Filetlapjes gevuld met pestogehakt
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 466kcal
Author: Cor Klaar
- 4 varkensfiletlappen à 125 gram, van 1,5 cm dikte
- 100 gram varkensgehakt
- 6 eetlepel(s) bloem
- 1 ei
- 1 eetlepel(s) melk
- 10 eetlepel(s) paneermeel
- 2 eetlepel(s) parmezaanse kaas geraspt
- zout
- peper versgemalen
- 1 eetlepel(s) pesto groene
- 50 gram boter
Doe de bloem in een diep bord.
Klop in een ander diep bord het ei met de melk los.
Roer in een derde diep bord het paneermeel met de Parmezaanse kaas door elkaar.
Snijd de filetlapjes met een scherp mes in zodat er een zakje ontstaat.
Strooi zout en peper in de filetlapjes.
Meng in een kom het gehakt met pesto, zout en peper en vul de filetlapjes met het pestogehakt.
Steek de filetlapjes vast met een cocktailprikker zodat de vulling goed blijft zitten.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Druk de filetlapjes achtereenvolgens aan beide zijden door de bloem, het eimengsel en het paneermeel.
Verhit 50 gram boter in een koekenpan en bak de filetlapjes in ca. 15 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
Lekker met tagliatelle en broccoli.
Calories: 466kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 35g | Vet: 28g
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 6
Fruit en poffertjes op een stokje
Servings: 18
Calories:
Author: Cor Klaar
Schil de bananen en snijd in 18 plakken van 1 cm dik
Schil de kiwis en snijd in 18 plakken van 1 cm dik
Teken met de schrijfstift op 18 poffertjes een smiley emoji
Stapel een poffertje, een plak kiwi, banaan en een smiley poffertje op elkaar en zet vast met een cocktailprikker
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 6
Borrelplank met geitenkaas poffertjes
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
Bereid de poffertjes volgens bereidingswijze op de verpakking.
Bestrijk elk poffertje met een dikke laag geitenkaas spread en leg ze op een bord.
Bestrooi de helft van de poffertjes met de tijm en druppel honing erover.
Leg op de rest van de poffertjes een half tomaatje, een blaadje basilicum en zet vast met een prikker.
Schik de poffertjes op een borrelplank en vul aan met stukjes rauwkost naar smaak.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 6
Gemarineerde mosselen
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 200 gram mosselen gekookte
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook uit de pers
- 1 bosuitje gehakt
- ½ theelepel paprikapoeder
- zout
- peper
- 2 eetlepels peterselie fijngehakte
Meng de gekookte mosselen met de citroensap en olijfolie, knoflook uit de pers, 1 gehakt bosuitje, paprikapoeder wat zout en peper en de fijngehakte peterselie.
Geef er cocktailprikkers bij.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 6
Basoh
gekruiden gehakt in koolvladeren
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kg gehakt hoh
- 1 theelepel laos
- 1 ui fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 theelepel ve-tsin
- 2 eieren geklutst
- peper
- ½ kopje pindakaas
- ⅓ kopje azijn
- 1 theelepel djahé
- sambal
- zout
- koolbladeren hele
- suiker
Gehakt vermengen met de ingrediënten, balletjes maken en in een koolblad verpakken.
Deze dan dichtmaken met een cocktailprikker en gaar stomen.
Alle ingrediënten met wat water vermengen en op een vuurtje heet maken.
Intussen is de basoh gaar en wordt die uit de stomer gehaald.
Op een schaal doen en overgieten met de saus.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 6
Vleesrolletjes met romige witte wijn
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 varkensschnitzels á 50 gr
- 0.25 rode paprika
- 2 zoetzure augurken pot
- 4 plakjes Coburgerham vleeswaren
- zout peper
- 2 eetlepel(s) bloem
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 dl witte wijn
- ½ dl Room Culinair pakje á 200 ml, Campina
Leg de schnitzels naast elkaar op een snijplank, dek ze met vershoudfolie af en rol of sla ze plat.
Was de paprika en snij hem in dunne reepjes.
Snijd de augurken in de lengte in flinterdunne plakjes.
Leg op iedere schnitzel een plakje ham en verdeel de augurk hierover.
Leg de paprika in het midden, dwars op de augurk.
Rol de schnitzels vanaf de korte kant op, steek ieder rolletje met een cocktailprikker vast, bestrooi de vleesrolletjes met zout en peper en wentel ze door de bloem.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de vleesrolletjes in ± 5 minuten rondom mooi bruin.
Verwarm intussen de wijn, blus de vleesrolletjes ermee af en laat ze afgedekt op matig vuur in ± 8 minuten gaar worden.
Haal de vleesrolletjes uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Roer de Room Culinair door het in de pan achtergebleven vocht en laat het ± 2 minuten licht binden.
Serveer de rolletjes met de saus erover.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 6
Royal Chi Chi cocktail tropisch en verfrissend
De Royal Chi Chi cocktail combineert gin, citroensap, kokosroom en ananassap voor een tropische smaakexplosie. Perfect voor een verfrissende zomerervaring!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 personen
Calories: 220kcal
Author: Nick Postema
barzeef
longdrinkglas
shaker
- 40 ml gin
- 10 ml citroensap
- 30 ml kokosroom
- 1 deciliter ananassap
- IJsblokjes
Vul een shaker met 5 ijsblokjes en voeg de gin, citroensap, kokosroom en ananassap toe.
Schud de ingrediënten krachtig door elkaar.
Zeef de cocktail door een barzeef in een longdrinkglas met 3 ijsblokjes.
Garneer met 2 cocktailprikkers en een schijfje banaan of ander fruit naar keuze.
Serveertip
Garneer met andere tropische vruchten zoals ananas, mango of een paar bessen voor extra kleur en smaak.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 1g | Vet: 15g | Zout: 0g | Sugar: 14g
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 6
Krokante pruimedanten
Boodschappen 12-2006
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 lange plakjes ontbijtspek of katenspek
- 12 ansjovisfilet in olie blik
- 12 blanke amandelen
- 12 pruimen zonder pit
Verwarm de oven voor op 200 C.
Snij de plakjes spek in de lengterichting door.
Laat de ansjovisfilets goed uitlekken.
Omwikkel elke amandel met een ansjovisfilet en druk deze in de pruim.
Rol om elke pruim een half plakje spek en zet vast met een prikker.
Leg de gevulde pruimedanten op een bakplaat en bak ze 10 - 15 minuten in de oven tot het spek goudbruin en krokant is.
Serveer warm.
Variatietip:
neem in plaats van amandelen ongezouten cashewnoten
wel de pruimen vooraf eventueel in thee of een scheutje cognac
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 6
Gegrilde courgette- en auberginerolletjes met roomkaas
Boodschappen 9-2006
Recept categorieën: Lunch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 aubergine in 1 cm dikke plakken
- 1 courgette in 1 cm dikke plakken
- zout
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 200 g roomkaas naturel
Bestrooi de plakken groente met zout en laat dit 10 minuten intrekken.
Pel het teentje knoflook en pers dit boven de olie en roer door.
Dep de plakken droog en bestrijjk een zijde met de olie.
Verhit een grillpan en grill de plakken met de oliezijde naar de onderkant.
Leg de plakken na grillen op elkaar op keukenpapier.
Verdeel de roomkaas over de gegrilde kant en vorm er rolletjes van.
Steek ze vast met de prikkers.
Bestrijk ze met de rest van de olie en grill ze nog even in de hete pan.
Serveer hierbij een pistoletje of ciabattabroodje.
Variatietip:
meng eens 1 theelepel grofgemalen zwarte peper door de kaas.
Variatietip:
bestrijk de gegrilde groenteplakken eens met rode of groene pesto voordat u de kaas erover verdeelt.
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 6
Geroosterde Italiaanse Kalkoenfilets
Bereidingstijd29 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 2 kalkoenfilets ongeveer 500g totaal
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 theelepel gedroogde oregano
Snijd elke kalkoenfilet doormidden zodat je vier stukken hebt.
Snijd elk stuk overlangs in zonder helemaal door te snijden, zodat er een zakje ontstaat.
Vul elk zakje met Parmezaanse kaas en een snufje oregano.
Vouw de kalkoenfilets dicht en bevestig de randen met cocktailprikkers.
Wijnadvies
Serveer met een lichte Italiaanse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino. Deze wijnen hebben een frisse en fruitige smaak die goed samengaat met de geroosterde kalkoen en Parmezaanse kaas.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 35g | Vet: 7g | Zout: 0.5g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / cocktailprikkers / Pagina 6