Kleurrijke Regenbooggnocchi met Spinaziepesto

Kleurrijke Regenbooggnocchi met Spinaziepesto

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Servings: personen
Calories: 470kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de groene spinaziegnocchi:

  • 500 gram aardappels
  • 300 gram spinazie
  • 1 ei alleen de dooier
  • 125 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 30 gram Parmezaan
  • Zout

Voor de rode bietengnocchi:

  • 500 gram aardappels
  • 1 rode biet gekookt
  • 1 ei alleen de dooier
  • 150 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 30 gram Parmezaan
  • Zout

Voor de oranje pompoengnocchi:

  • 250 gram bolpompoen geschild, ontdaan van zaden, in stukken gesneden
  • 250 gram aardappels
  • 1 ei alleen de dooier
  • 150 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 30 gram Parmezaan
  • Zout

Voor de spinaziepesto:

  • ½ teen knoflook
  • ¼ tl zout
  • 150 gram spinazie
  • ½ bosje basilicum
  • 1 eetlepel amandelen
  • Sap en rasp van ½ citroen
  • 20 gram pecorino fijn geraspt
  • 20 gram Parmezaan fijn geraspt
  • 50 ml olijfolie
  • 100 gram ricotta
  • Peper

Instructies

  • Stoom de aardappels in circa 20 minuten gaar op 100 °C.
  • Pel de schil eraf als ze ietsje zijn afgekoeld.
  • Stoom de spinazie 1 minuut op 100 °C.
  • Snijd de spinazie heel fijn.
  • Pureer de gekookte biet glad met de staafmixer.
  • Rooster de stukken pompoen en pureer deze ook.
  • Knijp de aardappels, terwijl ze nog warm zijn, met een pureeknijper boven een grote kom fijn.
  • Meng per kleur de ingrediënten (spinazie, rode biet, pompoen) met het aardappeldeeg en kneed tot een luchtig deeg.
  • Breng op smaak met zout.
  • Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol tot lange rollen.
  • Snijd in plakjes en bestuif deze met bloem.
  • Maak de spinaziepesto door alle ingrediënten behalve de ricotta te pureren in een vijzel.
  • Roer de ricotta erdoorheen.
  • Kook de gnocchi 3-4 minuten in kokend water tot ze boven komen drijven.
  • Schep uit het water en meng met de pesto.
  • Serveer met eventueel wat geschaafde Parmezaanse kaas.

Notities

Geniet van deze kleurrijke en smaakvolle regenbooggnocchi met spinaziepesto!

Nutrition

Calories: 470kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 14g | Vet: 16g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g

Romige Mosselsoep met Maïs en Spek

Romige Mosselsoep met Maïs en Spek

Een heerlijke, romige mosselsoep met maïs en spek, afgemaakt met verse dille. Perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: America
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings:
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • 2 el arachideolie
  • 75 g doorregen spek in blokjes gesneden
  • 2 uien fijngehakt
  • 500 g aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 portie soepgroente bijv. prei, selderij, wortelen, in stukjes gesneden
  • 1 liter water
  • 1 blikje maïs
  • 1 laurierblad
  • Peper naar smaak
  • 125 g slagroom
  • 1 kopje melk
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 bosje dille fijngehakt

Instructies

  • Verhit de arachideolie in een grote pan en bak het spek knapperig.
  • Voeg de gehakte uien, aardappels en soepgroenten toe en stoof ze ongeveer 10 minuten.
  • Voeg het laurierblad, water, peper en zout toe, dek af en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of stamp fijn.
  • Voeg de maïs en gewassen mosselen toe aan de soep en kook nog 15 minuten tot de mosselen open zijn.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan, spoel ze af met koud water en haal ze uit de schelpen.
  • Doe ze terug in de soep.
  • Meng de bloem, slagroom en melk tot een papje en bind de soep hiermee.
  • Laat het kort koken.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper en witte wijn.
  • Roer de fijngehakte dille door de soep en serveer warm.

Notities

Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur en de zeevruchtensmaak van deze soep.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 28g | Vet: 25g | Zout: 1.6g | Sugar: 6g

Supersnel zomerfruitijs met kwark en munt

Supersnel zomerfruitijs met kwark en munt

Een verfrissend en snel nagerecht met diepvrieszomerfruit, romige kwark en frisse munt. Ideaal voor warme zomerdagen!
Voorbereidingstijd5 minuten
Totale tijd5 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Servings:
Calories: 198kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 el vruchtensiroop limonade tropical
  • 2 zakjes vanillesuiker à 8 g
  • 300 g diepvries zomerfruit
  • 4 kletskoppen
  • 4 takjes verse munt
  • 500 g magere kwark

Instructies

  • Knip de muntblaadjes van de takjes en hak fijn.
  • Roer de kwark los met de vanillesuiker.
  • Voeg de helft van de fijngehakte munt toe aan de kwark.
  • Maal het bevroren zomerfruit grof met een keukenmachine of staafmixer.
  • Schep de kwark en het zomerfruitijs naast elkaar in dessertschaaltjes.
  • Schenk de vruchtensiroop over het zomerfruitijs.
  • Steek een kletskop tussen het ijs en de kwark in elk schaaltje.
  • Garneer met de resterende gehakte muntblaadjes.

Notities

Serveertip:
Serveer direct na bereiding zodat het ijs stevig blijft. Ook lekker met wat geraspte limoenschil voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Combineer met een glas lichtzoete mousserende wijn zoals Moscato d’Asti of een fruitige rosé.

Nutrition

Calories: 198kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 10g | Vet: 6g | Zout: 0g | Sugar: 20g