Chocolade Mascarpone Bakjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Vulling:
- 100 g melkchocolade
- 200 g mascarpone
- ¼ theelepel vanille-extract
- Cacaopoeder
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt de pure chocolade au-bain-marie.
Verdeel de gesmolten chocolade over 20 papieren bonbonvormpjes en bestrijk ook de zijkanten met chocolade.
Plaats de vormpjes ondersteboven op de bakplaat en laat de chocolade stollen.
Verwijder voorzichtig de papieren vormpjes zodra de chocolade is afgekoeld.
Smelt de melkchocolade voor de vulling.
Roer het vanille-extract en de gesmolten melkchocolade door de mascarpone totdat je een glad mengsel krijgt.
Laat het mengsel afkoelen tot het stevig genoeg is om te spuiten, terwijl je af en toe roert.
Doe de mascarponevulling in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit de vulling in de chocoladebakjes.
Bestrooi de bakjes met wat cacaopoeder voor het serveren.
Receptenplein.nl
Home / spuitzak / Pagina 3
Tartaar van Asperges en Garnalen met Krokantje en Yoghurtmayonaise
Een verfijnd voorgerecht van tartaar van witte en groene asperges, garnalen, en een zelfgemaakt krokantje. Geserveerd met een frisse yoghurtmayonaise en garneer met eetbare planten zoals bulls blood voor een prachtig bord en volle smaak.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Garnituur:
- Bieslook voor garnering
- Bulls blood eetbare plant
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Krokantje:
- 75 g eidooier
- 40 g suiker
- 90 g eiwit
- 50 g suiker
- 80 g bloem
- 20 g amandelpoeder
Tartaar:
- 1 kg witte asperges
- 1 kg groene asperges
- 500 g garnalen
- 2 sjalotten
- ¼ bosje bieslook
Mayonaise:
- 100 g eidooiers
- Zout
- Peper
- Mosterd
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 dl zonnebloemolie
- 1 dl druivenpitolie
- 1 dl Hojiblanca olijfolie
- Worcestersaus naar smaak
Saus:
- Mayonaise bereid zoals hierboven
- 1 theelepel yoghurtpoeder
- 1 dl yoghurt
- ½ dl witte vermouth
Tartaar:
Schil de witte asperges en snijd zowel de witte als de groene asperges in kleine blokjes.
Blancheer de asperges apart en laat ze goed uitlekken.
Snipper de sjalotten fijn en hak de bieslook fijn.
Snijd de garnalen klein en meng met de asperges, sjalotten en bieslook.
Voeg de mayonaise toe tot het mengsel samenhangend is.
Breng op smaak met zout en peper.
Druk het tartaarmengsel in ringen en zet in de koelkast.
Mayonaise:
Klop de eidooiers met zout, peper, mosterd en witte wijnazijn.
Voeg geleidelijk de oliën toe terwijl je blijft kloppen tot een gladde mayonaise ontstaat.
Breng op smaak met een scheutje Worcestersaus.
Krokantje:
Klop de eidooiers wit met de suiker.
Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker toe en spatel voorzichtig door het dooiermengsel.
Spatel de bloem en het amandelpoeder erdoor.
Spuit dunne repen op een bakplaat en bak af in de oven op 180°C tot ze lichtbruin zijn.
Laat afkoelen.
Garnituur:
Plaats de tartaar in het midden van het bord.
Spuit wat van de saus op het bord rondom de tartaar.
Garneer met bulls blood, stengels bieslook en het krokantje.
Druppel olijfolie over de tartaar en serveer als voorgerecht.
Wijnadvies:
Combineer dit verfijnde gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Chardonnay, die de lichte en frisse smaken van asperges en garnalen mooi aanvult.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 15g | Vet: 22g | Zout: 1g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / spuitzak / Pagina 3
Dacquoise Koek met Abrikozen Bavarois en Chocolade Ganache
Deze verfijnde dacquoise koek met een zachte abrikozen bavarois en rijke chocolade ganache is het perfecte dessert voor een luxe diner. Afgemaakt met knapperige amandelkoekjes.
Bereidingstijd1 uur uur 45 minuten min
Servings: 6
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- Biscuit:
- 150 g eiwit
- 50 g suiker
- 125 g amandelpoeder
- 125 g poedersuiker
- Ganache:
- 150 g room
- 50 g suiker
- 50 g glucose
- 50 g boter
- 125 g pure chocolade
- Bavarois:
- 3 dl abrikozenpuree
- 1 vanillestokje
- 100 g suiker
- 8 g gelatine
- 2 dl room
- Amandelkoekje:
- 200 g desiccated kokos
- 50 g amandelen
Biscuit: Klop het eiwit stijf en voeg de suiker toe.
Spatel vervolgens het amandelpoeder en de poedersuiker erdoor.
Bak dit uit tot een plaat en snijd er 15 ovale plakken van.
Ganache: Breng de room, glucose en suiker aan de kook.
Voeg de pure chocolade toe en roer tot het smelt.
Voeg de boter toe en laat afkoelen.
Bavarois: Kook de abrikozenpuree met het vanillestokje en de suiker, laat het mengsel trekken.
Voeg de gelatine toe en laat afkoelen totdat het begint te stollen.
Meng met opgeklopte room en giet het in vormpjes.
Laat het opstijven in de koeling.
Amandelkoekjes: Meng de amandelen met kokos en bak deze goudbruin.
Laat afkoelen.
Dresseren: Spuit de ganache op de dacquoise plakken en stapel ze.
Plaats de bavarois op de ganache.
Garneer het geheel met een amandelkoekje, munt en bestuif met poedersuiker.
Wijnadvies:
Serveer dit dessert met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes. De zoete tonen van de wijn passen perfect bij de abrikozen en chocolade
Calories: 500kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.2g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / spuitzak / Pagina 3
Pornstar Martini Dessert
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
Tiramisu
- 250 g mascarpone
- 250 g slagroom opgeklopte
- 60 g suiker
- 2 eieren
Meringue
- 150 g suiker
- 100 g poedersuiker
- 1 mespuntje zout
- 3 eiwitten
Passievrucht coulis
- 65 g passievrucht
- 18 g suiker
Overige ingrediënten
- 85 g roomboter cake
- 130 g passievrucht ijs
Allereerst gaan we aan de slag met de Meringue.
Doe hiervoor de eiwitten in een super schone kom.
Zorg dat er absoluut geen eigeel bij zit.
Klop de eiwitten met een mixer op, samen met het zout, tot deze bijna stijf is.
Meng met de mixer op halve kracht vervolgens, heel geleidelijk, de suiker door het eiwitmengsel heen.
Zodra de suikerkristallen zijn opgelost zet je de mixer uit.
Spatel nu voorzichtig de poedersuiker erdoor.
Doe het schuim in een spuitzak met een spuitmondje naar wens, en maak creatieve vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de meringueschuimpjes in de oven op 100 ºC ongeveer 2 uur.
Een zeer lage temperatuur en een langere baktijd zorgt voor prachtig krokant en wit schuim.
We gaan de tiramisu klaarmaken!
Klopt de eieren met de suiker tot een gladde luchtige massa.
Sla vervolgens de mascarpone luchtig met bijvoorbeeld een keukenmachine.
Sla de mascarpone massa onder het ei mengsel door, en voeg hier de opgeklopte slagroom aan toen.
Let op! zet de massa hierna meteen koud in de koelkast zodat deze mooi kan opstijven.
Snijd de passievruchten open en haal het vruchtvlees uit de vrucht.
Doe het vruchtvlees en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook zodat deze een beetje indikt.
Haal het pannetje van het vuur en laat deze goed koud worden.
Wanneer de passievrucht coulis goed koud is en de tiramisu voldoende opgestijfd is kun je de coulis door de tiramisu heen spatelen
Snijd de cake in mooie vierkanten blokjes en verdeel deze over de bakjes.
Doe hier bovenop de passievrucht tiramisu.
Leg in ieder bakje een bolletje passievrucht ijs op de tiramisu en maak het af met de meringue.
Receptenplein.nl
Home / spuitzak / Pagina 3
Soesjes met sinaasappelroom
Aller Hande 1997
Recept categorieën: Gebak
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 50 g boter of margarine,
- 1 mespunt zout
- 60 g bloem
- 2 eieren
- 4 blaadjes witte gelatine
- 2 sinaasappels
- 250 ml slagroom
- 1 dl vanillevla
- poedersuiker uit strooibus,
- zilverpillen potje, Baukje,
- 2 eetlepels suiker
Voorbereiden:
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
In pan 1 dl water aan de kook brengen.
Boter toevoegen en laten smelten.
Zout en bloem toevoegen en blijven roeren tot bal deeg ontstaat.
Van vuur af eieren één voor één door deeg roeren.
Met behulp van 2 dessertlepels 20 bergjes deeg op bakplaat scheppen.
In midden van oven soesjes in 15 à 20 minuten lichtbruin en gaarbakken, na 10 minuten baktijd oventemperatuur verlagen naar 200 °C of gasovenstand 4.
Oven uitschakelen en soesjes nog ca. 5 minuten laten staan.
Soesjes op rooster leggen en laten afkoelen.
Intussen in kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
1 Sinaasappel goed schoonboenen.
Schil eraf raspen. Sinaasappels uitpersen en 11/2 dl sap afmeten.
In pannetje 2 eetlepels water aan de kook brengen.
Gelatine goed uitknijpen.
Al roerend gelatine in heet water oplossen.
Sinaasappelsap erdoor roeren en iets lobbig laten worden.
Intussen 11/2 dl slagroom stijfkloppen met 1 eetlepel suiker.
Sinaasappelmengsel door vla roeren.
Sinaasappelrasp en slagroom erdoor spatelen.
In koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
Bereiden:
Soesjes aan zijkant opensnijden.
Sinaasappelroom doorkloppen met mixer of garde en overdoen in spuitzak. Sinaasappelroom in soesjes spuiten.
Rest van slagroom met rest van suiker stijfkloppen.
Soesjes over vier bordjes verdelen.
Bestrooien met poedersuiker.
Garneren met slagroom en zilverpillen.
Receptenplein.nl
Home / spuitzak / Pagina 3
Oliebollen tompouce
Oliebol + tompouce = oliebol tompouce! Heb jij deze trend al voorbij zien komen? Heerlijk gevuld met banketbakkersroom en een laagje glazuur.
Voorbereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
baktijd5 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 pak Koopmans Oliebollenmix Origineel
- 500 ml handwarm water 38º-40ºC
- zonnebloemolie
Voor extra romige banketbakkersroom:
- 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
- 400 ml koude halfvolle melk
- 250 ml slagroom
Voor het glazuur:
- 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Roze
Oliebollenbeslag bereiden
Doe de mix in een beslagkom.
Voeg het water toe.
Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag.
Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur.
Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door.
Oliebollen bakken
Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 °C).
Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag.
Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder.
Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin.
Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie.
Extra romige banketbakkersroom bereiden
Doe 400 ml koude halfvolle melk, 250 ml slagroom en de het zakje mix voor banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.
Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.
Doe de banketbakkersroom alvast in de spuitzak en laat minimaal 5 minuten opstijven in de koelkast.
Tompouce oliebol maken
Leg het zakje roze glazuur in een pannetje of kom met ruime hoeveelheid heet (niet kokend) water gedurende 5 minuten.
Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.
Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door.
Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur over de afgekoelde oliebollen.
Het is handig om in een cirkel de glazuur aan te brengen.
Strijk zo nodig met een vlak mes het glazuur glad.
Laat het glazuur ca. 30 minuten afkoelen.
Snijd de oliebollen open.
Spuit de banketbakkersroom me tbehulp van de spuitzak in de oliebollen.
Nu heb je zelf tompouce oliebollen gemaakt!
Receptenplein.nl
Home / spuitzak / Pagina 3
Kaastaart van Sofie Dumont
Calories:
Author: Cor Kevenaar
langwerpige smalle vuurvaste vorm of terrine (porseleinen paté-vorm)
puntzeef
dunne breipriem of satéstokje
effen spuitmondje (10 mm). Klop de opening van het spuitmondje platter zodat je platte lijntjes kaas kan spuiten.
- handjevol droge zandkoekjes of speculaas
- 75 ml room
- 75 ml melk
- 15 g maizena
- 300 g roomkaas Philadelphia-kaas classic
- 80 g boter
- 85 g suiker
- 4 eidooiers
- 100 kaas om af te werken
- rasp van limoen
Neem wat droge koekjes, verkruimel in kleine stukjes en leg een laagje van 1 à 2 cm in de bakvorm.
Neem een ruime kookpot.
Roer hierin de maizena los in de koude melk en room.
Zet het mengsel op het vuur.
Roer met een garde om klonters te vermijden.
Voeg, zodra het melk-room mengsel bindt, meteen de suiker, de boter, de roomkaas en eidooiers toe.
Roer en laat even ploffen op het vuur.
Giet de massa op de koekjes.
Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 45 à 60 minuten.
De taart is klaar wanneer er geen vulling meer blijft kleven aan de priem.
Laat de taart afkoelen.
Roer de extra kaas los en voeg er wat limoenrasp bij voor een frisse touch.
Doe in een spuitzak.
Werk af door de kaas in dunne lijntjes bovenop de taart te spuiten.
Receptenplein.nl
Home / spuitzak / Pagina 3
Eclair
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Kookpot
Effen spuitbuisje 10 mm
borsteltje
Soezendeeg:
- 125 g melk
- 125 g water
- 5 g suiker
- 120 g boter
- 140 g bloem
- 5 eieren
- snuifje zout
Banketbakkersroom:
- 750 ml melk
- 7 eierdooiers
- 75 g suiker
- 60 g maïzena
- 1 vanillestok
Chocoladeglazuur:
- 200 g poedersuiker
- 30 g cacaopoeder
- 1 cl kokend water
Bereiding soezenbeslag:
Neem een hoge kookpan en breng hierin de melk, water, suiker, boter en zout samen aan de kook.
Meng van het vuur weg de bloem er ineens onder.
Zet de pan opnieuw op het vuur en roer de deegbal droog tot die niet meer aan de pan kleeft.
Voeg daarna één voor één de eieren bij en roer deze telkens onder de massa.
Zorg er voor dat het deeg niet te slap wordt.
De ideale vastheid is wanneer je deeg langzaam van de lepel glijdt.
Daarom is het mogelijk dat je niet alle eieren hoeft toe te voegen.
Beter een half eitje te weinig dan ééntje te veel.
Teken op een vel bakpapier 2 horizontale lijnen op 12 cm van elkaar.
Leg hierover een tweede vel bakpapier.
Neem een spuitzak met een effen spuitmondje (diameter 10 mm) en vul met soezenbeslag.
Nu kan je mooi tussen de lijnen de ideale lengte van de éclairs spuiten.
Zorg dat de éclairs voldoende tussenruimte hebben (6 à 8 cm).
Bestrijk de bovenkant van de éclairs met losgeklopt ei en scheutje melk.
Bak de éclairs 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C.
Draai daarna de temperatuur lager naar 190°C en laat nog 10 minuten bakken.
Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Bereiding banketbakkersroom:
Splijt een vanillestokje en schraap het merg er uit.
Voeg dit toe aan de melk.
Breng de melk aan de kook.
Meng intussen de eidooiers, suiker en maïzena en roer met een garde tot een massa zonder klonters.
Giet op deze massa wat kokende melk en roer goed.
Giet het geheel daarna weer bij de melk en breng de pudding weer aan de kook (laat even ploffen).
Stort de warme pudding meteen in een ander recipiënt en plaats dit in een kom met ijswater.
Roer zodat er zich geen vel kan vormen en de banketbakkersroom meteen ook snel kan afkoelen.
Bereiding chocoladeglazuur:
Afwerking éclairs:
Snij de hoedjes van de éclairs en dompel deze in de chocoladeglazuur.
Zorg er voor dat het glazuur op lichaamstemperatuur is.
Laat het glazuur opstijven.
Vul intussen een spuitzak met de afgekoelde banketbakkersroom en spuit een royale hoeveelheid in de éclairs.
Plaats de hoedjes opnieuw op de éclairs en zet ze in papiertjes.
Bewaar de éclairs op een koele plaats.
Het droogroeren van de deegbal is zeer belangrijk. Bij slecht of te weinig droogroeren – of té veel eieren- zal je algauw platte producten krijgen.
Voeg nooit bloem toe aan een te vloeibaar deeg. De bloem werd niet meegekookt en zal niet worden opgenomen. Het enige wat je kan doen is een nieuw deegje maken en dit mengen met het té vloeibare deeg.
Receptenplein.nl
Home / spuitzak / Pagina 3
Cupcakes van Sofie Dumont
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 g boter
- 200 g suiker
- 50 g honing
- 250 g eieren
- 250 g bloem
- vanillestok
- snuifje bakpoeder
- Versiering:
- suikerpasta ook gekend als rolfondant ook marsepein is mogelijk, gebruik je fantasie
Roer de boter tot een crème.
Roer de suiker onder de boter en klop luchtig.
Voeg de eieren één voor één toe meng ze telkens goed onder de massa.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder en spatel het onder het beslag zonder het al te lang te mengen.
Je kan ook altijd een deel eieren en een deel bloem alternerend bij het boter/suikermengsel mengen.
Zet papieren cupjes open.
Je kan er twee in elkaar zetten zodat ze niet meteen 'openvallen'.
Of je kan papieren cupjes in een zogenaamde metalen of siliconen muffinvorm plaatsen.
Vul een spuitzak met het cakebeslag en spuit de cups voor 2/3 vol.
Bak de cups in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.
Check met een houten saté-stokje of breipriem of de cakejes voldoende gebakken zijn.
Als er geen deeg meer aan blijft plakken zijn ze gaar.
Zet ze nadien op een rooster en laat afkoelen.
Er zijn honderden manieren om je cupcakes af te werken.
Versier de cupcakes naar hartelust met marsepein of rolfondant.
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn.
Voeg de eieren steeds één voor één toe. Zo kan de boter het vocht geleidelijk opnemen. Zoniet bestaat gevaar voor schiften.
Receptenplein.nl
Home / spuitzak / Pagina 3
Kokosrotsjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 220 gr geraspte kokos
- 10 gr bloem
- 200 ml eiwit
- 180 gr suiker
Voeg de bloem en de geraspte kokos samen.
Giet het eiwit in een steelpan, voeg de suiker er al roerend bij en warm het mengsel lichtjes en roerend op op een vuur tot max 50°.
Verwarm de oven voor op 200°.
Voeg het kokos-bloem-mengsel al roerend bij het opgewarmd eiwit.
Meng tot je een homogene massa bekomt.
Vul een spuitzak met het deeg en spuit rotsjes op een bakplaat met bakpapier.
Laat 8 à 10 minuten bakken in de oven.
Receptenplein.nl
Home / spuitzak / Pagina 3