Krokante Macaroni Snacks

Krokante Macaroni Snacks

Dit krokante en smaakvolle gerecht van gefrituurde macaroni is perfect als bijgerecht of snack voor feestelijke gelegenheden.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Pasta, Snack
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst
Feestdagen etc: Carnaval, Kerst, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gr macaroni
  • 6 eetlepels oude kaas geraspt
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • Zout en peper
  • Bloem
  • 2 eieren losgeklopt
  • Paneermeel
  • Frituurolie

Instructies

  • Kook de macaroni volgens de verpakking gaar.
  • Laat de macaroni uitlekken zonder af te spoelen.
  • Roer de geraspte oude kaas, crème fraîche, gehakte peterselie, zout en peper door de macaroni.
  • Laat het mengsel 30 minuten opstijven en vorm schijven door stevig aan te drukken.
  • Wentel de schijven door bloem, losgeklopt ei en paneermeel.
  • Verhit de frituurolie tot 190 °C.
  • Frituur de schijven in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Notities

Wijnadvies
Serveer deze krokante macaroni snacks met een droge witte wijn zoals een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 1g

Verfrissende Ceviche met Kabeljauw en Citrus

Verfrissende Ceviche met Kabeljauw en Citrus

Deze ceviche is heerlijk fris en perfect voor een zomerse dag
(inclusief marineertijd)2 uur 15 minuten
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Peru
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g kabeljauw in hele dunne plakjes
  • 6 limoenen uitgeperst
  • 2 sappige sinaasappels uitgeperst
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
  • Paar blaadjes basilicum
  • 1 venkelknol in hele dunne schijfjes
  • 1 rode ui in ringen
  • Sla ter garnering

Instructies

  • Verdeel het sap van de uitgeperste vruchten over 2 schalen.
  • In schaal 1 doe je de venkel, rode ui en rode peper.
  • In schaal 2 doe je de kabeljauw.
  • Laat alles ruim 2 uur marineren, zorg dat alles goed ondergedompeld is.
  • Gebruik een zeef om de inhoud van beide schalen 1 voor 1 uit te laten lekken.
  • Leg op elk bord een paar blaadjes sla ter garnering.
  • Verdeel eerst de inhoud van schaal 1 over de borden en daarna de inhoud van schaal 2.
  • Voeg een paar blaadjes basilicum toe als afwerking.
  • Serveer direct en geniet van deze verfrissende ceviche.

Notities

Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 20g | Vet: 2g | Zout: 0.5g | Sugar: 7g