Appel-Bosvruchten Kruimeltaart

Appel-Bosvruchten Kruimeltaart

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g bosvruchtenmix diepvries
  • 100 g bloem
  • Snufje zout
  • 75 g gele basterdsuiker
  • 50 g koude boter of margarine
  • 500 g Goudreinetten
  • 2 eetlepels suiker
  • 125 ml slagroom
  • 200 ml bosvruchtensaus
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

Bereidingswijze:

  • Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
  • Kruimeldeeg maken:
  • Meng in een kom de bloem, een snufje zout en de gele basterdsuiker.
  • Smelt de boter in een pan op laag vuur.
  • Voeg de gesmolten boter toe aan het bloemmengsel en meng met een vork tot er een kruimelig deeg ontstaat.

Appels voorbereiden:

  • Schil de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
  • Snijd de appels in partjes van ongeveer 1½ cm dikte.
  • Bestrooi de appelpartjes met suiker.

Taart samenstellen:

  • Vet een taartvorm in met boter.
  • Leg de helft van de appelpartjes op de bodem van de taartvorm.
  • Verdeel de bosvruchtenmix over de appellaag.
  • Leg de resterende appelpartjes bovenop de bosvruchten.
  • Strooi het kruimeldeeg gelijkmatig over de appels.

Bakken:

  • Bak de appel-bosvruchten kruimeltaart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.

Bosvruchtenroom maken:

  • Klop intussen de slagroom stijf.
  • Roer de bosvruchtensaus voorzichtig door de opgeklopte slagroom.

Notities

Serveren:

Serveer de hete taart met de bosvruchtenroom.

Serveertip:

Geniet van deze heerlijke appel-bosvruchten kruimeltaart als dessert, eventueel met een bolletje vanille-ijs erbij voor extra genot.

Opmerkingen:

Zorg ervoor dat de bosvruchtenmix goed verdeeld is over de appels, zodat elke hap een mix van smaken heeft.
Varieer gerust met andere soorten fruit in plaats van bosvruchten, zoals perziken, bramen of bosbessen, afhankelijk van het seizoen en je voorkeur.

Klappertaart

Klappertaart

Recept categorieën: Cake, Taart
Servings: 12
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood oud
  • 1 pak kokos jonge 450 gr, toko, diepvries
  • 1 blik kokosmelk 4 dl
  • 4 eieren
  • 175 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels boter
  • 12 druppels kokos essence
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 kokosnoot

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Week het brood in de kokosmelk.
  • Snijd de kokos in schuine reepjes van 6 x 1/2 cm.
  • Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker dik en schuimig.
  • Voeg de boter toe en klop die erdoor.
  • Klop de bloem, het geweekte niet-uitgeknepen brood en de kokos-essence erdoor en schep de reepjes kokos door het beslag.
  • Schenk het beslag in de vorm of schaal en bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten lichtbruin en gaar.
  • Garneer de taart eventueel met (met een kaasschaaf geschaafde) flinters vruchtvlees van kokosnoot.

Aardbeien schuimtaart

Aardbeien schuimtaart

Recept categorieën: Fruit, Taart
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 50 gram hazelnoten geroosterde
  • beschuit
  • 500 gram aardbeien
  • 2 eiwitten
  • 7 ml vloeibare suikervervanger
  • 1 theelepel maïzena

Instructies

  • Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg en prik de bodem in.
  • Bak hem in 25 minuten op 200°C bruin en gaar.
  • Zet hierna de oven hoger.
  • Snijd intussen de aardbeien in stukjes.
  • Maal de hazelnoten met de beschuit fijn.
  • Laat de aardbeien in een zeef uitlekken.
  • Klop boven stoom de eiwitten met de suikervervanger heel stijf en klop er halverwege de maïzena door.
  • Bestrooi de afgekoelde taartbodem met het notenpaneer.
  • Spatel de uitgelekte aardbeien door het eiwitschuim, leg het aardbeienschuim op de taartbodem en maak er met een vork pieken op.
  • Zet de taart terug in de oven tot de bovenkant is gekleurd.
  • Laat de taart iets afkoelen en dien hem op.

Kruidige Zuid-Afrikaanse Gehakt Taart

Kruidige Zuid-Afrikaanse Gehakt Taart

Proef de unieke smaken van Zuid-Afrika met deze kruidige gehakt taart, verrijkt met tutti frutti en amandelen, en afgewerkt met een gouden eilaag en zoete chilisaus.
Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Zuid Afrika
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4
Calories: 460kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g tutti frutti
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 65 g garneeramandelen grofgehakt
  • 1 sneetje witbrood
  • 1 theelepel kurkuma koenjit
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels karnemelk
  • 3 eieren
  • Zoete chilisaus voor het serveren
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Bak het gehakt in een droge koekenpan bruin en rul.
  • Snijd de tutti frutti fijn.
  • Klop in een diep bord 1 ei met 2 eetlepels water los.
  • Scheur het sneetje brood in stukjes en prak het met een vork door het eimengsel.
  • Schep het overtollige vet uit de pan met gehakt.
  • Meng het gehakt met het geweekte brood, tutti frutti, gehakte amandelen, kerriepoeder, en zout en peper naar smaak.
  • Schep het gehaktmengsel in de taartvorm en strijk het glad.
  • Bak de gehakttaart in het midden van de oven gedurende 30 minuten, tot het bijna gaar is.
  • Klop in een maatbeker de overige 2 eieren met karnemelk en kurkuma los.
  • Giet het eimengsel over de gehakttaart en bak nog ca.
  • 15 minuten, tot het ei gestold en goudbruin is.
  • Haal de vorm uit de oven en laat het gerecht iets afkoelen.
  • Serveer met zoete chilisaus apart.

Notities

Serveer de Zuid-Afrikaanse Bobotie Gehakttaart met basmatirijst en wortelsalade.

Wijnadvies:

Bij dit gerecht past een fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika. De zoete chilisaus biedt een heerlijk contrast met de kruidige smaken van de bobotie.

Nutrition

Calories: 460kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 10g

Afbreekbaar paasbrood met rozijnen en amandelspijs

Afbreekbaar paasbrood met rozijnen en amandelspijs

Een feestelijk afbreekbrood met rozijnen, citroen en zachte amandelspijs. Perfect voor de paasbrunch of om samen van te genieten bij de koffie.
Voorbereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Pasen
Servings: 16
Calories: 255kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • Beslagkom of keukenmachine
  • keukenpapier
  • taartrooster
  • Taartvorm
  • Taartschaal of groot bord
  • theedoek

Ingrediënten

  • ½ pakje amandelspijs à 300 g
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels maanzaad
  • 250 g rozijnen
  • 250 ml melk
  • 25 g boter
  • 500 g witbroodmix
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Spoel de rozijnen af met koud water, dep droog met keukenpapier en meng met bloem.
  • Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
  • Meng de witbroodmix in een beslagkom met citroenrasp en vanillesuiker.
  • Smelt de boter in een steelpannetje.
  • Klop het ei los in een kom.
  • Voeg melk en gesmolten boter toe aan de broodmix en meng tot een stevig deeg.
  • Kneed de rozijnen door het deeg.
  • Laat het deeg 10 minuten rusten op een warme plek onder een doek.
  • Verdeel het deeg in 16 porties en maak van de amandelspijs 16 kleine bolletjes.
  • Druk in elk deegbolletje een bolletje spijs en vorm ze.
  • Leg ze in bloemvorm in een taartvorm.
  • Laat 30 minuten rijzen onder een theedoek.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bestrooi de broodjes met maanzaad.
  • Bak het brood in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat afkoelen op een taartrooster.
  • Serveer op een mooie taartschaal, afbreekbaar per broodje.

Notities

Serveertip:
Serveer het brood warm of op kamertemperatuur met een likje roomboter of extra amandelspijs aan de zijkant.
Wijnadvies:
Dit paasbrood smaakt heerlijk bij een glas Muscat of Sauternes, een zoete wijn die perfect combineert met de amandelvulling.

Nutrition

Calories: 255kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 7g | Zout: 0.4g | Sugar: 12g

Nougatine IJstaart

Nougatine IJstaart

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 pakken mocca schuimkoekjes
  • ¾ l slagroom of 3 pakjes klopvast
  • 2 pakjes nougatine suiker Bakker Guitjes

Instructies

  • Maak de koekjes fijn.
  • Vermeng met stijfgeklopte slagroom of klopvast.
  • Taartvorm invetten.
  • Laag koekjes op de boem en deze bedekken met slagroom.
  • Laagje nougatine suiker, weer een laag koekjes met slagroom en als laatste laag nougatine suiker.
  • Ca. 4 uur laten opstijven in de diepvries.

Clafoutis Limousin (kersengebak)

Clafoutis Limousin (kersengebak)

Recept categorieën: Gebak, Taart
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 8
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g kersen vers ontpit of uit pot
  • 2 ½ deciliter melk
  • 75 g bloem
  • 3 eieren M
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • poedersuiker
  • boter om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 190 °C.
  • Taartvorm invetten met boter.
  • Kersen over bodem van taartvorm verdelen (kersen uit pot eerst goed laten uitlekken).
  • In kom melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en snufje zout tot luchtig beslag kloppen.
  • Beslag over kersen schenken en schaal in midden van oven schuiven.
  • Clafoutis in 40 à 45 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Vorm uit oven halen en clafoutis bestrooien met poedersuiker.
  • Warm serveren.

Notities

U kunt de clafoutis met verschillende soorten fruit maken, bijvoorbeeld met abrikozen, perziken uit blik of met verse frambozen of bramen.

Chocolademoussetaart met sinaasappel van Onbekende Auteur

Chocolademoussetaart met sinaasappel van Onbekende Auteur

Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Taart
Servings: 8 punten
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g bloem
  • zout
  • 75 g koude roomboter
  • 1 eetlepel(s) witte basterdsuiker
  • 1-2 eetlepel(s) melk
  • 3 eetlepel(s) sinaasappelmarmelade
  • 3 bakjes chocolademousse a 60 g
  • 50 g witte chocolade

Instructies

  • Voorbereiden
  • Bloem en mespunt zout in kom mengen.
  • Boter erop leggen en met twee messen door bloem snijden.
  • Suiker en melk toevoegen en tot soepel deeg kneden.
  • Aanrecht met bloem bestuiven en deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 22 cm doorsnede.
  • Vorm (ingevet en met bloem bestoven) met deeg bekleden en minimaal 1 uur in vriezer zetten.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Deegbodem 'blind' bakken: vel bakpapier op deegbodem leggen en vorm vullen met erwten (zo blijft bodem mooi plat).
  • Vorm op rooster in midden van oven schuiven en bodem in ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.
  • Uit oven nemen en laten afkoelen.
  • Bereiden
  • Taartbodem bestrijken met sinaasappelmarmelade.
  • Chocolademousse erop scheppen en met achterkant van in water gedoopte lepel voorzichtig gladstrijken.
  • Van witte chocolade met (kaas)schaaf krullen schaven.
  • Taart garneren met chocoladekrullen en in 8 punten verdelen.

Aardbeientaart van Onbekende Auteur

Aardbeientaart van Onbekende Auteur

Recept categorieën: Fruit, Taart
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 300 g zanddeeg
  • 350 g verse aardbeien
  • 150 g bosaardbeien
  • 2 dl verse room
  • 30 g poedersuiker
  • 1 eierdooier
  • 20 g boter
  • 5 eetlepel(s) aalbessengelei
  • verse muntblaadjes

Instructies

  • Het deeg uitrollen en een beboterde taartvorm bekleden met de deeglap.
  • De taartbodem inprikken met een vork, bedekken met een vel vetvrij papier, opvullen met gedroogde bonen en 15 minuten in de diepvriezer zetten.
  • De restjes deeg uitrollen, kleine blaadjes uit de deeglap snijden en in de diepvriezer bewaren.
  • De oven voorverwarmen op 210° C.
  • De blaadjes met een druppel losgeroerde eierdooier aan de taartbodem vastplakken en hem 10 minuten op 210° en 10 minuten op 180° laten bakken.
  • De gedroogde bonen en het vetvrije papier verwijderen en de taartbodem nog 5 minuten laten verderbakken.
  • De verse room even opkloppen met de suiker en deze bereiding in de afgekoelde taartbodem gieten.
  • De aardbeien wassen, schoonmaken en op het laagje room schikkken.
  • De aalbessengelei laten opwarmen en er de aardbeien mee inkwasten.
  • Versieren met verse muntblaadjes en serveren

Loempia taart van Laurentina

Loempia taart van Laurentina

Loempia taart deze is zo lekker dat je je vingers er bij op eet
en dames die willen afvallen dit is een slank recept
Recept categorieën: Gevogelte, Hartige taart, Kip
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Taartvorm

Ingrediënten

  • 4 vellen filodeeg ontdooid
  • 3 eieren
  • 400 gram oosterse groente gesneden met tauge lidl deed ik
  • 3 eetlepel(s) sojasaus en peper
  • 400 gram kipfilet

Instructies

  • Vet de vorm in.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Verwarm een koffielepel olie in een wok en voeg de kip toe, breng op smaak met een beetje peper, zout en een eetlepel sojasaus.
  • Bak de kip even kort om en om aan voor je de groenten toevoegt.
  • Voeg nog een eetlepel sojasaus toe en bak dit alles zo’n 4 minuten aan.
  • Leg een vel filodeeg op de bodem van de ingevette springvorm. ( bakmandje)
  • Leg er vervolgens 3 vellen omheen zodat de helft van de vellen uit de springvorm hangt.
  • Schep het kip-groentemengsel in de vorm.
  • Klop de eieren met 1 eetlepel sojasaus en peper los en giet dit over de vulling.
  • Verdeel het ei met een lepel door de vulling.
  • Leg het overgebleven vel filodeeg op de vulling en vouw de overhangende vellen naar binnen zodat de taart helemaal bedekt is met filodeeg.
  • Zet de taart in de airfryer 150 graden en bak hem in 20 -25 minuten goudbruin.
  • Als de taart te bruin kleurt kun je hem afdekken met aluminiumfolie. S
  • erveer de taart met een klein beetje sojasaus.