Champignons met knoflook
Servings: 16
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 15 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 gr boter
- 2 theelepel tijm
- zout
- peper
- 16 champignons grote
- 2 theelepel rozemarijn fijngesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verpak 15 teentjes knoflook in plakjes met 2 eetlepels olijfolie, 25 gr boter, 2 theelepels tijm, zout en peper in aluminiumfolie en bak ze ± 20 minuten zachtjes in de oven.
Leg 16 grote champignons zonder steel in een ovenschaal en verdeel er de knoflook met het vrijgekomen vocht, 2 theelepels fijngesneden rozemarijn, 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap over.
Bak de champignons ± 25 minuten in de oven.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 70
Ensalada de pimientos
Paprikasalade
Servings: 6
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 rode paprika's
- 3 gele paprika's
- 1 ui in dunne ringen
- 1 ontvelde vleestomaat in blokjes
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
- zout
- peper
- 2 eetlepel(s) basilicum fijngesneden
Verwarm de oven voor op 2000°C.
Rooster de paprika's ± 35 minuten in de hete oven tot het vel zwart is geblakerd.
Laat de paprika's in een plasticzak 5 minuten uitdampen en ontvel ze daarna.
Snijd de paprika's in brede repen en meng ze met de ui en de tomaatblokjes.
Meng de olie, de azijn, zout en peper en schenk dit over de paprikasalade.
Bestrooi de salade met het basilicum.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 70
Knoflooktoast
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- stokbrood
- knoflookpuree
- olijfolie
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 70
Kruidnootjes 3
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 80 gram boter
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 4 eetlepels melk
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- zout
Verwarm de oven voor op 175°C.
Roer de boter en de basterdsuiker tot een zachte massa.
Roer er 1 mespunt zout, de speculaaskruiden en 3 eetlepels melk door en voeg, onder voortdurend roeren, het bakmeel toe.
Als het deeg niet lekker soepel blijft, mag u er nog wat melk aan toevoegen.
Maak kleine balletjes van het deeg en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
Druk de balletjes met een vingertop iets plat.
Zet het bakblik midden in de oven en bak de kruidnootjes in 12-15 minuten bruin en gaar.
Laat de kruidnootjes op het bakpapier koud worden.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 70
Dikke speculaasbrokken van Astrid Veltman
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- zout naar smaak
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 75 gram boter
- 4 eetlepels melk
- 50 gram amandelen ontvliesde
Zeef het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker boven een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein.
Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg.
Druk dit deeg op een beboterde bakplaat tot een laag van ± 1 cm uit,
Strooi er de amandelen over, bestrijk met wat melk en schuif de bakplaat ± 45 minuten iets onder het midden in een matig warme oven (140-150°C).
De speculaas moet door en door gaar en lichtbruin van kleur worden.
Breek de dikke speculaas na het afkoelen in brokken.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 70
Ajam pangang 3
geroosterde kip in gekruide saus
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kip van ca. 1 kg in 4 stukken
- 1 ui gesnipperde
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 1 theelepel sambal oelek
- 3 eetlepel(s) olie
- 2 eetlepel(s) peterselie gehakte
- peper
- zout
Meng in een kom de ui met knoflook, peterselie en wat zout en peper.
Bestrijk de kip rondom met dit mengsel.
Leg de stukken kip in een ovenvaste schaal en bestrijk ze met wat olie.
Bak de stukken kip onder regelmatig bestrijken met olie en en het bakvocht ca. 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven tot ze gaar en mooi bruin is.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 70
Broengkos Boengkoes
gekruiden vlees in pakjes
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 gram vlees
- 5 uitjes fijngesneden
- 4 tenen knoflook fijngehakt
- ¼ liter santen
Kruiden:
- 4 keloewekpitten
- 1 schijfje laos
- 1 theelepel trassi
- zout
Kook het vlees in 5 dl water gaar.
Bewaar de bouillon, scheur het vlees in repen.
Stamp de uitjes en knoflook fijn en vermeng dit met de overige kruiden.
Maak de keloewekpitten fijn en vermeng ze met de met santen aangelengde trassi.
Braad het uienmengsel, voeg de keloewek en het vlees toe en laatalles in de bouillon gaar stoven.
Maak van de folie pakjes van het vlees en laat dit nog even in de oven warm worden.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 70
Boboetie of Bobote
gekruiden rundvlees uit de over
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 gram runderpoelet
- 5 sneetjes witbrood
- 1 kopje melk
- 1 grote ui fijngesneden
- 1 eetlepel(s) kerrie
- 2 theelepel bruine basterdsuiker
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel(s) azijn
- 30 gram margarine
- 1 ei geklopt
- citroensap
Week het brood in de melk, giet de niet opgenomen melk af.
Fruit in de margarine de uien, kerrie, zout, suiker en de azijn.
Vermeng daarna alles goed met het uitgeklopte brood en doe er dan het vlees bij met de helft van het geklopte ei.
Breng de massa over in een goed ingevette vuurvaste schaal en giet de rest van het ei erover.
Laat het ca. 25 min. in een 180-190°C. warme oven bakken.
Serveren met droge witte rijst, reepjes komkommer, plakjes banaan, seroendeng en uiteraard sambal.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 70
Frikadel Spesial
gekruiden feestgehakt
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 gram speklappen magere
- 1 theelepel djahé
- 250 gram kipfilet
- 1 theelepel ketoembar
- 250 gram rundvlees mager
- 1 eetlepel keukenstroop
- 2 rode lomboks
- 1 eetlepel cognac
- 2 groene lomboks
- ½ eetlepel rum
- 4 tomaten
- 4 eieren
- 3 aardappels gekookt
- ½ liter slagroom
- 2 sjalotjes fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 2 theelepel laos
- citroensap
- zout
De speklappen, rundvlees en kip 1 keer malen, het moet echt grof gemalen zijn.
In een grote kom de eieren goed loskloppen.
Nu de sjalotjes, knoflook, laos, djahé, ketoembar, keukenstroop, zout en citroensap naar smaak erbij doen.
Goed door elkaar mengen totdat het een gladde massa wordt.
Vervolgens de geprakte aardappelen, slagroom, cognac, rum, een kopje water en het gehakt erbij doen.
Het geheel voorzichtig en heel goed mengen.
Is het mengsel te compact, dan wat melk of water erbij.
Het moet een gladde massa worden.
Daarna een grote vuurvaste schaal met boter besmeren, met paneermeel bestrooien en het gehakt erin doen.
Goed uitsmeren en hierop weer wat paneermeel strooien.
Als garnering de lomboks en de tomaten erop.
Het geheel in de oven laten gaar bakken, zorg dat het niet aanbrandt.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 70
Bami panggang 4
geroosterde vakensbuikspek
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
keukenpapier
metalen satépennen
Pannetje
- 1 kg buikspek met zwoerd / aan een stuk
- 2 theelepel boemboe babi panggang
- 5 tenen knoflook
- 1½ theelepel 5 spice kruiden
- 1 theelepel ve-tsin
- 3 eetlepel(s) lichte ketjap
- 1 eetlepel(s) zout
- cognac of whisky
voor de saus:
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 eetlepel(s) chilisaus
- 1 eetlepel(s) azijn
- 2 theelepel suiker
- 1 eetlepel(s) maïzena
Maak in het vlees niet al te diepe inkepingen.
Maak het zwoerd van het buikspek goed schoon met ruw papier of keukenpapier en wrijf het in met een flinke scheut cognac of whisky.
Maak een marinade van de gekneusde knoflooktenen (1 theelepel knoflookpoeder), babi panggang kruiden, 5 kruidenmix, ve-tsin en de lichte ketjap en laat het vlees hierin tenminste 2 uur marineren.
Steek daarna het zwoerd met metalen saté pennen vast om omklappen (door de inkepingen) van het vlees te voorkomen.
Warm de oven voor op 175 graden.
Dep het vlees voorzichtig droog met keukenpapier en bestrooi het zwoerd met zout.
Leg de buiklap met het vleesgedeelte naar beneden op het rooster in de oven.
Zet er een bakblik onder ca. 1 cm water erin om uitdrogen te voorkomen.
Zet de oven hoog (225°C.) en braad het vlees in 40 min. weer
Haal het vlees uit de oven, dep het droog en veeg het zout voorzichtig met een kwastje eraf.
Zet het vlees opnieuw in de oven en draai deze lager.
Zet na 10 min. de oven lager en dan na 10 min. nog eens.
Haal het vlees uit de oven als het mooi bruin is en het zwoerd krokant is.
Breng voor het sausje in een pannetje de tomatenpuree, chilisaus, azijn en de suiker met 1 dl water aan de kook op een matig vuur.
Bind het met wat aangelengde maïzena.
Haal de pennen uit het vlees en snijd het eerst in lange repen en daarna in blokjes.
Serveer het met warme rijst, atjar of verse komkommer.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 70