Walnotenmuffins uit de Airfryer

Walnotenmuffins uit de Airfryer

Bereidingstijd29 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Cupcakes / Muffins, Noten, Snack
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 3
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 40 g boter of zuivelvrije boter
  • 40 g fijne kristalsuiker
  • 3 eetlepels gehakte walnoten plus extra voor de topping (naar wens)
  • ½ banaan geprakt
  • 4 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
  • 3 eetlepels havermout glutenvrij indien nodig
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel volle melk of zuivelvrije melk, naar wens

Instructies

  • Klop de boter en suiker in een kom licht en luchtig.
  • Voeg vervolgens de gehakte walnoten en geprakte banaan toe en meng goed.
  • Meng in een aparte kom de bloem, havermout, pompoenpitten en bakpoeder.
  • Voeg deze droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en meng grof met een spatel.
  • Voeg indien nodig een beetje melk toe als het beslag te dik is.
  • Vet zes kleine muffinvormpjes in en vul elk vormpje tot ongeveer driekwart met beslag.
  • Verdeel naar wens extra walnoten over de bovenkant.
  • Stel de airfryer in op 160°C en de timer op 10 minuten.
  • Bak de muffins en laat ze daarna 10 minuten afkoelen.
  • Haal ze uit de vormpjes en serveer.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij de zoete smaak van deze muffins.

Nutrition

Calories: 160kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.1g | Sugar: 7g

Gevulde Kippasteitjes met Courgette

Gevulde Kippasteitjes met Courgette

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 12 plakken bladerdeeg diepvries
  • 1 kipfilet in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 4 blaadjes salie fijngesneden
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 3 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bekleed de muffinvormpjes met bladerdeeg.
  • Rol het overige bladerdeeg uit tot een lap waar 12 ronde dekseltjes uitgestoken kunnen worden ter grootte van de muffinvormen.
  • Leg deze op een bakplaat.
  • Bak de bakjes en de dekseltjes 5 minuten voor in de oven.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet, courgette en salie op een hoog vuur al roerend 5 minuten.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer de crème fraîche erdoor.
  • Haal de pasteibakjes uit de oven en vul ze met het kip-courgettemengsel.
  • Leg de dekseltjes op de gevulde pasteitjes en bak ze in 20 minuten gaar.

Notities

De pasteitjes zijn zowel warm als afgekoeld lekker.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaak van de kip en courgette aan zonder te overheersen.

Druivencakejes met canderel

Druivencakejes met canderel

Recept categorieën: Cake, Dessert - Nagerecht, Fruit
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram witte druiven zonder pit
  • 150 gram boter
  • 150 gram cakemeel
  • 15 gram zoetstof in poedervorm
  • 3 eieren

Instructies

  • Oven op 175 °C voorverwarmen.
  • Druiven schoonmaken en fijnsnijden.
  • In kom met mixer boter zacht en romig kloppen.
  • Cakemeel, zoetstof en eieren toevoegen en tot glad beslag kloppen.
  • Druiven door beslag mengen.
  • Muffinvormpjes met beslag vullen en cakejes in ca. 35 minuten gaarbakken.
  • Cakejes op rooster laten afkoelen.

Baba au rhum

Baba au rhum

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Frankrijk, Polen
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • muffinvormpjes

Ingrediënten

  • 300 GRAM bloem
  • 2 eieren
  • 1 ZAKJE gist
  • 1 DECILITER melk
  • 50 GRAM boter gesmolten
  • 125 GRAM suiker
  • 100 GRAM gedroogde pruimen kleingesneden
  • 2 GLAASJES rum
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • ¼ LITER room lobbig geklopt

Instructies

  • Meng de bloem met de gist, de eieren, de melk, de boter, 50 gram suiker en de pruimen en kneed dit goed.
  • Laat het een uur rijzen.
  • Verdeel het deeg over 8 ingevette muffinvormpjes en laat het nog eens een uur rijzen.
  • Bak de babas 25 minuten op 180 graden.
  • Doe intussen de overgebleven suiker bij het citroensap en 4 eetlepels water
  • Doe er een glas rum bij en breng het aan de kook.
  • Kook het in tot siroop en doe dan het tweede glas rum erbij.
  • Als de babas klaar zijn, giet dan da siroop erover en serveer ze warm met de room.

Romige aardbeien Muffins

Romige aardbeien Muffins

Recept categorieën: Fruit
Servings: 8 muffins
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • muffinvormpjes

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 ml olie
  • 2 eetlepel(s) aardbeienjam
  • ¼ kop aardbeienyoghurt
  • 100 gram suiker
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram roomkaas
  • ¼ kop extra aardbeienjam voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de muffinvormpjes in.
  • Doe de eieren, olie, jam, yoghurt en suiker in een kom.
  • Klop het mengsel met een houten lepell 1 minuut tot alles goed gemengd is.
  • Zeef het bakmeel erboven en schep het voorzichtig om.
  • Schep in elk vormpje 3 eetlepels beslag.
  • Verdeel de roomkaas in 8 porties en leg in het midden van elke muffin een stukje roomkaas.
  • Schep daarop 2 theelepels jam.
  • Verdeel het resterende beslag over de vormpjes.
  • Bak de muffins 30 minuten tot ze gerezen een lichtbruin zijn.
  • Laat de muffins 5 minuten in de vormpjes rusten en laat ze daarna op een rooster afkoelen.
  • Bestuif ze met gezeefde poedersuiker en garneer met aardbeien.

Dolce della casa

Dolce della casa

Warm chocolade-toetje / Eerlijk is eerlijk, het recept is gepikt. Laatst waren we bij onze wijnboer/vrienden Ferrin en dochter Sara had dit toetje gemaakt. Sara zit op een soort vmbo-school en tijdens een praktijkles had ze dit recept leren maken en daarna thuis opnieuw gemaakt.
 
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 300 gram suiker
  • 70 gram cacao
  • 120 gram amaretti bitterkoek-achtige schuimkoekjes
  • 500 ml melk
  • boter om in te vetten

Instructies

  • Amaretti verkruimelen.
  • De eieren met de suiker stevig mixen, stap voor stap de cacaopoeder, melk en amaretti toevoegen.
  • Verdelen over ingevette schaaltjes of muffinvormpjes.
  • In voorverwarmde oven ongeveer 40 minuten bakken op 110 graden.
  • Voor liefhebbers van een minder stevige, bijna vloeibare binnenkant, raad ik aan om het gerecht slechts 30 minuten in de oven te garen.

Notities

Naar keuze warm of koud serveren (maar warm is ie ‘t lekkerste!).
En wat denk je van een zoete Verduzzo van de vader van Sara, Paolo Ferrin erbij ……
Grazie Sara!

Aardappel-Kaaspannenkoek Muffins

Aardappel-Kaaspannenkoek Muffins

Recept categorieën: Fruit, Pannenkoeken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 125 ml pindakaas met of zonder nootjes
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 eieren
  • 175 ml melk
  • 2 middelgrote bananen geprakt

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bereid deze heerlijke aardappel-kaaspannenkoekmuffins met de volgende stappen:

  • Vermeng bloem, bruine basterdsuiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
  • In een tweede kom, roer pindakaas, olie, eieren, melk en geprakte bananen door elkaar.
  • Voeg het pindakaasmengsel toe aan het bloemmengsel en roer met een vork tot alles bevochtigd en vermengd is.
  • Let op dat je niet te lang roert.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze gaar zijn.
  • Je kunt de gaarheid controleren door er een tandenstoker in te steken; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins klaar.

Notities

Geniet van deze smakelijke aardappel-kaaspannenkoekmuffins die een heerlijke combinatie van smaken bieden!

Speculaas peer muffins

Speculaas peer muffins

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Fruit
Feestdagen etc: Sinterklaas
Servings: 12 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 190 gram amandelmeel
  • 3 eetlepel(s) koek- en speculaaskruiden
  • 2 eetlepel(s) baking soda
  • 60 gram rozijnen
  • 2 peren
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 3 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht) en bekleed een muffinvorm met cupcakepapiertjes.
  • Meng het amandelmeel met de kruiden en de baking soda.
  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Prak de bananen en meng met de peer en de rozijnen.
  • Klop de eieren los met een vork en meng met de olijfolie.
  • Voeg het banaanmengsel samen met de eieren toe aan het meel en roer voorzichtig door elkaar.
  • Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn verdeel je het beslag over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Spinazie muffins

Spinazie muffins

Servings: 6 muffins
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram verse spinazie
  • 3 eieren
  • 70 gram parmazaanse kaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • paar blokjes feta
  • olijfolie
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Was de spinazie.
  • Snijd de ui en knoflook.
  • Fruit ze in de koekenpan met een scheut olijfolie.
  • Doe na een paar minuten de spinazie erbij en laat deze helemaal slinken (er blijft echt bijna niets van over!).
  • Laat het spinazie/ui/knoflook mengsel goed uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het resterende vocht eruit. Snijdt het heel fijn of stop het is een keukenmachine.
  • Klopt 3 eieren los, strooi er wat peper bij en eventueel andere kruiden naar smaak.
  • Rasp de parmazaanse kaas en voeg deze samen met de fijn gemaakte spinazie/ui/knoflook toe aan de los geklopte eieren.
  • Roer goed door.
  • Pak een muffintray.
  • Ik heb papieren bakvormpjes gebruikt in een muffin tray, maar krijg die er dus niet goed eraf.
  • Ik raad aan om een muffinbakvorm in te vetten en een grote sauslepel 'ei-beslag' per muffinvorm te nemen.
  • Dan zitten ze net tot onder de rand.
  • Druk er eventueel nog 2 blokjes feta in.
  • Je haalt er 6-8 muffins uit.
  • Bak ze 20 minuten op 165 graden.

Kersenmuffins met Glazuur en Wijngums

Kersenmuffins met Glazuur en Wijngums

Deze luchtige kersenmuffins met een zoete glazuurlaag en een vrolijke wijngum zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid!
Bereidingstijd35 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 16 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 potje kersen netto 185 g, uitgelekt en gehalveerd
  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout
  • 175 g poedersuiker
  • 16 kersenwijngums

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Giet de kersen af en vang het sap op in een kommetje.
  • Laat de kersen goed uitlekken en snijd ze doormidden.
  • Plaats 16 muffinvormpjes op een bakplaat.
  • Klop de boter en suiker met een mixer tot een romig mengsel.
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix steeds tot een glad beslag.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel met een mespunt zout in een andere kom en spatel het voorzichtig door het beslag.
  • Schep de gehalveerde kersen door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en vul ze tot de helft.
  • Bak de muffins 25 minuten in het midden van de oven.
  • Zet de oven uit en laat de muffins nog 5 minuten in de oven staan.
  • Laat de muffins volledig afkoelen op een rooster.
  • Meng de poedersuiker met 3 eetlepels kersensap tot een dik glazuur.
  • Verdeel een eetlepel glazuur over elke muffin en strijk het voorzichtig uit.
  • Druk een kersenwijngum op elke muffin en laat het glazuur 1 uur uitharden.

Notities

Serveertip:

Serveer deze muffins als feestelijke traktatie met een kop thee of koffie.

Wijnadvies:

Een frisse Moscato d'Asti past goed bij de zoete smaak van de muffins en het fruitige kersenglazuur.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g