Syllabub
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 1 citroen schoongeboend
- 1 eetlepel cognac
- 2 eetlepels medium dry sherry
- 3 dl slagroom
- 75 gr witte basterdsuiker
Rasp de schil van de schoongeboende citroen en pers het sap uit.
Meng de citroenrasp en het sap met cognac en sherry.
Laat dit mengsel 1 uur intrekken, zeef het vervolgens.
Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte.
Meng het citroen-cognac-sherry mengsel met de opgeklopte slagroom.
Schenk de syllabub in hoge glazen en zet het geheel 1 uur koel weg.
Serveer de syllabub met fruit en een lekker dessert koekje.
Receptenplein.nl
Home / hoge glazen
Romige Vanille Dessert met Bitterkoekjes
(plus koeltijd)20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 zakje bitterkoekjes 250g
- 3 eetlepels amandellikeur
- 2 eetlepels kersenjam
- ¼ liter + ⅛ liter slagroom
- 75 g suiker
- 1 pak vanillevla 1 liter
- 25 g pure chocolade
Leg de bitterkoekjes met de onderkant naar boven op een plat bord.
Besprenkel de bitterkoekjes met amandellikeur en bestrijk ze dun met kersenjam.
Klop in een kom ¼ liter slagroom stijf met 50g suiker.
Klop de vanillevla door de opgeklopte slagroom.
Verdeel in een schaal afwisselend lagen vanillevla en bitterkoekjes, zodat de bovenste laag vanillevla is.
Zet de schaal afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Klop de resterende slagroom met de overgebleven suiker stijf.
Doe dit in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
Rasp de pure chocolade grof boven een kom.
Wijnadvies:
Deze romige vanille dessert gaat goed samen met een zoete witte wijn zoals een Muscat of een dessertwijn.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 22g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / hoge glazen
Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen
Allerhande 2002
Servings: 6 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 citroen
- 1 vanillestokje
- 1 liter melk
- 150 g dessertrijst kortkokende
- zout
- 10 eetlepels vloeibare honing
- 1 zakje amandelschaafsel 45 g
- 1 eetlepel boter of margarine
- 500 g aardbeien
- 2 dl slagroom
- 2 eetlepels suiker
Citroen goed schoonboenen, schil raspen.
Vanillestokje in lengte opensnijden.
In pan melk met vanillestokje, citroenrasp, dessertrijst en zout aan de kook brengen en in ca. 12 minuten tot pap koken.
Tussentijds regelmatig roeren.
Vanillestokje uit pap nemen, merg uit vanillestokje schrapen en door pap roeren.
Pap op smaak brengen met 7 eetlepels honing en laten afkoelen.
In koelkast in ca. 1 uur koud laten worden.
In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren en op bord laten afkoelen.
In zelfde koekenpan boter smelten, rest van honing toevoegen en tot saus roeren. Amandelschaafsel door saus scheppen.
Aardbeien schoonmaken en in plakjes snijden.
Slagroom met suiker lobbig kloppen en door koude rijstepap scheppen.
Rijstepap en aardbeien om-en-om over glazen verdelen, eindigen met plakjes aardbei.
Garneren met honingamandelen.
Receptenplein.nl
Home / hoge glazen
Mediterranean breeze
Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kilo perziken of blik perziken op sap (820 g)
- 4 eetlepels Pastis of Pernod slijter
- 20 ijsblokjes
- ½ liter mousserende droge witte wijn brut
Perziken schillen en pit verwijderen of perziken uit blik laten uitlekken.
Perziken in keukenmachine pureren.
Perzikpuree door zeef wrijven en 1/2 liter afmeten.
Pastis erdoor roeren. IJsblokjes in keukenmachine vergruizen.
IJsgruis over glazen verdelen.
Mousserende wijn met garde door perzikpuree kloppen en over ijs schenken.
Rietjes erin zetten.
Voedingswaarden
energie 135 kcal
eiwit 11 g
koolhydraten 12 g
Receptenplein.nl
Home / hoge glazen
Verfrissende Cranberry Mocktail
inclusief invriestijd van bessen3 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 bakje rode bessen 150 g
- 1 fles cranberry sap bijv. Cranberry Classic - 700 ml
- ½ fles Spa & Fruit appel ongeveer 350 ml
Ris minstens drie uur van tevoren met een vork de bessen van de takjes, was ze in een zeef en spreid ze uit op een plat bord.
Zet het bord in de vriezer, zodat de besjes los van elkaar bevriezen.
Verdeel de bevroren besjes over vier hoge glazen.
Verdeel het cranberry sap over de glazen en vul aan met Spa & Fruit.
Mocktail Wijnadvies:
Aangezien dit een alcoholvrije mocktail is, raden we aan om een gekoeld glas water te serveren als verfrissende begeleiding. Eventueel kun je een schijfje citroen of een paar muntblaadjes toevoegen aan het water voor extra smaak.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 0g | Zout: 1g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / hoge glazen
Abrikozenyoghurtshake
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- ½ l blik abrikozen op sap
- 3 deciliter sinaasappelsap
- 4 deciliter yoghurt
Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine of blender de afgegoten abrikozen, het sinaasappelsap en de yoghurt tot een schuimige drank.
Serveer deze in hoge glazen.
Receptenplein.nl
Home / hoge glazen
Aardbeienfool
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 g Aardbeien
- 1 beker slagroom 125 ml
- 225 gr kwark
- 2 theelepels limoensap
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 4 wafelrolletjes
Was de aardbeien, dep ze droog en verwijder de kroontjes.
Houd 2 grote exemplaren apart.
Maak de rest van de aardbeien fijn in een kom met behulp van een vork.
Klop de slagroom bijna stijf.
Meng de kwark, limoensap en basterdsuiker met een mixer tot een luchtige massa.
Schep eerst de fijngemaakte aardbeien en vervolgens de slagroom voorzichtig door de kwark tot een luchtig mengsel.
Verdeel het mengsel over vier hoge glazen en zet ze ongeveer 1 uur in de koelkast.
Snijd de achtergehouden aardbeien in zeer dunne plakjes.
Garneer de Aardbeienfool met de plakjes aardbei en serveer met de wafelrolletjes.
Receptenplein.nl
Home / hoge glazen
Bleekselderij-druivensap
Verfrissend en gezond bleekselderij-druivensap, rijk aan vitamines en vezels.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar
- 6 stengels bleekselderij ontdaan van stronk, blad en draden
- 1 bosje waterkers
- 20 pitloze witte druiven
- IJs
Serveertip:
Voeg een schijfje citroen of limoen toe voor extra frisheid.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 0g | Zout: 0.1g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / hoge glazen