Geitenkaas Paprika Clafoutis

Geitenkaas Paprika Clafoutis

Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 315kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 150 g haricots verts gehalveerd
  • 1 ui in dunne partjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 3 eieren
  • 125 g bloem gezeefd
  • 250 ml melk
  • 125 g zachte geitenkaas verkruimeld

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Leg de paprika's op een bakplaat en rooster ze 10-15 minuten tot het vel zwartgeblakerd is, keer ze regelmatig.
  • Laat de paprika's 10 minuten afkoelen in een met plasticfolie afgedekte kom.
  • Kook intussen de haricots verts in 3 minuten beetgaar.
  • Fruit in een koekenpan de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 minuten in olijfolie.
  • Verwarm de oven voor tot 175 °C.
  • Ontvel de paprika's en snijd ze in grove repen.
  • Meng ze samen met de haricots verts en olijven door het uimengsel.
  • Klop de eieren schuimig in een kom.
  • Voeg geleidelijk de gezeefde bloem, zout en peper toe aan de eieren, blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
  • Schenk een dun laagje beslag in de quichevorm en laat het in het midden van de oven in ca.
  • 10 minuten stollen.
  • Haal de vorm uit de oven.
  • Verdeel het groentemengsel en de geitenkaas over de deegbodem en schenk de rest van het beslag erover.
  • Bak de clafoutis in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal uit de oven, laat in de vorm afkoelen tot lauwwarm en snijd in 4 of 8 punten.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir past uitstekend bij de hartige smaken van de clafoutis en de geitenkaas.

Nutrition

Calories: 315kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 14g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Smakelijke Ham Croissants

Smakelijke Ham Croissants

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: België, Frankrijk
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 178kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg glutenvrij indien nodig
  • 4 plakjes Ardennerham

Instructies

  • Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van het croissantdeeg.
  • Rol de inhoud van het croissantdeeg uit en verdeel het in de afzonderlijke driehoekjes.
  • Leg op elk driehoekje deeg een plakje Ardennerham.
  • Rol de croissants op, beginnend bij de brede kant, en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de croissants volgens de aanwijzingen op de verpakking van het croissantdeeg, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer de warme ham croissants direc

Notities

Wijnadvies:

Deze Smakelijke Ham Croissants passen goed bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc of een Sauvignon Blanc. De frisheid van de wijn vormt een mooi contrast met de hartige smaak van de ham, terwijl de fruitige tonen de croissants aanvullen.

Nutrition

Calories: 178kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 7g | Vet: 12g | Zout: 1.6g | Sugar: 2g

Amandelgevulde Speculaas

Amandelgevulde Speculaas

Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Sinterklaas
Servings: 4 personen
Calories: 764kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 150 g koude ongezouten plantaardige boter
  • 2 eetlepels melk plantaardige melk voor lactosevrij
  • 2 eieren
  • 300 g amandelspijs
  • 55 g garneeramandelen
  • Bloem om te bestuiven

Instructies

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de koek- en speculaaskruiden, en een mespunt zout in een kom.
  • Snijd de koude boter in kleine stukjes en meng het met het meelmengsel tot een kruimelig deeg.
  • Voeg de melk toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  • Klop de eieren los met 1 eetlepel water in een kom.
  • Verkruimel de amandelspijs en meng de helft van het losgeklopte ei erdoor tot een smeuïge massa.
  • Verwarm de oven voor op 175 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrooi het werkblad en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot twee lappen van ongeveer 15 x 30 cm.
  • Leg één lap deeg op de bakplaat en verdeel de amandelspijs erover, laat een randje vrij.
  • Bedek met de tweede lap deeg en druk de randen goed aan.
  • Bestrijk het deeg met het overgebleven losgeklopte ei.
  • Druk de halve amandelen in het deeg ter decoratie.
  • Bak de gevulde speculaas in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de speculaas afkoelen op de bakplaat voordat je hem serveert.

Notities

Wijnadvies:

Een glas Moscatel de Valencia, met zijn rijke smaak en hints van gedroogd fruit, past perfect bij de zoete en kruidige tonen van deze amandelgevulde speculaas.

Nutrition

Calories: 764kcal | koolhydraten: 99g | Protein: 15g | Vet: 35g | Zout: 0.5g | Sugar: 60g

Gevulde Kipfilet in Bladerdeeg met Frisse Salade

Gevulde Kipfilet in Bladerdeeg met Frisse Salade

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Salade
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 570kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 4 kleine kipfilets
  • 100 g roomkaas met kruiden
  • 6 eetlepels slasaus
  • 1 grote kropsla gewassen
  • 2 tomaten in stukjes

Instructies

  • Kook 2 eieren hard in 8 minuten, spoel ze af onder koud water en pel ze.
  • Hak de gekookte eieren grof.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de kipfilets aan één kant diep in zodat er een holte ontstaat.
  • Vul de holte met roomkaas en bestrooi de kipfilets met zout en peper.
  • Rol de plakjes bladerdeeg iets uit en leg de kipfilets in het midden ervan.
  • Klop het overgebleven ei los en bestrijk de randen van het deeg met een deel van het losgeklopte ei.
  • Vouw het deeg rondom de kipfilets dicht en druk de naden goed dicht.
  • Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de rest van het losgeklopte ei.
  • Bak de gevulde kipfilets in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Meng de gehakte gekookte eieren door de slasaus en breng op smaak met zout en peper.
  • Scheur de kropsla in grove stukken en meng deze voorzichtig met de tomaten en de slasaus in een slakom.
  • Serveer de sla apart bij de gevulde kipfilets.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht, omdat het de kruidige smaken van de kip en de romigheid van de roomkaas in balans brengt.

Nutrition

Calories: 570kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 32g | Vet: 37g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g

Gevulde Appelbollen met Amandelspijs

Gevulde Appelbollen met Amandelspijs

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 kleine appels bijvoorbeeld Jonagold
  • 1 citroen
  • 100 g amandelspijs
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels suiker

Instructies

  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
  • Boen de citroen schoon en rasp de schil fijn.
  • Klop in een diep bord de amandelspijs los met de helft van het losgeklopte ei en de citroenrasp.
  • Vul de appels met het amandelspijsmengsel.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bestrooi een werkvlak en de deegroller met bloem.
  • Rol de plakjes bladerdeeg iets uit tot lapjes van 15x15 cm.
  • Zet in het midden van elk plakje bladerdeeg een gevulde appel.
  • Leg bovenop elke appel een stukje boter.
  • Bevochtig de randen van het bladerdeeg met water.
  • Vouw de deegpunten naar elkaar toe en plak het bladerdeeg rondom de appel dicht.
  • Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi losjes met suiker.
  • Zet de appelbollen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca.
  • 25 minuten goudbruin.
  • Haal de appelbollen uit de oven en laat ze iets afkoelen op een rooster.

Notities

Serveer de appelbollen lauwwarm of koud als dessert.

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese uit Duitsland past goed bij de zoete smaak van de gevulde appelbollen.

Geroosterde Kalkoenworstjes en Venkel met Kruidige Olijventapenade

Geroosterde Kalkoenworstjes en Venkel met Kruidige Olijventapenade

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 bakje groene olijventapenade 100 g
  • 1 zakje verse basilicum 15 g, in reepjes
  • ½ zakje verse peterselie à 30 g, fijngesneden
  • 2 takjes munt grofgesneden
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 venkelknollen
  • 2 rode uien
  • 2 schaaltjes kalkoengrillworstjes verschillende variëteiten
  • ½ citroen

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Meng in een kom de olijventapenade met de fijngesneden kruiden.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Maak de tapenade smeuïger door 2-3 eetlepels olie toe te voegen.
  • Snijd de topjes en onderkant van de venkelknollen af.
  • Halveer de venkel en snijd in plakjes.
  • Pel de rode uien, halveer ze en snijd ze in plakjes.
  • Meng de plakjes venkel en ui in een schaal met 1 eetlepel olie.
  • Verdeel ze vervolgens over een bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groenten in 10-15 minuten gaar.
  • Verplaats indien nodig de bakplaat tijdens het roosteren een richel hoger onder de grill.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk de kalkoenworstjes met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Grill de worstjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar, draai ze regelmatig om.
  • Haal de groenten uit de oven en knijp de halve citroen erboven uit.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel op elk bord 3 verschillende worstjes.
  • Schep de geroosterde groenten en de kruidige olijventapenade ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Deze geroosterde kalkoenworstjes en venkel met kruidige olijventapenade passen goed bij een fruitige rode wijn zoals een Merlot. De zachte tannines en fruitige aroma's van de wijn vullen de smaken van de worstjes en groenten aan. Serveer met geroosterd brood of aardappelsalade voor een complete maaltijd.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 22g | Zout: 6g | Sugar: 1.8g

Geroosterde Groenten met Romige Gorgonzola

Geroosterde Groenten met Romige Gorgonzola

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 750 g aardappels in grote stukken
  • 2 rode uien in parten
  • 2 rode paprika's in stukken
  • 1 gele paprika in stukken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 g Tasty Tom tomaten gewassen
  • 150 g gorgonzola in stukjes
  • 15 g verse basilicum in reepjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Meng de aardappels, ui en paprika in een kom met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Verspreid de aardappels en groenten over een bakplaat en rooster ze in het midden van de oven gedurende ongeveer 40 minuten, waarbij je ze af en toe omschept.
  • Leg de Tasty Tom tomaten met takje tussen de aardappels en groenten op de bakplaat en rooster het geheel nog 20 minuten.
  • Verdeel de stukjes gorgonzola over de geroosterde aardappels en groenten en bestrooi het gerecht met verse basilicum.

Notities

Wijnadvies:

Deze geroosterde groenten met romige gorgonzola zijn heerlijk in combinatie met een frisse, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio. De lichte zuurgraad van de wijn zal de romige kaas mooi aanvullen en de smaken van de groenten versterken. Serveer met een groene salade voor een complete maaltijd.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 6g | Sugar: 1.5g

Geroosterde Aardappels met Gepofte Knoflook

Geroosterde Aardappels met Gepofte Knoflook

Bereidingstijd49 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Italië
Dieët: Veganistisch
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 1 bol knoflook
  • ½ zakje verse rozemarijn ca. 20 g, naaldjes afgerist
  • 2 theelepels grof zeezout
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Boen de aardappels schoon onder stromend water en snijd ze in partjes van 1 cm.
  • Haal de tenen knoflook los; verwijder de losse schilletjes, maar pel de tenen niet!
  • Verdeel de aardappelpartjes samen met de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrooi de aardappels met de rozemarijn en het grove zeezout, en schep alles om met de olijfolie.
  • Rooster de aardappels en de knoflook in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Schep halverwege een keer om.
  • Schep de geroosterde aardappels met de knoflook op een platte serveerschaal.
  • Laat iedereen aan tafel zelf de zachte knoflook uit de schil knijpen (schillen niet opeten).

Notities

Wijnadvies:

Deze geroosterde aardappels met gepofte knoflook zijn heerlijk in combinatie met gegrild rood vlees. Een goede rode wijn zoals een Malbec of een Cabernet Sauvignon vormt een perfecte aanvulling op de smaken.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 2g | Sugar: 1.5g

Avocado en Feta Bruschetta

Avocado en Feta Bruschetta

Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • ½ stokbrood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tomaten in zeer kleine blokjes
  • 100 g fetakaas in zeer kleine blokjes
  • 1 avocado in zeer kleine blokjes
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en bestrijk beide zijden dun met olijfolie.
  • Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 7-8 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Meng in een kom de blokjes tomaten, fetakaas en avocado met het citroensap.
  • Verdeel het mengsel over de plakjes stokbrood.
  • Serveer de avocado en feta bruschetta direct.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit voorgerecht. De citrusaroma's in de wijn zullen de smaken van de avocado en tomaat aanvullen, terwijl de zuurgraad zorgt voor een verfrissende combinatie.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 8g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 0.8g

Gegrilde Eendenborst in Sinaasappel-Port Glans

Gegrilde Eendenborst in Sinaasappel-Port Glans

Bereidingstijd28 minuten
Recept categorieën: Eend, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 2 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 150 ml sinaasappelsap
  • 160 ml gevogeltefond
  • 50 ml rode port
  • 1 theelepel aardappelzetmeel optioneel
  • 2 eendenborstfilets op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Laat het sinaasappelsap samen met de gevogeltefond en rode port op hoog vuur in circa 15-20 minuten inkoken tot een dikke, stroperige saus.
  • Bind de saus eventueel met 1 theelepel aardappelzetmeel.
  • Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborstfilets en kruid ze naar smaak met zout en peper.
  • Bestrijk de eendenborst aan de vleeskant dun met olie.
  • Verhit een grillpan en gril de filets op het vetlaagje gedurende 4-5 minuten, keer ze om en gril ze nog 1 minuut.
  • Leg de filets op een bakplaat en laat ze in de oven nog 5 minuten garen.
  • Neem 1 eetlepel van het eendenvet uit de grillpan en roer dat door de sinaasappel-portsaus.
  • Serveer de gegrilde eendenborst met de saus.

Notities

Wijnadvies:

Een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de rijke smaak van de eendenborst en de zoete, kruidige saus.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 12g | Sugar: 10g