Andijvie Salade met Roquefort Dressing
Geniet van deze frisse andijvie salade met een heerlijke roquefort dressing, perfect als bijgerecht of lichte lunch.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 6
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g mooie andijvie
- 100 g roquefort
- 1 dl olijfolie
- 1 citroen
- Peper
- Zout
Verwijder de twee buitenste bladeren van de andijvie.
Was de groente snel onder stromend water en maak de bladeren los.
Snijd de andijvie in fijne repels en leg deze in een slakom.
Verkruimel de roquefort in een kommetje en los deze beetje bij beetje op in het citroensap en de olijfolie.
Voeg zout en peper toe naar smaak.
Giet het mengsel over de groenten en vermeng stevig.
Serveer direct.
Serveertip:
Deze salade is perfect als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd of als lichte lunch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij de pittige roquefort en de frisse andijvie.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 0.4g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / slakom
Hartige Pannenkoeken met Romige Roquefort
Heerlijke hartige pannenkoeken met de intense smaak van roquefort. Perfect als voorgerecht of een lichte maaltijd!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6 pannenkoeken
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 150 g meel
- 3 eieren
- 2 dl melk
- 1 dl bier
- 100 g roquefort
- 50 g ongezouten boter
- 50 g gezouten boter
Doe het meel in een slakom en maak een kuiltje in het midden.
Breek de eieren in het kuiltje en roer met een houten lepel terwijl je beetje bij beetje de melk toevoegt.
Meng tot een glad en homogeen beslag.
Voeg vervolgens het bier toe en roer opnieuw goed door.
Verkruimel de roquefort met een vork en kneed deze tot een smeuïge pasta.
Smelt de ongezouten boter en meng deze voorzichtig met de roquefort tot een gladde massa.
Voeg deze kaas-pastei toe aan het beslag en roer goed door.
Als het beslag te dik is, kun je extra melk toevoegen om het meer vloeibaar te maken.
Verhit een kleine pan en bak de pannenkoeken één voor één in een klein beetje gezouten boter.
Houd de pannenkoeken warm in een lauwe oven terwijl je de rest bakt.
Bestrijk elke pannenkoek lichtjes met gezouten boter zodra deze klaar is.
Serveer de pannenkoeken warm, eventueel met een frisse salade als bijgerecht.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en wat extra roquefort aan de zijkant.
Wijnadvies:
Deze hartige pannenkoeken combineren perfect met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een Corbières. De frisse tonen van de wijn complementeren de zoute, romige smaak van de roquefort.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 7g | Vet: 15g | Zout: 1.1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / slakom
Geroosterde Groenten Pastasalade met Geitenkaas
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kleine knolselderij ongeveer 400 g
- 400 g winterpeen
- 6 eetlepels olijfolie
- 250 g farfalle pasta
- 15 zwarte olijven gehalveerd
- 75 g rucolasla
- Sap van ½ citroen
- 100 g zachte geitenkaas
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 225°C.
Snijd de knolselderij in plakken, schil ze dun en snijd ze vervolgens in blokjes.
Schil de winterpeen dun en snijd deze ook in blokjes.
Meng de gesneden groenten in een braadslede met de helft van de olijfolie.
Bestrooi met zout en peper.
Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze lichtbruin en gaar zijn, waarbij je ze af en toe omschept.
Kook ondertussen de farfalle pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en doe de pasta in een slakom.
Laat afkoelen tot lauwwarm.
Voeg de gehalveerde olijven, gescheurde rucola, citroensap en de rest van de olijfolie toe aan de pasta.
Meng goed.
Schep de geroosterde groenten voorzichtig door de pastasalade.
Verkruimel de geitenkaas eroverheen en schep de salade nogmaals voorzichtig om.
Wijnadvies:
Deze salade past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 9g | Vet: 22g | Zout: 1.1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / slakom
Citroenkip met Aardappelen en Kropsla
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 citroenen
- 1 hele kip
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 kg vastkokende aardappels in stukken
- 1 kropsla grofgescheurd
- 2 rode uien in dunne ringen
- 125 ml kippenbouillon van tablet
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pers een citroen uit, boen de andere schoon en snijd hem in plakjes.
Leg de kip in een braadslede, vet hem in met 2 eetlepels olijfolie en besprenkel met 2 eetlepels citroensap.
Stop de citroenplakjes in de buikholte van de kip.
Bestrooi de kip met zout en peper en leg hem op de borst in de braadslede.
Meng de aardappelen met zout, peper en 1 eetlepel olie en leg ze rondom de kip.
Schuif de braadslede in het midden van de oven en laat de kip in ongeveer 1 uur bruin en gaar worden.
Draai de kip na 45 minuten om.
Klop in een slakom een dressing van de resterende olie, 1 eetlepel citroensap, zout en peper naar smaak.
Meng de grofgescheurde kropsla en de uiringen door de dressing en leg de uiringen bovenop de sla.
Haal de kip en de aardappelen uit de braadslede en houd ze warm.
Schenk de kippenbouillon in de braadslede, roer de aanbaksels los en giet de jus over in een steelpan.
Laat de jus op hoog vuur iets inkoken, breng op smaak met peper en eventueel nog wat citroensap.
Snijd de kip in stukken en serveer met de aardappelen, de citroenjus en de kropsla.
Serveer deze heerlijke citroenkip met aardappelen en kropsla als hoofdgerecht voor een smaakvolle en gezonde maaltijd.
Eventueel kun je het gerecht nog aanvullen met wat versgebakken stokbrood en een glas koele witte wijn.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 32g | Vet: 38g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / slakom
Gevulde Kipfilet in Bladerdeeg met Frisse Salade
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 570kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 3 eieren
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries
- 4 kleine kipfilets
- 100 g roomkaas met kruiden
- 6 eetlepels slasaus
- 1 grote kropsla gewassen
- 2 tomaten in stukjes
Kook 2 eieren hard in 8 minuten, spoel ze af onder koud water en pel ze.
Hak de gekookte eieren grof.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de kipfilets aan één kant diep in zodat er een holte ontstaat.
Vul de holte met roomkaas en bestrooi de kipfilets met zout en peper.
Rol de plakjes bladerdeeg iets uit en leg de kipfilets in het midden ervan.
Klop het overgebleven ei los en bestrijk de randen van het deeg met een deel van het losgeklopte ei.
Vouw het deeg rondom de kipfilets dicht en druk de naden goed dicht.
Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de rest van het losgeklopte ei.
Bak de gevulde kipfilets in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Meng de gehakte gekookte eieren door de slasaus en breng op smaak met zout en peper.
Scheur de kropsla in grove stukken en meng deze voorzichtig met de tomaten en de slasaus in een slakom.
Serveer de sla apart bij de gevulde kipfilets.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht, omdat het de kruidige smaken van de kip en de romigheid van de roomkaas in balans brengt.
Calories: 570kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 32g | Vet: 37g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / slakom
Fris Groene Salade met Pistache-Limoendressing
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 200kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 sneetjes Pain Madeleine maïsbrood oudbakken
- 7 eetlepels olijfolie
- 125 g pistachenoten
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 limoen uitgeperst
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 200 g friséesla
- 75 g rucolasla
- 1 bakje tuinkers losgeknipt
- Zout en peper naar smaak
Ontkorst het brood en maal het tot fijn kruim in de keukenmachine.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak het broodkruim op laag vuur in ongeveer 4 minuten knapperig en goudbruin.
Roer af en toe.
Pel de pistachenoten en wrijf de stugge velletjes en zout eraf onder koud stromend water.
Klop in een slakom een dressing van de resterende olijfolie, gesnipperde sjalot, geperste knoflook, limoensap, mosterd en tijm.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de frisée, rucola, tuinkers en pistachenoten door de dressing.
Strooi het geroosterde broodkruim over de salade.
Wijnadvies:
Serveer deze groene salade met een lichte en frisse Sauvignon Blanc. De citrusachtige tonen van de wijn passen goed bij de limoen in de dressing en de frisse smaken van de sla en pistachenoten
Calories: 200kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 5g | Vet: 16g | Zout: 0.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / slakom
Herfstsalade met Knolselderij en Walnoten
Geniet van dit heerlijke herfstslaatje met knolselderij, champignons, witlof en walnoten. Perfect als bijgerecht tijdens koude herfstdagen, vol met rijke, aardse smaken!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 knolselderij
- 4 aardappelen
- 4 witlofstronken
- 150 g champignons
- 1 appel
- 12 walnoten
- 100 g latuw sla
- 1 citroen
- 1 bol mayonaise
- 5 eetlepels room
- 3 eetlepels natuur yoghurt
- 1 stevige snuif paprika
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Schil de knolselderij en aardappelen, snijd beide in kleine vierkantjes.
Kook de knolselderij en aardappelen in gezouten water met citroensap gedurende 10-15 minuten tot ze gaar maar stevig zijn.
Overgiet de blokjes met extra citroensap en laat afkoelen.
Maak de witlof schoon en snijd fijn.
Snijd de champignons in schijfjes en de appel in partjes.
Meng de mayonaise met room of yoghurt, voeg zout, peper en paprika toe en breng de saus op smaak.
Meng alle groenten met de saus.
Bekleed een slakom met gewassen latuwbladeren en schep het groentemengsel erop.
Garneer met walnoten voor extra crunch.
Het is soms beter de champignons te schillen voor ze te wassen, dit hangt af van hun kwaliteit.
Wijnadvies
Serveer deze herfstsalade met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Gris. De frisse zuren van de wijn passen perfect bij de knolselderij en walnoten.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / slakom
Gegrilde Kip met Romige Waterkerssaus
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Kevenaar
- 3 zakken waterkers à 75 g
- 1 citroen
- 125 ml zure room op kamertemperatuur
- 5 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel scherpe mosterd
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 4 kipfilets
- 1 avocado
- 1 eetlepel vierseizoenenpeperkorrels
- Zout en peper naar smaak
Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer een derde van de waterkers met de zure room tot een saus.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Klop in een slakom een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel citroenrasp, mosterd, de helft van de knoflook en zout en peper.
Meng in een schaal de marinade van 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel citroensap en de rest van de knoflook en rasp.
Snijd de kipfilets horizontaal door, bestrooi met zout en peper en wentel ze door de marinade.
Laat de smaken 10 minuten intrekken.
Verhit een grillpan.
Rooster de kip in ca.
5 minuten bruin en gaar.
Schil de avocado, snijd in plakjes en besprenkel met 1-2 eetlepels citroensap.
Plet de peperkorrels.
Meng in de slakom de dressing met de overgebleven waterkers, avocado en geplette peperkorrels.
Verdeel de salade over vier borden en leg de kip ernaast.
Schep de romige waterkerssaus eroverheen.
Wijnadvies:
Deze gegrilde kip met romige waterkerssaus vraagt om een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. De citrustonen en frisheid van de wijn vullen de smaken van de citroen en waterkers aan, terwijl de romigheid goed samengaat met de zachte textuur van de saus.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 30g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / slakom
Andijviesalade met gerookte kip
Totale tijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 krop andijvie
- 1 uitje gesnipperd
- 100 gram gerookte kip
- 100 gram kastanjechampignons
- 1 scheut olie om in te bakken
Dressing:
- 3 eetlepel(s) olie
- 1 eetlepel(s) wijnazijn
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel mosterd
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Snijd de andijvie in reepjes, was ze, slinger ze in een slacentrifuge droog en doe ze in een slakom.
Snijd de kip in blokjes.
Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Fruit de ui in wat olie.
Fruit de kipblokjes en de champignons een paar minuten mee, laat iets afkoelen en schep het mengsel door de andijvie.
Klop een dressing van de ingrediënten en schep die door de sla.
Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.
Receptenplein.nl
Home / slakom
California salade
Deze salade hebben wij gisteren 1e Pinksterdag gegeten bij de BBQ bij Jos en Nora.
Wij waren met ons tienen !!!
Wat er Californische aan is weet ik niet, maar iedereen vond de salade erg lekker!!!
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 200 gram ijsbergsla
- 1 bakje snoepttomaatjes
- 1 stuk Granny Smith
- 1 stuk Gala appel
- 4 stuks bosuitjes gesneden
- 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
- 100 gram Danish Blue verkruimeld
- 6 plakjes Serranoham
- 1 dl witte wijnazijn
- 1 dl zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook
- enkele takjes verse oregano
- 2 theelepels honing
- 1 theelepel zwarte peper
Maak eerste de vinaigrette van de azijn, olie, worcestershiresaus, knoflook, oregano, honing en peper. (Dat kan eventueel geruime van te voren).
Vlak voor het opdienen van het voorgerecht zet je bordjes gereed voor het uitserveren.
Was de bosuitjes en laat ze uitlekken; doe dit ook met de bieslook.
Snij de Serranoham in reepjes en bak deze uit in een droge koekenpan.
Was de appels, verwijder het klokhuis, maar laat de schil er aan.
Snij de appels in schijfjes en doe ze meteen in een grote schaal bij de vinaigrette (om kleuren te voorkomen).
Doe de sla en de overige ingrediënten erbij en schenk de vinaigrette erover.
Verdeel de salade over de bordjes en serveer als een voorgerecht of als een salade bij de maaltijd.
Eet smakelijk
Receptenplein.nl
Home / slakom