Tortillahoorntjes met pittig gehakt
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 g gehakt half-om-half
- 1 tl tacokruiden
- mespunt kaneel
- 1 kleine vleestomaat in kleine stukjes
- 4 bloemtortilla's of wraps (20 cm)
- 1 avocado
- 8 takjes koriander
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul.
Voeg tijdens het bakken de tacokruiden, kaneel en naar smaak zout en peper toe. Roer de stukjes tomaat erdoor en stoof het gehakt zachtjes 5 minuten.
Verwarm intussen de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ze doormidden.
Draai elke halve tortilla tot een hoorntje en zet hem in een borrelglaasje.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd de avocadohelften elk in 8 plakjes.
Knip de takjes koriander in stukjes.
Schep het gehakt in de hoorntjes, steek er 2 plakjes avocado in en garneer met een takje koriander. Serveer direct.
Ook lekker als hapje voor 8 personen.
Receptenplein.nl
Home / borrelglaasjes
Minicocktail van rivierkreeftjes
Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 6 personen
Calories: 80kcal
Author: Cor Kevenaar
- 100 g rivierkreeftjes
- 4 eetlepels olijfmayonaise
- 1 eetlepel tomato sauce sundried (flesje)
- 1 eetlepel cognac slijter
- zout
- chilipeper uit de molen
- ½ zakje waterkers à 75 g
Rivierkreeftjes grof hakken.
In kommetje mayonaise, tomatensaus en cognac door elkaar roeren.
Op smaak brengen met zout en chilipeper.
In andere kom rivierkreeftjes en 2 eetlepels saus door elkaar scheppen.
Blaadjes van waterkers plukken en over glaasjes verdelen.
Kreeftjes erop scheppen.
Over cocktails 1 eetlepel saus scheppen.
Wat chilipeper erover strooien.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 3g | Vet: 7g
Receptenplein.nl
Home / borrelglaasjes
Gazpacho in borrelglaasjes
Bereidingstijd15 minuten min
wachten1 uur uur
Servings: 8 stuks
Calories: 90kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 snackkomkommer geschild en in stukjes
- 4 Tasty Tom tomaten in stukjes
- ½ rode paprika in stukjes
- 1 sjalotje gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- ½ ciabatta in 10 sneetjes gesneden
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- zout
- versgemalen witte peper
In keukenmachine komkommer, tomaat, paprika, sjalot en knoflook pureren.
Van 2 plakjes ciabatta korstjes verwijderen en brood boven groentepuree verkruimelen.
Azijn en 3 eetlepels olie toevoegen en alles nog kort pureren.
Goed op smaak brengen met zout en peper.
Gazpacho afgedekt in koelkast in ca. 1 uur door en door koud laten worden.
Sneetjes ciabatta in broodrooster goudbruin roosteren en besprenkelen met rest van olie.
Gazpacho in borrelglaasjes scheppen.
Serveren met ciabatta.
Druiven gazpacho:
Gazpacho is oorspronkelijk een heel degelijke Spaanse soep van oud brood, water en olijfolie. Voor de smaak werd daar ook wat tomaat aan toegevoegd en later ook komkommer en paprika. Nu staat de naam gazpacho ook voor een koude soep gemaakt van gepureerde rauwe groente en brood. Probeer eens een gazpacho van witte druiven met bleekselderij, bosui en wortel. Breng op smaak met sherryazijn of wittewijnazijn en basilicumolie. Of pureer voor een mooi groene en lekker pittige gazpacho komkommer met groene paprika en rucolasla.
Calories: 90kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 2g | Vet: 5g
Receptenplein.nl
Home / borrelglaasjes
Tequila Slammer: Het Feestelijke Shotje met Sprankelende Twist
De Tequila Slammer: een bruisende combinatie van tequila en 7-Up. Perfect voor een energieke start van je feestavond!
Bereidingstijd2 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 90kcal
Author: Cor Klaar
- ½ maatje tequila per glas
- ½ maatje 7-Up per glas
Vul twee borrelglaasjes voor de helft met tequila.
Vul de andere helft van de glaasjes aan met 7-Up.
Houd je hand over de opening van het glaasje, tik het glas voorzichtig op tafel zodat het drankje begint te bruisen.
Drink het drankje in één keer op – slammen maar!
Serveertip:
Serveer met een schijfje limoen of een snufje zout op de handrug voor een traditionele tequila-ervaring.
Calories: 90kcal | koolhydraten: 6g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / borrelglaasjes