Appels in Bladerdeeg met Noten en Rozijnen

Appels in Bladerdeeg met Noten en Rozijnen

Deze appels in een jasje van bladerdeeg, gevuld met een heerlijk mengsel van noten, rozijnen en kaneel, zijn een perfecte combinatie van zoet en knapperig. Ideaal als dessert of feestelijke traktatie!
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Vegetarisch
Servings: 5 kleine appels in een jasje
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 5 kleine zure appels
  • 100 g noten grof gehakt
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 snufje kaneel
  • 1 scheut rum
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een kom de gehakte noten, rozijnen, poedersuiker, kaneel en rum goed door elkaar.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis.
  • Vul de holtes waar het klokhuis zat met het noten-rozijnenmengsel.
  • Rol beide bladerdegen uit.
  • Snijd uit het ene deeg vijf vierkanten van 7 cm x 7 cm en uit het andere deeg vijf vierkanten van 12 cm x 12 cm.
  • Plaats een gevulde appel op elk van de kleinere vierkanten.
  • Bedek elke appel met een groter vierkant bladerdeeg en druk de randen stevig aan met een vork om de pakketjes te sluiten.
  • Bestrijk de appelpakketjes met het losgeklopte ei.
  • Plaats de pakketjes op het meegeleverde bakpapier op een bakplaat en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
  • Laat de appelpakketjes iets afkoelen voordat je ze serveert.

Notities

Laat ze even afkoelen voordat u ze serveert…
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling of een kopje warme, kruidige glühwein tijdens de wintermaanden.

Nutrition

Serving: 1stuk | Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 20g

Klassieke Appelflappen met Rozijnen en Kaneel

Klassieke Appelflappen met Rozijnen en Kaneel

Geniet van deze klassieke appelflappen gevuld met sappige Jonagold-appels, rozijnen en een vleugje kaneel. Perfect voor elke gelegenheid, of het nu een feestdag is of een zoete traktatie bij de koffie!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Gebak, Koek, Snack
Land van herkomst: Nederland
Servings: 12 appelflapjes
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 4 Jonagold-appels in fijne stukjes gesneden
  • 8 eetlepels rozijnen
  • Citroensap naar smaak
  • Scheutje rum
  • Kaneel naar smaak
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C en haal het bladerdeeg ca.
  • 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
  • Snijd het deeg in de lengte door en verdeel de lange stroken in vierkanten (6 stuks per zijde).
  • Meng in een kom de fijngesneden appels, rozijnen, suiker, rum, citroensap en kaneel goed door elkaar.
  • Bestrijk de randen van de deegvierkanten met het losgeklopte ei.
  • Leg een lepel van het appelmengsel in het midden van elk vierkant.
  • Vouw de vierkanten diagonaal om een driehoek te vormen en druk de randen goed aan.
  • Voor een extra accent kun je de randen met een vork samendrukken.
  • Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met het losgeklopte ei.
  • Bak de appelflappen in het midden van de oven gedurende 12-15 minuten goudbruin.

Notities

de deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een glas warme glühwein tijdens de feestdagen.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 15g

Romige Aspergetaart met Slagroom en Kruiden

Romige Aspergetaart met Slagroom en Kruiden

Deze romige aspergetaart met witte asperges, slagroom en kruiden is een elegante en smaakvolle hartige taart, perfect voor een lente- of zomerse lunch. Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd!
Bereidingstijd50 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente
Feestdagen etc: Moederdag, Pasen, Picknick, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 1 kg witte asperges geschild en uiteinden afgesneden
  • Boter voor invetten
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 3 eieren
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Gehakte peterselie naar smaak
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 210°C.
  • Kook de geschilde asperges in licht gezouten water met een halve theelepel suiker gedurende ongeveer 5 minuten, totdat ze beetgaar zijn.
  • Laat de asperges goed uitlekken en droog ze af.
  • Meng in een kom de slagroom, crème fraîche, eieren, nootmuskaat, gehakte peterselie, peper en zout goed door elkaar.
  • Bekleed een ingevette bakvorm met het bladerdeeg en zorg voor een opstaande rand van ongeveer 3 cm.
  • Verdeel de asperges gelijkmatig over het deeg en giet het slagroommengsel eroverheen.
  • Bak de aspergetaart in de voorverwarmde oven gedurende ca.
  • 35 minuten, totdat de bovenkant goudbruin en stevig is.
  • Haal de taart uit de oven en laat deze iets afkoelen voordat je hem serveert.

Notities

Serveer het gerecht met frisse groene salade en ham
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 10g | Vet: 28g | Zout: 0.6g | Sugar: 4g

Aziatische Bladerdeegrolletjes met Taugé en Wortel

Aziatische Bladerdeegrolletjes met Taugé en Wortel

Deze knapperige Aziatische bladerdeegrolletjes, gevuld met taugé, wortel en een pittige sojasaus-gembervulling, zijn perfect voor feestjes of als smakelijk tussendoortje. Direct uit de oven zijn ze op hun lekkerst!
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Groenten, Snack, Warme hapjes
Land van herkomst: Azië
Feestdagen etc: Oud & Nieuw, Verjaardag
Servings: 18 rolletjes
Calories: 90kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 2 stuks lente-ui in de lengte in vieren gedeeld
  • 200 g verse taugé
  • 2 wortels in reepjes gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal het bladerdeeg ca.
  • 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Kook de wortels beetgaar in een pan met een snufje zout.
  • Fruit de ringen lente-ui in een hete koekenpan met olijfolie, voeg de taugé toe en bak dit mengsel ca.
  • 2 minuten mee.
  • Voeg de wortel, knoflook, sojasaus, gember en chilisaus toe en verwarm het geheel kort mee.
  • Laat de vulling afkoelen.
  • Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
  • Snijd het deeg in de lengte door de helft en bestrijk beide stroken met het losgeklopte ei.
  • Verdeel de afgekoelde vulling midden op de twee lange stroken deeg.
  • Rol het bladerdeeg op en bestrijk de bovenkant nogmaals met ei.
  • Snijd de rollen in ca.
  • 4 cm brede stukken en verwijder overtollige randjes.
  • Bak de bladerdeegrolletjes in de voorverwarmde oven gedurende ca.
  • 20 minuten goudbruin.

Notities

direct serveren, dat is het lekkerste!
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Riesling of een lichte, sprankelende wijn.

Nutrition

Calories: 90kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 4g | Zout: 0.4g | Sugar: 1g

Zoete Strudel met Peer en Druiven in Rasterdeeg

Zoete Strudel met Peer en Druiven in Rasterdeeg

Deze zoete strudel gevuld met sappige peren, druiven en appels, omhuld in een prachtig raster van bladerdeeg, is een heerlijke traktatie. Perfect als dessert of bij de koffie!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Oostenrijk
Feestdagen etc: Kerst, Verjaardag
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 3 appels geschild, schoongemaakt en in partjes gesneden
  • 3 peren geschild, schoongemaakt en in partjes gesneden
  • 100 g druiven gehalveerd
  • 50 g suiker
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Bereid het bladerdeeg voor volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vermeng het fruit met de kristalsuiker en laat het mengsel even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Verhit het fruit 5-6 minuten in een pan en laat het daarna afkoelen.
  • Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en snijd ca.
  • 10 cm brede deegrepen af in de lengte van het deeg.
  • Gebruik een rasterroller om over de smalle repen deeg te rollen.
  • Als je geen rasterroller hebt, kun je het deeg in smalle stroken snijden en deze als een rooster over de vulling leggen.
  • Leg de voorbereide vulling op het brede stuk deeg, waarbij je 2-3 cm van de rand vrijlaat.
  • Bestrijk de randen met het losgeklopte ei.
  • Rek het rasterdeel van het deeg een beetje uit en leg het over de vulling.
  • Druk de randen goed aan.
  • Leg de strudel op een bakplaat met bakpapier, bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en bak de strudel in het midden van de oven gedurende ca.
  • 25 minuten goudbruin.

Notities

mocht u niet de beschikking hebben over een rasterroller, snijd dan het deeg in smalle strepen van ca. ½ cm en leg deze als een rooster over de vulling.
Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een lichte, mousserende wijn.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 4g | Vet: 16g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g

Klassieke Polsterzipf – Zoete Bladerdeegflapjes met Marmelade

Klassieke Polsterzipf - Zoete Bladerdeegflapjes met Marmelade

Deze klassieke Polsterzipf, zoete bladerdeegflapjes gevuld met heerlijke marmelade, zijn een geliefde traktatie uit Oostenrijk. Perfect voor bij de koffie of als zoete afsluiting van een maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Gebak, Lunch, Snack
Land van herkomst: Oostenrijk
Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw, Verjaardag
Servings: 15 Polsterzipf
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Haal het bladerdeeg ca.
  • 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
  • Snijd het deeg in vierkanten van ca.
  • 8 x 8 cm.
  • Bestrijk de randen van elk vierkant met het losgeklopte ei.
  • Leg een lepel marmelade in het midden van elk vierkant.
  • Vouw het vierkant diagonaal om een driehoek te vormen en druk de randen goed aan.
  • Voor een extra accent kun je de randen met een vork samendrukken.
  • Bestrijk de bovenkant van de driehoeken met het losgeklopte ei.
  • Bak de Polsterzipf in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Notities

De deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een zoete witte wijn

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g

Mediterrane Pizzapunten met Courgette en Mozzarella

Mediterrane Pizzapunten met Courgette en Mozzarella

Geniet van deze heerlijke mediterrane pizzapunten belegd met verse mozzarella, courgette en tomaatjes. Een smakelijke en eenvoudige maaltijd, perfect voor lunch of als lichte avondmaaltijd!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lunch, Pizza, Snack
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 pak Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
  • 250 g mozzarella of zachte geitenkaas in blokjes gesneden
  • 1 kleine courgette in de lengte doorgesneden
  • 1 kleine ui of 1 lente-ui in ringen gesneden
  • 10 cherrytomaten gehalveerd
  • Oregano of tijm naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol het uit op het bakpapier op een bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met de bijgeleverde pizzasaus.
  • Beleg het deeg met de kaasblokjes, courgette, ui en tomaatjes.
  • Bestrooi met oregano of tijm naar smaak.
  • Leg de gehalveerde cherrytomaten met de schil naar beneden op de pizza.
  • Bak de pizza ca.
  • 10-12 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten.
  • Na het bakken snijd je de pizza in punten en serveer je deze direct.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rosé.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 12g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g

Mini Pizza’s met Drie Heerlijke Toppings

Mini Pizza's met Drie Heerlijke Toppings

Ontdek deze heerlijke mini pizza's met drie verschillende toppings: kaas-basilicumpesto, garnalen-mangochutney en spinazie-gorgonzola. Perfect voor feestjes of als smakelijke snack!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Pizza, Snack
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Oud & Nieuw, Verjaardag
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 pakken Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
  • Voor kaas-basilicumpesto-mini pizza:
  • Basilicumpesto groene pesto
  • Diverse kaassoorten
  • Geroosterde pijnboompitten
  • Voor garnalen mini pizza:
  • Mangochutney
  • Garnalen
  • Citroensap
  • Voor spinazie-mini pizza:
  • Sjalotjes of 1 kleine ui klein gehakt en kort gefruit
  • Bladspinazie direct klaar
  • Peper en zout
  • Gorgonzola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol het uit op het meegeleverde bakpapier.
  • Steek voor de mini pizza's het deeg uit met een uitsteekvorm of glas en leg de rondjes op de bakplaat.
  • Beleg de mini pizza's naar eigen smaak met de verschillende toppings:
  • Voor de kaas-basilicumpesto mini pizza: bestrijk het deeg met basilicumpesto, voeg verschillende kaassoorten toe en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
  • Voor de garnalen mini pizza: smeer een laagje mangochutney op het deeg, leg de garnalen erop en besprenkel met citroensap.
  • Voor de spinazie-mini pizza: meng de gefruite sjalotjes met de bladspinazie, breng op smaak met peper en zout en voeg wat gorgonzola toe.
  • Bak de mini pizza's in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities

Tip:

Rol de deegresten met een snufje meel samen. Stans daaruit hartjes als tafeldecoratie of kneedt kleine pizzabroodjes. Leuk als voorafje! Bestrijk ze met een mengsel van olijfolie en knoflook

Varianten :

deegresten in stroken snijden, met olijfolie-knoflookmengsel bestrijken, kort bakken – heerlijk om te knabbelen!
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 6g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g

Vorarlberger Kaastaart met Uien en Bergkaas

Vorarlberger Kaastaart met Uien en Bergkaas

Geniet van deze authentieke Vorarlberger kaastaart, gevuld met een romige mix van uien, bergkaas en Emmental. Perfect als hartige traktatie voor een stevige lunch of een warme snack!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas, Lunch, Snack
Land van herkomst: Oostenrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 3
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 300 g uien fijngesneden
  • 1 ei
  • l zure room
  • 125 g geraspte bergkaas
  • 125 g geraspte Emmental
  • Peper en zout naar smaak
  • Komijn gemalen of heel
  • 1 paprika in reepjes gesneden
  • Paprikapoeder
  • Boter om te bakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het pizzadeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
  • Vouw de randen van het deeg om zodat de vulling er niet uit kan lopen.
  • Fruit de uien in boter tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Meng in een mengkom de eidooier met de zure room, geraspte kazen, kruiden en de gefruite uien.
  • Bestrijk het deeg met gesmolten boter of olie en verdeel het kaas-uienmengsel gelijkmatig over de deegbodem.
  • Bak de kaastaart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin en knapperig is.
  • Bestrooi de taart na het bakken met paprikapoeder en serveer warm.

Notities

Deze heerlijk pikante kaastaart is een recept uit de regio Vorarlberg en smaak voortreffelijk met een vers gemaakte salade.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Grüner Veltliner of een lichte rode wijn zoals een Zweigelt.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Kleurrijke Familie Pizza met Salami en Groenten

Kleurrijke Familie Pizza met Salami en Groenten

Deze kleurrijke familiepizza is rijk belegd met salami, champignons, paprika en gesmolten kaas. Een perfecte keuze voor een gezellige maaltijd met het hele gezin!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lunch, Pizza, Snack
Land van herkomst: Italië
Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
  • 150 g champignons in schijven gesneden
  • 200 g salami of ham in plakjes gesneden
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 2 eetlepels boter
  • Peper en zout naar smaak
  • 200 g tomaten in plakken gesneden
  • 2 paprika’s in reepjes gesneden
  • 6 eetlepels ketchup of pizzasaus
  • 1 theelepel oregano
  • 250 g geraspte Emmental of in blokjes gesneden mozzarella

Instructies

  • Fruit de champignons en uien op middelhoog vuur in de boter tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Rol het pizzadeeg uit met het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met de pizzasaus.
  • Verdeel de salami of ham gelijkmatig over het deeg en bestrooi met oregano.
  • Verdeel de champignons, tomatenschijfjes en paprikareepjes over de pizza en strooi de geraspte kaas of mozzarella blokjes erover.
  • Breng op smaak met extra zout en peper indien gewenst.
  • Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende ca.
  • 12 minuten totdat de kaas is gesmolten en de pizza goudbruin is.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte rode wijn zoals een Chianti of een Italiaanse Sangiovese.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 18g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 4g