Aardbeientaart met een vulling van witte chocolade ganache

Aardbeientaart met een vulling van witte chocolade ganache

Recept categorieën: Fruit, Taart
Servings: 8
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Ingrediënten voor de bodem:

  • 250 gram bloem
  • 130 gram water
  • 25 gram boter
  • 3 gram zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175 gram boter om in te brengen voor de 1 ste toer Of gebruik een kant en klaar bladerdeeg vel met extra boter
  • 1 eigeel om te bestrijken

Ingrediënten voor de witte chocoladeganache:

  • 200 ml slagroom 40% vetgehalte
  • 100 gram roomboter
  • 400 gram chocola

Ingrediënten voor de afwerking:

  • Aardbeien
  • 1 zakje taartina

Instructies

  • Maak eerst je witte chocoladeganache door de slagroom samen met de boter en de chocoladegallets te verwarmen tot alles mooi gesmolten is.
  • Zet dit nu in de koelkast tot het volledig ijskoud gekoeld is.
  • Ga verder met het maken van het bladerdeeg
  • Kneed alles onder elkaar en laat het deeg, verpakt in plastic folie een 10 tal minuutjes rusten in de koelkast.
  • Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een rechthoekige lap van zo'n 1 cm dik.
  • Maak 175 gr boter zacht (kamertemperatuur) en smeer de boter uit over twee derde van de rechthoek.
  • Vouw het deeg naar het midden toe, te beginnen met het deel zonder boter.
  • Herhaal daarna het toeren zodat je vier toeren in drieën bekomt.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het weer 10 min. rusten in de koelkast.
  • Bestrooi het werkblad met een beetje bloem.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek van 1 cm dik.
  • Vouw het deeg weer in drieën.
  • Dit is de eerste toer in drieën.
  • Draai het deeg in de tegenovergestelde richting en rol het nogmaals uit tot een rechthoek van 1 cm dik.
  • Vouw het weer dicht in drieën.
  • Dit is de tweede toer in drieën. W
  • ikkel het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 10 min. rusten in de koelkast.
  • Herhaal vervolgens het toeren zodat je zes toeren in drieën bekomt.
  • Wikkel het deeg terug in plasticfolie en laat nu 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Neem een vlaaivorm met losse bodem en vet deze in.
  • Rol je bladerdeeg uit tot een mooie ronde lap en leg ze in de bakvorm.
  • Duw het bladerdeeg aan de randen goed omlaag zodat ze goed gevuld zijn.
  • Bladerdeeg krimpt namelijk altijd iets en op deze manier krijg je toch mooie volle randen.
  • Druk de randen aan en rol met de deegrol het overtollige bladerdeeg af.
  • Bestrijk de randen met wat losgeklopt eigeel.
  • Vul de vorm met bakpapier en bakbonen en bak de vlaai blind op 220°C in ca 25 minuten mooi bruin en gaar.
  • Ontvorm de bodem na het bakken en verwijder de bakbonen en het papier en laat de bodem volledig afkoelen.

Werkwijze ganache:

  • Haal de ganache uit de koelkast en klop deze mooi stijf op.
  • Vul de bodem hiermee op en strijk mooi egaal af.
  • Zet de bodem even koel weg.
  • Snijd ondertussen de aardbeien in blokjes en leg ze op de taart.
  • Maak de taartina zoals aangegeven op de verpakking.
  • Bedek de volledig taart met de taartina en zet de taart koel weg zodat ze nog verder kan opstijven.
  • De taart is een heerlijke combinatie van het zoete van de ganache en het zure van de aardbeien.

Notities

Je kan de bodem ook vervangen door een harde wener of een zanddeeg, dat is ook zeer lekker !!! Voorzie de bodem dan van een laagje gesmolten chocolade zodat ze niet nat wordt van de vulling en mooi knapperig blijft.
Je kunt hem ook maken met een ander zuur fruit zoals frambozen.

Aardbeientaart met Bladerdeeg

Aardbeientaart met Bladerdeeg

Recept categorieën: Fruit, Taart
Servings: 8
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Benodigdheden voor het bladerdeeg:

  • 250 gr bloem
  • 130 gr water
  • 25 gr boter
  • 5 gr zout
  • 175 gr boter om in te brengen voor de 1ste toer

Voor de banketbakkersroom:

  • 500 ml melk
  • 125 gr suiker
  • 50 gr puddingpoeder
  • 1 ei
  • 1 pakje taartina volg de gebruiksaanwijzing op het pakje
  • bakje Aardbeien en indien gewenst een pakje slagroom

Instructies

  • Kneed alles onder elkaar en laat het deeg, verpakt in plastic folie een 10 tal minuutjes rusten in de koelkast.
  • Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een rechthoekige lap van zo'n 1 cm dik.
  • Maak 175 g boter zacht en smeer de boter uit over twee derde van de rechthoek.
  • Vouw het deeg naar het midden toe, te beginnen met het deel zonder boter.
  • Bestrooi het werkblad met een beetje bloem.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek van 1 cm dik.
  • Vouw het deeg weer in drieën.
  • Dit is de eerste toer in drieën.
  • Draai het deeg in de tegenovergestelde richting en rol het nogmaals uit tot een rechthoek van 1 cm dik.
  • Vouw het weer dicht in drieën.
  • Dit is de tweede toer in drieën.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 10 min. rusten in de koelkast.
  • Herhaal daarna het toeren zodat je vier toeren in drieën bekomt.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het weer 10 min. rusten in de koelkast.
  • Herhaal vervolgens het toeren zodat je zes toeren in drieën bekomt.
  • Wikkel het deeg terug in plasticfolie en laat nu 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Je kunt meerdere bodems maken uit dit deeg.
  • Bladerdeeg laat zich goed invriezen dus wat je over hebt is niet weg gegooid.
  • Haal het een 2 tal uurtjes op voorhand uit de diepvries voordat je het wilt gebruiken.

Voor de banketbakkersroom:

  • Neem het bladerdeeg en rol het uit tot een ronde lap met een dikte van 0.5 cm.
  • Rol hem iets groter uit dan je bakvorm is.
  • Leg het deeg in de bakvorm en duw de randen aan.
  • Ga nu met de deegrol over de randen van de bakvorm.
  • Zo snijd je heel netjes het overollige bladerdeeg weg.
  • Neem een kopje water en een bakkwastje.
  • Maak de randen met het kwastje lichtjes nat rondom.
  • Neem nu een grote schep suiker en leg die tegen de rand van de bodem.
  • Schud met de vorm zodat je de suiker gelijkmatig verdeeld langs de randen.
  • Leg een op maat geknipt bakpapiertje in de vorm en leg hier bakbonen op ( dit noemt men blind bakken ).
  • Zet de vorm in een voorverwarmde oven van 230° en bak af in ca 15 minuten.
  • Haal na het bakken de bodem uit de vorm en laat afkoelen. Maak nu de banketbakkersroom.
  • Neem een kom en doe hierin een scheut melk samen met de eidooier, het puddingpoeder en 1 el suiker.
  • Roer goed door.
  • Breng de rest van de melk aan de kook.
  • Wanneer de melk kookt doe je een kleine scheut melk bij het eimengsel.
  • Roer door en schenk dan alles terug in de pan en breng opnieuw aan de kook onder voortdurend roeren.
  • Als de pudding ingedikt is schenk je hem in de bodem.
  • Snijd de aardbeien en leg ze op de warme pudding.
  • Werk af met de taartina en laat het taartje afkoelen.
  • Voor het serveren kun je eventueel nog wat slagroom opkloppen om erbij te serveren.

Aardbeien zandtaartjes

Aardbeien zandtaartjes

Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: België
Servings: 10
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Ingrediënten voor het zanddeeg:

  • 250 gr bloem
  • 6 gr bakpoeder
  • 180 gr roomboter
  • 90 gr suiker
  • 90 gr basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 snuif zout
  • Vanille extract

Ingrediënten voor de banketbakkersroom:

  • ½ liter melk
  • 125 gr suiker
  • 1 ei
  • 50 gr puddingpoeder Imperial of custard

Ingrediënten voor de topping:

  • bakje Aardbeien in blokjes gesneden
  • 100 gr chocola puur, melk of witte chocolade
  • 1 Zakje taartina zie gebruiksaanwijzing op het zakje
  • 200 ml slagroom 40% vetgehalte met suiker naar smaak

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor het zanddeeg onder elkaar en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  • Neem 400 ml melk en doe hier de suiker bij.
  • Zet in een pan op het vuur en breng aan de kook.
  • Meng de resterende 100 ml melk met de eidooier en het puddingpoeder.
  • Wanneer de melk kookt voeg je deze bij de 100 ml, goed roeren en alles terug in de pan schenken.
  • Breng opnieuw al roerende aan de kook totdat je een mooie dikke pudding krijgt.
  • Laat de pudding afkoelen in eens schaal en dek de pudding (niet de schaal) af met plastic folie zodat er geen vel op komt.
  • Was de aardbeien en snij ze in blokjes.
  • Smelt de chocolade.
  • Klop de slagroom samen met de suiker volledig stijf en doe deze in een spuitzak.
  • Zet de slagroom in de koelkast tot de afwerking.
  • Rol het zanddeeg uit en bekleed de kleine taartvormpjes ermee.
  • Bak ze af in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 12 tot 15 minuutjes.
  • Na het bakken ontvormen en laten afkoelen op een taartrooster.

Afwerking:

  • Klop de banketbakkersroom op tot een mooie smeuïge crème en vul de taartjes hiermee.
  • Leg er de aardbeitjes op en werk ze af met de taartina.
  • Trek met de gesmolten chocolade enkele streepjes over de taartjes en zet ze een 10 minuutjes koud weg.
  • Spuit met de slagroom een mooie toef op de taartjes.

Traditionele Oliebollen met Perfecte Structuur

Traditionele Oliebollen met Perfecte Structuur

Deze traditionele oliebollen zijn luchtig, knapperig en perfect voor Oud & Nieuw. Kies een zoete of hartige vulling en bak ze goudbruin!
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Basisrecept, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Winter
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
Servings: 40 stuks
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • plastic folie
  • IJsschep of ingevette lepels
  • ruime pan
  • Frituurthermometer (optioneel)
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1 afgestreken theelepel zout
  • 25 gram verse gist of 1 zakje gedroogde gist
  • 500 ml lauwwarme melk
  • 1 ei
  • 1 liter plantaardige olie zonnebloem- of arachideolie

Instructies

  • Los de gist op in een deel van de lauwwarme melk en laat staan tot er belletjes ontstaan.
  • Zeef de bloem en het zout boven een grote kom.
  • Maak een kuiltje in de bloem en schenk hier het gistmengsel in.
  • Roer het vocht vanuit het midden door de bloem.
  • Klop met een mixer het ei en de rest van de melk door het beslag tot een glad geheel.
  • Voeg een vulling naar keuze toe en roer voorzichtig door.
  • Dek de kom af met plastic folie en laat het beslag 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  • Verhit de olie in een ruime pan tot 180°C.
  • Vorm met ingevette lepels of een ijsschep bollen van het beslag.
  • Bak de oliebollen in porties in 5-8 minuten goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

Notities

Serveertip:

Bestrooi de oliebollen met poedersuiker voor een klassieke afwerking.

Wijnadvies:

Lekker met een glas bubbels zoals Prosecco of Champagne voor een feestelijke combinatie.

Nutrition

Calories: 160kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 3g | Vet: 6g | Zout: 0.2g | Sugar: 1g

Zelfgemaakte Marsepein met Oranjebloesem

Zelfgemaakte Marsepein met Oranjebloesem

Maak eenvoudig zelf heerlijke marsepein met amandelen, poedersuiker en een vleugje oranjebloesemwater. Perfect voor taartdecoratie of als zoete lekkernij!
Bereidingstijd30 minuten
koeltijd6 uur
Recept categorieën: Basisrecept, Gebak, Snoepgoed
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc: Kerst, Sinterklaas
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g amandelen
  • 500 g poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 2 theelepels oranjebloesemwater

Instructies

  • Leg de amandelen enkele seconden in kokend water en spoel ze daarna af onder de koude kraan.
  • Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en maal ze in een foodprocessor tot een fijne massa.
  • Voeg het eiwit, de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe en mix tot een samenhangend geheel.
  • Verpak de marsepein in plastic folie en laat enkele uren rusten in de koelkast.
  • Gebruik de marsepein om taarten te bekleden, figuurtjes te maken of bonbons te vormen.
  • Optioneel: voeg enkele druppels levensmiddelenkleurstof toe voor gekleurde marsepein.

Notities

Serveertip:
Gebruik marsepein als decoratie voor taarten, maak kleine figuurtjes of rol er bonbons van.
Wijnadvies:
Lekker bij een glas dessertwijn zoals Sauternes of een zoete sherry.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 74g | Protein: 9g | Vet: 15g | Zout: 0g | Sugar: 72g

Zelfgemaakte Marsepein met Amandelessence

Zelfgemaakte Marsepein met Amandelessence

Maak zelf heerlijke marsepein met amandelen, poedersuiker en een vleugje oranjebloesemwater. Ideaal voor taartdecoratie of als zoete lekkernij!
Bereidingstijd30 minuten
rusttijd1 dag
Recept categorieën: Basisrecept, Gebak, Snoepgoed
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc: Kerst, Sinterklaas
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Amandelmolen of foodprocessor
  • plastic folie

Ingrediënten

  • 250 g amandelen
  • 500 g poedersuiker
  • eiwit
  • 2 druppels amandelessence
  • 1 theelepel oranjebloesemwater

Instructies

  • Breng de amandelen in water aan de kook, giet ze af en pel ze.
  • Was en droog de amandelen (of gebruik blanke amandelen).
  • Maal of rasp de amandelen fijn met een amandelmolen of foodprocessor.
  • Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker, het eiwit, de amandelessence en het oranjebloesemwater.
  • Maal het mengsel nogmaals en kneed het tot een samenhangend geheel.
  • Verpak de marsepein in plastic folie en laat 1 dag rusten in de koelkast.
  • Kneed de marsepein voor gebruik nogmaals goed door.
  • Voeg eventueel een beetje losgeklopt eiwit toe als het te droog is.
  • Gebruik de marsepein om figuurtjes te maken, taarten te bekleden of als vulling voor gebak.

Notities

Serveertip:
Gebruik marsepein als decoratie voor taarten, maak kleine figuurtjes of rol er bonbons van.
Wijnadvies:
Past goed bij een glas zoete dessertwijn zoals Sauternes of Amaretto.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 74g | Protein: 9g | Vet: 15g | Zout: 0g | Sugar: 72g

Oranje Tompouce – Perfect voor Elk Oranje Feest

Oranje Tompouce - Perfect voor Elk Oranje Feest

Deze feestelijke oranje tompoucen met romige vanillecrème en knapperig bladerdeeg zijn perfect voor Koningsdag of elke andere oranje gelegenheid. Een heerlijke traktatie die zeker indruk zal maken!
(inclusief koeltijd)4 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Servings: 12 tompoucen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 1 zakje vanillepuddingpoeder
  • 250 ml melk
  • 500 ml slagroom
  • 200 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 pakje gelatine
  • Oranje levensmiddelen kleurstof

Instructies

  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Bereid de vanillepuddingpoeder met de melk volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Meng de uitgeknepen gelatine door het warme vanillemengsel en laat de pudding afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en meng deze door het afgekoelde mengsel.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het bladerdeeg, inclusief bakpapier, uit op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bedek beide bladerdeeglappen met bakpapier en leg er een bakblik bovenop om het bladerdeeg mooi plat te houden.
  • Bak het deeg in ca.
  • 20 minuten goudbruin en laat het vervolgens tussen de bakplaten afkoelen.
  • Verdeel de vanillecrème over een bakplaat of bakblik, dek af met plastic folie en laat dit in de koelkast in ca.
  • 3 uur opstijven.
  • Meng de poedersuiker met het eiwit tot er een glazuur ontstaat.
  • Voeg de oranje kleurstof toe en meng tot je de gewenste kleur bereikt.
  • Bestrijk één bladerdeegplak met het glazuur en laat dit drogen.
  • Leg de opgesteven vanillecrème op de andere plak bladerdeeg.
  • Snijd de gekleurde bovenkant in 12 gelijke stukken en leg deze op de vanillecrème.
  • Snijd de tompoucen in gelijke porties.

Notities

De tompoucen laten zich bijzonder goed snijden als je de vanillecreme laat opstijven in de vriezer. Dan voor het serveren ze laten ontdooien.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een zoete witte wijn.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g

Klassieke Tompouce met Vanillecrème en Roze Glazuur

Klassieke Tompouce met Vanillecrème en Roze Glazuur

Deze klassieke tompouce met een romige vanillecrème en knapperig bladerdeeg is een feestelijke traktatie die iedereen zal waarderen. De roze glazuurlaag maakt het plaatje compleet, perfect voor verjaardagen of Koningsdag!
(inclusief koeltijd)4 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Moederdag, Vaderdag, Verjaardag
Servings: 12 tompoucen
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 1 zakje vanillepuddingpoeder
  • 250 ml melk
  • 500 ml slagroom
  • 200 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 pakje gelatine
  • Roze levensmiddelen kleurstof

Instructies

  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Bereid de vanillepuddingpoeder met de melk volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng de uitgeknepen gelatine door het warme vanillemengsel en laat de pudding afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en meng deze door het afgekoelde vanillemengsel.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het bladerdeeg, inclusief het bakpapier, uit op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bedek het bladerdeeg met bakpapier en leg er een bakblik bovenop zodat het deeg plat blijft tijdens het bakken.
  • Bak het bladerdeeg in ca.
  • 20 minuten goudbruin en laat het daarna tussen de bakplaten afkoelen.
  • Verdeel de vanillecrème over een bakplaat of bakblik, dek af met plastic folie en laat dit in de koelkast in ca.
  • 3 uur opstijven.
  • Meng de poedersuiker met het eiwit tot een glazuur ontstaat.
  • Voeg de roze kleurstof toe en meng tot de gewenste kleur is bereikt.
  • Bestrijk één plak bladerdeeg met het roze glazuur en laat dit drogen.
  • Neem de andere plak bladerdeeg en leg de opgesteven vanillecrème erop.
  • Snijd de roze geglazuurde bladerdeegplak in 12 gelijke stukken en leg deze op de vanillecrème.
  • Snijd de tompoucen in 12 porties.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glas mousserende wijn zoals een Prosecco of een lichtzoete dessertwijn.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 22g

Authentieke Appeltaart

Authentieke Appeltaart

Deze authentieke appeltaart is een klassieker die nooit teleurstelt. Met zijn boterachtige korst en sappige vulling is het een perfect dessert voor elke gelegenheid. Geniet ervan met een kopje koffie of thee, of als afsluiting van een heerlijke maaltijd!
inclusief rusttijd en baktijd1 uur 45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8
Calories: 510kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • plastic folie
  • springvorm van 22 cm

Ingrediënten

  • Deeg:
  • 300 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • ½ theelepel zout
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels water
  • Vulling:
  • 60 gram paneermeel
  • 8 appels Jonagold
  • 100 gram suiker
  • 60 gram rozijnen
  • 4 theelepels kaneel
  • 1 vanillepeul merg eruit geschraapt
  • Citroenrasp en -sap van 1 citroen
  • 1 ei voor het bestrijken
  • Scheutje room
  • 200 ml slagroom lobbig geklopt

Instructies

  • Meng de bloem met de suiker en het zout in een kom.
  • Snijd de boter in blokjes en kneed samen met het ei en het water door het bloemmengsel tot een soepel deeg.
  • Maak een platte schijf van het deeg en verpak het in plastic folie.
  • Laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
  • Meng de plakjes appel in een kom met suiker, rozijnen, kaneel, vanillemerg, citroenrasp en -sap.
  • Rol tweederde van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap van 30 centimeter doorsnede.
  • Bekleed hiermee de ingevette springvorm.
  • Verdeel de appelvulling over de bodem en bestrooi met paneermeel.
  • Rol het overgebleven deeg uit tot een deksel dat de springvorm kan bedekken.
  • Snijd een klein rondje uit het midden voor ventilatie.
  • Druk de randen goed aan.
  • Kluts het ei met een scheutje room en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart.
  • Bak de appeltaart gedurende 60-70 minuten op 175°C (Hetelucht Plus) tot hij goudbruin is.
  • Serveer de taart lauwwarm, met een lepel lobbig geklopte slagroom.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glas Moscato d'Asti voor een heerlijke combinatie van zoetheid en frisheid.

Nutrition

Calories: 510kcal | koolhydraten: 69g | Protein: 5g | Vet: 24g | Zout: 0.7g | Sugar: 37g

Ontbijttosti met Ham, Kaas en Ananas

Ontbijttosti met Ham, Kaas en Ananas

Een snelle en smaakvolle ontbijttosti met ham, kaas en een tropische twist van ananas. Perfect om je dag lekker te beginnen!
Bereidingstijd6 minuten
Recept categorieën: Lunch, Ontbijt, Tosti's, Tussendoortje
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1
Calories: 270kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Tostiapparaat of tosti-ijzer
  • mes
  • plastic folie

Ingrediënten

  • 2 sneetjes bruin wit of volkorenbrood
  • 1 eetlepel tomatenketchup of kerriesaus
  • 15 g belegen kaas in dunne plakjes
  • 1 plakje ham
  • 1 schijf ananas uit blik

Instructies

  • Bestrijk beide sneetjes brood dun met tomatenketchup of kerriesaus.
  • Beleg één sneetje met plakjes kaas, een plakje ham, een schijf ananas en nog een plakje kaas.
  • Leg het andere sneetje brood erop met de besmeerde kant naar beneden.
  • Verpak de tosti in plastic folie en bewaar deze in de koelkast tot gebruik.
  • Bak de tosti 's ochtends in een tostiapparaat of tosti-ijzer in enkele minuten mooi goudbruin.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Combineer met een glas verse jus d’orange of een kop koffie voor een compleet ontbijt.
Variatietips:
  • Bruin brood met mosterdkaas, plakjes gekookte worst en appel.
  • Volkorenbrood met abrikozenjam, honing en verse roomkaas.
  • Chocoladepasta met plakjes banaan voor een zoete tosti.
Wijnadvies
Deze ontbijttosti bevat geen specifiek wijnadvies, omdat het typisch een ontbijtgerecht is waarbij wijn niet gebruikelijk is. Wil je toch een bijpassend wijnadvies, bijvoorbeeld voor een brunch? Dan zou een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco of een fruitige Chardonnay een goede keuze zijn om de smaken van kaas, ham en ananas te complementeren.

Nutrition

Calories: 270kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g