Radicchio di Treviso
het rode neefje van de witlof
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
Ik splitste de stronken in kleinere stukken en bestrooide ze met gemalen peper, geen zout omdat de spek al zout genoeg is.
Omwikkelen met de ontbijtspek en daarna 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Na 10 minuten heb ik de stronkjes omgedraaid.
De Italiaanse Radicchio komt voort uit de familie van de witlof en heeft prachtige rood-witte bladeren. Rauw heerlijk in de salade, maar ook verwerkt in een risotto of gebakken. Wat te denken van omwikkeld met ontbijtspek en dan grillen of bakken.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 78
Gevulde Portobello
Met deze bijzondere en grote paddenstoel kun je oneindig variëren. Deze keer gevuld met tonijn, paprika en ricotta. Eenvoudig en weinig calorieën.
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 Portobello’s
- 1 rode paprika
- 1 kleine ui
- 2 knoflooktenen
- 250 gram ricotta
- 2 laurierblaadjes
- blik of pot tonijn +/ 200 gram
- 1 citroen
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) paneermeel
- peper & zout
Snij de stelen van de Portobello’s en snij een dunne plak af van bolle kant, zodat ze niet wiebelen op een platte ovenschaal.
Hak de dunne plakken met de stelen fijn.
Snipper de ui en snij blokjes van de paprika.
Rasp de citroen (hier gebruik je slechts 1/3 van) en verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm ondertussen 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui met de paprika, laurier en geperste knoflook in circa 5 minuten. Voeg halverwege de stukjes Portobello toe.
Zorg er voor dat de groenten slechts glazig zijn, want daarna gaat alles nog eens 20 minuten in de oven.
Smeer met een eetlepel olijfolie een ovenschaal of bakblik in en leg hier de Portobello’s in.
Meng de citroenrasp, de tonijn en de ricotta door het groentemengsel (verwijder de laurier).
Maak op smaak met peper en zout (of bouillonpoeder).
Goed proeven en houd er rekening mee dat de het ‘vlees’ van de Portobello niet gezouten is.
Verdeel het mengsel over de Portobello’s. Bestrooi met paneermeel.
Bak de gevulde Portobello’s af in ongeveer 20 minuten.
Kijk iedere 5 minuten of de ovenschaal hoger of lager in de oven moet worden verplaatst.
Wellicht dat je de laatste 5 minuten de grill erbij moet aanzetten.
Serveer de gevulde Portobello’s met een frisse, maar stevige witte wijn, bijvoorbeeld een Sauvignon.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 78
Paprika Chili tortilla bakje met Surinaams gekruid gehakt
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 gram rundergehakt mager
- 4 Paprika Chili torilla wraps No Fairytales
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 30 ml sojasaus
- 25 ml ketjap manis
- 20 gram eetlepel tomatenpuree
- 1,5 eetlepel(s) 5 spice kruiden van Jonnie Boer
- 20 ml gembersiroop
- 1 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown
- 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
- 5 gram trassipasta
- 10 gram sambal brandal
- zwarte peper versgemalen / naar smaak
- 1 eetlepel(s) becel light
Verwarm de oven vóór op 170 graden en doe de tortilla wraps in een ovenvast schaaltje zodat de wraps een bakje vormen.
Die de bakjes 12 minuten in de oven en haal ze eruit.
Laat even afkoelen en haal de bakjes uit de schaaltjes.
Zo heb je leuke bakjes die je kunt vullen.
Fruit de ui aan in de becel en voeg de tomatenpuree en de trassipasta toe. Roerbakeven kort en doe de Greensweet Stevia Brown er bij.
Blus af met de sojasaus, ketjap en gembersiroop en voeg dan alle andere kruiden en de knoflook toe.
Rul het gehakt hierin gaar.
Vul de bakjes met het gehakt. (Ik had onderin ook wat rucola gedaan)
Je kunt ook een variant maken met veel minder punten (het is net waar je trek in hebt en hoeveel punten je nog mag eten). Vervang dan het gehakt voor zelf gemalen kipgehakt. Als je dat gehakt alleen van kip maakt, is het nog maar 4 punten per gevuld tortillabakje. Maal je kipgehakt van 300 gam kipfilet en 200 gram kipdijfilet, dan komt het op 6 punten per gevuld tortillabakje, het is een eigen keus. (LET OP: het kipgehakt uit de supermarkt is veel punten omdat die niet van alleen kipfilet is gemaakt dus je moet het echt zelf maken of aan een Turkse slager vragen of hij alleen kipfilet voor je wil malen tot gehakt)
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 78
Lasagne van courgette en paprika
(Voor 4 personen, 11 punten per persoon)
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 pakken gezeefde tomaat 1000 gram totaal
- 7 stuks volkoren lasagne bladen niet voorgekookt
- 2 courgettes in kwart plakjes gesneden
- 3 paprika’s verschillende kleuren, in blokjes gesneden
- 1 kleine rode ui gesnipperd
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 rode peper klein gesneden
- 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 120 gram gedroogde tomaat gemarineerde vers enklein gesneden
- 2 tomaten in plakjes
- 150 gram tuinerwtjes Bonduelle diepvries, hoeft niet ontdooit te zijn
- 50 gram geraspte kaas 30+
- 1 eetlepel(s) basilicumpasta verkrijgbaar in koelvak supermarkt
- 1 dessertlepel gerookt paprikapoeder zoet
- 2 eetlepel(s) Italiaanse kruiden
- 1 blokjes groentebouillon verkruimeld
- 30 gram pijnboompitten zonder vet even geroosterd in een pannetje
- 2 eetlepel(s) olijfolie
eventueel
- peper vers gemalen / naar smaak
- zout naar smaak
Zet alles gewassen, afgepast, afgewogen en gesneden klaar (ik doe dat altijd, dat kookt overzichtelijk)
Verwarm de oven vóór op 200 graden.
Bak in de olie de uit, paprika, gedroogde tomaatjes even aan en als de uien een beetje zacht zijn voeg je de courgettes, paprika en knoflook toe.
Roerbak dit een minuut of 5 op hoog vuur.
Voeg de gezeefde tomaten, de velderwtjes, de basilicumpasta, de Italiaanse kruiden, het gerookt paprikapoeder en het verkruimelde bouillonblokje toe.
Roer door elkaar laat heet worden en laat een minuut of 5 pruttelen.
Proef even en voeg eventueel zout en/of peper naar smaak toe.
Doe om en om een laagje groenten en lasagne bladen. Ik begon met groenten, lasagne bladen, groenten, lasagne bladen en uiteindelijk groenten. (twee lagen lasagne bladen dus).
Maak af met de plakjes tomaat en de geraspte kaas.
Bedek de schaal met folie.
Doe de schaal 20 minuten in het midden van de oven met de folie erop en dan nog 20 minuten zonder folie.
Schep op je bord en doe er wat gedroogde basilicum en geroosterde pijnboompitten bovenop.
Voor mensen bij de Weight Watchers….Dit recept exact zoals beschreven is voor 4 personen en is 11 punten
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 78
Ananastaart
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 eieren
- 75 gram suiker
- ½ zakje vanillesuiker
- 250 gram bloem gezeefde
- 1 zakje bakpoeder
- 5 gram boter gesmolten
- 1 groot blik ananas op siroop
- rum
Vermeng 4 eieren met 75 gr suiker en 1/2 zakje vanillesuiker en voeg er 250 gr gezeefde bloem een zakje bakpoeder en 75 gr gesmolten boter bij.
Laat 1 groot blik ananas op siroop uitlekken.
Bewaar 4 hele schijven snijd de rest in kleine stukjes en voeg die bij het deeg.
Schik de 4 hele ananasschijven op de bodem van een ingevette springvorm en schenk het deeg erover.
Bak de taart 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Stort hem en doordrenken hem naar smaak met de ingekookte en met wat rum geparfumeerde siroop uit het blik ananas.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 78
Glutenvrije en Lactosevrije Pizza
(inclusief rijzen)1 uur uur 15 minuten min
Servings: 1 persoon
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
Voor de pizzabodem:
- 300 gram glutenvrije broodmix van Schar
- 200 ml lauwwarm water
- 15 gram verse glutenvrije gist
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zout
Voor de tomatensaus:
- 2 tomaten
- 1 gepelde tomaat uit blik
- 1 theelepel oregano
- Peper en zout naar smaak
Voor de topping:
- 50 gram geraspte Parmezaan lactosevrij
- 50 gram Parmaham
- Handvol rucola
Bereiding van de pizzabodem:
Los de verse gist en suiker op in het lauwwarme water en laat het mengsel 10 minuten staan op een warme plek totdat het begint te schuimen.
Zeef de glutenvrije broodmix boven een kom en maak in het midden een kuiltje.
Giet het gistmengsel in het kuiltje, voeg de olijfolie en een snufje zout toe.
Roer het gistmengsel van binnen naar buiten door het meel totdat een glad deeg ontstaat.
Het deeg blijft wat plakkerig.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi met wat meel.
Leg hierop het deeg en bestrooi ook dit met wat meel.
Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en rol het uit tot een zo dun mogelijke bodem.
Verwijder het bovenste vel bakpapier en dek het pizzadeeg af met een vochtige theedoek.
Laat het ongeveer 20 minuten rijzen op een warme plek.
Bereiding van de tomatensaus:
Pureer met een staafmixer de tomaten, gepelde tomaat en oregano tot een gladde saus.
Breng op smaak met peper en zout.
Samenstellen van de pizza:
Verwarm de oven voor op 225 ºC.
Besmeer de gerezen pizzabodem met een dun laagje tomatensaus.
Bestrooi met de geraspte Parmezaan en verdeel de Parmaham over de pizza.
Bak de pizza ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bodem knapperig is.
Haal de pizza uit de oven en verdeel de rucola erover.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij deze pizza.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 80g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 3g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 78
Pan Cantalan
Calories:
Author: Cor Klaar
- Stokbrood
- Olijfolie
- Knoflook
- Versgemalen peper
- Tomaat
- Mayonaise
Snij stokbrood in plakjes en smeer deze in met olijfolie en uitgeperste knoflook.
Leg op ieder plakje een stukje tomaat en strooi er de versgemalen peper over.
Zet de plakjes stokbrood in oven tot het stokbrood knapperig is.
Doe op ieder plakje stokbrood een klein beetje mayonaise.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 78
Paddestoelen gevuld met Pesto
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 bakje grote champignons
- 1 lente ui of ui
- 4 zongedroogde tomaatjes fijngesneden
- 1 el paneermeel
- zout en peper
- 3 el geraspte kaas
- 4 el zelfgemaakte pesto
Pesto:
- paar blaadjes verse basilicum
- 2 knoflookteentjes
- 50 gram pistache noten of pijnboompitten
- 2 el geraspte kaas
- 100 ml olijfolie
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Meng de ingrediënten voor de pesto door elkaar en maak fijn met keukenmachine.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwijder steeltjes van champignons en snij deze fijn.
Bak dit, samen met lente-ui tot ze zacht zijn.
Voeg de kleingesneden zongedroogde tomaatjes en paneermeel van vuur af toe en breng op smaak met zout en peper.
Voeg 2/3 van geraspte kaas toe.
Bestrijk binnenkant champignonhoedjes met pestomengsel en vul met mengsel.
Strooi restant kaas erover heen.
Zet ca 10 minuten in voorverwarmde oven op 200 graden.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 78
Mini quichepuntjes met garnalen
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 125kcal
Author: Cor Kevenaar
- 100 gram Hollandse garnalen
- roomboterbladerdeeg
- 1 ei
- Crème fraîche
- 50 g geraspte belegen kaas
- 2 eetlepel(s) fijngehakte basilicum
- Zout
- peper
Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg.
Klop 1 ei los met 3 eetlepels crème fraîche, 50 g geraspte belegen kaas, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of diepvries van Darégal) en 100 g Hollandse garnalen en schep dit in de vormpjes.
Bak de taartjes in een voorverwarmde oven van 200°C in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze afkoelen tot lauwwarm en snijd ze in puntjes.
Wijntip:
Een fruitige, zachte Pinot Blanc d'Alsace is dé ideale 'borrelwijn'. Hij drinkt makkelijk en past bij de diverse (vis)hapjes.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 78
Maaltijdpita met garnalen in roomsaus
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- ½ krop ijsbergsla
- 4 tomaten
- 8 pitabroodjes
- 1 doosje(s) MAGGI Room-Tuinkruiden Saus
- 50 g boter
- 200 g grote roze garnalen
- 1 theelepel citroenrasp
- ½ eetlepel verse dille
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Was de sla en snijd hem in repen.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakken.
Bak de pita's in de oven zoals aangegeven op de verpakking.
Bereid de MAGGI Room-Tuinkruiden Saus met de boter volgens de aanwijzingen.
Roer de garnalen en citroenrasp erdoor en warm de saus 2 minuten zachtjes door.
Neem de pita's uit de oven, snijd ze open en vul ze voor de helft met sla en tomaat.
Schep de garnalen met de saus erin en strooi de dille over de sa
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 78