Frisse Frambozen-Banaan Smoothie

Frisse Frambozen-Banaan Smoothie

Bereidingstijd4 minuten
Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken, Smoothies
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak bevroren frambozen 300 g
  • 1 banaan in plakjes
  • 500 ml yoghurt
  • 250 ml vers aardbei-sinaasappelsap

Instructies

  • Doe de bevroren frambozen en plakjes banaan in een blender.
  • Schenk de yoghurt en het aardbei-sinaasappelsap erbij.
  • Pureer de ingrediënten tot een gladde en schuimige massa.
  • Verdeel de smoothie over 4 hoge glazen.
  • Plaats een rietje in elk glas en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Aangezien dit een smoothie is, is er geen specifiek wijnadvies. Voor een extra feestelijke touch zou je de smoothie kunnen serveren als onderdeel van een brunch en een lichte mousserende wijn, zoals een Prosecco of een Moscato d'Asti, kunnen aanbieden voor degenen die graag een alcoholische drank willen.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 3g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g

Rode Sloothie 2

Rode Sloothie 2

Ik neem elke dag een liter juice/smoothie of sloothie mee naar mijn werk. Heerlijk! Deze ingrediënten maken samen een kleine 3 liter. Vries 2 liter afzonderlijk van elkaar in en ontdooi deze in de nacht voor de volgende dag. Zo heb je altijd verse sapjes.
Recept categorieën: Sapjes, Smoothies
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Slow juice:

  • 3 Rode Bieten
  • 1 KG Wortelen
  • 1 Bleekselderij
  • 1 Komkommer

Blenderen met:

  • 3 Sinaasappels
  • 2 avocado
  • 200 ml Kokosmelk

Tiramisu met gezouten caramelsaus

Tiramisu met gezouten caramelsaus

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 70 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 langvingers

Voor de caramelsaus

  • 300 gram poedersuiker
  • 30 gram gezouten boter
  • 30 cl slagroom

Afwerking

  • cacaopoeder

Instructies

  • Maal de langvingers fijn in de keukenmachine of blender.

Caramelsaus

  • Laat de poedersuiker smelten in een steelpan met dikke bodem.
  • Zodra deze een licht bruine kleur heeft van het vuur halen en de slagroom toevoegen en flink roeren met een houten pollepel.
  • Roer daarna de boter in kleine klontjes erdoor.

Tiramisu

  • Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten tot stevige pieken.
  • Doe de eidooiers in en kom en meng met de suiker en de vanillesuiker.
  • Roer de mascarpone er doorheen.
  • Spatel de opgeklopte eiwitten door het mascarpone mengsel.

Opmaak

  • Verdeel het langevingermengsel over 4 glazen.
  • Verdeel de caramelsaus over de glazen,
  • Verdeel de Tiramisu over de glazen.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren bepoeder met de cacaopoeder.

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Italië
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 500 gram mascarpone
  • 4 eieren
  • 80 gram suiker
  • 300 gram aardbeien
  • wat extra suiker
  • 4 tl citroensap
  • 1 pak lange vingers
  • kaneel om te bestuiven
  • zout

Instructies

  • Haal de mascarpone uit de koelkast.
  • Deze is beter te verwerken indien deze niet al te koud is.
  • Was de aardbeien en laat ze uitlekken.
  • Houd de mooiste 6 aardbeien apart voor de garnering,
  • Doe de rest van de aardbeien in de blender of keukenmachine en pureer ze samen met het citroensap.
  • Proef en voeg eventueel wat suiker toe.
  • Splits de eieren en doe deze in 2 schalen.
  • Klop het eiwit stijf met een snufje zout.
  • Klop de eigelen met de suiker.
  • Voeg de mascarpone toe en meng goed door elkaar tot een gladde massa.
  • Spatel het eiwit door het mascarpone mengsel met behulp van een houten pollepel.
  • Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft.
  • Doop de lange vingers in de aardbeienpuree en bedek hiermee de bodem van een (oven)schaal. Giet een dun laagje van de aardbeienpuree erover.
  • Bedek met een laagje mascarponemengsel.
  • Bedek met een nieuwe laag in aardbeienpuree gedoopte lange vingers.
  • Weer een laag aardbeienpuree(tot het op is).
  • Een laatste laag mascarponemengsel.
  • Snijdt 3 aardbeien in plakjes.
  • Decoreer met de aardbeien en plakjes aardbei zoals op de foto.
  • Stuif er een kaneelpoeder over en zet voor minimaal 3 uur weg in de koelkast om op te stijven.

Gazpacho van  Harry Bloksma

Gazpacho van  Harry Bloksma

Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Spanje
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 500 gram rijpe tomaten
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 hele komkommer met schil
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ bosje basilicum

Instructies

  • Snijd de tomaten in stukken.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze ook in stukken.
  • Snijd de komkommer in stukken.
  • Snijd de rode peper overlangs door midden en haal de zaadlijsten en de zaadjes eruit.
  • Snijd hem dan in stukken.
  • Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
  • Doe alles in een blender en maal fijn.
  • Voeg de wijnazijn en de balsamicoazijn toe.
  • Scheur de basilicum in stukjes.
  • Houd wat achter voor de garnering en doe de rest in de blender.
  • Laat de blender nog even draaien zodat de azijn en de basilicum zich goed mengen.
  • Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met basilicum.

Sri Lankaanse Zomerpauze Cocktail met Ananas en Citrus

Sri Lankaanse Zomerpauze Cocktail met Ananas en Citrus

Een verfrissende alcoholvrije cocktail uit Sri Lanka met ananas, sinaasappel, limoen en appel. Perfect voor warme zomerdagen!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dranken, Koude Dranken, Mocktail
Land van herkomst: Sri Lanka
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 8 glazen
Calories: 85kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • verse ananas geschild en schoongemaakt, ± 1 liter sap
  • 3 sinaasappels vers geperst, ± ¼ liter sap
  • 1 grote zoete limoen vers geperst, ± ⅛ liter sap
  • 1 geschilde appel klokhuis verwijderd, in kleine blokjes gesneden
  • Beetje suiker naar smaak
  • 1 mespunt zout
  • IJsblokjes of vergruisd ijs naar wens
  • Partjes sinaasappel voor garnering

Instructies

  • Schil de ananas, verwijder de kern en pers ongeveer 1 liter sap uit de vrucht.
  • Pers de sinaasappels apart om ongeveer ¼ liter sap te verkrijgen.
  • Pers de limoen apart voor ongeveer ⅛ liter sap.
  • Voeg het ananassap, sinaasappelsap, limoensap en de appelblokjes samen in een blender.
  • Voeg een beetje suiker en een mespunt zout toe naar smaak.
  • Blend het mengsel tot een gladde drank.
  • Zet het sapmengsel in de koelkast en laat het goed afkoelen.
  • Vlak voor het serveren voeg je ijsblokjes of vergruisd ijs toe.
  • Schenk de cocktail in glazen en garneer met partjes sinaasappel.
  • Serveer direct en geniet van deze tropische verfrissing!

Notities

Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail is alcoholvrij en op zichzelf al perfect.

Nutrition

Calories: 85kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 1g | Vet: 0g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g

Smoothie framboos

Smoothie framboos

Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Smoothies
Land van herkomst: Nederland
Servings: 3
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 100 gram frambozen
  • 0.5 liter volle yoghurt
  • eetlepel(s) honing

Instructies

  • Pel drie bananen
  • 100 gram frambozen en stop die in de blender.
  • Voeg dan de yoghurt + de eetlepel honing toe en zet de blender aan.
  • Tot dat alles goed gemengd is.

Strawberry Daiquiri: Romige Cocktail met Aardbei en Limoen

Strawberry Daiquiri: Romige Cocktail met Aardbei en Limoen

De klassieke Strawberry Daiquiri combineert witte rum, verse aardbeien en limoensap tot een verfrissende zomerse cocktail!
Bereidingstijd3 minuten
Land van herkomst: Cuba
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Barbecue, Borrel, Kerst, Oud & Nieuw, Pasen, Picknick, Valentijnsdag, Verjaardag
Servings: 1 personen
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 30 ml Bacardi witte rum
  • 30 ml limoensap
  • 4 verse aardbeien
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • IJsblokjes

Instructies

  • Doe de Bacardi, limoensap, verse aardbeien, poedersuiker en enkele ijsblokjes in een blender.
  • Blend alles op hoge snelheid tot een gladde, romige mix.
  • Schenk de cocktail in een gekoeld cocktailglas.
  • Garneer met een schijfje limoen op een cocktailprikker of een verse aardbei op de rand van het glas.
  • Serveer direct en geniet van deze tropische traktatie!

Notities

Voeg een extra aardbei of een takje munt toe voor een verfijnde presentatie.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail staat perfect op zichzelf als zomerse verfrisser.

Nutrition

Calories: 160kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 0.5g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 15g