Gevulde Paprika met Kippendijen, Spinazie en Pesto

Gevulde Paprika met Kippendijen, Spinazie en Pesto

Dit recept heb ik een tijdje geleden bedacht toen ik het verzoek kreeg om voor een 21st Birthday dineetje gevulde paprika te maken. Dit wilde de Jarige Jet graag. Nu eet ik zelf eigenlijk niet veel paprika. Hooguit een keer in stukjes door een gerecht, ik ben er niet zo dol op. Op zich zijn er ontelbare recepten op internet te vinden maar dat vind ik wat makkelijk. Als ik wordt gevraagd om iets te maken dan moet het recept voor zeker 75% van mij zijn vind ik. Na enig overleg over wat men wel en niet lustte kwam ik op onderstaand recept uit. De dames waren erg enthousiast over het gerecht en ik heb beloofd het recept online te zetten. Ze hebben er even een paar weken op moeten wachten maar hier is het dan 🙂
Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 Paprika's geel is wat zoeter dan groen of rood
  • 600 gram Kippendij filet liever geen gewone filet dat wordt snel droog
  • 1 Flinke Ui
  • 3 teentjes Knoflook
  • 2 flinke Eetlepels Groene Pesto
  • Ricotta
  • 1 Courgette
  • Pijnboompitten
  • 750 gram Spinazie
  • 150 gram Pecorino
  • Flinke handvol Verse Basilicum alleen de blaadjes
  • Italiaanse kruiden Gedroogde
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies

Voorbereiding:

  • Snij de ui in stukjes
  • Snij de knoflook zeer fijn
  • Snij de bovenkant van de paprika's eraf en haal ze voorzichtig leeg, snij indien nodig een klein plakje van de onderkant om 'm stabiel te laten staan.
  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Snij het vlees in kleine blokjes
  • Snij de courgette in kleine blokjes of met een Spirelli tot slierten, maak de slierten wel wat korter met een mes
  • Was de spinazie
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot goudbruin

Bereiding:

  • Fruit de ui glazig in olijfolie, doe het vlees erbij en bak dit tot het wit kleurt.
  • Voeg de knoflook toe, bak even mee.
  • Voeg na een paar minuten de Pesto toe en een klein beetje van de Italiaanse kruiden.
  • De kip hoeft in dit stadium niet gaar te zijn.
  • Doe het in een kom en zet opzij.
  • Verhit een beetje olie in een wok en doe de spinazie in delen in de wok samen met de basilicum blaadjes en peper en zout.
  • Wok alles tot de spinazie helemaal zacht is.
  • Voeg een paar flinke eetlepels Ricotta toe en roer even om. Laat alles een paar minuutjes pruttelen.
  • Doe het mengsel in een kom en voeg nog wat Ricotta toe.
  • Meng alles met de staafmixer tot een romige puree.
  • Proef en maak op smaak met peper en zout, of voeg nog wat Ricotta toe voor meer romigheid.
  • Doe de spinaziesaus bij het vlees, niet alles maar gewoon tot er een mooie verhouding vlees/saus is.
  • Voeg de courgette en geroosterde pijnboompitten toe en roer alles goed door elkaar.
  • Hou wat pijnboompitten achter de hand voor garnering.
  • Vul de paprika's met het mengsel en zet ze rechtop in een ovenschaal.
  • Bak ze met het dekseltje erop voor ongeveer 25 minuten op 200 graden.
  • Tot ze zacht zijn en een beetje beginnen te verkleuren (dit is goed en lekker).
  • Haal het dekseltje eraf en verdeel de geraspte kaas erover.
  • Zet de oven op grill stand en grill tot gesmolten, verdeel een paar pijnboompitjes erover.

Lamscurry van Mijn zus kookt vandaag

Lamscurry van Mijn zus kookt vandaag

Verras je vrienden en familie met deze heerlijke Curry. Je hebt er wel even wat tijd voor nodig maar het is zeer zeker de moeite waard. Ga naar je lokale Turks/Marokkaanse slager voor een mooi stukje Lamsbout of schouder. Laat het de slager in blokjes snijden maar neem vooral ook het snijafval en bot mee om een andere keer een zalige bouillon van te trekken. Wanneer je daar toch bent haal er wat verse Groene Pepertjes en Limoenbladeren bij. De mijne heeft ze in de vriezer. Dat is geen enkel probleem, fijn zelfs! Een paar blaadjes eruit pakken en de rest weer de vriezer in. Als hij het heeft neem ook wat Saffraan mee, Saffraan is vrij duur maar je gebruikt er maar een paar draadjes per gerecht van en het is zó lekker. In principe is elke curry gebaseerd op een currypasta. Deze puree van ui, knoflook, pepertjes, gember en kruiden maakt de smaak van de curry. Je kunt dit een paar uur vantevoren maken om zo de smaken van de currypasta goed door elkaar te laten trekken maar ik maak het eigenlijk meestal vlak ervoor.
Recept categorieën: Curry's, Lamsvlees, Vlees
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 Kilo Lamsschouder of bout in blokjes gesneden. Schuw het vet niet! Dit geeft juist de heerlijke smaak aan Lamsvlees.
  • 300 ml Bouillon van een half blokje of halve theelepel Kippenbouillon
  • 3 Limoenblaadjes
  • ½ citroen schil Rasp ervan een
  • 4 eetlepel(s) Yoghurt Grieks of Turks
  • 2 Vleestomaten lekker vers, vooral niet te hard
  • Paar takjes Koriander

OPTIONEEL:

  • Ietsiepietsie Saffraan - een paar draadjes

Voor de currypasta:

  • 5 st Limoenbladeren
  • 5 st. Groene Pepertjes of minder als je het niet al te scherp wilt, maar met 5 à 6 is het best te doen
  • 1 Flinke Ui of 2 kleintjes
  • 3 teentjes Knoflook
  • 2 CM Gember geraspte
  • 1 TL Garam Masala

Instructies

  • Meng al de ingrediënten voor de currypasta met de staafmixer tot een pasta.
  • Verhit een heel klein scheutje olie in de braadpan of Tajine en bak de pasta een paar minuutjes aan.
  • Doe het vlees erbij en braad alles aan tot het vlees een kleurtje heeft gekregen.
  • Doe de bouillon, yoghurt, limoenblaadjes, citroenrasp erbij.
  • Roer alles goed door.
  • Snij de vleestomaten grof en pureer deze met de staafmixer met velletjes en al!
  • Doe dit ook in de pan.
  • Deksel erop en onder af en toe roeren in zo'n 2 à 2½ uur gaar stoven.
  • Gewoon tot het vlees op je tong smelt.
  • Voeg het laatste kwartiertje de fijn gesneden Koriander toe.

Notities

Serveer met Basmati of Pandan rijst welke je gekookt hebt met een stuk of 3 kardemompeultjes. En met Chapatis met een Raita van Yoghurt, Koriander en Zeezout.

Lemper Ajam

Lemper Ajam

Een heerlijke Indische snack gemaakt van Ketan rijst en gevuld met gekruide kip. Ketan rijst is een speciaal soort (kleef)rijst en de enige geschikte rijst. Omdat het best een tijdrovend klusje is maak ik zelf meestal meteen een heleboel en vries porties in. Maar op het moment dat bekend is dat ik Lempers ga maken kan ik meteen een berg extra gaan rollen want iedereen wil een portie hahaha, zo lekker is het gewoon. Het rollen vereist enige handvaardigheid, daarom heb ik een filmpje gemaakt en toegevoegd aan het artikel.
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Snack
Land van herkomst: Indonesië
Servings: 40 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 KG Ketan rijst - verkrijgbaar bij elke Toko Verdeel de rijst in 2 kommen van een pond rijst per kom. Was de rijst 2 keer goed in koud water. Zet de rijst in de kom onder een ruime hoeveelheid water in de week. LAAT HET EEN NACHT WEKEN!
  • 2 blikken Santen Cream van Aroy-D. de cream, die is dikker en romiger ander merk mag maar daar ben ik niet bekend mee.
  • 1 stengel Sereh Citroengras
  • 6 blaadjes Daun Djeroek Poeroet Limoenbladeren
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 4 Kipfilets
  • 1 blok kippenbouillon
  • water Ruime pan kokend
  • 2 Uien
  • 3 tenen knoflook grote "Solo" tenen of 5 à 6 gewone teentjes
  • 2 cm Gember
  • 2 cm Laos
  • 1 Lombok rode peper
  • 4 Kemiri noten
  • 2 tl Koenjit Gemalen geelwortel, ook wel Turmeric of Kurkuma genoemd
  • 2 tl Ketoembar Gemalen koriander
  • 1 tl Djinten gemalen Komijn
  • 2 eetlepel(s) Gula Djawa Palmsuiker
  • 1 blokjes Kipbouillon opgelost in 150 ML kokend water
  • 2 eetlepel(s) Aromat
  • 1 stengel Sereh
  • 3 Blaadjes Daun Djeroek Poeroet
  • 2 Blaadjes Daun Salam een soort Indische Laurier

Instructies

  • Begin met het maken van de vulling.
  • Zet een pan op met ruim water en een bouillonblokje, wanneer het water kookt voeg je de kipfilets toe en laat deze ongeveer 10 minuten koken.
  • Snijd alle ingrediënten tussen de stippellijn grof en pureer deze in een vijzel of met de staafmixer. Voeg er de Koenjit, Ketoembar, Aromat aan toe.
  • Zet de puree even aan de kant. Snijd alle kip héél erg fijn. Echt gesnipperd, dit kan ook in de keukenmachine.
  • OP DIT MOMENT KAN JE DE RIJST OOK ALVAST BEGINNEN TE STOMEN (zie instructies verderop in het artikel)
  • Verhit wat olie in een wok en fruit de puree aan.
  • Kneus de Sereh en leg er een knoop in, zo komen er geen draadjes in je vlees.
  • Voeg de Sereh, Daun Djeroek Poeroet en Daun Salam toe.
  • Voeg na een paar minuten fruiten de kip toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg de bouillon opgelost in kokend water toe en de Gula Djawa.
  • Laat alles even pruttelen.
  • Proef, proef, proef.
  • Maak op smaak met zout, suiker, bouillon blokje...wat jij wilt.
  • Het vlees moet krachtig van smaak zijn want het wordt gerold in rijst dus de smaak wordt daarna weer 'verdeeld'.
  • Als het op smaak is doe je alles in een grote kom en zet opzij.

DE RIJST:

  • In een stoompan (dus NIET een elektrische rijstkoker) voldoende water aan de kook brengen.
  • Stoom de rijst per 500 gram, of als je echt een grote pan hebt kan het misschien wel een kilo in 1 keer, ik heb hier geen ervaring mee.
  • Stoom het (voor 1 pond) in 38 minuten gaar.
  • Hou het niveau van het water in de gaten, voeg eventueel wat uit de waterkoker toe als het droog dreigt te koken.
  • In een andere grote pan verwarm je de Santen.
  • Splijt de Sereh doormidden, leg er een knoop in en doe deze samen met 3 blaadjes Daun Djeroek Poeroet en een snufje zout in de Santen.
  • Laat alles zachtjes trekken tot de rijst gaar is.
  • Haal de Sereh en de Daun Djeroek Poeroet uit de Santen zodra de rijst gaar is.
  • Voeg dan de rijst toe aan de pan met Santen en roer dit alles heel erg goed door elkaar.
  • Laat het met de deksel op de pan staan tot het iets afgekoeld is, warm genoeg om te rollen maar niet heet aan je handen.
  • Was de pan van de rijst af en zet de tweede batch rijst op.
  • TIP: Zet een kookwekker voor de stoomtijd van de rijst op 38 minuten.

LEMPERS ROLLEN:

  • Leg de rol 3 in 1 huishoudfolie voor je neer en rol deze uit. Leg het malletje onder de folie.
  • Leg een schep ketanrijst op de folie in het midden van de mal.
  • Leg het boterhamzakje op de rijst en druk zo het malletje vol en dan met een zijwaartse beweging strijk je het malletje vol en de overtollige rijst naar de zijkant.
  • De overtollige rijst doe je terug in de pan.
  • Verwijder de mal, vorm het plakje rijst nog een beetje meer tot een brede, smalle plak rijst.
  • Verdeel er 2 a 3 theelepels vulling op en met de zijkant van je hand onder de folie rol je vervolgens de plak rijst op zodat de vulling binnenin zit.
  • Druk het geheel goed aan, schuif de Lemper naar het begin van de folie en rol het een paar keer in de folie.
  • Knip de folie af, draai de zijkanten tegelijkertijd dicht en druk gaandeweg de Lemper steeds meer naar het midden van de folie en pers en knijp het zo tot een compacte rol.
  • Bekijk het filmpje voor een gedetailleerde uitleg.
  • Zodra de Lempers zijn afgekoeld leg je ze in de vriezer.
  • Als je ze gaat eten kun je ze rechtsreeks uit de vriezer in de magnetron opwarmen.
  • LET OP: Laat de folie erom zitten als je ze opwarmt! 90 seconden in de magnetron is voldoende. Test eerst even door met 60 seconden te beginnen want ik ken het vermogen van je magnetron natuurlijk niet.
  • Als ze warm zijn knip je aan 1 kant de folie af en dan glijdt de Lemper zo uit de folie.
  • Eet met wat Sweet Chili Saus of wat Sambal.

Notities

  • Plan genoeg tijd in, dit doe je niet even tussendoor.
  • Bereid de rijst de dag voordat je gaat beginnen voor door het te wassen en in een grote pan water te weken.
  • Lempers maken vereist enige oefening, bekijk het filmpje, lees de instructies. Er zijn diverse methodes, welke jij het makkelijkst vindt is voor jou de beste.
  • Het mooiste is wanneer ze allemaal dezelfde afmeting hebben (een dunne kroket ongeveer), maar het boeit echt niet wanneer er wat verschillen in zitten.
  • Stoom het met een pond rijst per keer. Dit is de perfecte hoeveelheid om de lempers te draaien terwijl de rijst nog warm (en dus soepel) is.
  • De vulling kan uit kip of gehakt bestaan, dit recept is voor kip...Ajam.
Lees meer: https://www.mijnzuskooktvandaag.nl/products/lemper-ajam/

Indian Beef Curry

Indian Beef Curry

Een overheerlijk Indiaas gerecht welke je kunt serveren met rijst en eventueel een lekkere zelf gemaakt Naan. Lekker dippen in de saus! Een recept welke ik heb gevonden op internet maar toch weer aangepast links en rechts. In de slow cooker garen alle ingrediënten in hun eigen sap tot botermals vlees met intense smaken van de kruiden en Garam Masala. Ik maak mijn eigen Garam Masala maar het wordt ook verkocht bij de betere supermarkt.
Recept categorieën: Rundvlees, Slowcooker
Land van herkomst: Indonesië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Ingredienten voor een Crockpot van 4.7 Ltr.:

  • 1 kilo Hachee vlees of Runder riblappen
  • 2 Uien
  • 6 Teentjes knoflook
  • 2 CM Gember
  • 2 Rode Spaanse Pepers
  • 4 TL Koriander gemalen
  • 3 TL Komijn gemalen
  • 2 TL Kurkuma Koenjit/Geelwortel
  • 4 TL Garam Masala zelf gemaakt of kant en klaar
  • 300 ML Griekse Yoghurt
  • bos(jes) verse Koriander
  • 2 blikken Tomaten in blokjes
  • Olijfolie

Instructies

Voorbereiding de avond ervoor:

  • Snijd het vlees in blokjes.
  • Pureer alle ingrediënten tussen de stippellijn tot een pasta.
  • Met de staafmixer of vijzel.
  • Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak het vlees in twee batches bruin, doe het in een kom.
  • Braad in dezelfde pan de gepureerde pasta aan en doe alle andere specerijen erbij MAAR maar 2 TL Garam Masala.
  • Braad aan tot alle geuren lekker vrij komen.
  • Doe de curry pasta bij het vlees in de kom.
  • Roer alles goed door en zet de kom op een koele plaats om af te koelen en vervolgens in de koelkast voor de nacht.

Tip: dit hoeft natuurlijk niet persé. Je kunt vanaf dit stadium ook direct het vlees in de slowcooker doen en het recept verder volgen.

    De volgende ochtend:

    • Doe je vlees en currypasta in de slow cooker, gooi de twee blikjes tomaten erbij.
    • Voeg geen vocht toe.
    • Roer alles goed om.
    • Deksel erop en op LOW 8 tot 10 uur garen.
    • Na 8 uur garen doe je de yoghurt erbij en de overgebleven 2 TL Garam Masala.
    • Voor het laatste half uurtje doe je de fijn gehakte Koriander erbij.

    Tomaten courgettesoep

    Tomaten courgettesoep

    Voorbereidingstijd15 minuten
    Bereidingstijd30 minuten
    Recept categorieën: Kaas, Soep
    Dieët: Vegetarisch
    Servings: 4 personen
    Calories:
    Author: Cor Klaar

    Equipment

    Ingrediënten

    • 2 prei
    • 4 tomaten
    • 1 courgette
    • 4 bospeen
    • 2 ltr water
    • 2 groentebouillonblokjes
    • zout peper
    • 2 eetlepel(s) Parmezaanse kaas
    • 1 eetlepel(s) gehakte peterselie

    Instructies

    • Was de prei en worteltjes en snijd ze in halve ringetjes.
    • Ontvel de tomaten en haal de pitjes eruit.
    • Snij het tomatenvlees in blokjes.
    • Snijd de courgette in blokjes.
    • Doe de groentes, het water en de bouillonblokjes in het water.
    • Voeg een beetje zout en wat peper toe.
    • Laat 30 minuten koken.
    • De groeten moeten lekker zacht zijn.
    • Mix met een staafmixer het geheel glad.
    • Proef en breng als het nodig verder op smaak met zout en peper.
    • Verdeel over borden of kommen en strooi er wat Parmezaanse kaas over en garneer met wat peterselie.

    Spaghetti met St-Jacobs mosselen en garnalen

    Spaghetti met St-Jacobs mosselen en garnalen

    Voorbereidingstijd15 minuten
    Bereidingstijd18 minuten
    Recept categorieën: Pasta, Vis, Zeevruchten
    Servings: 4 personen
    Calories:
    Author: Cor Klaar

    Equipment

    Ingrediënten

    • 16 Sint Jacobsmosselen
    • 20 grote garnalen gepeld en schoongemaakt
    • 300 gram spaghetti
    • 8 kerstomaatjes
    • 50 gram boter
    • 3 teentjes knoflook
    • ½ bosje peterselie
    • olijfolie
    • zout
    • peper

    Instructies

    • Haal de velletjes van de knoflook tenen.
    • Was de peterselie.
    • Hou wat peterselie achter voor de garnering.
    • Doe de boter, de knoflook en de peterselie in een mengbeker en maal fijn met een staafmixer, of doe dit met de keukenmachine.
    • Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
    • Bak de St. Jacobsschelpen en de garnalen in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
    • Breng op smaak met wat zout en peper. bak de gehalveerde kerstomaatjes even mee.
    • Haal alles uit de pan en bewaar op een bord.
    • Dek het bord af met aluminiumfolie.
    • Giet de spaghetti af en doe in de koekenpan waar de garnalen e.d. in hebben gezeten.
    • Voeg de knoflookboter toe en laat deze smelten.
    • Meng goed door de spaghetti.
    • Voeg op het laatst nog even de inhoud van het bord toe.
    • Laat nog even mee verwarmen.
    • Verdeel over vier borden, garneer met de achter gehouden peterselie en eet smakelijk.

    Gevuld speculaas van Harry Bloksma

    Gevuld speculaas van Harry Bloksma

    Bereidingstijd1 uur 30 minuten
    Recept categorieën: Koek
    Feestdagen etc: Sinterklaas
    Calories:
    Author: Cor Klaar

    Equipment

    Ingrediënten

    Speculaasdeeg

    • 500 gram bloem
    • 2 tl bakpoeder
    • 160 gram witte basterdsuiker
    • 70 gram bruine basterdsuiker
    • 270 gram boter koude
    • 15 ml melk
    • 1 ei
    • 2 el speculaaskruiden

    Amandelspijs

    • 250 gram amandelen
    • 250 gram suiker
    • 1 eiwit

    Extra nodig

    • 1 eidooier
    • 1 scheutje slagroom

    Instructies

    Speculaasdeeg

    • Maak op het aanrecht een kuiltje in de bloem en strooi het bakpoeder over de bloem.
    • Meng in het kuiltje de boter, witte- en donkere basterdsuiker, melk, ei en de speculaaskruiden met elkaar.
    • Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.
    • Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

    Amandelspijs

    • Maal de amandelen met de suiker fijn in het bakje van de staafmixer.
    • Voeg het eiwit toe en meng tot spijs.
    • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
    • Verdeel het speculaasdeeg in 2 gelijke delen.
    • Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier.
    • Rol het deeg uit en bekleed de bodem van de bakvorm met de helft van het deeg.
    • Verdeel het amandelspijs over de bodem en dek af met de rest van het deeg.
    • Meng de eidooier met de slagroom en bestrijk het deeg ermee.
    • Druk de amandelen in vier gelijke rijen in het deeg.
    • Bestrijk nogmaals met het eidooiermengsel.
    • Bak het gevuld speculaas circa 45 minuten in de oven.
    • Laat afkoelen en snijd in 16 gelijke stukken.

    Bruine bonensoep van Harry Bloksma

    Bruine bonensoep van Harry Bloksma

    Voorbereidingstijd20 minuten
    Bereidingstijd30 minuten
    Recept categorieën: Soep
    Servings: 4 personen
    Calories:
    Author: Cor Klaar

    Equipment

    Ingrediënten

    • 500 gram bruine bonen uit pot
    • 1 runderbouillonblokje
    • 1 prei in halve ringen gesneden
    • 1 ui grof gesnipperd
    • ½ bos(jes) selderij
    • 2 aardappels geschild en in blokjes gesneden
    • 1 laurierblaadje
    • chilipoeder
    • kruidnagelpoeder
    • 1 rookworst
    • 200 gram gerookte spekreepjes

    Instructies

    • Giet de bruine bonen in een pan en doe er 1,2 liter water bij.
    • Breng aan de kook en doe er het bouillonblokje bij.
    • Pureer grof met een staafmixer.
    • Voeg de aardappelen toe.
    • Doe de ui, prei, selderij, laurierblad, chilipoeder en kruidnagelpoeder erbij.
    • Kook tot de aardappel gaar is.
    • Voeg de in plakjes gesneden rookworst en de spekblokjes toe.
    • Laat nog 10 minuten zachtjes koken.
    • Haal het laurierblad uit de soep.
    • Verdeel over de borden of kommen.

    Krachtige tomatensoep

    Krachtige tomatensoep

    Voorbereidingstijd10 minuten
    Bereidingstijd40 minuten
    Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
    Servings: 4 personen
    Calories:
    Author: Cor Klaar

    Ingrediënten

    Instructies

    • Zet alle ingrediënten klaar.
    • Pel en snipper de ui en knoflook.
    • Haal het vel van de chorizo en snijd in blokjes.
    • Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes.
    • Snijd de bosui in ringetjes.
    • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is.
    • Voeg dan de knoflook toe en bak deze een paar minuten mee.
    • Voeg de tomatenpuree toe zodat deze kan ontzuren.
    • Voeg dan de tomatenblokjes toe.
    • Voeg de fond, de oregano en de laurier toe en laat een kwartiertje pruttelen.
    • Verwijder de laurierblaadjes en pureer met een staafmixer.
    • Proef en voeg eventueel wat zout en peper toe.
    • Bak de chorizoblokjes in een droge hete koekenpan en voeg deze dan samen met de paprika en de bosui aan de soep toe.
    • Laat nog even een paar minuten koken en serveer in borden.
    • Garneer met een plukje peterselie.