Fluffy Marshmallow Kersen Hoorntjes uit de Airfryer

Fluffy Marshmallow Kersen Hoorntjes uit de Airfryer

Geniet van deze heerlijke fluffy marshmallow kersen hoorntjes, gevuld met kersen, chocolade, en een vleugje Kirschlikeur, perfect gegrild in de airfryer en geserveerd met kersenijs!
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, IJs
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Kerst, Verjaardag
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 ijshoorntjes
  • 15 witte marshmallows
  • 20 kersen ontpit en in stukjes gesneden
  • Kirschlikeur 1 eetlepel
  • 8 kleine bolletjes kersenijs
  • Chocolade om te garneren
  • 15 pure chocoladestukjes

Instructies

  • Ontpit de kersen en snijd ze in kleine stukjes.
  • Zet de kersen opzij in een kom met 1 eetlepel Kirschlikeur en laat 30 minuten trekken.
  • Houd 8 marshmallows heel en snijd de rest in kleine stukjes.
  • Vul de ijshoorntjes met de marshmallows, chocoladestukjes, en gesneden kersen.
  • Druk het goed stevig aan.
  • Eindig met de marshmallowstukjes bovenop.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Plaats de gevulde hoorntjes in de airfryer en bak ze 3-4 minuten, tot de marshmallows lekker zacht en fluffy zijn.
  • Terwijl de hoorntjes bakken, maak je 8 kleine bolletjes kersenijs klaar.
  • Leg de hoorntjes op borden, voeg het kersenijs toe en garneer met gesmolten chocolade.
  • Serveer direct en geniet van dit unieke en verrukkelijke dessert!

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een glas Kirschlikeur.

Nutrition

Serving: 1hoorntje | Calories: 250kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 35g

Ei-ontbijt Soufflé uit de Airfryer

Ei-ontbijt Soufflé uit de Airfryer

Begin je dag goed met een luchtige en smaakvolle ei-ontbijt soufflé, eenvoudig te bereiden in de airfryer. Perfect voor een snel en elegant ontbijt!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Ei, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 2
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels magere room
  • Rode peper fijngehakt
  • Peterselie fijngehakt
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de peterselie en rode peper fijn.
  • Klop de eieren los in een kom en roer de room, peterselie, en rode peper erdoor.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Vul de soufflévormpjes voor de helft met het eimengsel.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Bak de soufflés gedurende 8 minuten in de airfryer.
  • Voor een zachtere ("baveux") textuur, bak ze 5 minuten.
  • Haal de soufflés voorzichtig uit de airfryer en serveer direct.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 10g | Vet: 8g | Zout: 0.3g | Sugar: 0g

Hartige Eimuffins met Groenten en Spek uit de Airfryer

Hartige Eimuffins met Groenten en Spek uit de Airfryer

Deze hartige eimuffins met spek, groenten, en kruiden zijn een perfect en voedzaam ontbijt of lunch. Snel en eenvoudig te bereiden in de airfryer!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Cupcakes / Muffins, Ei, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • Spek naar smaak
  • Kaas naar smaak
  • Kruiden naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Courgette fijngesneden
  • Paprika fijngesneden
  • Ui fijngesneden
  • Knoflook fijngesneden

Instructies

  • Snijd het spek, kaas, courgette, paprika, ui, en knoflook in kleine stukjes.
  • Meng de gesneden ingrediënten met de gewenste hoeveelheid kruiden in een kom.
  • Kluts de eieren en voeg ze toe aan het mengsel.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over de muffinbakjes.
  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Bak de eimuffins 10 minuten in de airfryer, of totdat de eieren volledig gaar zijn en de bovenkant goudbruin is.
  • Haal de muffins uit de airfryer en serveer warm.

Nutrition

Serving: 1muffin | Calories: 150kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 10g | Vet: 10g | Zout: 0.6g | Sugar: 1g

Gevuld Pistoletje met Ei, Groenten en Kaas uit de Airfryer

Gevuld Pistoletje met Ei, Groenten en Kaas uit de Airfryer

Deze gevulde pistoletjes met ei, groenten en kaas zijn een heerlijk en verrassend ontbijt of lunch, perfect bereid in de airfryer!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Broodjes, Ei, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 pistoletjes
  • 4 eieren M
  • 6 cherrytomaatjes in kwarten gesneden
  • 16 blaadjes spinazie
  • 3 champignons in plakjes gesneden
  • 4 plakjes kaas
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Snijd de champignons in plakjes en de cherrytomaatjes in kwarten.
  • Hol de pistoletjes voorzichtig uit, zorg ervoor dat de buitenkant heel blijft.
  • Smeer de binnenkant van de pistoletjes in met gesmolten boter en bestrooi met peper en zout.
  • Leg in ieder pistoletje 3 blaadjes spinazie, een paar plakjes champignon en 3 stukjes tomaat.
  • Leg een plakje kaas op de vulling en druk het even goed aan.
  • Breek boven ieder pistoletje een ei.
  • Verdeel nog wat spinazie, stukjes tomaat en champignon over het ei in de pistoletjes.
  • Bestrooi met een beetje extra peper en zout.
  • Bak de gevulde pistoletjes 8 minuten in de airfryer op 180°C, totdat de eieren gaar zijn en het brood knapperig is.
  • Serveer de gevulde pistoletjes warm en geniet van een heerlijk hartig ontbijt of lunch.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Gekookt Ei met Afbakbroodjes uit de Airfryer

Gekookt Ei met Afbakbroodjes uit de Airfryer

Geniet van een snel en eenvoudig ontbijt met perfect gekookte eieren en knapperige afbakbroodjes, direct uit de airfryer. Makkelijk en lekker!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Broodjes, Ei, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 afbakbroodjes

Instructies

  • Prik met een eierprikker een klein gaatje in elk ei.
  • Dit voorkomt dat het ei in de airfryer barst doordat de lucht binnenin kan ontsnappen.
  • Leg de afbakbroodjes en de eieren in het koude mandje van de airfryer (niet voorverwarmen).
  • Stel de airfryer in op 120°C en bak gedurende 12 minuten voor een zacht gekookt ei of 15 minuten voor een hard gekookt ei.
  • Zodra de baktijd voorbij is, haal de eieren eruit en laat ze 20 seconden schrikken onder koud stromend water.
  • Dit stopt het kookproces en maakt het makkelijker om de eieren te pellen.
  • Serveer de gekookte eieren samen met de knapperige afbakbroodjes en geniet van een heerlijk eenvoudig ontbijt.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 8g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g

Gebakken Ei uit de Airfryer met Kaas

Gebakken Ei uit de Airfryer met Kaas

Maak een perfect gebakken ei in de airfryer, eenvoudig op smaak gebracht met geraspte kaas en optionele toevoegingen zoals ham, champignons, of tomaat.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Ei, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Bakje geschikt voor de airfryer
  • Koksmes (voor optionele toevoegingen)

Ingrediënten

Instructies

  • Breek de eieren en giet ze in een bakje dat geschikt is voor de airfryer.
  • Strooi wat peper en zout over de eieren voor extra smaak.
  • Verwarm de airfryer voor op 190°C.
  • Plaats het bakje met de eieren in de airfryer en bak gedurende 10 minuten.
  • Na 5 minuten, open de airfryer en voeg geraspte kaas toe aan de bovenkant van de eieren.
  • Bak nog eens 5 minuten totdat de eieren gaar zijn en de kaas gesmolten is.
  • Serveer direct als een heerlijk ontbijt of lunch.

Notities

Optionele Toevoegingen:

Ham:
Voeg ham toe 2 minuten voor het einde van de baktijd om het op te warmen.
Champignons:
Snijd de champignons in kleine plakjes en voeg ze toe aan het ei voordat je begint met bakken.
Tomaat:
Verwijder de harde binnenkant van de tomaat, snijd in blokjes of plakjes en voeg deze vanaf het begin toe aan het ei.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 0.4g | Sugar: 0g

Krokante Visburger met Piccalilly-Mayo en Zuurdesembrood

Krokante Visburger met Piccalilly-Mayo en Zuurdesembrood

Probeer deze heerlijke krokante visburger: malse kabeljauw met rucola, geroosterde paprika en een zelfgemaakte piccalilly-mayosaus, geserveerd op knapperig zuurdesembrood.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Brood, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Servings: 2
Calories: 5050kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g verse kabeljauwfilet
  • 2 losgeklopte eiwitten
  • 50 g bloem
  • 100 g cornflakes verkruimeld
  • 1 potje piccalilly gezeefd
  • 100 g mayonaise
  • ½ rode ui gesnipperd
  • 2 bosuitjes in ringen
  • 1 geroosterde paprika in repen
  • 50 g rucola
  • 4 sneetjes zuurdesembrood

Instructies

  • Snijd de kabeljauw in twee delen en bestrooi met zout.
  • Haal de kabeljauw door de bloem, dan door het losgeklopte eiwit, en tenslotte door de verkruimelde cornflakes.
  • Leg de kabeljauw en de sneetjes zuurdesembrood op bakpapier in de airfryer en bak op 180°C gedurende 8-10 minuten, totdat de kabeljauw knapperig en goudbruin is.
  • Meng de mayonaise met de door de zeef geperste piccalilly in een kom.
  • Houd een beetje van de saus apart voor later gebruik.
  • Besmeer één zijde van iedere snee brood met de piccalilly-mayosaus.
  • Verdeel de rucola en repen geroosterde paprika over twee sneetjes brood.
  • Leg op elke snee een stuk gebakken kabeljauw.
  • Voeg nog wat piccalilly-mayosaus toe bovenop de kabeljauw en bestrooi met ringetjes bosui en gesnipperde rode ui.
  • Dek af met de overige sneetjes brood en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.

Nutrition

Calories: 5050kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g

Gevulde Chocoladebollen uit de Airfryer

Gevulde Chocoladebollen uit de Airfryer

Deze heerlijke chocoladebollen met een romige slagroomvulling zijn eenvoudig te maken in de airfryer. Perfect voor een zoete traktatie!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Chocolade, Gebak
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Grillplaat of bakplaat
  • slagroomspuit
  • 2 eetlepels
  • pan voor au bain-marie,
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 1,5 dl water
  • Snufje zout
  • 75 g margarine
  • 75 g volkoren bloem
  • 3 eieren
  • Slagroom naar smaak
  • Suiker naar smaak
  • Pure chocolade voor het smelten

Instructies

  • Breng water, zout, en margarine aan de kook in een pan.
  • Voeg in één keer de volkoren bloem toe en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
  • Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren doorheen.
  • Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig in het deeg is opgenomen.
  • Blijf ca.
  • 5 minuten roeren tot het deeg blazen gaat trekken en gaat glanzen.
  • Schep met 2 eetlepels hoopjes deeg op een ingevette grillplaat of bakplaat.
  • Bak de soesjes in een voorverwarmde airfryer op 185°C gedurende 10 minuten.
  • Laat de soesjes afkoelen in de airfryer met de la op een kier.
  • Klop de slagroom met suiker naar smaak.
  • Smelt de pure chocolade au bain marie.
  • Vul de afgekoelde soesjes met slagroom met behulp van een slagroomspuit.
  • Doop de bovenkant van de gevulde soesjes in de gesmolten chocolade.
  • Laat de chocolade opstijven en serveer de chocoladebollen.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Port of een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 4g | Vet: 15g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g

Gevulde Champignons met Spinazie en Feta uit de Airfryer

Gevulde Champignons met Spinazie en Feta uit de Airfryer

Deze gevulde champignons met spinazie en feta zijn een smaakvolle en gezonde traktatie, perfect als voorgerecht of bijgerecht. Eenvoudig te bereiden in de airfryer!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 10 grote champignons
  • 200 g verse spinazie
  • 50 g feta
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels paneermeel
  • Snufje peper naar smaak
  • Snufje zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de stelen uit de champignons en hak de steeltjes fijn.
  • Verhit de olie in een pan en bak de spinazie samen met de fijngehakte champignonsteeltjes totdat de groenten beginnen te slinken.
  • Laat de spinazie uitlekken en meng met de feta, paneermeel, een snufje peper en zout in een kom.
  • Vul de champignons met het spinazie-fetamengsel.
  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Plaats de gevulde champignons in de airfryer en bak ze gedurende 7 minuten op 180°C.
  • Serveer de champignons warm als voorgerecht of bijgerecht.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 5g | Vet: 8g | Zout: 0.6g | Sugar: 2g

Krokant Gebakken Cassave uit de Airfryer

Krokant Gebakken Cassave uit de Airfryer

Geniet van deze heerlijk krokante gebakken cassave uit de airfryer, met een knoflook- en zoutmarinade die de smaken perfect doet uitkomen. Een geweldig bijgerecht of snack!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Groenten, Snack
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Diepvries zak voorgebakken cassave verkrijgbaar bij de toko
  • Zout naar smaak
  • 1 tl knoflookpoeder

Instructies

  • Zet de cassave op met water in een pan en voeg voldoende zout en een flinke theelepel knoflookpoeder toe.
  • Breng het water aan de kook en laat de cassave nog 4 minuten doorkoken nadat het water kookt.
  • Giet de cassave af en snijd deze in langwerpige stukken.
  • Verwijder de harde middendraad.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Bak de cassave gedurende 5 minuten in de voorverwarmde airfryer.
  • Schud de cassave om en verlaag de temperatuur naar 180°C.
  • Bak nog eens 5 minuten.
  • Schud opnieuw om en bak de cassave nog eens 5 minuten op 165°C, totdat de buitenkant knapperig is en de binnenkant zacht.
  • Serveer direct en geniet van de krokante buitenkant met een zachte, smaakvolle binnenkant.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een verfrissende rosé.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 2g | Vet: 2g | Zout: 1g | Sugar: 0g