Aardbeiensorbet met lentefrisse aardbeitjes en rabarber

Aardbeiensorbet met lentefrisse aardbeitjes en rabarber

Recept categorieën: Fruit, IJs
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg rabarber
  • 200 gram suiker
  • 500 gram aardbeien

voor de sorbet

  • 650 g aardbeien
  • 0.5 citroen sap er van
  • 225 g suiker

Instructies

  • De aardbeien voor de sorbet wassen, afgieten, staartjes verwijderen en in vieren snijden.
  • Ze in een schaal mixen met het citroensap en de suiker.
  • Mixen tot u een goed vloeibare massa verkrijgt. In de ijsmachine gieten en laten draaien tot hij voldoende opgesteven is.
  • De rabarber overlangs schillen, in stukjes van 2 à 3 cm versnijden en in koud water wassen.
  • Doe vervolgens de rabarber en de suiker samen in een kookpot.
  • Afdekken en 10 à 15 minuten op een zacht vuurtje koken totdat de rabarber lichtjes al dente wordt.
  • Laten afkoelen.
  • De aardbeien wassen, hun staartjes verwijderen en ze in 2 of 4 versnijden.
  • De aardbei-kwartjes en stukjes rabarber gemengd in schaaltjes of bordjes schikken.
  • Overgieten met een beetje siroop.
  • Versieren met 1 of 2 bolletjes sorbet.

Aardbeienijs 2

Aardbeienijs 2

Recept categorieën: Fruit, IJs
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g aardappelpuree
  • 250 cc siroop
  • sap van 1 sinaasappel
  • sap van 1 citroen toe
  • suikersiroop
  • 125 cc ongeklopte gekoelde room

Instructies

  • Aarbeienpuree vermengen met siroop, voeg het sap van sinaasappel en citroen toe.
  • Vereist suikergehalte 16-18 C., voeg zoveel siroop of gekookt en afgekoeld water toe totdat het gewenste suikergehalte bereikt is.
  • Voeg de ongeklopte gekoelde room toe.
  • Het mengsel koelen en bereiden volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.

Zwarte pruimenijs

Zwarte pruimenijs

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 500 gram gedroogde pruimen
  • 2 dl. martini rossi
  • 7.5 dl. melk
  • 2 st. vanillestokjes open gesneden
  • 250 gram eidooier
  • 300 gram suiker
  • 25 gram vanillesuiker
  • 750 gram mascarpone

Instructies

  • Verwijder de pitten uit de pruimen en marineer ze 1 uur in Martini Rossi.
  • Maak ondertussen de ijscompositie, doe de melk in de pan en breng deze aan de kook. Meng de eidooiers met de suiker en klop deze goed los.
  • Giet al roerende de hete melk bij de dooiers, doe de massa terug in de pan en maak de eidooiers op matig vuur gaar.
  • Giet de massa in de blender en voeg de mascarpone toe, draai dit kort op de hoogste stand tot een homogene massa.
  • Zeef de compositie door een bolzeef en laat het afkoelen.
  • (eventueel geforceerd op ijswater.)
  • Snijd de pruimen in stukken en meng dit samen met de helft van de martini door de compositie.
  • Maak de ijsmachine goed schoon met een desinfectiemiddel en draai het ijs op als het tot kamertemperatuur is afgekoeld.
  • Bewaar het ijs goed afge¬dekt in een gastronormbak in de diepvries.

Yoghurtijs met bosvruchten

Yoghurtijs met bosvruchten

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Calories: 800kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 250 ml volle yoghurt
  • 25 g suiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 bak diepvries bosvruchten 300 g, ontdooid
  • 1 eetlepel(s) citroensap

Instructies

  • Los 75 g suiker al roerende in de yoghurt op.
  • Klop de slagroom bijna stijf en meng dit luchtig door de yoghurt.
  • Bereid dit mengsel in een ijsmachine tot romig ijs, of laat het in de diepvriezer in 4 uur bevriezen.
  • Maak het ijs na 3 uur met een staafmixer fijner.
  • Kook 150 g bosvruchten met al het vocht en 50 g suiker 5 minuten.
  • Pureer dit met een staafmixer tot een fijne saus.
  • Laat de saus afkoelen.
  • Schep bollen yoghurtijs in hoge coupes, schenk de bosvruchtensaus erover en garneer met het fruit.

Nutrition

Calories: 800kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 4g | Vet: 14g

Sprankelende Champagnesorbet met Citroen

Sprankelende Champagnesorbet met Citroen

Een verfijnd en verfrissend dessert met de luxe smaak van champagne en een vleugje citroen. Perfect voor speciale gelegenheden en feestelijke diners!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw, Vaderdag
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 fles demi-sec champagne of andere sprankelende wijn
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 1,5 dl mineraalwater
  • Sap van 1 citroen

Instructies

  • Verwarm de suiker met 2 dl water in een steelpan totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Roer constant en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Voeg 4 dl champagne, mineraalwater en het verse citroensap toe aan de afgekoelde suikersiroop.
  • Giet het mengsel in een ijsmachine en draai er sorbetijs van volgens de instructies van de machine.
  • Schep het sorbetijs in mooie glazen als bolletjes.
  • Vul de glazen af met een royale hoeveelheid champagne.
  • Serveer direct en geniet van dit luxe dessert.

Notities

Serveertip:
Serveer de Champagnesorbet in gekoelde glazen en garneer met een schijfje citroen of een muntblaadje voor een extra feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Deze sorbet wordt perfect aangevuld met een glas demi-sec champagne of een mousserende wijn met een lichtzoete ondertoon.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 0.5g | Zout: 0.01g | Sugar: 22g

Exclusieve Kumquat Sorbet met een Vleugje Grand Marnier

Exclusieve Kumquat Sorbet met een Vleugje Grand Marnier

Een frisse en verfijnde sorbet van kumquats, subtiel versterkt met Grand Marnier. Perfect als elegant nagerecht of als verfrissende afsluiter van een diner.
plus koeltijd30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 6 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g kumquats
  • 150 g poedersuiker
  • 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels Grand Marnier extra voor garnering

Instructies

  • Snijd de kumquats doormidden en verwijder de pitjes zorgvuldig.
  • Pureer de kumquats in een blender of met een staafmixer.
  • Zeef de puree om de schillen en grove stukjes te verwijderen.
  • Voeg de poedersuiker, water en 2 eetlepels Grand Marnier toe aan de puree.
  • Roer goed door tot de suiker volledig is opgelost.
  • Giet het mengsel in een ijsmachine en draai volgens de instructies van de machine tot een gladde sorbet ontstaat.
  • Schep de sorbet in glazen en vorm mooie bolletjes.
  • Giet een klein scheutje Grand Marnier over elk bolletje sorbet als finishing touch.

Notities

Serveertip:
Serveer de sorbet in gekoelde glazen voor een extra verfrissende ervaring. Garneer met een dun plakje kumquat of een takje munt voor een elegante presentatie.
Wijnadvies:
Combineer deze sorbet met een glas dessertwijn zoals een Sauternes of een mousserende Brut Rosé Champagne voor een luxueuze smaakbeleving.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 1g | Vet: 0g | Sugar: 28g