Aardappeltaart van Ria van EIndhoven
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 kg aardappels
- 1 winterwortel
- 1 courgette
- 100 g champignons
- 100 g boter
- 1 deciliter arachideolie
- zout
- peper
Schil de aardappels en maak de wortel en courgette schoon.
Snijd ze alle drie in luciferdunne reepjes met de keukenmachine.
Was de aardappeljuliennes niet.
Blancheer de wortel en de courgettereepjes afzonderlijk 5 minuten in kokend water.
Snijd de champignons in plakjes.
Verhit de helft van de boter en de olie in een koekenpan.
Bedek de bodem met de helft van de aardappelreepjes.
Verdeel hierover de courgettejuliennes en bestrooi met zout en peper.
Daarop komt een laag champignonplakjes, vervolgens de wortelreepjes en dek het geheel af met de aardappeljuliennes.
Leg aan de rand van de pan enkele klontjes boter.
Druk de massa goed aan met een plat deksel die een maatje kleiner is dan de pan.
Bak de onderkant van de taart in ca. 15 minuten goudbruin.
Keer de taart met behulp van een grote deksel of een evengrote koekenpan en bak de andere kant eveneens goudbruin.
Schuif de taart op een platte schaal en houd hem in de oven warm tot het moment van serveren
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 90
Cannelloni met kip
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- ¼ rode paprika
- 2 sneetjes oud witbrood
- 250 g kipfilet
- 3 eetlepel(s) slagroom
- 2 eieren
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 theelepel tijm
- 2 eetlepel(s) fijngesneden vers basilicum
- 4 eetlepel(s) fijngeknipte peterselie
- zout
- peper
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1 pak cannelloni
- 1 blikje gezeefde tomaten
- 2 mozzarellakaasjes
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
Snijd de paprika in stukjes.
Snijd de korstjes van het brood.
Vet een rechthoekige ovenschaal in.
Pureer de kipfilet met brood, slagroom en eieren in de keukenmachine.
Meng citroensap, tijm, 1 eetlepel basilicum, peterselie, zout en peper naar smaak, sjalot, knoflook en paprika erdoor.
Vul de cannelloni met het kipmengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Roer de bouillonpoeder en het overige basilicum door de gezeefde tomaten en schenk dit over de cannelloni.
Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze erop.
Laat de cannellonischotel in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar word
Lekker met kropsla en komkommer
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 90
Aubergine gevuld met kip
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
Verwijder de steelaanzet van de aubergines, halveer ze en hol de helften met een lepel uit.
Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de auberginehelften in ca. 10 minuten gaar.
Pel en snipper de uien.
Snijd het spek en de kipfilet in stukjes.
Snijd het auberginevruchtvlees klein.
Verhit de boter in een hapjespan en bak het spek uit.
Voeg de ui, de kip en de stukjes aubergine toe en bak het geheel al omscheppend ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de auberginehelften goed uitlekken.
Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het kipmengsel.
Strooi de kaas erover.
Schenk de helft van de bouillon (waarin de aubergines zijn gekookt) in de ovenschaal.
Bak de gevulde aubergines in ca. 15 minuten bruin.
Schenk het vocht uit de ovenschaal in een pan en voeg de wijn toe.
Breng het aan de kook en bind het eventueel met allesbinder.
Breng het aan de kook en bind het eventueel met allesbinder.
Lekker met rijst
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 90
Aardappelschotel met blauwe kaas en walnoten
Een aantrekkelijke vegetarische ovenschotel met aardappels, walnoten en blauwe kaas. Serveer hem met een groene salade of met groene gekookte groente (broccoli, sperziebonen, peulen etc.).
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 kg aardappels
- zout
- 2 uien
- 250 g grotchampignons
- 50 g gepelde walnoten
- 2 eetlepel boter
- 200 g blauwe kaas
- 1,25 deciliter slagroom
Schil en was de aardappels.
Snijd ze in schijfjes en kook ze in weinig water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
Giet ze af en laat ze iets afkoelen.
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Hak de walnoten fijn.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit de uiringen.
Bak de champignons ca. 3 minuten mee. Verbrokkel de blauwe kaas en schep deze van het vuur af erdoor.
Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes.
Verdeel het champignon- kaasmengsel en de noten erover.
Leg de rest van de aardappelschijfjes erop en schenk de slagroom erover.
Laat het gerecht, afgedekt, in de oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin worden.
Lekker met Bleekselderijsalade
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 90
Abrikozen-Sjalotten Galette
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 235kcal
Author: Cor Klaar
- 8 sjalotten
- 50 g boter of margarine
- 1 eetlepel Indiase kruidenpasta vindaloo
- 75 g suiker
- 4 dl tomatensap
- 8 abrikozen
- 200 g gegrilde kalkoenborst vleeswaren
- 1 blik pizzadeeg 270 g
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel en halveer de sjalotten.
Smelt de boter in een braadpan en roer de Indiase kruidenpasta erdoor.
Voeg de sjalotten toe en smoor ze zachtjes gaar gedurende ongeveer 5 minuten.
Schep de sjalotten op een bord.
Roer de suiker door het bakvet en laat het op zacht vuur in ongeveer 4 minuten smelten, af en toe roerend.
Voeg al roerend het tomatensap toe en laat het ongeveer 2 minuten inkoken tot een dikke saus.
Laat iets afkoelen.
Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten.
Snijd de kalkoenborst in reepjes.
Vet een lage taartvorm van Ø 24 cm in en bekleed deze met het pizzadeeg.
Verdeel de reepjes kalkoenborst over de taartbodem.
Leg de abrikozen met de bolle kant naar boven erop.
Verdeel de sjalotten erover en strijk de saus erover uit.
Bak de Abrikozen-Sjalotten Galette in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Calories: 235kcal | koolhydraten: 33g | Protein: 7g | Vet: 9g | Zout: 0.8g | Sugar: 19g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 90
Abrikozen Gevuld met Vanille Roomrijst
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd29 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- ¼ liter volle melk
- 50 g kortkokende dessertrijst
- Snufje zout
- 1 blik halve abrikozen netto ca. 425 g
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eetlepels apricot brandy
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel boter of margarine
- ¼ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Breng in een kleine pan de melk met de rijst en een snufje zout aan de kook.
Laat het ongeveer 12 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is en al het vocht heeft opgenomen.
Laat ondertussen de abrikozen uitlekken in een zeef boven een kom.
Roer door de gekookte rijst: vanillesuiker, apricot brandy en crème fraîche.
Vet een kleine lage ovenschaal in.
Vul de abrikozen met het vanille roomrijstmengsel en zet ze naast elkaar in de ovenschaal.
Verdeel kleine klontjes boter over elke abrikoos.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verwarm de abrikozen ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
Laat ze afkoelen tot lauw.
Plaats de abrikozen op vier bordjes en schenk er een beetje abrikozensap overheen.
Serveer direct.
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti past goed bij dit nagerecht.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 4g | Vet: 6g | Zout: 0.4g | Sugar: 26g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 90
Romige Aardappelgratin met Gerookte Kip en Bleekselderij
Deze romige aardappelgratin met gerookte kip, bleekselderij en een krokante topping van cornflakes is een heerlijk, hartig gerecht. Perfect voor een feestelijke maaltijd of als stevig hoofdgerecht op koude dagen!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
- 800 gram aardappelschijfjes voorgekookt
- 4 takjes peterselie fijngehakt
- ½ stronk bleekselderij in stukjes van 3 cm
- 30 gram cornflakes verkruimeld
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Nootmuskaat naar smaak
- 400 gram gerookte kipfilet in reepjes
- ¼ liter kookroom
- 75 gram geraspte kaas
- 40 gram boter of margarine
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal in met wat zachte boter.
Hak de peterselie fijn, snijd de bleekselderij in stukjes van 3 cm, en hak de knoflook fijn.
Verkruimel de cornflakes.
Kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor in de magnetron op 600W.
Leg de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs in rijen in de ovenschaal.
Strooi de helft van de peterselie, wat zout, peper en nootmuskaat erover, en sprenkel 1/3 van de kookroom erover.
Verdeel de bleekselderij en kipfiletreepjes gelijkmatig over de laag aardappels en sprenkel hierover de helft van de resterende kookroom.
Schik dakpansgewijs de rest van de aardappelplakjes bovenop.
Bestrooi met zout, peper en nootmuskaat, en sprenkel de resterende kookroom erover.
Meng de knoflook, verkruimelde cornflakes en geraspte kaas, en dek de gratin hiermee af.
Leg hier en daar een klontje boter.
Bak het gerecht 30 minuten in de oven tot het goudbruin en gaar is.
Als je een combimagnetron gebruikt, schakel de oven op 200°C en de magnetron op 300W, dan wordt de bereidingstijd 15 minuten.
Wijnadvies:
Serveer met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een licht gekoelde rosé.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 28g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 90
Aardappelblokjes met kaas
Bereidingstijd2 uur uur 11 minuten min
Servings: 4
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g Lady Christl aardappels
- Zout
- ½ zakje verse basilicum á 15 g
- 1 deciliter koffieroom
- 1 zakje geraspte mozzarella pizzakaas, Finello, 150 g
- Versgemalen zwarte peper
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas zakje á 100 g, Grozette
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
In een pan met weinig water en zout de aardappelblokjes in ca.
5 minuten beetgaar koken.
Intussen in een kopje basilicum heel fijn knippen.
In een kom koffieroom, basilicum, de helft van mozzarella en peper door elkaar roeren.
Aardappelblokjes afgieten en door het roommengsel scheppen.
Overdoen in de ovenschaal.
Parmezaanse kaas en de rest van mozzarella erover strooien.
In het midden van de oven de aardappelschotel in ca.
15 minuten verwarmen en de kaas laten smelten.
Serveren met gegrild vlees en gemengde groene sla.
Calories: 340kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 18g | Vet: 16g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 90
Aardappel Boerenkool Ovenschotel met Slavinken
Calories:
Author: Cor Klaar
Kook de aardappels gaar en voeg de boerenkool toe.
Giet alles af en stamp er een smeuïge boerenkoolstamppot van.
Voeg af en toe wat melk toe tot de gewenste structuur is bereikt.
Bak de slavinken in een beetje boter rondom mooi bruin.
Voeg, zodra de slavinken lichtbruin zijn, de ui en de champignons toe.
Bak ook deze mee.
Blus af met ongeveer 1 dl water en haal de pan van het vuur zodra het water is verdampt.
Snijd de slavinken over de lengte door.
Verwarm de oven voor op ongeveer 175 ºC.
Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de boerenkoolstamppot over de bodem van de ovenschaal.
Leg de halve slavinken bovenop de boerenkoolstamppot.
Verdeel de Aardappel Anders Bacon Ui over de slavinken.
Zet de ovenschaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer de heerlijke Aardappel Boerenkool Ovenschotel met Slavinken als een hartige en smaakvolle maaltijd. Eet smakelijk!
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 90
Romige ovenschotel met kip, krieltjes en knoflooksaus
Een romige ovenschotel vol kip, groenten en goudbruine krieltjes met een smaakvolle knoflooksaus. Comfortfood waar het hele gezin van geniet.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 538kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pot Aardappel Anders knoflooksaus
- 1 rode paprika
- 350 g kipfilet
- 700 g voorgekookte krieltjes
- Boter om in te vetten en te bakken
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet een ovenschaal in met boter.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Snijd de paprika in kleine stukjes.
Bak de krieltjes in een beetje boter tot ze lichtbruin zijn.
Bak daarna de paprika in dezelfde pan tot deze zacht is.
Verhit een andere pan met boter en bak de kipblokjes goudbruin.
Meng de krieltjes, kip en paprika door elkaar.
Schep het mengsel in de ingevette ovenschaal.
Giet de Aardappel Anders knoflooksaus gelijkmatig over het geheel.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven.
Bak de schotel in 40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de ovenschotel enkele minuten rusten voor het serveren.
Serveertip:
Heerlijk met een frisse komkommersalade of wat rucola met citroendressing.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Verdejo.
Calories: 538kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 34g | Vet: 28g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 90