Ananas-Mascarpone Mini Plaattaartjes met Balsamico Glazuur
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd14 minuten min
Servings: 4
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar
Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in 4 gelijke rechthoeken.
Bak de bodems in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Bestrijk het afgekoelde deeg met mascarpone.
Bak de ananasblokjes in een koekenpan met honing tot ze licht gekleurd zijn.
Verdeel de gebakken ananas over de mascarpone en besprenkel ze met balsamico stroop.
Serveer de mini plaattaartjes direct.
Deze mini plaattaartjes met ananas, mascarpone en balsamico zijn heerlijk als dessert of als zoete traktatie bij de koffie.
Wijnadvies:
Een licht zoete wijn zoals een Moscato d'Asti of een late harvest Riesling past goed bij de zoete en fruitige smaken van dit dessert.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 49g | Protein: 10g | Vet: 46g | Zout: 0.2g | Sugar: 37g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 117
Mini Plaattaartjes met Geflambeerde Aardbeien, Mascarpone en Zwarte Peper
De combinatie van zoete aardbeien, romige mascarpone en pittige zwarte peper maakt deze mini plaattaartjes tot een verrassend dessert. Serveer ze bijvoorbeeld met een glas mousserende wijn voor een feestelijke afsluiting van de maaltijd.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 6
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 500 g mascarpone
- 400 g aardbeien
- 2 eetlepels likeur Cointreau/Grand Marnier
- 30 g suiker
- 20 g boter + 1 eetlepel boter om in te bakken
- Gemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in 6 gelijke rechthoeken.
Bak de bodems in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Bestrijk de afgekoelde plaattaartjes met mascarpone.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de aardbeien met de suiker tot ze zacht worden.
Voeg de likeur toe aan de aardbeien en flambeer ze voorzichtig.
Verdeel de geflambeerde aardbeien over de mascarpone.
Bestrooi de mini plaattaartjes met gemalen zwarte peper naar smaak.
Serveer de mini plaattaartjes direct.
De combinatie van zoete aardbeien, romige mascarpone en pittige zwarte peper maakt deze mini plaattaartjes tot een verrassend dessert. Serveer ze bijvoorbeeld met een glas mousserende wijn voor een feestelijke afsluiting van de maaltijd.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een dessertwijn zoals een late harvest Riesling vormt een mooie aanvulling op de zoete en pittige smaken van dit dessert.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 7g | Vet: 45g | Zout: 0.1g | Sugar: 23g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 117
Kruidige Groenteburgers met Pittige Peperspinazie
Een heerlijk vegetarisch gerecht met kruidige groenteburgers, pittige peperspinazie en gekookte aardappels. Lekker licht en voedzaam!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 50 g aardappels zak à 500 g
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 4 groenteburgers schaaltje à 2 stuks
- 3 zakken verse spinazie à 300 g
- 1 cup Boursin Cuisine Drie Pepers 245 g
Borstel de aardappels schoon en kook ze in de schil gaar gedurende 15 minuten.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de groenteburgers in 5 minuten gaar en goudbruin.
Verhit de overige olie in een wok en roerbak de spinazie beetje bij beetje.
Roer de Boursin Cuisine Drie Pepers door de spinazie en verwarm het geheel nog 1 minuut.
Serveer de groenteburgers met de pittige peperspinazie en de gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de kruidige groenteburgers en de pittige peperspinazie.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 18g | Vet: 28g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 117
Regenboog Groentequiche
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd55 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 3 wortels geraspt en in dunne plakjes gesneden
- 1 courgette in dunne plakjes gesneden
- 1 tomaat in dunne plakjes gesneden
- 1 aardappel geschild en in dunne plakjes gesneden
- 250 g slagroom
- 3 eieren
- 1 eetlepel verse peterselie fijngehakt
- Zout
- Een snufje nootmuskaat geraspt
- 1 eetlepel boter voor het invetten van de vorm
- Gemalen peper
erwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit en leg het in de ingevette taartvorm.
Gebruik het overhangende deeg om de rand te versterken.
Leg 3-4 plakjes wortel en courgette afwisselend naast elkaar in de vorm, van buiten naar binnen.
Steek vervolgens aardappel- en tomatenplakjes afwisselend ertussen.
Meng de eieren met de slagroom en de peterselie.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Giet dit mengsel over de groenten.
Bak de quiche in het onderste gedeelte van de oven gedurende ongeveer 55 minuten, of tot hij goudbruin is.
Deze quiche is ook heerlijk met plakjes pastinaak of aubergine als alternatief voor de groenten.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 117
Flammkuchen met Puntpaprika's en Rode Peper
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd32 minuten min
Servings: 4
Calories: 390kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol vers pizzadeeg 400 g (Alternatief: 1 rol vers spelt-pizzadeeg van 400 g)
- 3 puntpaprika's in de lengte in reepjes gesneden
- 1 rode peper ontpit en zeer fijn gesneden
- 250 g kwark
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eieren
- 1 teen knoflook geschild en geperst
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- Zout
- Verse rozemarijn om te garneren
- Versgemalen peper
erwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte.
Bak de paprikareepjes circa 2 minuten in olijfolie in een koekenpan.
Meng in een kom de kwark, mosterd, eieren, knoflook en rode peper goed.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal het deeg direct uit de koelkast, rol het uit en leg het in de ingevette bakvorm.
(Als alternatief kan het deeg met het meegeleverde bakpapier in de vorm worden gelegd, dan is invetten niet nodig.
) Verstevig de rand met het uitstekende deeg.
Giet het kwarkmengsel in de vorm en verdeel de paprika erover.
Bak onderin de oven gedurende ongeveer 30 minuten, of tot het knapperig is.
Garneer met rozemarijn voor het serveren.
Voor de flammkuchen kunt u ook andere groenten gebruiken, zoals courgette, wortelen of aubergine.
Wijnadvies:
Een droge Duitse Riesling past goed bij dit gerecht vanwege zijn verfrissende zuurgraad en fruitige aroma's.
Calories: 390kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 16g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 117
Bladerdeegbroodjes met spinazie en feta
Heerlijke knapperige bladerdeegbroodjes gevuld met een romige spinazie-feta vulling, perfect als snack of bij de borrel.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Mediterraan Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
Voor de broodjes:
- 1 rol vers bladerdeeg
- ½ ei voor bestrijken
- Sesamzaadjes om te bestrooien
Voor de vulling:
- 1 eetlepel olijfolie
- ¼ ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 200 g verse bladspinazie
- 125 g feta verbrokkeld
- ½ ei
- Peper
- Zout
Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte).
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook tot de ui glazig is.
Voeg de spinazie toe en bak mee tot deze geslonken is.
Laat het mengsel uitlekken in een zeef en volledig afkoelen.
Meng in een kom de feta met het afgekoelde spinaziemengsel.
Voeg het halve ei toe en breng op smaak met peper en zout.
Meng alles goed door elkaar.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier.
Snijd het deeg in de lengte doormidden en verdeel het spinaziemengsel over beide stukken.
Laat de randen vrij en bestrijk deze met een beetje water.
Vouw het deeg over de vulling en snijd elk stuk in drie broodjes.
Maak enkele insnijdingen aan de bovenkant voor een knapperige afwerking.
Bestrijk de broodjes met ei en bestrooi met sesamzaadjes.
Bak 20-30 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurtdip met munt en knoflook.
Wijnadvies:
Past goed bij een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 117
Mediterraanse gevulde puntpaprika’s met tonijn
Heerlijke gevulde puntpaprika’s met een smaakvolle vulling van tonijn, tomaat en kruiden. Een mediterraans gerecht dat licht, gezond en vol smaak is.
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Mediterraan Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 zoete puntpaprika’s
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 tomaten fijngehakt
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 2 blikjes tonijn op water à 185 g, uitgelekt
- 15 g verse peterselie fijngehakt
- Zout
- Peper
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zacht.
Voeg de fijngesneden tomaten en tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat het mengsel 5 minuten sudderen zodat de smaken zich goed mengen.
Roer de uitgelekte tonijn los met een vork en voeg toe aan het tomatenmengsel.
Meng goed en vul de paprikahelften met het tonijnmengsel.
Leg de gevulde paprika’s in een ovenschaal en besprenkel met de resterende olijfolie.
Bak de paprika’s 15 minuten in de oven tot ze zacht en licht geroosterd zijn.
Bestrooi vlak voor het serveren met fijngehakte peterselie.
Serveertip:
Serveer met vers stokbrood of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij de frisse mediterrane smaken van dit gerecht.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 30g | Vet: 18g | Zout: 1.1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 117
Pompoen en Feta Kikkererwtenquiche
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 6
Calories: 375kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- Scheutje olijfolie
- 2 rode uien gesnipperd
- 2-3 teentjes knoflook fijngehakt
- 400 g pompoen geschild en in blokjes
- 4-6 takjes verse tijm blaadjes geritst
- 250 g kikkererwten uit blik, pot of gekookt
- 125 ml crème fraîche
- 3 eieren
- ½ tl cayennepeper
- Zout
- 200 g feta verkruimeld
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- Een handje rucola ter garnering
Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de rode ui en knoflook.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
Voeg vervolgens de tijm toe en bak kort mee.
Rol het deeg uit en bekleed de ingevette quichevorm ermee.
Laat de randen iets over de rand van de vorm hangen.
Verdeel het pompoenmengsel over het deeg en schep daar de kikkererwten bovenop.
Meng in een kom de crème fraîche met de eieren, cayennepeper en een snufje zout.
Giet dit mengsel over de kikkererwten en verdeel de verkruimelde feta erover.
Bak de quiche in het midden van de oven in 45-55 minuten goudbruin en gaar.
Garneer de quiche voor het serveren met een handje rucola.
Voor extra smaak kun je wat uitgebakken spekjes toevoegen. Ook kun je de feta vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 375kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 14g | Vet: 26g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 117
Tartaartjes met mosterd-pepersaus
Malse tartaartjes geserveerd met een romige mosterd-pepersaus. Dit snelle en smaakvolle gerecht is ideaal voor een doordeweekse maaltijd.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 30 g vloeibare bakboter bijv. Bak en Braad
- 4 tartaartjes
- 150 ml Room Culinair bijv. Campina
- 1 bakje Boursin Cuisine Drie Pepers 80 g
- 1 eetlepel grove mosterd
Verhit de vloeibare bakboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de tartaartjes in ongeveer 5 minuten aan beide kanten bruin en rosé.
Breng ondertussen de Room Culinair aan de kook in een kleine pan.
Roer de Boursin Cuisine Drie Pepers door de room en laat de kaas al roerende smelten.
Haal de pan van het vuur en roer de grove mosterd door de saus.
Serveer de tartaartjes op borden en lepel de mosterd-pepersaus eroverheen.
Serveertip:
Serveer met gekookte krieltjes en worteltjes voor een complete maaltijd. Voeg eventueel een frisse salade toe voor extra groenten.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals Bauvoyre Médoc past uitstekend bij de kruidige tonen van de mosterd-pepersaus en de malse tartaartjes.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 22g | Vet: 31g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 117
Honingnoten Appeltaart
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 3 appels geschild en in blokjes gesneden
- 1 tl maïzena
- 4 el appelmoes
- 1 tl kaneel
- 2 el rozijnen
- 150 g noten bijvoorbeeld walnoten, paranoten, hazelnoten
- 2 el honing
- 1 el boter om in te vetten
Verwarm de oven voor op 180⁰C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol het deeg uit en leg het in de ingevette taartvorm.
Leg de appelblokjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 5 minuten in de oven om het vocht eruit te laten gaan.
Laat de appelblokjes afkoelen.
Meng de appelblokjes met de maïzena, appelmoes, kaneel en rozijnen.
Vul de taartvorm met het appelmengsel en druk lichtjes aan.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten, tot hij goudbruin is.
Bak de noten in een koekenpan wanneer de taart bijna klaar is.
Voeg de honing toe wanneer de noten licht beginnen te kleuren.
Verdeel de notenmix over de gebakken taart en laat afkoelen.
Serveer de taart lauwwarm met een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Deze appeltaart met honingnoten gaat goed samen met een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese of een Muscat. Hun fruitige en bloemige tonen vullen de smaken van de appeltaart en honingnoten mooi aan.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 7g | Vet: 18g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 117