Gegrilde Tilapia en Courgette Stamppot met Maïs en Karnemelk
Een frisse stamppot van aardappel, maïs en karnemelk, geserveerd met gegrilde tilapia en courgette voor een licht en smaakvol gerecht.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 400kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 100 g kruimige aardappels in stukken
- 1 theelepel gedroogde munt
- 100 g uitgelekte maïskorrels
- 1 courgette in de lengte in plakken gesneden
- 2 eetlepels olie
- 150 g tilapiafilet
- 50 g karnemelk
minuten gaar.
Voeg de maïskorrels toe gedurende de laatste 5 minuten van het kookproces.
Snijd de courgette in de lengte in plakken en bestrijk deze dun met olie.
Verhit een grillpan en gril de courgetteplakken 2-3 minuten per kant.
Dep de tilapiafilets droog, bestrooi ze met zout en peper, en bestrijk ze dun met de rest van de olie.
Verhit een grillpan en gril de vis 2-3 minuten per kant, totdat deze gaar is.
Verwarm de karnemelk in de magnetron.
Stamp het aardappel-maïsmengsel fijn en meng met de opgewarmde karnemelk.
Verdeel de stamppot, gegrilde courgette en gegrilde vis over twee borden en serveer.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat citroensap voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de delicate smaak van de tilapia en de frisse stamppot.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 28g | Vet: 12g | Zout: 6g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / aardappelstamper / Pagina 2
Geitenkaas Stamppot met Gegrilde Prei en Zongedroogde Tomaten
Een heerlijke stamppot van geitenkaas, gegrilde prei en zongedroogde tomaten voor een romige en hartige maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2 personen
Calories: 420kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 600 g kruimige aardappels geschild en in stukken gesneden
- 3 stengels prei grotere delen in schuine ringen, klein stukje in dunne ringetjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels crème fraîche halfvet
- 100 g harde geitenkaas in kleine blokjes
- 3 zongedroogde tomaten in olie in stukjes
20 minuten gaar.
Maak intussen de prei schoon.
Snijd de grootste delen van de prei in dikke schuine ringen van 1 cm en het kleinste gedeelte in zeer dunne ringetjes (deze worden rauw in de stamppot verwerkt).
Verhit de grillpan.
Besmeer de dikke preiringen met olie en rooster ze lichtbruin en net gaar, draai ze af en toe om.
Verwarm de melk.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk.
Meng de crème fraîche, geroosterde preiringen, rauwe dunne preiringetjes en geitenkaas door de aardappelpuree.
Verdeel de stamppot over twee borden.
Garneer met de stukjes zongedroogde tomaat.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat extra groenten voor een completere maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige geitenkaas en de geroosterde prei.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 18g | Vet: 15g | Zout: 0.9g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / aardappelstamper / Pagina 2
Tuinbonen Stamppot met Walnoten, Geitenkaas en Honing
Een heerlijke stamppot met tuinbonen, walnoten, zachte geitenkaas en een vleugje honing voor een perfecte combinatie van smaken!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 430kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kg kruimige aardappels geschild en in stukken
- 450 g diepvriestuinbonen
- 6 eetlepels olijfolie
- 15 g verse tijm
- 100 g walnoten grof gehakt
- 250 g zachte geitenkaas verkruimeld
- 1 eetlepel vloeibare honing
Kook de diepvriestuinbonen in een andere pan gedurende 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
Giet de tuinbonen af en meng ze met 2 eetlepels olijfolie.
Houd warm en afgedekt.
Rits de tijmblaadjes van de takjes.
Hak de walnoten grof en verkruimel de geitenkaas.
Giet de aardappels af en stamp ze grof in dezelfde pan met de resterende olie.
Voeg de honing, tuinbonen, de helft van de tijm en de helft van de geitenkaas toe aan de gestampte aardappels en meng goed.
Verwarm de stamppot op laag vuur en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Meng driekwart van de gehakte walnoten door de stamppot.
Verdeel de stamppot over vier diepe borden en garneer met de rest van de geitenkaas, walnoten en tijm.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade of wat gekookte groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken van deze stamppot.
Calories: 430kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / aardappelstamper / Pagina 2
Andijviestamppotje met rode poon
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 rode ponen panklaar
- 1 kg aardappels kruimige geschild en in blokjes
- 1 eetlepel(s) Paprikapoeder mild
- 3-4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 grote ui gesnipperd
- 150 ml melk
- 400 g andijvie panklare
Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.
Wrijf de rode ponen rondom in met zout, peper, paprikapoeder en olijfolie.
Bak de ponen in een hete grillpan in 12-16 minuten rondom mooi bruin en gaar.
Fruit de ui in een steelpan met 1 eetlepel olijfolie zachtjes glazig.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en 1 eetlepel olijfolie tot een smeuïge puree.
Voeg hand voor hand de andijvie toe en verwarm de stamppot tot de andijvie begint te slinken.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de andijviestamppot op borden en zet de rode ponen ernaast.
Schep de uien over de stamppot.
Receptenplein.nl
Home / aardappelstamper / Pagina 2
Geroosterde Bospeenhutspot met Rode Ui
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 bos bospeen ongeveer 500 g
- 4 rode uien
- 1 kg kruimige aardappels
- 50 g boter
- 150 ml volle melk of kookvocht
- 1 eetlepel grove mosterd
- 50 g geraspte pittige kaas bijv. grana padano
- Zout en peper naar smaak
nijd het groen en de uiteinden van de bospeen af en boen de wortels schoon onder stromend water.
Snijd de wortels vervolgens in stukken.
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in 15-20 minuten gaar.
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 25 g boter en bak de ui op laag vuur in 15 minuten gaar.
Kook de wortels in weinig water met zout in 10 minuten beetgaar.
Giet de aardappels en wortels af (vang een beetje kookvocht op) en doe ze samen in de grote pan.
Stamp de aardappels en wortels grof met een aardappelstamper, voeg melk (of een deel van het kookvocht) en 25 g boter toe.
Roer de mosterd en kaas erdoor.
Schep de gebakken uien erdoor en voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
Breng op smaak met zout en peper en verdeel de hutspot over vier warme borden.
Wijnadvies:
Deze geroosterde bospeenhutspot met rode ui zou goed samengaan met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn en de lichte kruidigheid passen perfect bij de zoetheid van de bospeen en de hartigheid van de kaas.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 10g | Vet: 16g | Zout: 1.5g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / aardappelstamper / Pagina 2
Romig Broccolistamppotje met Kaas
Bereidingstijd40 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 375kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kilo kruimige aardappels
- 600 g broccoli
- 1 ui
- Zout naar smaak
- 300 g belegen kaas
- 25 g boter of margarine
- 1 eetlepel grove mosterd
Schil en was de aardappels.
Was de broccoli en verdeel deze in roosjes.
Schil en snipper de ui.
Kook de aardappels en ui in een pan met ongeveer 3 1/2 dl water en wat zout gedurende ongeveer 10 minuten.
Voeg de plakjes broccolistelen toe en kook nog eens 5 minuten mee.
Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe en kook alles nog eens 10 minuten tot alles gaar is.
Snijd ondertussen de korsten van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes.
Giet het aardappel-ui-broccoli mengsel af boven een kom en pureer alles met een aardappelstamper.
Voeg de boter en mosterd toe en meng goed.
Voeg indien nodig wat kookvocht toe om een smeuïge stamppot te krijgen.
Schep de kaasblokjes door de stamppot tot ze gesmolten zijn.
Calories: 375kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 20g | Vet: 16g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / aardappelstamper / Pagina 2
Romige Koolraapstamppot met Gehaktballen
Een heerlijke stamppot met zachte koolraap, romige aardappelen en smaakvolle gehaktballen in jus. Perfect voor een koude dag!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg aardappelen geschild en in stukken
- Zout naar smaak
- 30 g boter
- 1 koolraap geschild en in blokjes
- 2 tl suiker
- ½ tl kaneel
- 1 zakje rundvleesjus
- 4 gehaktballen
- Instructies:
Kook de aardappelen in een ruime pan met gezouten water in 20 minuten gaar.
Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg de koolraap, suiker, kaneel en een snufje zout toe.
Bak de koolraap 5 minuten op halfhoog vuur terwijl je regelmatig omschept.
Voeg 100 ml water toe en laat de koolraap in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar stoven.
Bereid intussen de rundvleesjus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de gehaktballen in de jus.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de gare koolraap en het kookvocht tot een smeuïge stamppot.
Serveer de stamppot met de gehaktballen en de jus.
Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade voor een lichte tegenhanger.
Wijnadvies:
Een kruidige rode wijn zoals Corbières Trésor past uitstekend bij dit gerecht.
SEO-titel:
Calories: 620kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 28g | Vet: 25g | Zout: 2.1g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / aardappelstamper / Pagina 2
Romige Witlofstamppot met Ham en Kaas
Een heerlijke witlofstamppot met ham, wortel en romige belegen kaas, afgemaakt met een vleugje nootmuskaat en verse selderij voor extra smaak.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg aardappelen
- 1 dl melk
- 100 g boter
- 1 tl nootmuskaat
- 300 g hamblokjes
- 2 winterwortelen in blokjes
- 4 stronkjes witlof in reepjes
- 200 g belegen kaas in blokjes
- 1 bosje selderij grof gesneden
- Snufje zout
- Snufje peper
Kook de aardappelen in ± 25 minuten gaar.
Stamp de aardappelen met de melk, 75 g boter, nootmuskaat, zout en peper tot een smeuïge puree.
Kook de wortelblokjes ± 10 minuten in gezouten water en giet af.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de hamblokjes in ± 5 minuten goudbruin.
Meng de witlof, wortel en hamblokjes met 1 eetlepel braadvocht door de puree.
Voeg de kaasblokjes toe en warm alles al omscheppend ± 5 minuten op middelhoog vuur door.
Garneer de stamppot met verse selderij en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met grove mosterd of een frisse appelcompote voor een extra smaakdimensie.
Wijnadvies:
Een ronde en zachte witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur en hartige smaken van deze stamppot.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 28g | Vet: 28g | Zout: 2.1g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / aardappelstamper / Pagina 2
Romige Waterkersstamppot met Mosterdkaas en Ham
Deze romige waterkersstamppot met mosterdkaas en ham combineert hartige en pittige smaken voor een heerlijk smeuïge maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g aardappels
- Zout
- 150 g waterkers
- 100 g achterham dikke plak
- 100 g mosterdkaas dikke plak
- 15 g boter
- ½ dl melk
- Versgemalen peper
Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in ongeveer 15 minuten gaar.
Was de waterkers, verwijder de grove steeltjes en snijd de waterkers enkele malen door.
Snijd de ham en de mosterdkaas in kleine blokjes.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Voeg de boter en de melk toe en roer tot een smeuïge puree.
Schep de waterkers, ham en mosterdkaas door de puree en breng op smaak met versgemalen peper.
Warm de stamppot al roerend goed door en serveer direct.
Serveertip:
Serveer deze stamppot met een frisse paprika-rozijnensaus of een knapperige salade voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij de pittige mosterdkaas en het lichte bittertje van de waterkers.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 22g | Vet: 22g | Zout: 2.1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / aardappelstamper / Pagina 2
Veldslastamppot met Knapperige Spekjes en Gegrilde Gelderse Worst
Een heerlijke stamppot van romige aardappelpuree met frisse veldsla, knapperige spekjes en gegrilde Gelderse worst. Perfect voor een snelle, smaakvolle maaltijd!
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g aardappelen geschild en in blokjes
- 50 g magere spekblokjes
- 200 g gekookte Gelderse worst in plakken van 1 cm dik
- 6 kerstomaten gehalveerd
- 100 g veldsla gewassen
- 1 dl melk
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Kook de aardappelen in gezouten water in ± 15 minuten gaar.
Verwarm een grillpan of de oven op grillstand voor.
Bak de spekblokjes in een steelpan zachtjes knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Rooster de plakjes Gelderse worst in de grillpan of onder de grill tot ze mooi bruin en licht krokant zijn.
Halveer de kerstomaten en verwijder de worteltjes van de veldsla.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Roer zoveel melk en het spekvet door de puree tot een smeuïge consistentie ontstaat.
Schep de veldsla, kerstomaten en spekjes door de puree en warm de stamppot nog even door op laag vuur.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over twee diepe borden en leg de plakjes gegrilde worst erop.
Serveertip:
Lekker met een grove mosterd of een frisse komkommersalade als bijgerecht.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een soepele Merlot past goed bij de hartige smaken van de spekjes en worst.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / aardappelstamper / Pagina 2