Laurier Aardappelen met groene saus
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend
mes
Keukenmachine of blender
Lepel
- Aardappelen:
- 8 geschilde aardappelen
- Laurierbladeren
- 50 g gesmolten boter
- Zeezout
- Groene saus:
- 3 sjalotjes
- 30 g peterselie
- 2 eetlepels kappertjes
- ½ eetlepel geraspte citroenschil
- 1 theelepel mosterd
- ¾ dl olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Citroensap naar smaak
Verwarm de oven voor op 225°C.
Snijd 8 geschilde aardappelen viermaal diep in en steek in elke snede een laurierblad.
Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal en bedruppel ze met 50 g gesmolten boter.
Bak ze in de oven gedurende 30-45 minuten of tot ze gaar zijn, en bestrooi met zeezout.
Voor de saus: Pureer 3 sjalotjes, 30 g peterselie, 2 eetlepels kappertjes, ½ eetlepel geraspte citroenschil en 1 theelepel mosterd in een keukenmachine of blender.
Voeg geleidelijk ¾ dl olijfolie toe tot de saus romig is.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine of blender
Geroosterde Pompoensoep met Kokosmelk en Korianderpesto
Fluweelzachte pompoensoep met romige kokosmelk en frisse korianderpesto, ideaal voor een feestelijk kerstdiner.
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar
Keukenmachine of blender
soeppan
Voor de soep:
- 1 middelgrote pompoen in blokjes
- 1 ui grof gesneden
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- Zout en zwarte peper naar smaak
Voor de korianderpesto:
- 1 bosje verse koriander gewassen en grof gehakt
- 50 g geroosterde pijnboompitten
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 teentje knoflook
- 100 ml extra vierge olijfolie
- Zout en zwarte peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de pompoenblokjes, ui, knoflook, olijfolie, komijn, koriander, zout en peper.
Spreid het mengsel uit op een bakplaat en rooster 25-30 minuten tot de pompoen zacht en licht gekarameliseerd is.
Doe de geroosterde groenten in een soeppan en voeg de groentebouillon toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
Roer de kokosmelk erdoor en verwarm opnieuw zonder te laten koken.
Voor de korianderpesto:
Meng de koriander, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie, zout en peper in een keukenmachine tot een gladde pesto.
Serveer de soep in kommen en druppel een lepel korianderpesto over elke portie.
Garneer eventueel met een swirl kokosmelk.
Heerlijk met vers gebakken brood of een krokant toastje.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 6g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine of blender
Penne met Tonijn en Krokant Broodkruim
Voorbereidingstijd14 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Keukenmachine of blender
Hapjespan of braadpan
antiaanbakpan
- 2 sneetjes oud witbrood
- 6 eetlepels olijfolie
- 400 g penne pasta
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje ansjovisfilets
- 500 g cherrytomaten
- 75 g waterkers
- 4 tonijnsteaks
Ontkorst de sneetjes brood en maal ze fijn in een keukenmachine of blender.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en rooster het broodkruim goudbruin.
Laat het broodkruim vervolgens afkoelen op keukenpapier.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met zout tot ze beetgaar zijn.
Pel en snipper de uien en knoflook.
Snijd de ansjovis fijn en halveer de cherrytomaten.
Verwijder de harde stelen van de waterkers en scheur de waterkers grof.
Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan of braadpan en bak de ui en knoflook zachtjes gedurende 1 minuut.
Voeg de ansjovis en cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee.
Giet de penne af en meng deze door het tomatenmengsel.
Verwarm alles goed door.
Verhit 2 eetlepels olie in een antiaanbakpan en bak de tonijnsteaks op hoog vuur 1-2 minuten per kant, net als bij biefstuk, tot ze rosé zijn.
Breng de pasta op smaak met zout en peper en verdeel deze over vier diepe borden.
Snijd de tonijn in reepjes en leg deze op de pasta.
Strooi de waterkers en het krokante broodkruim over de pasta.
Serveertips:
Serveer de penne met tonijn en krokant broodkruim direct voor een heerlijke maaltijd.
Garneer met een scheutje extra vierge olijfolie en verse basilicumblaadjes voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichtrode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 56g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 6g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine of blender
Appel-Basilicumsorbet met Verse Frambozen
Deze appel-basilicumsorbet met frisse frambozen is een verfrissend dessert, perfect na een zomerse maaltijd. Een unieke combinatie van fruit en kruiden.
inclusief bevriezing4 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
diepvriesbak
Keukenmachine of blender
IJstang
Vier hoge glazen
- 3 groene appels Granny Smith
- 100 ml appelsap
- 100 g basterdsuiker
- 2 zakjes verse basilicum à 15 g
- 125 g frambozen of aardbeien in vieren gesneden
Snijd de appels in stukjes en leg ze in een open diepvriesbak.
Laat de appelstukjes ongeveer 2 uur in de diepvriezer bevriezen.
Verwarm in een steelpan het appelsap en de basterdsuiker op laag vuur.
Roer tot de suiker volledig is opgelost en laat het mengsel daarna afkoelen.
Houd 4 kleine basilicumblaadjes apart voor de garnering.
Pureer in een keukenmachine of blender de bevroren appelstukjes samen met de rest van de basilicumblaadjes en de afgekoelde suikersiroop tot een fijn sorbetijs.
Doe het sorbetijs terug in de diepvriesbak en laat het nog eens 2 uur stevig worden.
Schep met een ijstang 2-3 bollen appel-basilicumsorbet in elk van de vier hoge glazen.
Verdeel de frambozen of aardbeien over de sorbet en garneer elk glas met een basilicumblaadje.
Serveertip:
Serveer direct uit de diepvries voor de beste smaak en textuur. Voeg een takje munt toe voor een extra fris accent.
Wijnadvies:
Een droge mousserende wijn zoals een Prosecco of Cava past uitstekend bij dit lichte en fruitige dessert.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 1g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 29g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine of blender