BBQ-Karbonades met Komkommersalade en Focaccia
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
- 1 focaccia afbakbrood
- 4 schouderkarbonades
- 1 komkommer gewassen
- 1 eetlepel traditionele olijfolie
- 4 eetlepels Silvo BBQ vleeskruiden
- 6 eetlepels sladressing naturel
Schaaf de komkommer in plakjes en meng deze met de sladressing en de fijngeknipte bieslook.
Wrijf de schouderkarbonades in met de olijfolie en bestrooi ze met de BBQ vleeskruiden.
Bak de focaccia volgens de aanwijzingen op de verpakking af.
Verpak de karbonades in aluminiumfolie.
Leg de pakketjes vlees ongeveer 7 minuten op het rooster boven een gloeiende barbecue, keer de pakketjes halverwege de bereidingstijd om.
Neem het vlees uit de folie en laat het nog even lichtbruin kleuren op het rooster van de barbecue.
Serveer de karbonades met de komkommersalade en de focaccia.
Wijnadvies:
Een robuuste rode wijn zoals een Shiraz of een Malbec past goed bij dit gerecht.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 26
Barbecuekarbonade met gepofte aardappel
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 4 grote aardappels
- 4 schouderkarbonades
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels grove mosterd
- Versgemalen peper en zout
- 1 zak botersla 100 g
- 1 dl sladressing yoghurt 450 ml fles
Boen de aardappelen schoon en kook ze ongeveer 15 minuten in ruim water.
Giet de aardappelen af en laat ze droogdampen.
Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze tussen de kooltjes of op het rooster boven de gloeiende barbecue.
Laat ze in ongeveer 20 minuten gaar roosteren.
Dep de karbonades droog met keukenpapier.
Roer de olijfolie met de mosterd, peper en zout door elkaar en bestrijk de karbonades ermee.
Verpak de karbonades in een stuk aluminiumfolie.
Was de sla en snijd de krop in parten.
Leg de parten op een schaal.
Rooster de karbonades op de hete barbecue in ongeveer 10 minuten helemaal gaar.
Schenk de dressing over de slaparten en serveer met de gepofte aardappel en het vlees.
Wijnadvies:
Een wijn zoals Domaine de la Muscadiere uit Frankrijk past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 35g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 26
Aardappel ovenschotel met kabeljauw in folie
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 g kabeljauwfilet
- Aardappelovenschotel à la maison
- Citroensap
- Peper
- Zout
- Boter
- 2 uien
- 400 g champignons
- 1 eetlepel gehakte bieslook
- 1 eetlepel dille
Maak de uien schoon en snipper ze.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Spoel de kabeljauwfilet onder de kraan af, dep hem droog en besprenkel met wat citroensap.
Vet de velletjes aluminiumfolie in en leg de kabeljauwfilet erop.
Bestrooi met peper en zout.
Verhit wat boter in een pan en bak hier kort de ui in.
Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze even mee.
Verdeel het champignon-uienmengsel over de kabeljauw.
Strooi er gehakte bieslook en dille over en vouw het folie dicht.
Leg de pakketjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C.
Serveer deze heerlijke gegrilde kabeljauw met aardappelovenschotel in folie direct uit de oven. De sappige vis, gecombineerd met de smaakvolle champignons en kruiden, maakt dit gerecht een eenvoudige en verrukkelijke maaltijd voor elke gelegenheid.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 26
Vis in aluminiumfolie
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 kabeljauwfilets à 125 g
- 100 g zeekraal
- 100 g worteltjes in reepjes
- 50 g boter
- 1 dl witte wijn
- 2 eetlepel(s) gehakte kruiden peterselie basilicum, dragon
- peper
- zout
- 12 sherry tomaatjes
Verwarm de oven tot 180°C.
Kabeljauw drogen met keukenpapier en licht peperen en zouten; 5 minuten intrekken.
Stukken aluminiumfolie insmeren met boter en de worteltjes en zeekraal over de stukken folie verdelen; hierop de kabeljauw leggen; bestrooien met kruiden en sherrytomaatjes erover verdelen.
Folie aan alle zijden omhoog vouwen en voorzichtig de wijn erover laten lopen; folie dichtvouwen zodat aan de bovenzijde de naad komt.
15 à 20 minuten in de oven laten stoven op een bakplaat; folie gaat bollen.
Kabeljauw uit de oven direct op bord zetten en aan tafel openmaken, zodat alle geuren bij de gast vrijkomt.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 26
Forelpakketjes
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 forellen
- 20 g boter of margarine
- 1 teentje knoflook gehakt
- 4 eetlepel(s) kruiden fijngehakte bijv. peterselie, dille, kervel, bieslook
- peper versgemalen
- zout
- ½ dl droge witte wijn
Dep de forellen droog en leg ze op 4 ruime, met boter bestreken stukken aluminiumfolie.
Bestrooi met de knoflook, de kruiden en peper en zout naar smaak.
Vouw het folie driekwart dicht en schenk in elke pakketje wat wijn.
Vouw de pakketjes verder dicht zó, dat er niets uit kan lekken.
Rooster de pakketjes in 12-13 minuten gaar.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 26
Aardappel-Roerbakschotel met Kalkoen en Chinese Kool
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 400 gram aardappels vastkokend, bijvoorbeeld Nicola
- 1 Chinese kool ± 500 gram
- 400 gram kalkoenfilet
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- Zout peper
- 1 theelepel kerrie
- 1 pot Singapore roerbaksaus 350 ml, Conimex
- 75 gram Seroendeng pot á 100 gram, Conimex
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken van 3 x 3 cm.
Maak de kool schoon, snijd hem in repen, was ze en laat ze uitlekken.
Snijd de kalkoenfilet in repen.
Verhit in de wok 2 eetlepels olie en roerbak de kalkoen in ± 4 minuten gaar.
Voeg de kool toe en roerbak ± 3 minuten.
Bestrooi met peper en zout.
Schep de kalkoen met de kool met een schuimspaan uit de wok en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Voeg de rest van de olie aan het achtergebleven bakvet toe en roerbak de aardappel met de kerrie ± 5 minuten.
Voeg de roerbaksaus toe en laat de aardappelen op laag vuur in ± 15 minuten gaar worden.
Voeg de kalkoen en de kool aan het aardappelmengsel toe en laat de roerbakschotel door en door warm worden.
Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de seroendeng.
Geniet van deze smaakvolle aardappel-roerbakschotel met kalkoen en Chinese kool!
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 26
Maiale
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Pel en snipper de ui.
Plet de jeneverbessen met de bolle kant van een lepel.
Wrijf het vlees in met zout en peper.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ± 5 minuten rondom bruin.
Voeg de ui, jeneverbessen, kruidnagel, laurier en de helft van de wijn toe en braad het vlees afgedekt in 40 minuten gaar. Keer het af en toe.
Neem het vlees uit de pan, leg het op een plank, dek het af met aluminiumfolie en laat het ± 10 minuten rusten.
Verwijder de laurier en de kruidnagel uit het braadvocht en voeg de rest van de wijn toe.
Breng de saus aan de kook, roer met een vork de aanbaksels los en laat haar op hoog vuur ± 3 minuten inkoken.
Snijd het vlees in plakjes en leg die op een schaal.
Serveer het met pasta en gegrilde halve tomaatjes.
In Italië eet men er pittige spaghetti bij: Fruit 2 fijngehakte teentjes knoflook,
1 fijngehakt Spaans pepertje (zonder zaadjes), 3 eetlepels fijngeknipte peterselie in 3 eetlepels olijfolie en schep dit door 300 gr gekookte spaghetti.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 26
Traditionele Italiaanse Pasticcio Vleespastei
Deze traditionele Italiaanse pasticcio vleespastei is een indrukwekkend hoofdgerecht, perfect voor feestelijke gelegenheden.
Voorbereidingstijd3 uur uur
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
rusttijd1 dag d
Servings: 10
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g kippenlevertjes
- 2 dl Marsalawijn
- 1 dl witte wijn
- 450 g kalfsvlees in kleine blokjes
- 450 g varkenslappen in blokjes
- 200 g vetspek in blokjes
- 2 eieren
- 3 el slagroom
- 100 g grof gehakte gebrande hazelnoten
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 tl tijm
- 1 tl marjolein
- Zout en versgemalen peper
- 1 el boter
- 1 sjalotje fijngehakt
- 200 g dungesneden bacon
- 1 pakje diepvriesbladerdeeg
- 1 dikke plak gekookte ham ongeveer 1 cm dik, in repen
- 2 el fijngehakte peterselie
- 1 ei losgeklopt
Maak de pasticcio 1 dag van tevoren.
Halveer de kippenlevertjes en marineer ze in 1 dl Marsala en de witte wijn gedurende ongeveer 3 uur.
Maal het kalfsvlees, varkensvlees en vetspek fijn in een keukenmachine.
Voeg de rest van de Marsala, eieren, slagroom, hazelnoten, knoflook, tijm, marjolein, zout en peper toe en meng goed.
Bak het sjalotje in de boter tot het zacht is.
Dep de kippenlevertjes droog, breng op smaak met zout en peper, en bak ze snel bruin, maar niet gaar.
Haal ze uit de pan.
Schenk de marinade in de pan, roer de aanbaksels los, en laat de marinade inkoken tot ongeveer 3 eetlepels.
Zeef het vocht en voeg het toe aan het vleesmengsel.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een rechthoek van 35 x 45 cm.
Beleg het deeg met bacon, waarbij je rondom een rand vrijlaat.
Leg 1/3 van de vulling in het midden, verdeel de kippenlevers erover, en bedek met nog eens 1/3 van de vulling.
Leg de repen ham in de lengte over de vulling en strooi de peterselie erover.
Bedek met de resterende vulling en strijk het glad.
Vouw de bacon over de vulling.
Vouw het deeg eromheen en plak de naden met water op elkaar.
Leg de pastei met de naad naar onder op de bakplaat.
Maak met een appelboor enkele gaatjes in de bovenkant en plaats er schoorsteentjes van opgerold aluminiumfolie in.
Versier de bovenkant met figuurtjes van overgebleven deeg.
Bestrijk de pastei met losgeklopt ei en bak 15 minuten op 220°C.
Verlaag de temperatuur naar 170°C en bak de pastei nog ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Optioneel:
Schenk aspic door de openingen en laat het opstijven.
Een robuuste rode wijn zoals een Barolo of Chianti past perfect bij deze rijke vleespastei.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 26
Chocoladepuddinkjes met vanillesaus
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 40 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepel(s) cacaopoeder
- ¾ theelepel koekkruiden
- 45 g amandelpoeder*
- 75 g boter op kamertemperatuur
- 75 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei M
- 1 eidooier M
- 2 eetlepel(s) melk
- 2 eetlepel(s) gembersnippers gekonfijte
De bodem van de vormpjes met bakpapier bekleden.
Het bakmeel boven een kom zeven en het cacaopoeder, de koekkruiden en het amandelpoeder erdoor roeren.
De boter en de suiker met de mixer in een tweede kom kloppen tot het schuimig is en een lichte kleur heeft gekregen.
Het ei erdoor kloppen en vervolgens de eidooier met de melk.
Eerst het cacaomengsel in gedeelten en daarna de gembersnippers voorzichtig door het botermengsel spatelen. De vormpjes met het beslag vullen en afdekken met aluminiumfolie.
De puddinkjes in ca. 35 minuten op 175 °C en 100% stoom gaar bakken.
Vlak voor dat de baktijd is verstreken de puddinkjes met een houten prikker controleren of ze gaar zijn. De puddinkjes serveren met vanillesaus.
Vanillesaus:
Breng voor een vanillesaus 350 ml volle melk met 1 in de lengte opengesneden vanillestokje in een steelpan aan de kook.
Schrap met de achterkant van een mes de zaadjes uit het vanillestokje en doe het zaad met het stokje terug in de melk.
Laat de melk afgedekt 30 minuten staan.
Verwijder het vanillestokje en roer 1 eidooier met 2 eetlepels suiker en 1 theelepel maïzena glad.
Giet wat van de warme melk al roerend bij het dooiermengsel.
Breng de vanillemelk al roerend aan de kook en voeg het dooiermengsel al roerend toe.
Neem de pan van het vuur zodra het mengsel is gebonden.
Roer de saus in een bak koud water koud.
hetelucht: 175 °C
stoompercentage: 100%
bereidingstijd: 35 minuten
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 26
Chinese roerbakschotel
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 g varkensvlees van de schouder of bil
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- ½ rode peper
- 100 g gesneden prei
- 100 g champignons
- 100 g sojascheuten
- 75 g gekookte mie
- 1 eetlepel(s) donkere sojasaus
- ½ teentje knoflook
Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij ‘m fijn.
Verhit een eetlepel olie in de wok.
Pel de knoflook, pers ‘m uit en bak ‘m gedurende 1 minuutje samen met de peper op de hoogste stand.
Snij het vlees in reepjes, voeg ze toe en laat 2 minuten meebakken.
Schep daarna het vlees uit de wok en houd het warm onder aluminiumfolie.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de champignons, sojascheuten en prei een 2-tal minuutjes.
Trek de mie uit elkaar en laat ‘m 2 minuten meebakken.
Voeg het vlees toe zodra de mie warm is.
Verwarm nog even door en breng op smaak met sojasaus.
Garneer het gerecht met pinda’s en blokjes tomaat.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 26