Champagne Sorbet met Citrusvruchten
Een feestelijke en verfrissende champagne sorbet met een vleugje citrus, ideaal voor speciale gelegenheden.
(+ 3 uur invriezen)15 minuten min
Servings: 4
Calories: 90kcal
Author: Cor Klaar
- 1 citroen uitgeperst
- 1 sinaasappel uitgeperst
- 4 eetlepels zoetstof
- 20 cl water
- 20 cl champagne
- Muntblaadjes voor garnering
Invriezen:
Giet het mengsel in een grote sorbetmaker of een afsluitbare bak.
Plaats in de vriezer en laat het gedurende 1 uur opstijven.
Roer het mengsel elk half uur door met een vork om ijskristallen te breken.
Herhaal dit proces gedurende 3 uur tot de sorbet een romige consistentie heeft.
Perfect als verfrissend dessert of feestelijke traktatie bij een glas champagne.
Wijnadvies:
Serveer de sorbet met dezelfde champagne die in het recept is gebruikt voor een harmonieuze smaakbeleving.
Calories: 90kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0.01g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / ijsschep / Pagina 2
Verfrissende Gemarineerde Sinaasappel met Yoghurtijs
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 handsinaasappels
- 1 perssinaasappel
- 175 g suiker
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 450 ml yoghurtijs naturel, lactosevrij indien gewenst
- 2 takjes munt
Schil de handsinaasappels dik om het witte vlies te verwijderen.
Snijd het vruchtvlees vervolgens in dunne plakken.
Pers de perssinaasappel uit.
Breng in een steelpan het sinaasappelsap met suiker zachtjes aan de kook.
Laat het mengsel op laag vuur 5 minuten inkoken tot een siroop ontstaat.
Haal de pan van het vuur en laat de siroop iets afkoelen.
Roer de gemalen kardemom door de siroop.
Leg de plakken sinaasappel in een lage schaal en schenk de siroop eroverheen.
Laat dit minstens 30 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken, af en toe voorzichtig omscheppen.
Verdeel de gemarineerde sinaasappelplakken over vier borden.
Gebruik een natgemaakte ijsschep om 4 mooie bollen yoghurtijs te scheppen en leg deze naast de sinaasappel.
Garneer met reepjes munt.
Wijnadvies:
Deze verfrissende combinatie van gemarineerde sinaasappel en yoghurtijs vraagt om een lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti. De fruitige aroma's en lichte bubbel van de wijn zullen perfect samengaan met de citrusachtige smaken van de sinaasappel en de romigheid van het yoghurtijs.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 4g | Vet: 2g | Zout: 0.1g | Sugar: 48g
Receptenplein.nl
Home / ijsschep / Pagina 2
Oliebollen met rozijnen en abrikozen
Servings: 22 stuks
Calories: 160kcal
Author: Cor Kevenaar
mes
handmixer
schone theedoek
keukenpapier
- 100 g rozijnen
- 150 g gewelde abrikozen
- 1 zakje gedroogde gist ca. 7 gram
- 500 g bloem
- 1 eetlepel(s) kaneel
- 1 tl zout
- 1 ei
- 5 dl lauwe melk
- zonnebloemolie
Was de rozijnen en laat deze goed uitlekken.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Meng in een beslagkom de bloem met de gist, kaneel en het zout.
Voeg het ei en de melk toe en roer dit met een mixer tot een glad beslag.
Voeg de rozijnen en de abrikozen aan het beslag toe en roer het beslag nogmaals goed door.
Dek de beslagkom af met een natte, schone theedoek en laat het beslag op een warme plaats een uur rijzen.
Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden.
Schep het beslag voorzichtig door.
Doop de ijsschep of de twee lepels in de hete olie, vorm bollen en laat deze voorzichtig in de hete olie glijden.
Bak ongeveer 5 oliebollen tegelijk.
Bak de oliebollen in ca. 6 minuten goudbruin en keer ze halverwege.
Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
Haal elke keer de restjes beslag uit de pan en gooi deze weg.
Bak de rest van de oliebollen op dezelfde manier.
Serveer de oliebollen op een mooie schaal.
Calories: 160kcal
Receptenplein.nl
Home / ijsschep / Pagina 2
Chocobommen
Servings: 15 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar
Ingrediënten voor de cupcakes:
- 150 gram boter zachte
- 150 gram Suiker
- 1 Snufje zout
- Vanille extract
- 2 Eieren kamertemperatuur
- 160 gram Bloem
- 30 g Cacaopoeder
- ½ TL Bakpoeder
- ¼ TL Natrium bicarbonaat
- Een beetje melk eventueel kamertemperatuur
Ingrediënten voor de banketbakkersroom:
- ½ liter melk
- 125 gram suiker
- 1 eidooier
- 50 gram chocolade in stukjes
- 50 gram chocolade puddingpoeder Imperial of custard
- Je houdt nog pudding over die mag je zo opeten ?
Ingrediënten voor de topping:
- 200 ml room
- 400 g chocolade pure of melk / geraspt
- 100 g boter
- 1 koffielepel honing
- Vanille extract
Maak de banketbakkersroom door een groot gedeelte van de melk met de suiker aan de kook te brengen.
Het andere restje melk meng je met de eidooier en het puddingpoeder tot een papje.
Wanneer de melk kookt voeg je een scheutje kokende melk toe aan het papje, roer door en schenk dan alles terug in de pan en breng opnieuw onder voortdurend roeren aan de kook.
Haal de pan van het vuur en voeg de sukjes chocolade toe.
Roer nog eens door.
Schenk de pudding in een schaal en dek hem af met plastic folie.
Laat hem zo in de koelkast afkoelen.
Breng voor de topping de room en de boter samen aan de kook.
Snijd de chocolade al fijn en doe deze in een kom.
Schenk de warme room bij de chocolade en laat even staan.
Roer dan door tot alles mooi gesmolten en egaal is.
Voeg als laatste een koffielepel honing en een scheutje vanille extract toe en roer nog eens door.
Zet de topping weg in de koelkast.
Wanneer deze straks koud is kloppen we hem op tot een luchtige topping.
Voor de cupcakes klop je de suiker met de boter en het vanille extract tot een romige crème en voeg dan een voor een de eitjes toe.
Meng alle droge ingrediënten met elkaar en zeef ze boven de kom.
Klop kort verder.
Als het beslag nog te stevig is schenk je er een klein scheutje melk bij.
LET OP, dit is geen lopend beslag, je moet het met een ijslepel in de cupcakes kunnen scheppen dus melk mag maar moet niet !
Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 175°C in ca 20 à 25 minuutjes gaar.
Afwerking:
Neem de cupcakes erbij en de appelboor.
Maak in het midden van de cupcakes met de appelboor een gaatje. Klop de pudding luchtig op en doe deze in de spuitzak met het vulmondje. Vul nu elk gaatje in de cupcake met de pudding. Klop de topping op tot een luchtige maar stevige topping. Neem een andere spuitzak met een mondje naar keuze en spuit nu de cupcake mooi op. Je kunt de cupcakes in de koelkast bewaren maar haal ze een half uurtje voor het serveren uit de koelkast, dan zijn ze het lekkerste.
Maak in het midden van de cupcakes met de appelboor een gaatje.
Klop de pudding luchtig op en doe deze in de spuitzak met het vulmondje.
Vul nu elk gaatje in de cupcake met de pudding.
Klop de topping op tot een luchtige maar stevige topping.
Neem een andere spuitzak met een mondje naar keuze en spuit nu de cupcake mooi op.
Je kunt de cupcakes in de koelkast bewaren maar haal ze een half uurtje voor het serveren uit de koelkast, dan zijn ze het lekkerste.
Receptenplein.nl
Home / ijsschep / Pagina 2
Gemoderniseerd Aardbeien Dame Blanche Recept
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 ml vanille-ijs
- 250 gram verse aardbeien schoongemaakt en in kwarten gesneden
- 100 ml volle room
- 100 gram pure chocolade in kleine stukjes
Schep 500 ml vanille-ijs uit de bak en plaats het in een schaal (bewaar de rest in de vriezer).
Laat het ijs een beetje smelten.
Terwijl het ijs smelt, was je de aardbeien, verwijder je de kroontjes en snijd je ze in kwarten.
Meng de aardbeien voorzichtig door het ijs en zet het geheel in de vriezer tot gebruik.
Verwarm de volle room in een steelpan op laag vuur.
Roer de stukjes pure chocolade door de room tot ze volledig gesmolten zijn.
Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt.
Verdeel het aardbeienijs over vier ijscoupes en schenk de warme chocoladesaus erover.
Receptenplein.nl
Home / ijsschep / Pagina 2