Gemarmerde cake

Gemarmerde cake

Recept categorieën: Cake
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram suiker
  • 15 gram gezeefde cacao
  • 1 eetlepel melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Vet een cakevorm flink in met boter en bestrooi met bloem.
  • Klop de 200 gram boter en kristalsuiker tot een luchtige massa.
  • Voeg een voor een de eieren toe, goed roeren na elke toevoeging tot ze volledig zijn opgenomen.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel een derde van het deeg en meng dit met 30 gram suiker, de gezeefde cacao en de melk.
  • Giet de helft van het naturel deeg in de cakevorm, gevolgd door het chocoladedeeg en dan de rest van het naturel deeg.
  • Maak met een mes een marmerpatroon door voorzichtig door het beslag te roeren.
  • Bak de cake in ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven tot hij gaar en goudbruin is.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 8g | Vet: 30g

Bananencake met pecannoten

Bananencake met pecannoten

Recept categorieën: Cake, Dessert - Nagerecht, Fruit, Noten
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 1 bakje pecannoten 80 g
  • 1 pak mix voor Fijne Cake 450 g
  • 200 g boter of margarine
  • 3 eieren M
  • ½ dl melk
  • enkele druppels citroensap
  • 2 dl slagroom

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 160 °C of gasovenstand 2.
  • Banaan pureren.
  • Pecannoten grof hakken.
  • Cakebeslag van cakemix, boter, eieren en melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Gepureerde banaan en 60 g pecannoten door beslag roeren.
  • Andere banaan in plakjes snijden en besprenkelen met citroensap.
  • Cakevorm invetten.
  • Helft van cakebeslag in vorm doen.
  • Banaanplakjes erover verdelen.
  • Rest van cakebeslag toevoegen.
  • Cake in ca. 1 uur en 15 minuten gaar bakken.
  • Cake laten afkoelen.
  • Slagroom lobbig kloppen.
  • Cake in dikke plakken snijden.
  • Cake serveren met slagroom en bestrooien met rest van pecannoten.

Cake van Onbekende Auteur

Cake van Onbekende Auteur

Totale tijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Cake
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 1 pak cakemix 450 g
  • 3 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 zakje amandelschaafsel 45 g
  • 2 handperen rijpe
  • 1 beker slagroom 125 ml
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 bol roomijs kaneel met stoofpeertjes bak à 1 l

Instructies

  • Met mixer boter zacht mixen.
  • Cakemix, eieren en melk toevoegen en 1 minuut tot glad geheel kloppen.
  • Daarna nog 5 minuten mixen.
  • Beslag in ingevette cakevorm doen en op 160 °C in midden van oven in 60-70 minuten gaarbakken.
  • Laten afkoelen.
  • In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren.
  • Laten afkoelen.
  • Peren schillen, halveren, van klokhuis ontdoen en in partjes snijden.
  • Met mixer slagroom en vanillesuiker stijfkloppen.
  • Van cake 4 plakken snijden en op vier bordjes leggen.
  • Slagroom over cake verdelen.
  • Met peer garneren.
  • Bolletjes ijs snel door amandelschaafsel rollen en naast cake leggen.

Citroencake

Citroencake

Recept categorieën: Cake, Fruit, Taart
Land van herkomst: Australië
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram boter zacht
  • 250 gram suiker
  • 2 citroenen
  • 2 limoenen
  • 2 eieren
  • ¼ liter zure room

Instructies

  • Meng het meel met de boter, de eieren, de zure room, 150 gram suiker, sap van 2 limoenen en 1 citroen en rasp van 1/2 limoen en 1/2 citroen.
  • Klop dit gedurende drie minuten met een elektrische mixer en giet het in een cakevorm.
  • Bak de cake 40 minuten op 175°c
  • Snijd intussen de overgebleven citroen in plakjes.
  • Breng ⅛ liter water aan de kook met de rest van de suiker en kook hierin de citroenplakjes gedurende een kwartier.
  • Leg ze op de cake en giet de siroop erover.
  • Laat de cake afkoelen alvorens hem te serveren.

Koffiecake

Koffiecake

Recept categorieën: Cake
Land van herkomst: België
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 350 gram patisseriebloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 200 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 3 eieren
  • 75 gram melk
  • 1 el oploskoffie
  • Vanille extract

Voor het glazuur:

  • 2 el water heet
  • 1 el oploskoffie
  • 100 gram bloemsuiker

Instructies

  • Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtige ruban.
  • Voeg de zachte boter toe en meng verder.
  • Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg deze toe.
  • Verwarm een scheutje melk en los hierin 1 el koffie op.
  • Schenk dit samen met de resterende melk bij het beslag.
  • Mix verder tot een luchtig beslag.
  • Giet het beslag in een cakevorm en bak de cake af in een voorverwarmde oven van 170° C in ca 1 uur.
  • Doe altijd de prikkertest om te zien of de cake gaar is.
  • Laat de cake na het bakken afkoelen.
  • Meng 1 el oploskoffie met 2 el water.
  • Doe er de bloemsuiker bij en roer goed door.
  • Met dit glazuur kun je nu je cake bestrijken.

Kwarkpudding met bosvruchten

Kwarkpudding met bosvruchten

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Servings: 8
Calories: 95kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 9 blaadjes gelatine
  • 200 ml vruchtensap vers / appel/peer/framboos
  • 300 g bosvruchten diepvries, ontdooid
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 bekers Optimel kwark aardbei 500 g
  • enkele blaadjes munt

Instructies

  • Van gelatine 3 blaadjes ca. 5 min. weken in ruim water.
  • Vruchtensap verwarmen tot kookpunt.
  • Pan van vuur halen, gelatine uitknijpen en door sap roeren.
  • Bosvruchten door sap scheppen en iets laten afkoelen. Vruchtenmassa in cakevorm gieten en in diepvries in ca. 1 uur laten opstijven.
  • Rest van gelatine ca. 5 min. weken.
  • Citroensap met 50 ml water aan de kook brengen.
  • Gelatine uitknijpen en van vuur af gelatine in citroenwater oplossen.
  • Gelatinemengsel al roerend door kwark scheppen.
  • Kwarkmengsel op vruchtenpudding schenken.
  • Pudding in ca. 2 uur in koelkast laten opstijven.
  • Vlak voor serveren vorm met bodem enkele seconden in heet water dompelen.
  • Plat bord op vorm leggen en tegelijk omkeren.
  • Vorm van pudding halen.
  • Pudding zo opdienen of in plakjes gesneden.
  • Garneren met blaadjes munt.

Nutrition

Calories: 95kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 10g | Vet: 0g

Druivencake met Crème Fraîche

Druivencake met Crème Fraîche

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Cake, Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • Margarine om in te vetten
  • ½ eetlepel bloem
  • 1 pak vers cakebeslag 550 g
  • 200 g witte druiven zonder pit
  • 200 g blauwe druiven zonder pit
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
  • Halveer de druiven en maak ze schoon.
  • Schenk de helft van het cakebeslag in de cakevorm en beleg met een laagje witte en blauwe druiven.
  • Giet de rest van het cakebeslag eroverheen en bak de cake in het midden van de oven gedurende ongeveer 50 minuten, tot hij gaar en goudbruin is.
  • Laat de cake 5 minuten afkoelen.
  • Klop de crème fraîche met 3 eetlepels poedersuiker luchtig.
  • Leg de cake omgekeerd op een bord en verwijder de vorm.
  • Bestrooi de cake met de resterende poedersuiker.
  • Snijd de cake in punten en serveer met de geklopte crème fraîche en de overgebleven druiven.

Notities

Wijnadvies:

Deze frisse en fruitige druivencake gaat goed samen met een glas dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 35g

MonChou Tiramonchou Cake

MonChou Tiramonchou Cake

Recept categorieën: Cake
Land van herkomst: Nederland
Servings: 1 cake
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 3 bl. gelatine
  • 200 gram MonChou
  • 1 dl. koffielikeur
  • 125 ml. slagroom
  • 75 gram basterdsuiker
  • 2 dl. hete sterke koffie
  • 1 pak lange vingers
  • 1 el. cacaopoeder

Instructies

  • Bedek een cakevorm met bakpapier.
  • Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.
  • Klop de MonChou met een mixer los en voeg de suiker toe.
  • Sla in een andere kom de slagroom stijf.
  • Knijp de gelatine uit en los deze op in de helft van de hete koffie.
  • Roer hier de koffielikeur door.
  • Meng dit door de MonChou en spattel er vervolgens de slagroom door.
  • Doop de lange vingers in de rest van de koffie en leg een laag in de cakevorm.
  • Verdeel er 1/3 deel van het MonChou mengsel over.
  • Herhaal dit nog twee keer.
  • Plaats de de cake tenminste 3 uur in de koelkast.
  • Haal de cake uit de cakevorm en bestrooi het met cacaopoeder.

Chocolade cake

Chocolade cake

Recept categorieën: Cake, Chocolade, Ei
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 1 cake
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 eiwitten
  • boter
  • meel
  • basterdsuiker
  • chocolade bittere
  • 1 theelepel bakpoeder

Instructies

  • De chocolade smelten in druppels water en af laten koelen.
  • Boter en meel en bakpoeder dooreen kneden en hierbij de afgekoelde chocolade.
  • Dan de suiker toevoegen en een voor een de eigelen.
  • De eiwitten zeer stijf slaan en erdoor spatelen.
  • Cakevorm voor ¾ vullen. In voorverwarmde oven, onderste richel (niet heet) ± 1 uur.
  • Na ¾ uur steeds kijken.
  • De cake bestrijken met chocolade glazuur.
  • Serveren met creme fraiche.

Peer-Cake met Gepaneerde IJsbolletjes

Peer-Cake met Gepaneerde IJsbolletjes

incl. baktijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Cake, Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 1 pak cakemix 450 g
  • 3 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 zakje amandelschaafsel 45 g
  • 2 rijpe handperen
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 bolletjes roomijs kaneel met stoofpeertjes bak à 1 l

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een cakevorm in.
  • Mix de boter zacht met behulp van een mixer.
  • Voeg de cakemix, eieren en melk toe aan de zachte boter en klop gedurende 1 minuut tot een glad geheel.
  • Mix vervolgens nog 5 minuten.
  • Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bak in het midden van de oven gedurende 60-70 minuten, of tot de cake gaar is.
  • Laat de cake afkoelen en snijd het in 4 plakken.
  • Rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan en laat het afkoelen.
  • Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes.
  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
  • Verdeel de slagroom over de plakken cake.
  • Garneer met de partjes peer.
  • Rol de ijsbolletjes snel door het amandelschaafsel en plaats ze naast de cake op de borden.

Notities

Geniet van deze heerlijke combinatie van peer-cake met gepaneerde ijsbolletjes, een verrukkelijk nagerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid!
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een dessertwijn zoals een Sauternes past goed bij dit nagerecht.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 7g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 30g