Pizzadeegpakketjes met gebraden kip
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 100 g kippenvlees zonder bot in kleine stukjes gesneden
- 200 g groenten naar keuze erwten, maïs, wortels, … gekookt, kleingesneden
- ½ ui fijngehakt
- 1 knoflookteen fijngehakt
- 3 eetlepel(s) Olijfolie
- 1-2 eetlepel(s) tomatenpuree
- Zout en peper gemalen
- bieslook fijngehakt
- Bloem om te bestuiven
Oven op 220⁰ (boven/onderwarmtvoorverwarmen.
Ui en knoflook licht fruiten. Voeg de tomatenpuree toe en blus af met 4 el water.
Met de overige ingrediënten vermengen en op smaak brengen.
Deeg direct uit de koelkast bewerken, met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen en in zes gelijke vierkanten snijden.
De vulling over het midden verdelen en diagonaal de ene hoek naar de andere vouwen.
Met de tanden van een vorm de randen goed aandrukken.
Met meel bestuiven en in de oven op het middelste rek ca. 25 min. goudbruin bakken.
met kliekjes: restjes van gebraden runder-, lams- of varkensvlees kunnen goed in plaats van braadkip gebruikt worden. Ook kunnen de pakketjes goed gevuld worden met tonijn uit blik en fruit.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 7
Gateau à la melasse
Stroopmoppen
Servings: 5
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 100 gram basterdsuiker
- 100 gram stroop
- 100 gram stroop
- 250 gram bloem
- 2 eetlepel(s) melk
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel bakpoeder
Roer de boter romig en vermeng het met de stroop.
Voeg ook de suiker, de melk, het gemberpoeder en de bloem met de bakpoeder er doorheen.
Strijk het deeg dun uit op een beboterd bakblik en bak het af in een oven van 170 graden C.
Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Snij het zo warm mogelijk, dus op de geopende ovendeur, in vierkante stukjes.
Neem ze dadelijk van het blik af en laat ze afkoelen.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 7
Supreme de volaille au Porto
Borstfilet van kip met Port
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 kip
- 2 appels
- 1 deciliter port
- ¼ liter bouillon
- 150 gram rijst
- 1 deciliter slagroom
- 1 prei
- 1 ui
Schenk port en bouillon in een pan en reduceer tot stroopdikte.
Snij de ui fijn en fruit ze glazig in wat boter, snij de prei ragfijn en zet hem weg. kook de rijst en als hij gaar is, voeg prei en ui toe.
Maak de saus af met de room verwarm nog even en breng op smaak.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in partjes.
Smelt boter in een pan en bak de appelschijfjes gaar, maar niet bruin.
Bedek een bakblik met alufolie, beboter dit, strooi er wat peper over, leg hierop de kipfilets, bestrijk deze met boter, kruid ze met peper en zout.
Zet ze 10 minuten in een oven van 200 graden C.
Leg op een voorverwarmd bord een kipfilet, zet er een timbaaltje rijst naast en leg er een paar schijfjes appel bij.
Drappeer met wat saus.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 7
Diós beigli
Recepten verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 g bloem
- 250 g margarine of boter
- 60 g poedersuiker
- 2 ei
- 30 g gist
- zout
voor de vulling
- 250 g suiker
- 250 g walnoot
- 2 deciliter melk
- 80 g rozijnen
- vanillesuiker
- citroen
- kaneel
- paneermeel
- 1 ei
- 2 deciliter water
De gist in een beetje lauwe melk oplossen.
De bloem met de margarine, een snufje zout en de suiker door elkaar roeren, dan de eieren en de gist toevoegen.
Dit alles goed door elkaar mengen.
Er moet een niet al te stijf deeg ontstaan, eventueel wat lauwe melk toevoegen.
Zo lang kneden, totdat het deeg soepel is en van de handen valt.
Toedekken en op een lauwe plaats ± 10 minuten laten rusten.
Intussen de vulling maken.
De rozijnen wassen en drogen.
De walnoten malen.
In een pan de suiker met 2 dl melk of water doen en opkoken.
De gemalen walnoten, kaneel, rozijnen en citroenschil toevoegen.
Al roerende aan de kook brengen, daarna van het vuur nemen.
Dit mengsel mag niet te zacht zijn, anders barst de beigli onder het bakken.
Indien dit mengsel toch te zacht is dan wat paneermeel toevoegen.
Af laten koelen.
Het deeg in tweeën delen en er broodjes van maken.
Op een deegplank of aanrecht beide delen heel dun uitrollen, zodat u een vierkante lap krijgt.
Elke lap besmeren met de helft van het walnotenmengsel.
Oprollen als een Zwitserse rol en op een ingevet bakblik op een afstand van elkaar leggen.
Elke rol op ca. 5 plaatsen elk met een breinaald inprikken.
Een ei met een beetje melk opkloppen en hiermee de beigli insmeren.
Even laten rusten en weer besmeren met het ei.
De oven voorverwarmen en de beiglis bij 170 C ± 1 uur in het midden van de oven gaar bakken.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 7
Snijbietpakjes
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 g snijbietblad of spinazie
- 150 g magere kwark
- 100 g vegetarische ham
- zout
- peper
- 12 loempiavellen of 2-3 Börekblätter
- ⅛ l melk
- 1 tl kerriepoeder
De groente fijnhakken en in een kom met de kwark vermengen.
In stuken gesneden veg. ham er door roeren en op smaak brengen met peper en zout.
Telkens 1 à 2 flink gevulde eetlepels op één hoek van de loempiavellen leggen en vlak smeren.
Rechts en links de hoeken van het deeg er overheen vouwen en de vulling in rollen.
Niet te vast inrollen, omdat de vulling bij het bakken uitzet en het deeg dan zal doen scheuren.
Leg de pakjes op bakpapier op een bakblik.
Bestrijk ze met melk en strooi er kerriepoeder over.
Ongeveer 10 minuten bakken bij 200 C (heteluchtoven 180 C) tot de pakjes mooi bruin zijn.
Serveer met een groente of tomatensalade.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 7
Lamsbout
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 lamsbout van ± 2 kg
- zout peper
- 2 eetlepel(s) fijngesneden rozemarijn
- knoflook
- rundvleesjus
- 2 eetlepel(s) bloem
- 1 dl crême fraiche
- sojasaus
Verwarm de oven voor op 175°C.
Bestrooi het vlees met zout, peper en de kruiden.
Leg het in een bakblik op het rooster van de oven en laat het in ± 11/2 uur gaar worden; het is dan nog rosé.
Haal het vlees uit de oven en laat het afkoelen.
Roer voor de saus de jus door het vleesnat in het bakblik.
Giet alles over in een sauspan en breng het aan de kook.
Maak een papje van de bloem met wat water en voeg dit al roerend aan de saus toe.
Doe de crème fraîche erbij, laat het op laag vuur ± 4 minuten pruttelen en breng op smaak met peper, zout en sojasaus.
Geef er aardappelen, gebakken champignons en een groente naar keuze bij.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 7
Amandel stol met rozijnen voor de Kerst
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 200 gram amandelen
- 100 gram sinaasappel schil, gekonfijt
- 250 gram rozijnen
- 120 gram krenten
- 100 gram sukade
- 3 eetlepel rum
- 500 gram bloem
- 60 gram gist (vers)
- ¼ theelepel zout
- 75 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 ei
- 250 gram boter
- 1,25 deciliter melk
- 100 gram amandelspijs
- 30 gram poedersuiker
- 1 citroen
De amandelen en geconfijte sinaasappelschil grofhakken en samen met de rozijnen, Krenten en sucade met de rum in een kom vermengen
Afgedekt 1 nacht laten staan.
De bloem met poedergist (of opgeloste verse gist), zout, suiker en vanillesuiker in een kom mengen.
Een ei, 150 g van de zachte boter en de lauwwarme melk toevoegen en met de kneedhaken door elkaar mixen.
Dan met de hand ± 10 minuten verder kneden tot een soepel, elastisch deeg ontstaat.
Afgedekt met een vochtige doek op een lauwwarme plaats ± 45 minuten laten rijzen.
De amandelspijs met een 1/2 ei, 1 eetlepel van de poedersuiker en de geraspte schil van de citroen vermengen en in de koelkast leggen.
Het deeg nog eens goed kneden en de vruchtenmassa er met de handen goed doorkneden.
Het deeg telkens flink uitdrukken en ontvouwen, anders blijven de vruchten aan de buitenkant zitten.
Het deeg tot een rechthoekige lap van ± 20 bij 30 cm uitrollen.
De spijs in een rol over de lengte van het deeg leggen en iets plat drukken.
Een derde deel van de deeglap over de spijs leggen, zodat de typische stolvorm ontstaat en goed aandrukken.
De stol op een met bakpapier belegd bakblik leggen.
De stol afdekken met een vochtige doek en nog 1 uur laten rijzen.
In het midden van een warme oven 185 graden schuiven en in ± 60 minuten gaar en lichtbruin bakken.
De rest van de boter zachtroeren en de stol er af en toe tijdens het bakken mee bestrijken.
De kerststol uit de oven op een taartrooster af laten koelen en met poedersuiker bestrooien.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 7
Amaretti Koekjes
Servings: 30 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 gram amandelen
- 200 gram suiker
- 2 ei
- 8 druppels amandelaroma of een scheutje Amaretto
- Scheutje vanille extract
- poedersuiker om de bolletjes in te rollen
- amandelen
Eiwitten samen met de suiker stijf kloppen.
Amaretto of Amandel en vanille extract toevoegen terwijl de machine draait.
Zet de machine uit en neem de kom eraf.
Voeg het Amandelpoeder toe en spatel dit eronder.
Rol bolletjes van het deeg en leg ze op het bakblik.
Steek er eventueel nog een amandelnootje in.
Afbakken op 180 ° gedurende 12 à 14 minuutjes.
Daarna laten afkoelen op het rooster.
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 7
Ricotta-ijs met Abrikozen en Karamelkrokant
Verfrissend ricotta-ijs met zoete abrikozen en een knapperige karamelkrokant met pijnboompitten en pistachenootjes.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
vriezen & koelen5 uur uur
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 el amandellikeur
- 1 blik abrikozen op zware stroop
- 2 eieren
- ½ tl geraspte limoenschil
- 10 g gepelde pistachenootjes
- 100 g poedersuiker
- 25 g pijnboompitten
- 2 dl room
- 1 el bruine rum
- 250 g ricotta of magere kwark
- Olie om in te kwasten
Wrijf de ricotta of kwark door een zeef.
Klop de eidooiers met 50 g poedersuiker schuimig.
Klop de room stijf.
Spatel de ricotta door het eierschuim en roer er de amandellikeur, rum, geraspte limoenschil en stijfgeklopte room door.
Doe de massa in een kom en zet die minstens 4 uur in het vriesvak.
Smelt de rest van de poedersuiker in een pan met dikke bodem en warm door tot de stroop karameliseert.
Roer er de pijnboompitten door, giet de karamel op een met olie ingekwast bakblik en ga er met een ingeoliede deegroller overheen.
Laat de krokante laag afkoelen en ga er nog één keer met de deegroller over tot u grove stukjes krijgt.
Laat het ricotta-ijs 1 uur voor het serveren in de koelkast wat zachter worden.
Schep 2-3 bolletjes op elk bord en werk af met de uitgelekte halve abrikozen, de krokantjes en de pistachenootjes.
Serveertip:
Serveer met een extra scheutje amandellikeur over het ijs.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti of een Vin Santo.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 7
Zelfgemaakte saucijzenbroodjes
Heerlijke zelfgemaakte saucijzenbroodjes met een krokante korst en een pittige gehaktvulling.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 8
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- Azijn
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- ½ ei
- 350 gram gehakt
- Ketjap manis 2 eetlepels
- Paprikapoeder
- 1 kleine ui
- Water ¼ dl
- Zout
Snijd de boter in blokjes en meng met bloem en zout.
Voeg water met azijn toe en meng tot een bal.
Rol uit, vouw op, rol opnieuw uit.
Pak in folie en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Rol opnieuw uit tot een lap van 35 x 10 cm.
Maak het gehakt aan met kruiden, ui en ei en vorm een worstje.
Leg het vlees op het deeg, rol op en plak de randen vast met water.
Leg op een natgemaakt bakblik en bestrijk met ei.
Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Snijd in stukken van 5 cm.
Serveertip:
Serveer warm of koud.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een rosé.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 12g | Vet: 16g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / bakblik / Pagina 7