Gegratineerde Koolvis met Amandelkorstje en Bloemkoolpuree

Gegratineerde Koolvis met Amandelkorstje en Bloemkoolpuree

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Suikervrij
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 900 g aardappelpuree koelvers
  • 4 koolvisfilets ontdooid
  • 1 ei losgeklopt
  • 55 g amandelschaafsel
  • 1 theelepel versgeraspte nootmuskaat
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de bloemkoolroosjes in een aparte pan in weinig water met zout gedurende 15 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Verwarm de aardappelpuree in een vuurvaste schaal gedurende 15 minuten in het midden van de oven.
  • Houd warm onder aluminiumfolie, maar laat de oven aan.
  • Dep de koolvisfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper.
  • Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei.
  • Strooi het amandelschaafsel over de vis en druk lichtjes aan.
  • Zet de koolvisfilets in de oven en bak ze gedurende 10 minuten gaar tot ze een goudbruin korstje hebben.
  • Giet de bloemkool af en meng de versgeraspte nootmuskaat met de olijfolie.
  • Besprenkel de bloemkool met de nootmuskaatolie.
  • Verdeel de koolvis over de borden en schep de puree en bloemkool ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Een droge, frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De citrus- en kruidige tonen van de wijn vullen de vis en de nootachtige smaak van de amandelen mooi aan.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 2g

Krokante Bananentoffees in Filodeeg

Krokante Bananentoffees in Filodeeg

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Jaargetijde:: Snel te maken
Calories: 250kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 vellen filobladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 2 bananen niet te groot, gepeld
  • 4 bolletjes kaneelijs
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg 2 vellen filodeeg uit op het werkvlak, bestrijk ze dun met olie en leg de andere vellen deeg erop.
  • Bestrijk de bovenkant met honing.
  • Snijd de filodeegvellen elk in 6 vierkanten; in totaal zijn er nu 12 vierkanten.
  • Snijd de bananen elk in 6 stukken en leg deze op de vierkanten.
  • Bestrooi de bananen met wat kaneel.
  • Rol het deeg rond elk stuk banaan en draai de uiteinden als een toffee dicht.
  • Leg de bananentoffees op een bakplaat en bestrijk de buitenkant licht met olie.
  • Bak ze in de oven gedurende 12-15 minuten, tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Leg op vier borden telkens 3 banaantoffees en schep er een bolletje kaneelijs naast.

Notities

Wijnadvies:

Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Auslese past goed bij de zoete bananentoffees en kan de fruitige smaken mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 10g

Gevulde Kippasteitjes met Courgette

Gevulde Kippasteitjes met Courgette

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 12 plakken bladerdeeg diepvries
  • 1 kipfilet in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 4 blaadjes salie fijngesneden
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 3 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bekleed de muffinvormpjes met bladerdeeg.
  • Rol het overige bladerdeeg uit tot een lap waar 12 ronde dekseltjes uitgestoken kunnen worden ter grootte van de muffinvormen.
  • Leg deze op een bakplaat.
  • Bak de bakjes en de dekseltjes 5 minuten voor in de oven.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet, courgette en salie op een hoog vuur al roerend 5 minuten.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer de crème fraîche erdoor.
  • Haal de pasteibakjes uit de oven en vul ze met het kip-courgettemengsel.
  • Leg de dekseltjes op de gevulde pasteitjes en bak ze in 20 minuten gaar.

Notities

De pasteitjes zijn zowel warm als afgekoeld lekker.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaak van de kip en courgette aan zonder te overheersen.

Gevulde Kipfilet Pakketjes met Cherrytomaten en Spitskool

Gevulde Kipfilet Pakketjes met Cherrytomaten en Spitskool

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 kleine kipfilets ca. 500 g
  • 3 eetlepels basilicumolijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 15 g verse basilicum
  • 250 g cherrytomaten gehalveerd
  • 1 spitskool in dunne reepjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng in een kom de kipfilets met zout, peper, basilicumolie en knoflook.
  • Laat de kip 15 minuten marineren.
  • Snijd de helft van de basilicum in fijne reepjes en meng deze met zout en peper door de gehalveerde cherrytomaten.
  • Scheur vier grote vellen aluminiumfolie af, vouw ze dubbel en vouw de randen 2-3 keer om, zodat er enveloppen ontstaan.
  • Verdeel de spitskool en de basilicumtomaten over de folievellen.
  • Leg de gemarineerde kipfilets op de groenten en vouw de pakketjes goed dicht.
  • Bewaar de pakketjes tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Leg de pakketjes op een bakplaat en schuif ze in het midden van de oven.
  • Laat de kip in ongeveer 20 minuten gaar worden.
  • Leg de pakketjes op vier borden en open ze door aan beide zijkanten tegelijk te trekken.
  • De pakketjes scheuren in het midden open en de inhoud glijdt gemakkelijk op het bord.
  • Bestrooi het gerecht met de rest van de grofgescheurde basilicumblaadjes.

Notities

Lekker met couscous of rijst.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn vormen een mooie aanvulling op de gevulde kipfilet en de frisse cherrytomaten.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 30g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g

Gegrilde Kalfsentrecote met Rucolasalsa en Gekarameliseerde Tomaatjes

Gegrilde Kalfsentrecote met Rucolasalsa en Gekarameliseerde Tomaatjes

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kalfsentrecôtes op kamertemperatuur
  • 1 ongesneden wit brood bijv. Pain de Campagne
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 75 g rucola
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 500 g cherry trostomaten
  • eetlepel poedersuiker
  • 50 g Grano Padano pittige kaas, geraspt
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Versgemalen zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 100 g baby leaves sla

Instructies

  • Leg het brood 1 uur in de vriezer.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur.
  • Dep de kalfsentrecôtes droog met keukenpapier en bestrijk ze met 1 eetlepel olie.
  • Gril het vlees in 4 minuten per kant rosé, halverwege draaien voor een mooi ruitpatroon.
  • Haal het vlees uit de grillpan, bestrooi met zout en peper, en laat het nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
  • Snijd het vetrandje van het vlees en snijd het in lange plakken.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Leg twee derde van de tomaten op een bakplaat.
  • Besprenkel met balsamicoazijn en bestrooi met poedersuiker.
  • Rooster de tomaten ongeveer 10 minuten in de oven, tot het velletje openklapt.
  • Haal de bakplaat uit de oven en ontvel de rest van de tomaten.
  • Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Maal in een keukenmachine twee derde van de rucola met de pijnboompitten fijn op laag tempo.
  • Roer de geraspte Grano Padano en de stukjes tomaat door de rucolasalsa.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd met een gekarteld broodmes 12 flinterdunne plakjes van het brood.
  • Leg ze op een bakplaat, bestrijk met 1-2 eetlepels olijfolie en bestrooi met grofgemalen zout.
  • Bak het brood in 5-10 minuten in de oven lichtbruin en krokant.
  • Verdeel de baby leaves sla over vier borden en leg een theelepel rucolasalsa in het midden (om schuiven van het brood te voorkomen).
  • Serveer de gegrilde kalfsentrecôtes naast de salade en schep de rest van de salsa in vier smalle glaasjes op het bord.
  • Garneer elk glas met een krokant broodplakje.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Italiaanse Chianti of een Spaanse Tempranillo past goed bij dit gerecht. Geniet ervan! 🍷

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 28g | Vet: 32g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g

Gegrilde Kalfsentrecote met Fijne Groentensalsa

Gegrilde Kalfsentrecote met Fijne Groentensalsa

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kalfsentrecôtes op kamertemperatuur
  • 1 ongesneden wit brood bijv. Pain de Campagne
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 75 g rucola
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 500 g cherry trostomaten
  • eetlepel poedersuiker
  • 50 g Grano Padano pittige kaas, geraspt
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Versgemalen zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 100 g baby leaves sla

Instructies

  • Leg het brood 1 uur in de vriezer.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur.
  • Dep de kalfsentrecôtes droog met keukenpapier en bestrijk ze met 1 eetlepel olie.
  • Gril het vlees in 4 minuten per kant rosé, halverwege draaien voor een mooi ruitpatroon.
  • Haal het vlees uit de grillpan, bestrooi met zout en peper, en laat het nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
  • Snijd het vetrandje van het vlees en snijd het in lange plakken.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Leg twee derde van de tomaten op een bakplaat.
  • Besprenkel met balsamicoazijn en bestrooi met poedersuiker.
  • Rooster de tomaten ongeveer 10 minuten in de oven, tot het velletje openklapt.
  • Haal de bakplaat uit de oven en ontvel de rest van de tomaten.
  • Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Maal in een keukenmachine twee derde van de rucola met de pijnboompitten fijn op laag tempo.
  • Roer de geraspte Grano Padano en de stukjes tomaat door de rucolasalsa.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd met een gekarteld broodmes 12 flinterdunne plakjes van het brood.
  • Leg ze op een bakplaat, bestrijk met 1-2 eetlepels olijfolie en bestrooi met grofgemalen zout.
  • Bak het brood in 5-10 minuten in de oven lichtbruin en krokant.
  • Verdeel de baby leaves sla over vier borden en leg een theelepel rucolasalsa in het midden (om schuiven van het brood te voorkomen).
  • Serveer de gegrilde kalfsentrecôtes naast de salade en schep de rest van de salsa in vier smalle glaasjes op het bord.
  • Garneer elk glas met een krokant broodplakje.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Italiaanse Chianti of een Spaanse Tempranillo past goed bij dit gerecht. Geniet ervan! 🍷

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 28g | Vet: 32g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g

Gegratineerde Kaasomelet met Broccolisalade

Gegratineerde Kaasomelet met Broccolisalade

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g vastkokende aardappels in kleine blokjes
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 300 g broccoli in kleine roosjes
  • 6 eieren losgeklopt
  • 100 ml melk
  • 100 g belegen kaas geraspt
  • 2 eetlepels citroensap
  • ½ krop ijsbergsla in dunne reepjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Dep de aardappelblokjes droog en meng ze in een kom met 3 eetlepels olie, zout en peper.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de aardappelblokjes over de bakplaat en bak ze in ongeveer 20-25 minuten in de oven goudbruin, af en toe omscheppen.
  • Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • Klop de eieren los met melk, zout en peper.
  • Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en giet het eiermengsel erin.
  • Schuif met een spatel het gestolde ei steeds naar het midden en laat het nog vloeibare ei over de bodem uitvloeien.
  • Verwarm de omelet tot de bovenkant bijna gestold is en de onderkant goudbruin is.
  • Strooi de geraspte kaas erover en laat smelten.
  • Klop het citroensap met de rest van de olie, zout en peper tot een dressing.
  • Meng de broccoli en ijsbergsla en schep de dressing erdoor.
  • Snijd de omelet in vieren en laat deze op borden glijden.
  • Serveer met de aardappelblokjes en de broccolisalade.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze gegratineerde kaasomelet met broccolisalade. De wijn vormt een verfrissende aanvulling op de smaken van de kaas en de groenten.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 20g | Vet: 35g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Gesmolten Camembert uit de Oven

Gesmolten Camembert uit de Oven

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Kaas, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 camembertkaasje in doosje
  • 1 mespunt komijn djinten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil en was de winterpeen.
  • Snijd de winterpeen vervolgens in dikke plakken en daarna in dikke repen.
  • Snijd de onderkant van de bleekselderij af en verwijder eventuele harde draden door ze met een scherp mesje af te trekken.
  • Halveer de bleekselderij en snijd deze in de lengte in repen.
  • Verwijder het papier van het camembertdoosje en haal het kaasje uit het plastic papiertje.
  • Verwijder eventuele stickers.
  • Snijd een kruislings patroon in de korst van de camembert en bestrooi deze met komijn.
  • Plaats de camembert terug in het doosje.
  • Leg de camembert op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het gedurende 15 minuten smelten in het midden van de oven.
  • Serveer de gesmolten camembert in het geopende doosje.
  • Dompel de repen wortel en bleekselderij in de gesmolten camembert.

Notities

Serveer de gesmolten camembert met warm stokbrood of crackers voor een heerlijk voorgerecht.

Gegrilde Hertenbiefstuk met Rodeportsaus

Gegrilde Hertenbiefstuk met Rodeportsaus

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 580kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 12 kleine uien gepeld en gehalveerd
  • 1 pot wildfond 380 ml
  • 8 hertenbiefstukjes op kamertemperatuur
  • 4 sinaasappels in plakken
  • 200 ml rode port
  • 75 g veldsla

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200 °C.
  • Smelt de helft van de boter in een kleine braadslede en strooi er de suiker, tijm en peper naar smaak over.
  • Leg de uien met de snijkant naar beneden in de braadslede.
  • Verdeel een kwart van de wildfond tussen de uien en laat ze in 25-35 minuten gaar worden, keer ze halverwege.
  • Bestrooi de hertenbiefstukjes met zout en peper naar smaak.
  • Bak ze in een grote koekenpan in de rest van de boter op hoog vuur in 2-3 minuten per kant bruin (ze mogen vanbinnen nog rosé zijn).
  • Leg de biefstukjes naast elkaar op een bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie.
  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 225 °C.
  • Bak de plakken sinaasappel in het bakvet bruin en leg ze op een bord.
  • Schenk de port en de rest van de fond bij het bakvet, roer de aanbaksels los en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot saus.
  • Haal de folie van de bakplaat en schuif hem in de oven.
  • Laat de hertenbiefstukjes in 4-5 minuten per kant rosé worden.
  • Snijd de biefstukjes in plakken en leg ze op warme borden.
  • Schep er wat rodeportsaus overheen en leg de gekonfijte uien en plakken sinaasappel ernaast met een pluk veldsla ertussen.

Notities

Wijnadvies:

Deze rijke en krachtige maaltijd vraagt om een stevige rode wijn. Een volle, fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon zou uitstekend passen bij de intense smaken van de hertenbiefstuk en de rodeportsaus.

Nutrition

Calories: 580kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 32g | Vet: 30g | Zout: 1.3g | Sugar: 34g

Ui-Bacon Hüttenkäse Quiche

Ui-Bacon Hüttenkäse Quiche

Bereidingstijd40 minuten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 uien in ringen gesneden
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 200 g hüttenkäse
  • 200 g bacon in plakjes
  • 2 theelepels rode-wijnazijn
  • 3 tomaten in plakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de uienringen met de gedroogde salie en een snufje zout gedurende 10 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Bewaar een handvol uienringen voor later.
  • Leg de plakjes bladerdeeg overlappend op de bakplaat om een rechthoekige taartbodem te vormen.
  • Druk de naden goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Verdeel achtereenvolgens de gebakken ui, hüttenkäse en plakjes bacon over de taartbodem.
  • Bestrooi de taart met peper.
  • Bak de taart in 20 minuten goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven.
  • Klop intussen de resterende olie met rode-wijnazijn, zout en peper tot een dressing.
  • Meng de tomatenplakken door de dressing.
  • Snijd de taart in stukken en verdeel over de borden.
  • Serveer de tomatensalade ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Deze hartige quiche met zijn rijke smaken van bacon en ui vraagt om een wijn die zijn intensiteit kan evenaren. Een stevige rode wijn zoals een Syrah of een Merlot zou goed passen bij dit gerecht. De fruitige tonen en de volheid van de wijn zullen de smaken mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 18g | Vet: 45g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g