Macaroni met pesto-prei
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 g macaroni grande zak à 500 g
- 1 rode paprika
- 600 g prei
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 200 g Goudse belegen kaas stuk
- ½ potje pesto alla genovese à 190 g
Macaroni volgens gebruiksaanwijzing koken.
Paprika schoonmaken en snipperen.
Prei schoonmaken en in ringen snijden.
In braadpan olie verhitten en paprika en prei 5 minuten bakken.
Kaas in kleine blokjes snijden.
Pesto door prei en paprika scheppen en door en door verwarmen.
Kaasblokjes erdoor scheppen.
Macaroni over vier borden verdelen.
Pesto-prei erbij scheppen.
Lekker met groene salade met vinaigrette.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 14
Macaroni met romige paprikasaus
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 400 g macaroni zak a 500 g
- 2 uien
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 cup(s) boursin cuisine knoflook & fijne kruiden 245 g
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 1 zakje pastakaas 150 g
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
Macaroni volgens gebruiksaanwijzing koken.
Uien pellen en snipperen.
In braadpan olie met ui zachtjes verhitten.
Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden.
Paprika 5 minuten met ui meebakken.
Saus en 100 ml water door groente roeren en nog 2 minuten verwarmen.
Basilicumblaadjes fijnsnijden.
Macaroni en saus over vier borden verdelen.
Met kaas en basilicum bestrooien.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 14
Macaroni met tomaten vissaus
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 g elleboogjes macaroni
- 1 blik maïskorrels 300 g
- 2 blikjes tonijn in olie à 185 g
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 pak sugo kruiden pastasaus 370 g
- 50 g zwarte olijven zonder pit
Macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing.
Maïs laten uitlekken.
Tonijn laten uitlekken en in kleine stukjes verdelen.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Olie verhitten in braadpan.
Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten.
Saus en maïs toevoegen en ca. 5 minuten meeverwarmen.
Intussen olijven in plakjes snijden.
Tonijn toevoegen aan saus en ca. 1 minuut meeverwarmen.
Saus mengen met macaroni.
Op smaak brengen met zout en peper.
Over vier borden verdelen en garneren met olijven.
Lekker met groene salade.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 14
Maccheroni met zalmsaus
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 zakken maccheroni bicolore pasta, à 250 g
- 1 ui
- 250 g champignons
- 1 blik roze zalm 418 g
- 2 eetlepel(s) boter of margarine
- 300 g doperwten extra fijn uit de diepvries
- 200 g verse roomkaas
- 1 kruidenbouillontablet
Maccheroni bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Ui pellen en snipperen.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
In zeef zalm laten uitlekken.
Vellen en graatjes verwijderen.
Zalm in stukjes verdelen.
In braadpan boter verhitten.
Ui ca. 2 minuten fruiten.
Champignons toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
Zalm, doperwtjes en roomkaas toevoegen en aan de kook brengen.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Saus ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
Serveren met maccheroni.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 14
Gehaktballetjes met brie en walnoot
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 beschuit verkruimeld
- 1 ei
- 1 theelepel tijm
- 1 eetlepel(s) grove mosterd]
- 25 g walnoten in kleine stukjes
- 500 g gehakt half om half
- 50 g brie in dobbelsteentjes
- 4 eetlepel(s) bloem
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- zout
- peper
Kneed de verkruimelde beschuit, ei, tijm, mosterd, walnoot en 1 theelepel zout en peper door het gehakt.
Rol met vochtige handen balletjes zo groot als pingpongballen van het gehakt.
Prik er met je vingers een gat in waar je stukjes brie instopt.
Vouw het gehakt weer dicht om de vulling en rol het voorzichtig tot een mooi balletje.
Schep de bloem op een bordje en rol de gevulde balletjes erdoorheen zodat ze met een laagje bloem bedekt zijn.
Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes in 15 minuten rondom bruin.
Lekker met een flinke lik grove mosterd
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 14
Macaroni met champignon notensaus
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 g elleboogjesmacaroni
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 bak champignons 250 g
- 1 bak walnoten 100 g
- 2 eetlepel(s) walnotenolie
- 2 cups Buitoni Salsa con Funghi gekoelde maaltijden ` 200 g
- zout
- peper
Macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing.
Uien en knoflook pellen en snipperen.
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
Walnoten grof hakken.
In braadpan olie verhitten.
Ui en knoflook ca. 3 minuten fruiten.
Champignons toevoegen en ca. 5 minuten bakken.
Saus en gehakte walnoten toevoegen en goed doorwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Macaroni serveren met saus.
Lekker met tomatensalade.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 14
Kippenlevers met perzik
Snel te maken
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 pak notenrijst 250 g
- 1 schaaltje kippenlevers ca. 425 g
- 2 uien
- 1 groene paprika
- 1 blik halve perziken op sap of verse perziken /a820 g
- 50 g boter of margarine
- zeezout fijn gemaken
- peper
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
In andere pan kippenlevers ca. 1 minuut koken in ruim water.
Kippenlevers in vergiet afspoelen en laten uitlekken.
Uien pellen en snipperen.
Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
Perziken laten uitlekken.
In braadpan boter verhitten.
Hierin ui en paprika ca. 3 minuten bakken.
Kippenlevers toevoegen en meebakken.
Intussen perziken in vieren snijden.
Perziken toevoegen en ca. 2 minuten meeverwarmen.
Op smaak brengen met zeezout en peper.
Kippenleverschotel serveren met rijst.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 14
Knoflookspaghetti met rucola en noten
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 g spaghetti
- 150 g walnoten
- 2 schaaltjes Italiaanse stoomgroentemix diepvries, à 300 g
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 4 theelepel knoflook op olijfoliebasis, pot à 135 g
- 1 zakje rucolasla 75 g
Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing koken.
Walnoten hakken.
Stoomgroenten na elkaar in 5 minuten in magnetron, op hoogste stand, verwarmen.
In braadpan olie verwarmen en hierin knoflook 2 minuten zacht verhitten.
Knoflookolie door spaghetti scheppen.
Rucola en noten erdoor scheppen en met zout en peper op smaak brengen.
Spaghetti over 4 borden verdelen en stoomgroente erop scheppen.
Lekker met een pittige geraspte kaas.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 14
Kip tikka met avocado en komkommer
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 250 g basmatirijst pak à 1 kg
- 1 schaal kipfilet ca. 500 g
- 1 zakje Kruidenmix voor Kip Tikka 23 g
- 1 beker crème fraîche 125 ml
- 1 kleine komkommer
- 1 avocado
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 tomaten
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Kipfilet in blokjes snijden.
In schaaltje 2 theelepels kruidenmix door crème fraîche roeren.
Komkommer schillen, halveren en in blokjes snijden.
Komkommer door sausje roeren.
Rest van kruidenmix over kipblokjes strooien en goed mengen.
Avocado schillen en in blokjes snijden.
In braadpan olie verhitten.
Kipblokjes ca. 5 minuten bakken.
Avocado en komkommersausje toevoegen.
Geheel ca. 4 minuten verwarmen.
Intussen tomaten wassen en in plakjes snijden.
Kip Tikka serveren met rijst en garneren met tomaat.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 14
Rijst met tofu in pindasaus
Snel te maken.
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 250 g zilvervliesrijst
- 1 pak tofu naturel 375 g, biologisch
- 1 ui
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- ½ pot pindakaas
- 250 ml halfvolle melk
- 1 pak sperziebonen heel, diepvries
- ½ pot zoetzure augurken
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Tofu in kleine blokjes snijden.
Ui pellen en snipperen.
In braadpan olie verhitten.
Ui en tofu ca. 3 minuten bakken.
Flink bestrooien met zout en peper.
In steelpan pindakaas en melk verwarmen.
Roeren tot smeuïge pindasaus ontstaat.
Intussen sperziebonen bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Augurken laten uitlekken.
Tofu door pindasaus scheppen.
Rijst serveren met tofu-pindasaus, sperziebonen en augurken.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 14