Chocolade Banaan Beignets
Zoete banaanbeignets met een rijke chocoladeglazuur, een heerlijke traktatie voor elk moment.
Bereidingstijd45 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 4 ½ eetlepel slagroom
- 5 bananen
- 75 gram pure chocolade fijngehakt
- Beignetbeslag zie recept appelbeignets
Pel de bananen, halveer ze en snijd elke helft in de lengte doormidden.
Haal de banaan kwarten door het beignetbeslag.
Bak ze als appelbeignets goudbruin.
Laat de beignets afkoelen.
Breng de slagroom aan de kook.
Haal de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor.
Laat de chocolade al roerend smelten.
Doop de punten van de beignets in de warme chocoladeglazuur.
Laat de chocoladetoppen in de koelkast hard worden.
Serveertip:
Serveer de beignets als dessert of als zoete snack.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Banyuls, past goed bij de chocolade en banaan.
.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.1g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / schaal / Pagina 13
Kabeljauwfilet met mosterdsaus
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 gram kabeljauwfilet dik stuk
- 2 limoen of 1 citroen
Voor de saus
- 0.5 visbouillontablet
- 2 eetlepel(s) crême fraiche
- 1 eetlepel(s) maïzena
- 1 eetlepel(s) mosterd
- zout
- peper
- 2 toefjes dille
Snijd de visfilet in 2 gelijke stukken en leg die in een schaal.
Pers 1 limoentje (of een halve citroen) uit.
Besprenkel de vis met het limoen- of citroensap.
Laat de vis gaar worden, afgedekt, in 4-5 minuten op 500 Watt.
Schenk het uitgelopen visnat in een maatbeker en laat de vis, afgedekt, enkele minuten nagaren.
Maak intussen de saus: vul het visnat met water aan tot 1 dl.
Verkruimel de tablet erboven en roer de crème fraîche erdoor.
Roer de maïzena met 2 eetlepels water tot een glad papje en roer dit door de saus.
Verhit de saus, onafgedekt, ca. 1 minuut op 700 Watt.
Roer de mosterd door de saus en verhit de saus nog even, onafgedekt, ca. 30 seconden op 700 Watt.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Lepel de saus over de borden en leg de vis erin.
Snijd het tweede limoentje (of de halve citroen) in dunne plakjes en leg ze op de vis.
Garneer eventueel met een toefje dille.
Receptenplein.nl
Home / schaal / Pagina 13
Gegrilde kippenvleugels met honing en gember - Receptenplein.nl
Deze gegrilde kippenvleugels worden gemarineerd in een smaakvolle mix van sojasaus, honing, gember en vijfkruidenpoeder. Perfect voor een barbecue of als hartig hapje!
Bereidingstijd2 uur uur 15 minuten min
Land van herkomst: Azië, China Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kilogram kippenvleugels
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel gember fijngeraspt
- 1 eetlepel rijstwijn Chinese
- 1 eetlepel sojasaus donkere
- 1 eetlepel sojasaus lichte
- 2 theelepels vijfkruidenpoeder
- Olie om de grill in te vetten
- 1 kleine komkommer in dunne schijfjes
Meng de kippenvleugels in een schaal met beide sojasausen, knoflook, gember, rijstwijn, honing en vijfkruidenpoeder.
Schep goed om zodat de marinade gelijkmatig verdeeld is.
Dek de schaal af en laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Vet het rooster van de barbecue of tafelgrill in met olie.
Verhit de grill en leg de kippenvleugels erop.
Grill de vleugels 4-5 minuten aan één kant tot ze goudbruin zijn.
Keer de kippenvleugels om en grill de andere kant nog 4 minuten goudbruin.
Leg de gegrilde kippenvleugels op een bord en garneer met schijfjes komkommer.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een pittige chilisaus of een frisse limoenmayonaise voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde rode wijn zoals Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals Riesling past goed bij de kruidige en zoete smaken van de kippenvleugels.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 40g | Vet: 22g | Zout: 2.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / schaal / Pagina 13
Geroosterd varkensvlees met kruidige marinade
Deze kruidige cha shiu, ook bekend als geroosterd Chinees varkensvlees, wordt gemarineerd in een smaakvolle mix van sherry, sojasaus, gember en steranijs. Perfect als hoofdgerecht of in een Aziatische rijstschotel!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Land van herkomst: Azië, China Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 360kcal
Author: Cor Klaar
- 350 gram magere varkenslapjes
- 1 mespunt ve-tsin
- 1 prei in lange repen gesneden
- 1 Spaanse peper zeer fijngewreven (zonder zaad)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels maïzena
- 2 eetlepels olie
- 4-6 bolletjes natte gember in dunne plakjes gesneden
- 5 eetlepels sojasaus
- 5 eetlepels tomatenpuree
- 6 eetlepels droge sherry
- 1 theelepel steranijspoeder
- Zout naar smaak
Leg het vlees in een schaal.
Meng de Spaanse peper met 4 eetlepels sherry.
Voeg de helft van het steranijspoeder, de tomatenpuree en de helft van de ve-tsin toe en verdeel dit mengsel over het vlees.
Dek af en laat 1 uur marineren, keer de lapjes af en toe om.
Breng in een koekenpan een flinke bodem water aan de kook.
Leg het gemarineerde vlees erin en draai de warmtebron laag.
Voeg de prei en de gember toe, dek de pan af en laat 10 minuten sudderen.
Neem het vlees uit de pan en leg het in een schaal met 3 eetlepels sojasaus.
Verwarm de olie en bak het vlees aan beide kanten goudbruin.
Meng de suiker, de rest van de ve-tsin en het steranijspoeder en strooi dit over het vlees.
Roer de resterende sherry en sojasaus door de prei en gember en schep dit op het vlees.
Voeg 1½ deciliter kokend water toe aan de pan en laat het vlees nog 10-15 minuten sudderen.
Meng de maïzena met een paar eetlepels water tot een dun papje.
Haal het vlees uit de pan en leg het op een voorverwarmde schotel.
Bind de saus met het maïzenapapje tot de gewenste dikte.
Breng de saus op smaak met citroensap, sojasaus, suiker en zout.
Schenk de saus over het vlees en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met jasmijnrijst en gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een droge witte wijn zoals Riesling past goed bij de kruidige en zoete smaken van dit gerecht.
Calories: 360kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 32g | Vet: 15g | Zout: 2.3g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / schaal / Pagina 13
Zoetzure kip met ananas en krokante bite
Deze heerlijke Chinese zoetzure kip met ananas combineert een knapperige textuur met een perfecte balans tussen zoet en zuur. Een echte klassieker uit de Aziatische keuken!
Bereidingstijd45 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 510kcal
Author: Cor Klaar
Voor de kip:
- 500 gram kipfilet in blokjes (3 cm)
- ½ liter frituurolie
Voor de saus:
- 1 steel selderij in julienne gesneden
- 240 gram ananas blik, uitgelekt
- 1½ deciliter water
- ½ eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel azijn
- 1¼ eetlepel suiker
- 1 snufje zout
- 1 theelepel maïzena
- 2 theelepels koud water
Verwijder het vel van de kipfilet en snijd de kip in blokjes van 3 cm.
Besprenkel de kip met de ingrediënten van de marinade en meng goed.
Laat de kip 30 minuten marineren.
Snijd de selderij in dunne reepjes (julienne).
Giet de ananas af en bewaar het sap.
Maak het beslag door de desbetreffende ingrediënten goed te mengen.
Verhit de frituurolie tot 175°C.
Haal de kip door het beslag en frituur deze in porties gedurende 10 minuten tot goudbruin.
Laat de kip uitlekken op keukenpapier.
Verhit een wok op middelhoog vuur.
Doe het ananassap, water, tomatenketchup, azijn, suiker en een snufje zout in de wok en breng aan de kook.
Voeg de selderij, gefrituurde kip en ananas toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur.
Meng de maïzena met koud water en voeg dit toe aan de wok.
Roerbak nog 1 minuut tot de saus iets indikt.
Serveer direct met rijst.
Serveertip:
Serveer deze zoetzure kip met jasmijnrijst of gebakken noedels voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling past perfect bij de zoetzure smaken van dit gerecht.
Calories: 510kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 32g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / schaal / Pagina 13
Kokosgehaktballetjes in Pittige Satésaus
Kruidige gehaktballetjes met een vleugje kokos, geserveerd in een romige, pittige satésaus met bosuitjes. Perfect als borrelhapje of bij een Oosterse maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g gehakt
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 ei
- ½ zakje nassikruiden
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 30 g boter
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 4 eetlepels hot satésaus pot
- 2½ dl runderbouillon van tablet
Meng het gehakt met paneermeel, ei, nassikruiden en kokos en vorm kleine balletjes.
Verhit de boter in een pan en bak de balletjes in ongeveer 10 minuten rondom bruin en gaar.
Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze apart.
Voeg de bosuitjes, satésaus en runderbouillon toe aan het bakvet en breng de saus al roerend aan de kook.
Leg de balletjes terug in de saus en laat ze kort mee sudderen.
Serveer direct.
Serveertip:
Lekker met rijst of als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een kruidige Viognier past goed bij de kokos en pittige satésaus.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 22g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / schaal / Pagina 13
Roségelei met frambozen en muntroom
Een verfrissend dessert met een zomerse twist: roségelei met frambozen en een luchtige muntroom. Perfect als lichte afsluiting van een zonnige maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
inclusief opstijftijd4 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 190kcal
Author: Cor Klaar
- 250 ml roséwijn
- 1 vanillestokje opengesneden
- 9 blaadjes witte gelatine
- 175 g suiker verdeeld
- 250 g frambozen
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel munt heel fijn gesneden
Breng in een pan 200 ml roséwijn met het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat 10 minuten zachtjes trekken.
Laat de gelatine 5 minuten weken in ruim koud water.
Haal het vanillestokje uit de rosé en bewaar het.
Los 150 g suiker al roerend op in de warme rosé.
Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de warme rosé.
Roer in een kom de resterende 50 ml rosé door het gelatinemengsel.
Voeg de frambozen toe aan het mengsel.
Giet de gelei in een puddingvorm en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
Schraap het merg uit het vanillestokje.
Klop in een kom de slagroom met het vanillemerg en de resterende suiker lobbig.
Voeg de fijngesneden munt toe en meng voorzichtig.
Dompel de puddingvorm kort in warm water en druk met een vinger tegen de gelei om deze los te maken van de wand.
Keer de vorm om op een schaal en laat de gelei eruit glijden.
Serveer de roségelei met de muntroom.
Serveertip:
Voeg extra frambozen toe als garnering voor een kleurrijk accent.
Wijnadvies:
Serveer met een glas gekoelde rosé, dezelfde die gebruikt is in de gelei, voor een perfecte zomerse combinatie.
Calories: 190kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 4g | Vet: 6g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / schaal / Pagina 13
Aardappel kaas pannenkoek
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 kg aardappels
- 2 eieren geklutst
- 2 uien fijn gesnipperd
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel fijngehakte verse koriander
- 60 g geraspte cheddar
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 dl yoghurt
Schil de aardappelen en rasp ze.
Spoel de geraspte aardappels grondig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.
Dep ze droog.
Meng de geraspte aardappels, geklutste eieren, gesnipperde ui, bloem, fijngehakte koriander, geraspte cheddar en peper naar smaak in een schaal.
Verwarm de olijfolie op matig vuur in een pan met anti-aanbaklaag.
Verdeel het aardappelmengsel gelijkmatig over de bodem van de pan en laat het 15 minuten zachtjes bakken.
Zet de pan vervolgens nog 10 minuten onder een voorverwarmde grill op matig vuur tot de bovenkant goudbruin is en de pannenkoek volledig gaar is.
Snijd de pannenkoek in taartpunten en serveer ze met een lepel yoghurt erop.
Geniet van deze heerlijke aardappelkaaspannenkoek!
Receptenplein.nl
Home / schaal / Pagina 13