Chorizosandwich met eiersalade
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 sneetjes Zaans vloervolkorenbrood
- 1 kleine ui
- 10 groene olijven met piment potje á 350 g, Carbonell,
- 75 g eiersalade bakje á 250 g, AH,
- 1 ½ eetlepel(s) boter of margarine
- 50 g chorizoworst plakjes,
- 25 g veldsla zakje á 75 g
Sneetjes brood in broodrooster goudbruin roosteren.
Intussen ui pellen en in dunne ringen snijden.
Olijven in plakjes snijden.
In kom eiersalade en olijven door elkaar scheppen.
Sneetjes brood besmeren met boter.
Plakjes chorizo over 2 sneetjes brood verdelen.
Eiersalade erop scheppen, uienringetjes erover verdelen.
Veldsla erop leggen en afdekken met rest van sneetjes brood (besmeerde kant onder).
Sandwiches met scherp mes diagonaal doormidden snijden.
Receptenplein.nl
Home / broodrooster / Pagina 3
Brie met portpruimen
AllerHande december 2001
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 dl rode port
- 2 eetlepel(s) vloeibare honing
- 8 gedroogde pruimen zonder pit
- 1 bruin pistoletje
- 1 eetlepel(s) allesbinder
- 8 plakjes brie ca. 135 g
- 4 takjes tijm
In steelpan port met honing verwarmen.
Pruimen aan port toevoegen en port ca. 10 minuten tegen de kook aan verwarmen.
Pistoletje in 8 schuine, zeer dunne plakken snijden.
In broodrooster sneetjes pistolet goudbruin en krokant roosteren.
Pruimen met port al roerend met allesbinder binden.
Sneetjes pistolet over vier borden verdelen.
Op elk sneetje 1 plakje brie en 1 pruim leggen.
Garneren met beetje portsaus en takje tijm.
Receptenplein.nl
Home / broodrooster / Pagina 3
Geroosterde Auberginepuree met Koriander
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 aubergines
- 2 teentjes knoflook
- ½ theelepel gemalen komijn djinten
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 100 ml extra vierge olijfolie
- 15 g verse koriander fijngehakt
- 4 shoarmabroodjes
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Prik de aubergines rondom in met een vork en leg ze op een bakplaat.
Rooster de aubergines in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten tot de schil bruin begint te worden.
Draai de aubergines tussentijds 2-3 keer om.
Laat de aubergines iets afkoelen en halveer ze vervolgens in de lengte.
Schep het vruchtvlees eruit en doe dit in een maatbeker.
Knijp de knoflook erboven uit.
Voeg de gemalen komijn en geroosterde sesamzaadjes toe.
Pureer alles met een staafmixer terwijl je de olijfolie in een dun straaltje toevoegt, totdat er een romige puree ontstaat.
Roer de fijngehakte koriander door de puree en breng op smaak met zout en peper.
Rooster de shoarmabroodjes in een broodrooster en snijd ze daarna in vieren.
Schep de auberginepuree op kleine bordjes en leg de pitapuntjes ernaast.
Wijnadvies:
Deze geroosterde auberginepuree met koriander gaat goed samen met een frisse, lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De fruitige tonen en zachte tannines van de wijn vullen de smaken van de aubergine aan zonder te overheersen.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 5g | Vet: 25g | Zout: 0.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / broodrooster / Pagina 3
Gegratineerde Geitenkaas met Portrozijnen
Bereidingstijd13 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Kevenaar
- 75 g rozijnen
- 1 dl witte port
- 1 zakje vanillesuiker
- Versgemalen zwarte peper
- Mespunt kruidnagelpoeder
- 4 sneetjes witbrood
- 1 zakje walnoten
- 1 pakje Chèvre de Bellay 113 g
oer in een hoge kom de rozijnen, port en vanillesuiker door elkaar.
Verwarm de rozijnen afgedekt in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende ca.
4 minuten.
Neem de rozijnen uit de magnetron en laat ze afkoelen.
Breng op smaak met peper en een snufje kruidnagelpoeder.
Rooster het brood in de broodrooster en steek met een uitsteekvormpje 4 rondjes uit.
Leg op elk bord een broodrondje.
Snijd de geitenkaas in 4 stukjes, leg ze op het bord en verwarm ze in de magnetron op vol vermogen gedurende ca.
30 seconden.
Leg de warme geitenkaas op het brood en schep de portrozijnen ernaast.
Garneer met walnoten.
Wijnadvies:
Deze gegratineerde geitenkaas met portrozijnen gaat goed samen met een fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 10g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / broodrooster / Pagina 3
Mini-hamburgertjes met mini-pita
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 ui
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 500 g gehakt
- 1 teen knoflook
- 1 zakje gehaktkruiden
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 6 pitabroodjes
- knoflooksaus en/of chilisaus
Rasp de gepelde ui.
Roer paprikapoeder en oregano door elkaar.
Maak het gehakt aan met de gehaktkruiden, geraspte ui en knoflook uit de knijper.
Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot.
Druk de ballen plat tot mini-hamburgertjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de hamburgertjes ongeveer 2 minuten per kant.
Of rooster ze gaar op een grilpan.
Houd de hamburgertjes warm door ze in aluminiumfolie te wikkelen.
Maak de pitabroodjes warm in een broodrooster of oven.
Bestrijk de bovenkant met een beetje olie.
Strooi er wat paprika/oregano op.
Snijd de pitabroodjes tweemaal diagonaal door.
Stop in elk kwart broodje een hamburgertje.
De broodjes kunnen even in knoflooksaus of chilisaus worden gedoopt.
Receptenplein.nl
Home / broodrooster / Pagina 3
Gevulde pitabroodjes
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 ui
- 4 eetlepel(s) linzen
- 2 tomaten
- 1 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel(s) fijngehakte selderij
- 1 eetlepel(s) fijngehakte munt
- 2 tenen knoflook
- ½ l kippenbouillon zelfgetrokken, uit pot of van tablet
- 200 g kipfilets
- 250 ml yoghurt dikke
- 4 pitabroodjes
- enkele takjes peterselie
- 1 snufje cayennepeper
- 1 snufje zout
Rasp de ui.
Was de linzen.
Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken.
Hak de kruiden fijn en pers de teentjes knoflook.
Breng de bouillon aan de kook.
Leg de kipfilet in de bouillon en draai het vuur, als de bouillon opnieuw kookt, lager.
Pocheer de kipfilet in circa 20 minuten gaar.
Kook in een andere pan in iets gezouten water de linzen in ongeveer dezelfde tijd gaar.
Schep de kipfilet uit de bouillon en snijd het vlees in smalle repen.
Roer de kruiden, de knoflook en de ui door de yoghurt en breng op smaak met cayennepeper en zout.
Verwarm de pitabroodjes in de oven of in een broodrooster.
Snijd ze voor de helft open en verdeel de reepjes kip, de linzen en de plakken tomaat over de broodjes.
Schep de yoghurtsaus erop.
Garneer het pitabroodje met takjes peterselie.
De bouillon waarin de kipfilet is gepocheerd kan worden opgedronken. Doe 2 theelepels Japanse sojasaus in de bouillon en voeg wat fijngesneden lente-ui toe.
Wijnadvies:
Vul het glas met een lekkere rondsmakende rode Vin de Pays. Serveer deze aan de koele kant.
Receptenplein.nl
Home / broodrooster / Pagina 3
Spaanse Canapés met Gerookte Kip
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd10 minuten min
Servings: 8
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar
- ½ groot stokbrood
- 1 blikje ansjovisfilets 48 g
- 4 zwarte olijven zonder pit
- 100 g gerookte kipfilet
- 2 trostomaten
- 4 eetlepels mayonaise
- Cayennepeper naar smaak
- 10 sprietjes knoflookbieslook
Snijd het stokbrood schuin in 8 sneetjes.
Rooster de sneetjes brood in een broodrooster goudbruin.
Snijd de ansjovisfilets en olijven in kleine stukjes.
Snijd de gerookte kipfilet met een scherp mes dwars op de draad in dunne plakjes.
Was de tomaten en snijd elk in vier mooie plakjes.
Besmeer de sneetjes geroosterd brood met ongeveer 2 1/2 eetlepel mayonaise.
Verdeel ongeveer 3/4 van de ansjovis erover.
Leg plakjes tomaat op de ansjovis en bestrooi met wat cayennepeper.
Verdeel plakjes gerookte kip over de tomaat.
Roer de olijven en de rest van de ansjovis door 1 1/2 eetlepel mayonaise.
Schep een beetje olijvenmayonaise op elke canapé.
Knip de knoflookbieslook fijn en strooi erboven.
Serving: 1canapés | Calories: 160kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 8g | Vet: 8g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / broodrooster / Pagina 3
Tosti met ananas
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 sneetjes wit brood
- 2 plakjes belegen kaas
- 2 plakjes ontvette ham
- 2 plakjes ananas
Schik op 2 sneetjes brood een plakje kaas en een plakje ham.
Leg er ook een plakje ananas op.
Leg er de 2 overige sneetjes brood op.
Bak de croques mooi bruin in de broodrooster.
Receptenplein.nl
Home / broodrooster / Pagina 3
Gegrilde Tomatensandwiches met Ontbijtspek
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Kevenaar
- 6 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 g ontbijtspek
- 1 krop sla
- 12 sneden bruinbrood
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 pot augurkplakjes 330 g
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Maak de tomaten schoon en halveer 4 ervan.
Zet de halve tomaten in een ovenschaal.
Knijp de knoflook uit boven de olijfolie en besprenkel de halve tomaten hiermee.
Grill de tomaten ongeveer 6 minuten.
Rooster het brood.
Bak het ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan.
Snijd de resterende tomaten in plakjes.
Maak de sla schoon, was en droog deze.
Besmeer het geroosterde brood met mayonaise.
Beleg 4 sneetjes brood met sla, daar bovenop de helft van de plakjes tomaat, spek en augurk leggen.
Dek af met 4 sneetjes brood.
Beleg deze sneetjes opnieuw met sla, tomaat, spek en augurk.
Dek af met de laatste 4 sneetjes brood.
Snijd de sandwiches diagonaal doormidden en steek er satéprikkers in.
Serveer de sandwiches met gegrilde tomaten.
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij de hartige smaak van het ontbijtspek en de frisse tomaten. De wijn zal de verschillende smaken mooi aanvullen en de maaltijd compleet maken.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 35g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / broodrooster / Pagina 3
Amsterdamse Crostini met Ossenworst
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Kevenaar
- 12 sneetjes meergranen stokbrood
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 theelepels pittige mosterd
- ½ zakje veldsla ongeveer 75 g
- 200 g ossenworst in 12 plakjes
- 12 Amsterdamse uitjes in stukjes gesneden
- Versgemalen peper
Rooster de sneetjes stokbrood goudbruin in een broodrooster of onder de grill.
Meng de crème fraiche met de mosterd.
Besmeer de sneetjes stokbrood met het mosterdmengsel.
Verdeel de veldsla over de broodjes en leg de plakjes ossenworst erop.
Garneer met de stukjes Amsterdamse uitjes.
Maal versgemalen peper over de crostini's en serveer direct.
Tip: in plaats van zilveruitjes is een beetje olijventapenade op de worst ook heel lekker.
Wijnadvies:
Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / broodrooster / Pagina 3