Macaroni met pesto-prei

Macaroni met pesto-prei

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g macaroni grande zak à 500 g
  • 1 rode paprika
  • 600 g prei
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 g Goudse belegen kaas stuk
  • ½ potje pesto alla genovese à 190 g

Instructies

  • Macaroni volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Paprika schoonmaken en snipperen.
  • Prei schoonmaken en in ringen snijden.
  • In braadpan olie verhitten en paprika en prei 5 minuten bakken.
  • Kaas in kleine blokjes snijden.
  • Pesto door prei en paprika scheppen en door en door verwarmen.
  • Kaasblokjes erdoor scheppen.
  • Macaroni over vier borden verdelen.
  • Pesto-prei erbij scheppen.

Notities

Lekker met groene salade met vinaigrette.

Macaroni met romige paprikasaus

Macaroni met romige paprikasaus

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g macaroni zak a 500 g
  • 2 uien
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 cup(s) boursin cuisine knoflook & fijne kruiden 245 g
  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • 1 zakje pastakaas 150 g
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika

Instructies

  • Macaroni volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Uien pellen en snipperen.
  • In braadpan olie met ui zachtjes verhitten.
  • Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Paprika 5 minuten met ui meebakken.
  • Saus en 100 ml water door groente roeren en nog 2 minuten verwarmen.
  • Basilicumblaadjes fijnsnijden.
  • Macaroni en saus over vier borden verdelen.
  • Met kaas en basilicum bestrooien.

Macaroni met tomaten vissaus

Macaroni met tomaten vissaus

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g elleboogjes macaroni
  • 1 blik maïskorrels 300 g
  • 2 blikjes tonijn in olie à 185 g
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 pak sugo kruiden pastasaus 370 g
  • 50 g zwarte olijven zonder pit

Instructies

  • Macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Maïs laten uitlekken.
  • Tonijn laten uitlekken en in kleine stukjes verdelen.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Olie verhitten in braadpan.
  • Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten.
  • Saus en maïs toevoegen en ca. 5 minuten meeverwarmen.
  • Intussen olijven in plakjes snijden.
  • Tonijn toevoegen aan saus en ca. 1 minuut meeverwarmen.
  • Saus mengen met macaroni.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Over vier borden verdelen en garneren met olijven.

Notities

Lekker met groene salade.

Maccheroni met zalmsaus

Maccheroni met zalmsaus

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 zakken maccheroni bicolore pasta, à 250 g
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 1 blik roze zalm 418 g
  • 2 eetlepel(s) boter of margarine
  • 300 g doperwten extra fijn uit de diepvries
  • 200 g verse roomkaas
  • 1 kruidenbouillontablet

Instructies

  • Maccheroni bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
  • In zeef zalm laten uitlekken.
  • Vellen en graatjes verwijderen.
  • Zalm in stukjes verdelen.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten fruiten.
  • Champignons toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
  • Zalm, doperwtjes en roomkaas toevoegen en aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Saus ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Serveren met maccheroni.

Gehaktballetjes met brie en walnoot

Gehaktballetjes met brie en walnoot

Recept categorieën: Hapjes, Kaas, Noten, Warme hapjes
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 beschuit verkruimeld
  • 1 ei
  • 1 theelepel tijm
  • 1 eetlepel(s) grove mosterd]
  • 25 g walnoten in kleine stukjes
  • 500 g gehakt half om half
  • 50 g brie in dobbelsteentjes
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kneed de verkruimelde beschuit, ei, tijm, mosterd, walnoot en 1 theelepel zout en peper door het gehakt.
  • Rol met vochtige handen balletjes zo groot als pingpongballen van het gehakt.
  • Prik er met je vingers een gat in waar je stukjes brie instopt.
  • Vouw het gehakt weer dicht om de vulling en rol het voorzichtig tot een mooi balletje.
  • Schep de bloem op een bordje en rol de gevulde balletjes erdoorheen zodat ze met een laagje bloem bedekt zijn.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes in 15 minuten rondom bruin.

Notities

Lekker met een flinke lik grove mosterd

Macaroni met champignon notensaus

Macaroni met champignon notensaus

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g elleboogjesmacaroni
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bak champignons 250 g
  • 1 bak walnoten 100 g
  • 2 eetlepel(s) walnotenolie
  • 2 cups Buitoni Salsa con Funghi gekoelde maaltijden ` 200 g
  • zout
  • peper

Instructies

  • Macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Uien en knoflook pellen en snipperen.
  • Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Walnoten grof hakken.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Ui en knoflook ca. 3 minuten fruiten.
  • Champignons toevoegen en ca. 5 minuten bakken.
  • Saus en gehakte walnoten toevoegen en goed doorwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Macaroni serveren met saus.

Notities

Lekker met tomatensalade.

Kippenlevers met perzik

Kippenlevers met perzik

Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak notenrijst 250 g
  • 1 schaaltje kippenlevers ca. 425 g
  • 2 uien
  • 1 groene paprika
  • 1 blik halve perziken op sap of verse perziken /a820 g
  • 50 g boter of margarine
  • zeezout fijn gemaken
  • peper

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In andere pan kippenlevers ca. 1 minuut koken in ruim water.
  • Kippenlevers in vergiet afspoelen en laten uitlekken.
  • Uien pellen en snipperen.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Perziken laten uitlekken.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Hierin ui en paprika ca. 3 minuten bakken.
  • Kippenlevers toevoegen en meebakken.
  • Intussen perziken in vieren snijden.
  • Perziken toevoegen en ca. 2 minuten meeverwarmen.
  • Op smaak brengen met zeezout en peper.
  • Kippenleverschotel serveren met rijst.

Knoflookspaghetti met rucola en noten

Knoflookspaghetti met rucola en noten

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Pasta
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 150 g walnoten
  • 2 schaaltjes Italiaanse stoomgroentemix diepvries, à 300 g
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 theelepel knoflook op olijfoliebasis, pot à 135 g
  • 1 zakje rucolasla 75 g

Instructies

  • Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Walnoten hakken.
  • Stoomgroenten na elkaar in 5 minuten in magnetron, op hoogste stand, verwarmen.
  • In braadpan olie verwarmen en hierin knoflook 2 minuten zacht verhitten.
  • Knoflookolie door spaghetti scheppen.
  • Rucola en noten erdoor scheppen en met zout en peper op smaak brengen.
  • Spaghetti over 4 borden verdelen en stoomgroente erop scheppen.

Notities

Lekker met een pittige geraspte kaas.

Kip tikka met avocado en komkommer

Kip tikka met avocado en komkommer

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Oosters
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g basmatirijst pak à 1 kg
  • 1 schaal kipfilet ca. 500 g
  • 1 zakje Kruidenmix voor Kip Tikka 23 g
  • 1 beker crème fraîche 125 ml
  • 1 kleine komkommer
  • 1 avocado
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 tomaten

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kipfilet in blokjes snijden.
  • In schaaltje 2 theelepels kruidenmix door crème fraîche roeren.
  • Komkommer schillen, halveren en in blokjes snijden.
  • Komkommer door sausje roeren.
  • Rest van kruidenmix over kipblokjes strooien en goed mengen.
  • Avocado schillen en in blokjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Kipblokjes ca. 5 minuten bakken.
  • Avocado en komkommersausje toevoegen.
  • Geheel ca. 4 minuten verwarmen.
  • Intussen tomaten wassen en in plakjes snijden.
  • Kip Tikka serveren met rijst en garneren met tomaat.

Rijst met tofu in pindasaus

Rijst met tofu in pindasaus

Snel te maken.
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g zilvervliesrijst
  • 1 pak tofu naturel 375 g, biologisch
  • 1 ui
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • ½ pot pindakaas
  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 pak sperziebonen heel, diepvries
  • ½ pot zoetzure augurken

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tofu in kleine blokjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Ui en tofu ca. 3 minuten bakken.
  • Flink bestrooien met zout en peper.
  • In steelpan pindakaas en melk verwarmen.
  • Roeren tot smeuïge pindasaus ontstaat.
  • Intussen sperziebonen bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Augurken laten uitlekken.
  • Tofu door pindasaus scheppen.
  • Rijst serveren met tofu-pindasaus, sperziebonen en augurken.