Aardbeien-Kiwitaart
Bereidingstijd45 minuten min
wachten30 minuten min
Servings: 8
Calories: 424kcal
Author: Cor Kevenaar
- 50 g boter
- 200 g tarwebiscuits
- 2 eetlepels aardbeienjam
- 4 eierdooiers
- 100 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 65 g bloem
- 250 ml melk
- 250 ml slagroom
- 250 g aardbeien
- 2 kiwi's
Smelt de boter in de magnetron.
Maal de tarwebiscuits fijn in een keukenmachine.
Meng de gesmolten boter en aardbeienjam door de gemalen biscuits.
Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de bodem en de wanden van een taartvorm en druk het stevig aan.
Mix in een kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met een handmixer gedurende ongeveer 5 minuten tot het mengsel dik en romig is.
Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het eimengsel.
Breng in een pan de melk en slagroom aan de kook.
Klop deze langzaam in kleine scheutjes door het eimengsel terwijl je blijft kloppen.
Schenk het mengsel terug in de pan en laat het op zacht vuur al roerend indikken tot een dikke vla.
Zet de pan in een bak met koud water en laat de vanilleroom afkoelen terwijl je regelmatig roert.
Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes.
Verdeel de afgekoelde vanilleroom over de taartbodem.
Leg de aardbeienhelften op één helft van de taart en de plakjes kiwi op de andere helft.
Laat de taart minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Calories: 424kcal | koolhydraten: 56g | Protein: 6g | Vet: 20g | Sugar: 33g
Receptenplein.nl
Home / Taartvorm / Pagina 4
Hartige Kaastaart met Broccoli en Friese Nagelkaas
Een hartige kaastaart met broccoli en Friese nagelkaas, heerlijk als lunchgerecht of lichte avondmaaltijd.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ei voor het deeg
- 1 mespuntje zout voor het deeg
- 125 gram boter
- 150 gram Friese nagelkaas
- 2 eetlepels water
- 250 gram bloem
- 2 ½ dl crème fraîche
- 3 eieren voor de vulling
- 500 gram broccoli
- Peper
- Zout
Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.
Snijd de boter in klontjes en doe met ei, zout en water in het kuiltje.
Kneed het deeg en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes in stukjes van 2 cm.
Blancheer de roosjes 2 minuten en de steeltjes 5 minuten in kokend water met zout.
Rasp de kaas.
Roer de eieren, crème fraîche, broccoli en kaas door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm ermee.
Doe de vulling erin en bak de taart 45 minuten op 200°C.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Chardonnay.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Taartvorm / Pagina 4
Groentequiche met Kruidenkaas en Knapperig Bladerdeeg
Deze groentequiche met kruidenkaas, paprika en courgette is een heerlijk romig en knapperig gerecht dat perfect is voor lunch of diner.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1 prei in ringen
- 200 g roomkaas met kruiden
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- ½ tl dragon
- 1 el boter voor invetten
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en rol ze uit tot een ronde plak.
Vet een taartvorm in met boter en bekleed deze met het bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Snijd de paprika's, courgette en prei in kleine stukjes.
Roerbak de groenten in een pan tot ze gaar zijn en breng op smaak met zout en peper.
Laat de groenten uitlekken in een vergiet.
Snijd de kruidenkaas in kleine blokjes.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Klop in een kom de eieren los met de slagroom en dragon.
Verdeel de groenten en de kruidenkaas over de taartvorm.
Giet het eiermengsel gelijkmatig over de groenten.
Zet de quiche in de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C.
Bak de quiche in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Controleer of de quiche stevig is, verleng de baktijd indien nodig.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een lichte vinaigrette.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een zachte Chardonnay past perfect bij deze romige quiche.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 1.4g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Taartvorm / Pagina 4
Zoete Pompoentaart met Roomkaas en Gember
Deze zoete pompoentaart met een romige vulling van pompoenpuree, roomkaas en een vleugje gember is perfect voor de herfst- en wintermaanden. Het zachte deeg en de kruidige smaak maken dit tot een favoriet bij elke gelegenheid!
Servings: 1 taart
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 600 g pompoen geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- ¼ liter water
- 4 eieren
- 120 g basterdsuiker
- 200 g roomkaas
- 1 theelepel fijngehakte gember
- 2 eetlepels maïzena
- Kaneel naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- Boter voor het invetten
Haal het quiche- en taartdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 170°C.
Vet de taartvorm in met boter, leg het deeg in de vorm en druk het aan.
Doe wat boter in een pan en fruit de pompoenblokjes.
Voeg het water toe en kook de pompoen zachtjes verder totdat deze gaar is.
Giet af en pureer de pompoen.
Laat het mengsel afkoelen.
Meng in een kom de eieren, basterdsuiker, roomkaas, gember, maïzena en kaneel goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de taartvorm met het pompoenmengsel en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten op 180°C totdat de vulling stevig en goudbruin is.
Laat de taart iets afkoelen voordat je hem serveert.
Meng een pakje roomkaas met een snufje kaneel en kardemom, meng goed en verspreid over de afgewerkte taart zoals op de foto.
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een glas warme, kruidige glühwein in de winter.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 6g | Vet: 14g | Zout: 0.4g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / Taartvorm / Pagina 4
Havermout-Rabarbertaart met Knapperige Kruimels
Deze havermout-rabarbertaart combineert een knapperige kruimellaag met de frisse smaak van rabarber. Perfect als dessert of bij de koffie!
Servings: 6 personen
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 60 g bloem
- 60 g grove havermoutvlokken
- 150 g suiker
- ½ tl kaneel
- 1 tl sinaasappelschil geraspt
- 75 g zachte boter
- 500 g rabarber geschild en in 1 cm brede stukjes gesneden
- 4 lange vingers of biscuit fijn gemalen
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het taartdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Meng in een kom de bloem, havermoutvlokken, 75 g suiker, kaneel en sinaasappelschil tot een gelijkmatig mengsel.
Voeg de zachte boter toe en kneed met je handen tot een kruimelig deeg.
Plaats het kruimelmengsel in de koelkast.
Meng de rabarberstukjes met de resterende 75 g suiker en laat 30 minuten rusten.
Giet daarna het overtollige water af.
Rol het deeg met het bijgeleverde bakpapier uit en leg het in een taartvorm.
Druk met het uitstekende deeg de randen stevig aan om ze te versterken.
Verdeel de gemalen lange vingers over de bodem en leg de uitgelekte rabarberstukjes erbovenop.
Haal het kruimelmengsel uit de koelkast en strooi dit gelijkmatig over de rabarber.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende 35 minuten, of tot hij goudbruin en knapperig is.
Laat de taart afkoelen en bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een extra feestelijke touch.
Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Muscat, die de fruitige en zoete smaken van de taart aanvult.
Calories: 310kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Taartvorm / Pagina 4