Rijst met romige gehaktballetjes

Rijst met romige gehaktballetjes

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Rundvlees, Vlees
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst pak à 400 g
  • 3 bosuitjes
  • 1 schaaltje rundergehakt ca. 500 g
  • 1 zakje kruidenmix gehakt 40 g
  • 1 ei M
  • 25 g boter of margarine
  • 1 zakje roomsaus bieslook 39 g
  • 300 g doperwtjes extra fijn

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Gehakt mengen met helft van bosuitjes, gehaktkruiden en ei.
  • Van gehakt kleine balletjes draaien.
  • In braadpan boter verhitten en balletjes in ca. 15 minuten gaar bakken.
  • Saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing en rest van bosuitjes toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen doperwten verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Saus over gehaktballetjes schenken.
  • Serveren met rijst en doperwten.

Rijst met gekleurde balletjes

Rijst met gekleurde balletjes

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis, Zeevruchten
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak riso fijne kruiden rijst, 250 g
  • 1 courgette
  • 1 zak miniworteltjes 300 g
  • 1 ui
  • 1 bak cherrytomaten 250 g
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 bak surimibolletjes 125 g
  • 1 pakje mini cervelaatworstjes naturel Amigo's, 200 g

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Courgette wassen en met meloenbolletjessteker balletjes uit vruchtvlees steken.
  • Wortel ca. 5 minuten koken en laten uitlekken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Tomaatjes schoonmaken.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten fruiten.
  • Wortel en courgette toevoegen en ca. 5 minuten meebakken.
  • Tomaatjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Rijst, surimibolletjes en worstjes toevoegen, ca. 1 minuut meeverwarmen.
  • Geheel op smaak brengen met zout en peper en direct serveren.

Kip in currykokossaus

Kip in currykokossaus

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Rijst
Land van herkomst: India
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande

Equipment

Ingrediënten

  • sausmix uit pak
  • Marinademix uit pak
  • 1 pak Indiase Kip Korma à 2 zakjes
  • 1 schaaltje kipfiletblokjes ca. 350 g
  • 300 g basmatirijst
  • 1 zakje waspeen 500 g
  • 75 g rozijnen
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 pak doperwten extra fijn diepvries, 300 g
  • zout
  • peper

Instructies

  • Marinademix (uit pak) mengen met 100 ml water en hierin kipfilet ca. 15 minuten
  • marineren.
  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Waspeen in ca. 12 minuten koken.
  • Intussen rozijnen wellen in heet water.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Kip in ca. 3 minuten rondom bruin bakken.
  • Doperwten bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • 350 ml water en sausmix (uit pak) toevoegen aan kipmengsel.
  • Al roerend aan kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Laatste minuut rozijnen en gare worteltjes toevoegen.
  • Rijst en doperwten vermengen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Kipkorma serveren met rijstmengsel.

Kip met koekkruiden, rijst en spruitjes

Kip met koekkruiden, rijst en spruitjes

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Rijst
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Nienke Jagersma

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • eetlepel(s) koekkruiden
  • chilipeper
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 65 g roomboter
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 g witte rijst
  • 3 tabletten kippenbouillon
  • 3 eetlepel(s) walnoten gepelde fijngehakt
  • 3 eetlepel(s) walnotenolie
  • 2 zakjes spruiten geschoond
  • nootmuskaat
  • 4 verse vijgen
  • 5 eetlepel(s) balsamicoazijn

Instructies

  • Snijd de kippenbouten tussen poot en karbonade in 2 stukken.
  • Schuif het vel van de kip opzij en bestrooi het vlees met koekkruiden, chilipoeder en zout.
  • Schuif het vel weer terug.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en braad de stukken kip rondom bruin.
  • Voeg een beker water toe, zet het vuur laag en braad de kip afgedekt ca. 15 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verhit 25 g boter in een pan en fruit de ui zachtjes 2 minuten.
  • Roer de rijst, 1 bouillontablet en 550 ml water erdoor en kook de rijst op een laag vuur zachtjes gaar.
  • Roer de walnoten en de walnotenolie erdoor en laat de rijst afgedekt nagaren.
  • Kook de spruitjes in een laagje water met 15 gr boter en 2 bouillontabletten in ca. 15-20 minuten beetgaar.
  • Verwarm 25 g boter in een pan en smoor de spruitjes met wat nootmuskaat in ca. 5 minuten gaar.
  • Snijd de vijgen in plakjes, houd 4 mooie plakjes apart voor de garnering.
  • Leg de kip in een braadslede en laat de kip in de oven in nog ca. 20 minuten gaar worden.
  • Roer de aanbaksels in de braadpan los.
  • Voeg de balsamicoazijn en vijgen toe en kook ze 5 minuten.
  • Wrijf de saus door een zeef.
  • Klop de saus met de staafmixer glad en breng op smaak met zout en peper.
  • Houd een paar spruitjes apart en pureer de rest met de staafmixer.
  • Schep, eventueel met behulp van een serveerring, een bergje rijst en bergje spruitjes op vier borden.
  • Leg de stukken kip ernaast en lepel de vijgensaus erover.
  • Garneer met de achtergehouden spruitjes en plakjes vijg.
  • Serveer de rest er apart bij.

Notities

Topkok winnend recept aflevering 4, 2006.
Van deze aflevering is Nienke Jagersma
de winnaar. Haar gerecht is lekker winters.
Opvallend van smaak zijn de kip met koekkruiden en chilipoeder en de mooie volle saus van verse vijgen met balsamicoazijn.

Provençaalse rosbief

Provençaalse rosbief

Snel te maken.
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 duopak krieltjes 700 g
  • 4 eetlepel(s) groene olijventapenade
  • 1 zak ratatouillegroentemix 400 g
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • zout
  • 8 rosbieflapjes à la minute ca. 400 g
  • 25 g boter margarine
  • peper

Instructies

  • In braadpan olie verhitten en krieltjes bakken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Laatste 8 minuten groentemix en tijm meebakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen rosbieflapjes aan 1 zijde besmeren met tapenade en met tapenade aan binnenzijde oprollen.
  • Rolletjes vastzetten met prikker.
  • In kleine braadpan boter verhitten.
  • Rosbiefrolletjes in ca. 3 minuten rosé bakken.
  • Serveren met aardappel-groenteschotel.

Notities

Lekker met groene salade.

Pittige uientaart

Pittige uientaart

Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart diepvries (pak à 450 g)
  • 4 grote uien
  • 1 duopakje hamreepjes ca. 200 g
  • 4 eetlepel(s) Indiase kruidenpasta mild pot (pot à 250 ml)
  • 4 eieren M
  • 1 dl slagroom
  • 100 g gemalen belegen kaas zakje à 150 g
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Deeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Uien pellen en in halve ringen snijden.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Uien ca. 4 minuten bakken.
  • Ham en Currypasta toevoegen en even meebakken.
  • Eieren loskloppen met slagroom en kaas.
  • Taartvorm invetten en bekleden met deeg.
  • Uimengsel erover verdelen.
  • Eimengsel erover gieten.
  • Taart in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken.

Notities

Lekker met salade van kropsla met yoghurtdressing.

Italiaanse scholrolletjes

Italiaanse scholrolletjes

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 2 schaaltjes scholfilet à ca. 250 g
  • ½ potje tapenade van zwarte olijven à 140 g
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 zak Italiaanse groentemix 400 g
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 2 eetlepel(s) balsamicoazijn

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4.
  • Scholfilet bestrooien met peper en besmeren met tapenade.
  • Scholfilet oprollen en eventueel vastzetten met prikker.
  • Scholfilet in ingevette ovenschaal leggen.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Groentemix 3 minuten bakken.
  • Tomatenblokjes en azijn toevoegen en ca. 1 minuut meeverwarmen.
  • Tomatensaus op smaak brengen met zout en peper en over scholfilet schenken.
  • In midden van oven vis in ca. 15 minuten gaar laten worden.

Notities

Visschotel serveren met rijst.

Kalfsoester met champignonsaus

Kalfsoester met champignonsaus

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 bak grotchampignons 175 g
  • 600 g broccoli
  • 7 eetlepel(s) boter of margarine
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 pot champignonsaus 290 g
  • 4 kalfsoesters à ca. 125 g

Instructies

  • Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Broccoli in roosjes verdelen en wassen.
  • In braadpan 3 eetlepels boter verhitten.
  • Aardappels bakken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In steelpan 1 eetlepel boter verhitten.
  • Champignons ca. 2 minuten bakken.
  • Saus bij champignons voegen en verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Broccoli in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in koekenpan rest van boter verhitten.
  • Kalfsoesters bestrooien met peper en in ca. 4 minuten rosé bakken.
  • Aardappels en broccoli op smaak brengen met zout en peper.
  • Kalfsoesters bestrooien met zout en serveren met saus, aardappels en broccoli.

Kalfsschnitzel met courgette

Kalfsschnitzel met courgette

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 2 courgettes ca. 600 g
  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzels ca. 400 g
  • zout
  • peper
  • 8 plakken Parmaham ca. 70 g
  • 8 salieblaadjes uit zakje Italiaanse kruidenmix à 20 g
  • 75 ml culinesse knijpfles à 500 ml
  • 2 eetlepel(s) witte-wijnazijn

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Courgettes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Schnitzels in 2 plakken snijden, bestrooien met zout en peper.
  • Schnitzels omwikkelen met ham.
  • Hierop salieblaadjes schuin met cocktailprikker vastzetten.
  • In koekenpan 50 ml culinesse verhitten.
  • Schnitzels met saliekant naar beneden ca. 2 minuten bakken, keren en ca. 2 minuten bakken.
  • Intussen in braadpan rest van culinesse verhitten.
  • Courgette in ca. 5 minuten bakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Schnitzels uit pan nemen.
  • Azijn en 2 eetlepels water aan braadvet toevoegen en aanbaksels losroeren.

Notities

Schnitzels serveren met rijst, courgette en jus.

Pepertartaarballetjes met rijst en broccoli

Pepertartaarballetjes met rijst en broccoli

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 1 ui
  • 1 schaal rundertartaar ca. 300 g
  • 2 theelepels knoflookpeper kruidenmolen a 40 g
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 600 g broccoli
  • 1 beker crème fraîche half vet 125 ml

Instructies

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Tartaar mengen met ui, knoflookpeper, zout, paneermeel en ei.
  • Van mengsel kleine balletjes vormen.
  • In braadpan margarine verhitten.
  • Balletjes in 10 minuten gaar en bruin bakken.
  • Broccoli schoonmaken en in weinig water in 5 minuten beetgaar koken.
  • Balletjes uit pan halen en warmhouden.
  • Crème fraîche bij bakvet roeren en 1 minuut meeverwarmen.
  • Balletjes met saus, rijst en broccoli serveren.
  • Bord met gemalen knoflookpeper garneren