Vers Bereide Tong uit de Airfryer
Probeer deze eenvoudig te bereiden verse tong uit de Airfryer. Met minimale ingrediënten en een snelle bereidingstijd is dit gerecht ideaal voor een lichte, smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2
Calories: 110kcal
Author: Cor Klaar
- 2 verse tong
- Zout naar smaak
Verwijder de koppen van de tong met een scherp mes.
Bestrooi de tongen royaal met zout aan beide zijden.
Wikkel de tongen in folie.
Plaats de tongen in de Airfryer en bak 6 minuten op 180°C.
Haal de tongen uit de folie en leg ze op een ingevette grillplaat.
Bak de tongen opnieuw 3 minuten aan elke kant op 180°C totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Serveer direct, eventueel met een schijfje citroen.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc.
Calories: 110kcal | koolhydraten: 0g | Protein: 22g | Vet: 2g | Zout: 1.5g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmes / Pagina 2
Lauwwarme Aspergesalade met Witlof en Mandarijn
Deze lauwwarme aspergesalade is een prachtig gerecht dat zowel in smaak als presentatie indruk maakt. Met knapperige asperges, frisse witlof, en een vleugje zoete mandarijn, is dit een heerlijke en gezonde maaltijdoptie. Serveer het met eetbare viooltjes voor een extra feestelijke uitstraling!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
Diep bord of schaal
Keukenmes
vuurvaste schaal
- 1 lepel olijfolie
- 1 mandarijn
- 2 gekookte eieren
- 2 stronken witlof
- 10 radijsjes
- 100 g kleine tomaatjes
- 200 g groene asperges
- 200 g hamblokjes
- 200 g witte asperges
- 250 g gemengde sla
- 250 g krielaardappels
- Kleine viooltjes optioneel
- Zout en peper naar smaak
Schil de witte asperges en snijd zowel de witte als de groene asperges in kleine stukjes.
Verwarm een vuurvaste schaal in de airfryer op 200 graden Celsius gedurende 5 minuten.
Voeg 1 lepel olijfolie toe aan de hete schaal en voeg de asperges, hamblokjes en krielaardappels toe.
Bak dit geheel in de airfryer op 200 graden gedurende 10 minuten, schep tussendoor een paar keer om.
Breng de salade op smaak met zout en peper en laat het geheel 5 minuten afkoelen.
Snijd ondertussen de gekookte eieren in partjes, halveer de tomaatjes en snijd de radijsjes in plakjes.
Leg de gemengde sla in een groot diep bord of schaal en meng de tomaatjes, partjes mandarijn en radijsjes door de lauwwarme aspergesalade.
Garneer de salade feestelijk met witlof en eventueel wat kleine viooltjes voor een decoratieve touch.
Combineer met een frisse Pinot Grigio of een lichte Sauvignon Blanc.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 10g | Vet: 9g | Zout: 0.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmes / Pagina 2
Rijk Stoofvlees in Donkere Biersaus
Dit stoofvlees in een rijke donkere biersaus is een klassiek Belgisch gerecht, perfect voor een stevige maaltijd. Het rundvlees wordt langzaam gestoofd met uien, mosterd en laurierbladeren voor een diepe, hartige smaak. Serveer met frietjes of kroketten voor een authentieke ervaring.
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar
Presspot (snelkookpan)
Keukenmes
- 2 kg mager stoofvlees rundvlees
- 5 ajuinen
- 5 laurierblaren
- 2 flessen donker tafelbier
- 4 eetlepels mosterd
- Zout en peper naar smaak
- Maïszetmeel express voor donkere sausen
Verhit een grote pan en bak het stoofvlees aan tot het een bruin krokant jasje heeft.
Snijd de ajuinen en bak ze bruin in de presspot met een beetje olijfolie.
Voeg het gebakken stoofvlees, laurierbladeren, zout, peper en mosterd toe aan de presspot.
Giet de twee flessen donker tafelbier erbij en sluit de presspot goed af.
Breng de presspot op hoog vuur (stand 6) tot het kookpunt.
Zet het vuur daarna op stand 3 en laat het geheel 45 minuten zachtjes koken.
Laat na het koken de stoom ontsnappen onder de koude kraan voordat je de pot opent.
Proef het stoofvlees en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
Dikte de saus aan met maïszetmeel express totdat de gewenste consistentie is bereikt.
Serveer het stoofvlees met witloof in mayonaise en frietjes of kroketten.
Dien op met witloof in mayonaise en frietjes of kroketten.
Wijnadvies:
Serveer met een stevige rode wijn zoals een Bordeaux, of geniet van hetzelfde donkere bier dat in het gerecht is gebruikt.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 60g | Vet: 40g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmes / Pagina 2
Traditioneel Stoofvlees met Bruin Bier en Stroop
Dit klassieke stoofvlees, bereid met bruin bier en een subtiele zoetheid van appel-perenstroop, is een rijke en hartige maaltijd. Perfect om te serveren met vers gebakken frieten, gekookte aardappelen en appelmoes voor een traditionele Belgische ervaring.
Bereidingstijd2 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 720kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg rundstoofvlees
- 2 eetlepels olijfolie of boter
- 1 eetlepel bloem
- 1 grote ui
- 1 grote wortel
- 1 laurierblad
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak of een zakje stoofvleeskruiden
- 1 boterham
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel appel-perenstroop poepgelei
- 2 flesjes bruin bier bijv. Bruine Leffe
Snijd de ui en wortel fijn.
Verhit de olie of boter in een grote stoofpan en stoof de ui en wortel aan.
Voeg het rundstoofvlees toe en bak het vlees rondom bruin.
Bestrooi het vlees met bloem en roer goed door.
Kruid met peper, zout of stoofvleeskruiden, en voeg het laurierblad toe.
Giet het bruine bier in de pan tot het vlees onder staat.
Besmeer één kant van de boterham met mosterd en de andere kant met appel-perenstroop.
Leg de boterham bovenop het vlees in de pan.
Laat het stoofvlees op laag vuur ongeveer 2 uur zachtjes sudderen, tot het vlees zo mals is dat het uit elkaar valt.
Als de saus te dun is, kun je deze binden met wat aardappelzetmeel of maïzena.
Serveer het stoofvlees met vers gebakken frieten, gekookte aardappelen en appelmoes.
De volgende dag is dit lekkerder en serveer je met vers gebakken frites, gekookte aardappelen en appelmoes.
Wijnadvies:
Serveer met een stevige rode wijn zoals een Bordeaux, of geniet van hetzelfde bruine bier dat in het gerecht is gebruikt.
Calories: 720kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 50g | Vet: 45g | Zout: 2.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmes / Pagina 2
Stoofschotel van Leng met Champignons en Witte Wijn
Deze verfijnde stoofschotel met leng, champignons en witte wijn is een heerlijk en licht gerecht. De zachte smaken van de vis combineren prachtig met de aardse champignons en een vleugje citroen, waardoor dit gerecht perfect is voor een elegante maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 600 g leng
- Sjalotten hoeveelheid naar smaak
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 glas witte wijn
- 1 scheutje citroensap
- 300 g verse champignons
- 1 bosje peterselie
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Olijfolie voor bakken
Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Pel en hak de sjalotten, de ui en de knoflook fijn.
Verhit een beetje olijfolie in een stoofpan met antikleeflaag en stoof de sjalotten, ui en knoflook zachtjes.
Voeg de fijngesneden champignons toe aan de pan en besprenkel met een scheutje citroensap.
Leg de lengfilets in de pan bij de groenten en bak kort aan.
Besprenkel de vis met de witte wijn en plaats het deksel op de pan.
Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes garen.
Breng op smaak met peper en zout en laat nog eens 5 minuten sudderen.
Serveer de stoofschotel op een schotel en bestrooi rijkelijk met fijngehakte peterselie.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Chardonnay.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 35g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmes / Pagina 2
Heerlijke Stoofschotel met Lamsvlees en Groenten
Deze stoofschotel met malse lamslappen en een overvloed aan groenten is het ultieme comfort food. Met aardappelen, pompoen, courgette en meer, biedt dit gerecht een rijke, voedzame maaltijd die perfect is voor een gezellige familiediner.
Bereidingstijd1 uur uur 40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
Grote pan met deksel
Keukenmes
Kommetje voor maïzena
- 750 g in flinke blokken gesneden lamslappen
- 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
- 1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei
- 1 schoongemaakte en in stukjes gesneden stengel bleekselderij
- 1 in plakjes gesneden wortel
- 1 eetlepel grofgehakte peterselie
- 1 laurierblad
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Mespuntje gemalen komijn
- Zout en peper naar smaak
- ± 7 dl water
- 500 g geschilde en in stukken gesneden aardappelen
- 250 g schoongemaakte en in stukjes gesneden pompoen
- 2 in plakjes gesneden courgettes
- 250 g schoongemaakte en gebroken sperziebonen
- 350 g maïskorrels uit blik uitgelekt
- 2 eetlepels maïzena
Doe de blokken lamsvlees, kleingesneden ui, prei, bleekselderij, wortel, gehakte peterselie, laurierblad, oregano, komijn en wat zout en peper in een grote pan.
Voeg zoveel water toe dat alles net onder staat en breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 1 uur zachtjes koken.
Voeg de stukken aardappel en pompoen toe en laat deze 10 minuten meekoken.
Voeg de plakjes courgette en sperziebonen toe en laat alles nog eens 20 minuten zachtjes koken.
Roer de maïskorrels door het vlees-groentemengsel en verwarm deze 5 minuten mee.
Maak de maïzena aan met wat water in een kommetje en bind hiermee de stoofschotel tot de gewenste dikte.
Serveer de stoofschotel in een diepe schaal en geniet van een rijke, smaakvolle maaltijd.
Wijnadvies:
Serveer met een robuuste rode wijn zoals een Shiraz of Malbec.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmes / Pagina 2
Kruidige Stoofschotel met Kip en Krieltjes
Deze kruidige stoofschotel met kip, paprika en krieltjes is een eenvoudig, hartverwarmend gerecht dat je hele gezin zal plezieren. De rijke smaken van rozemarijn en bouillon komen prachtig samen met de zachte kip en romige crème fraîche.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
pan met dikke bodem
Keukenmes
- 300 g kipfilet
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 grote ui of 2 kleinere
- 125 ml demi crème fraîche
- 1 mok bouillon van poeder of blokjes
- 450 g krieltjes
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Olie voor bakken
Snijd de kip in kleine blokjes en bestrooi dit met zout en peper.
Bak de kip bijna gaar in wat olie en zet dit aan de kant.
Dan de paprika's in lange dunne reepjes snijden en deze reepjes even halveren, de ui snipperen.
Gooi eventueel nog een beetje olie bij in je pan en doe dan de ui, paprika, krieltjes en rozemarijn in de pan, op laag vuur.
Roer dit af en toe door, vergeet niet na het roeren elke keer de deksel op de pan te doen, je
aardappels moeten niet bakken.
In een minuut of 10 moet dit wel klaar zijn.
Vervolgens is het tijd de bouillon in de pan te doen.
Even roeren en dan het deksel er weer op, 5 minuten later mag je weer even kijken.
Je hoeft overigens geen bouillon van poeder te gebruiken, wat je ook doet, zorg er in ieder geval voor dat je een krachtige bouillon gebruikt.
Ongeduldig genoeg geweest, nu de demi crème fraîche en kip erbij, goed roeren en de laatste keer (echt waar) 5 minuutjes het deksel op de pan doen.
De geur die nu je keuken vult is al goddelijk en geeft je een warm gevoel (bij ons thuis is het de strijd of de afzuigkap aan moet. Ik houd van de geur van eten in de huiskamer en keuken,
(anderen niet, jammer is dat!)
Dan is nu de tijd aangebroken de blij verraste gezichten van je disgenoten te zien.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 28g | Vet: 18g | Zout: 2.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmes / Pagina 2
Thaise Sperziebonensalade met Vissaus en Pinda's
Een frisse Thaise sperziebonensalade met een hartige dressing van vissaus, palmsuiker en geroosterde pinda’s. Perfect als bijgerecht bij een zomerse maaltijd of een Aziatische barbecue.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
grote schaal
kookpan
Kooklepel
Keukenmes
vijzel
- 1 gedroogde chilipeper
- 1 kopje gefruite uitjes
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 3 eetlepels palmsuiker
- 3 eetlepels Thaise vissaus nam pla
- 3 sjalotten fijngesneden
- 4 eetlepels dikke santen
- 25 g geroosterde pinda's gehakt
- 300 g dunne sperziebonen
Kook de gebroken sperziebonen 3 minuten in licht gezouten water.
Laat de boontjes uitlekken en afkoelen.
Rooster de fijngesneden sjalotten en knoflook in een droge koekenpan.
Maak met de vijzel een boemboe van de geroosterde sjalotten, knoflook, fijngestampte chilipeper, citroensap, palmsuiker en vissaus.
Roer de boemboe door de afgekoelde sperziebonen.
Voeg de gehakte pinda's en dikke santen toe en schep goed om.
Bestrooi met gefruite uitjes en serveer.
Wijnadvies:
Deze salade combineert goed met een lichte, droge Riesling of een verfrissende Grüner Veltliner.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 1.3g | Sugar: 9g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmes / Pagina 2
Verfrissende Sperziebonensalade met Feta en Zontomaatje
Deze verfrissende sperziebonensalade combineert de knapperigheid van sperziebonen met romige feta, zontomaatjes en geroosterde pijnboompitjes. Ideaal als bijgerecht bij visgerechten of als lichte lunch op warme dagen.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
grote schaal
kookpan
Kooklepel
Keukenmes
- 100 g ijsbergsla of rucolamelange
- 12 zwarte olijven optioneel, in stukjes gesneden
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 theelepels honing
- 2 theelepels honingmosterd of zachte mosterd
- 3 tomaten in stukjes gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- 5 gedroogde zontomaatjes in olie in stukjes gesneden
- 50 g pijnboompitjes licht geroosterd in droge koekenpan
- 500 g sperziebonen
- 150 g feta kaas verkruimeld
Kook de sperziebonen gedurende 5 minuten beetgaar en spoel ze direct af met koud water.
Meng de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en honing in een grote schaal tot een dressing.
Voeg de sperziebonen en de gesneden ijsbergsla of rucolamelange toe aan de dressing en meng goed door.
Meng de gedroogde zontomaatjes erdoor.
Verkruimel de feta kaas over de salade.
Verdeel de stukjes tomaat gelijkmatig over de salade.
Strooi de geroosterde pijnboompitjes en, indien gewenst, de olijven erover.
Serveer direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.
Heerlijk bij visgerechten of als hoofdgerecht op warme dagen.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 9g | Vet: 23g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmes / Pagina 2
Sperziebonen met Taugé en Banaan in Ketjapsaus
Een verrassende combinatie van sperziebonen, taugé, en banaan in een smaakvolle ketjapsaus. Dit Indonesische bijgerecht is snel te maken en ideaal om te serveren bij een feestelijke maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
Materialen
Kooklepel
Keukenmes
- 2 uien
- 1 kleine rode paprika
- 4 bananen
- 250 gram taugé
- 3 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal
- 750 gram sperziebonen
Snijd de uien en paprika in kleine stukjes.
Was de taugé en laat goed uitlekken.
Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de ui 3 minuten totdat deze glazig is.
Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten mee.
Voeg de sperziebonen, ketjap, sambal en 1 deciliter water toe.
Dek de pan af en laat 10 minuten koken als de sperziebonen uit de diepvries komen, anders 2 minuten als ze vers zijn.
Pel de bananen en snijd ze in stukjes.
Verwijder het deksel en verwarm nog 5 minuten.
Roer de taugé erdoor en verwarm nog 1 minuut.
Serveer warm.
Wijnadvies:
Serveer met een droge Riesling of een lichte, fruitige rosé.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 3g | Zout: 1.5g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmes / Pagina 2