20-25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt.
  • Laat de taart volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
  • Voor de topping/glazuur:
  • Verhit de slagroom in een pan tot net onder het kookpunt.
  • Haal van het vuur en voeg de witte chocolade toe.
  • Roer tot de chocolade volledig gesmolten en gemengd is.
  • Laat het glazuur enigszins afkoelen tot het iets dikker wordt, maar nog steeds vloeibaar genoeg is om over de taart te gieten.
  • Giet het glazuur over de bovenkant van de afgekoelde taart en laat het langs de zijkanten druipen voor een leuk effect.
  • Versier de taart met verse bessen of vruchten naar keuze.

Luchtige vla met cranberrycompote

Luchtige vla met cranberrycompote

Snel te maken
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 1 pot cranberrycompote 350 g
  • 300 ml blanke vla
  • 4 kletskoppen koekjes

Instructies

  • Met mixer slagroom half stijf kloppen.
  • Compote losroeren, 4 eetlepels voor garnering achterhouden.
  • Slagroom, compote en vla luchtig mengen en over vier coupes verdelen.
  • Met rest van compote garneren.
  • Kletskoppen in stukjes breken en over compote verdelen.

Druivencakejes met canderel

Druivencakejes met canderel

Recept categorieën: Cake, Dessert - Nagerecht, Fruit
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram witte druiven zonder pit
  • 150 gram boter
  • 150 gram cakemeel
  • 15 gram zoetstof in poedervorm
  • 3 eieren

Instructies

  • Oven op 175 °C voorverwarmen.
  • Druiven schoonmaken en fijnsnijden.
  • In kom met mixer boter zacht en romig kloppen.
  • Cakemeel, zoetstof en eieren toevoegen en tot glad beslag kloppen.
  • Druiven door beslag mengen.
  • Muffinvormpjes met beslag vullen en cakejes in ca. 35 minuten gaarbakken.
  • Cakejes op rooster laten afkoelen.

Biscuitrol met limoencrème en zomerfruit

Biscuitrol met limoencrème en zomerfruit

AllerHande jubileumnummer 2003
Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 g kristalsuiker fijne pak à 750 g
  • 75 g bloem
  • 25 g maïzena
  • 1 limoen
  • 1 bakje mascarpone 250 g
  • 100 g zomerfruit diepvries (bak à 300 g), ontdooid
  • poedersuiker

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In grote pan laag water aan de kook brengen.
  • Eieren boven hittebestendige kom breken.
  • Mespunt zout en 100 g suiker toevoegen.
  • Vuur laag draaien en kom in pan hangen (au bain marie).
  • Met mixer eimassa 10 minuten kloppen, tot dikke, luchtige massa ontstaat die als lint van gardes loopt.
  • Kom uit pan nemen.
  • Bloem en maïzena in gedeelten boven eimassa zeven en erdoor spatelen.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier en bestuiven met bloem.
  • Biscuitbeslag op bakplaat scheppen en met spatel of pannenkoekmes uitstrijken tot rechthoek van ca. 35 x 30 cm en 1 cm dikte.
  • Deeg in 10 minuten lichtbruin en gaar bakken.
  • Bakplaat uit oven nemen.
  • Bakpapier met deeg eraf tillen en op werkvlak leggen.
  • Deeg meteen oprollen.
  • Van halve limoen schil raspen en vrucht uitpersen.
  • Andere helft in dunne plakjes snijden.
  • Mascarpone, rest van suiker, limoensap en rasp in kom door elkaar roeren.
  • Afgekoelde biscuitdeeg voorzichtig uitrollen en bestrijken met limoencrème.
  • Fruit erover verdelen en deegplak opnieuw oprollen.
  • Taart op schaal leggen, garneren met plakjes limoen en royaal bestrooien met poedersuiker.

Cake van Onbekende Auteur

Cake van Onbekende Auteur

Totale tijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Cake
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 1 pak cakemix 450 g
  • 3 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 zakje amandelschaafsel 45 g
  • 2 handperen rijpe
  • 1 beker slagroom 125 ml
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 bol roomijs kaneel met stoofpeertjes bak à 1 l

Instructies

  • Met mixer boter zacht mixen.
  • Cakemix, eieren en melk toevoegen en 1 minuut tot glad geheel kloppen.
  • Daarna nog 5 minuten mixen.
  • Beslag in ingevette cakevorm doen en op 160 °C in midden van oven in 60-70 minuten gaarbakken.
  • Laten afkoelen.
  • In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren.
  • Laten afkoelen.
  • Peren schillen, halveren, van klokhuis ontdoen en in partjes snijden.
  • Met mixer slagroom en vanillesuiker stijfkloppen.
  • Van cake 4 plakken snijden en op vier bordjes leggen.
  • Slagroom over cake verdelen.
  • Met peer garneren.
  • Bolletjes ijs snel door amandelschaafsel rollen en naast cake leggen.

Citroencake

Citroencake

Recept categorieën: Cake, Fruit, Taart
Land van herkomst: Australië
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram boter zacht
  • 250 gram suiker
  • 2 citroenen
  • 2 limoenen
  • 2 eieren
  • ¼ liter zure room

Instructies

  • Meng het meel met de boter, de eieren, de zure room, 150 gram suiker, sap van 2 limoenen en 1 citroen en rasp van 1/2 limoen en 1/2 citroen.
  • Klop dit gedurende drie minuten met een elektrische mixer en giet het in een cakevorm.
  • Bak de cake 40 minuten op 175°c
  • Snijd intussen de overgebleven citroen in plakjes.
  • Breng ⅛ liter water aan de kook met de rest van de suiker en kook hierin de citroenplakjes gedurende een kwartier.
  • Leg ze op de cake en giet de siroop erover.
  • Laat de cake afkoelen alvorens hem te serveren.

Rijsttaart van Worldcook.net

Rijsttaart van Worldcook.net

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Rijst, Taart
Land van herkomst: Marokko
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 Gram Paprijst
  • ¾ Liter Melk
  • 100 Gram Suiker
  • ½ Theelepel Kaneel
  • 50 Gram Pijnboompitten
  • 50 Gram Pistachenoten
  • 50 Gram Gekonfijte Sinaasappelschilletjes
  • 2 Eieren Gesplitst

Instructies

  • Kook de rijst in de melk gedurende 45 minuten.
  • Roer de suiker erdoor, de kaneel, de pijnboompitten, de pistachenoten, de sinaasappelschillen en de eidooiers.
  • Klop de eiwitten stijf en schep deze door de rijst.
  • Giet de rijstepap in een ingevette bakvorm en bak de taart een half uur op 200°c

Appel amandelcake

Appel amandelcake

Recept categorieën: Cake, Fruit, Noten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 Appels Geschild En Klokhuizen Uitgeboord
  • 275 Gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 175 Gram Boter Zacht
  • 150 Gram Suiker
  • 3 Eieren
  • 50 Gram Melk
  • 50 Gram Amandelspijs
  • 50 Gram Amandelen Gehakt
  • 1 Theelepel Kaneel

Instructies

  • Doe 125 gram boter, 3 eieren, 100 gram suiker, 200 gram bloem en alle melk in een kom en mix 5 minuten met een elektrische mixer.
  • Giet het beslag in een taartvorm.
  • Strooi de kaneel erover.
  • Snijd de appels in plakken en leg ze er bovenop.
  • Meng de rest van de bloem, boter en suiker met de amandelspijs en de amandelen en maak daar een kruimelige massa van met de vingers.
  • Verdeel de kruimels over de appels.
  • Bak de taart 50 minuten op 165 graden.

Haagse bluf

Haagse bluf

Haagse bluf is anders ook een prima gerecht voor Prinsjesdag, de derde dinsdag in september. Er is geen politicus die zich daar niet in herkent.
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Nederland, Zuid Holland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 Eiwitten
  • 100 Gram Suiker
  • 2 Deciliter Rode Bessensap
  • 4 Beschuiten

Instructies

  • Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer.
  • Voeg langzaam de suiker toe, blijf kloppen, en vervolgens het rode bessensap, blijf steeds kloppen.
  • Verdeel het mengsel over vier beschuiten en garneer met een takje bessen of wat jam.