Penne met rucola, zalmblokjes en basilicum pesto
Een smaakvolle pasta met malse zalmblokjes, frisse rucola en een romige basilicum pesto. Een eenvoudig en snel gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 560kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g penne rigate pasta
- 600 g zalmfilet in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 g olijven gehalveerd
- 15 g verse basilicum in reepjes gesneden
- 100 g groene pesto
- 75 g rucola
- Zout en peper naar smaak
Kook de penne rigate in ruim kokend water met een snufje zout bijna gaar (ongeveer 10 minuten, iets korter dan op de verpakking staat).
Spoel de pasta af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
Bestrooi de zalmblokjes met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zalmblokjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin en gaar.
Laat de olijven uitlekken en halveer ze.
Snijd de basilicum in fijne reepjes.
Verwarm de groene pesto in een wok op laag vuur.
Voeg de pasta toe en meng goed, zodat de pasta volledig bedekt is met pesto.
Haal de wok van het vuur en schep de rucola, gehalveerde olijven en gesneden basilicum door de pasta.
Verdeel de pasta over vier borden en leg de gebakken zalmblokjes er bovenop.
Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensalade en extra basilicumblaadjes voor garnering.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse Pinot Grigio sluit perfect aan bij de smaken van de zalm, basilicum pesto en rucola. De citrusachtige tonen maken het gerecht compleet.
Calories: 560kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 38g | Vet: 25g | Zout: 1.6g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 118
Romige champignon-paddenstoelensoep met chorizo en bosuitjes
Een hartverwarmende en romige champignon-paddenstoelensoep met een knapperige twist van chorizo en frisse bosuitjes.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 1 zakje Honig champignon-bospaddenstoelensoepmix
- 750 ml water
- 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 100 g chorizo in reepjes gesneden
- 3 eetlepels crème fraîche
Breng 750 ml water aan de kook in een pan en voeg al roerende de soepmix toe.
Laat de soep zachtjes koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak ondertussen de chorizo in een droge koekenpan knapperig.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Roer de uitgebakken chorizo door de champignon-paddenstoelensoep.
Schep 2 eetlepels soep door de crème fraîche in een apart kommetje en roer dit mengsel vervolgens door de soep voor extra romigheid.
Verdeel de soep over kommen of borden, garneer met de bosuitjes en serveer warm.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of geroosterde croutons voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de romige textuur van de soep en de hartige smaken van de champignons en chorizo.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 118
Knapperige spek maaltijdsalade met eieren en basilicum
Een frisse en voedzame maaltijdsalade met knapperig spek, eieren en basilicum. Perfect als lichte lunch of zomerse avondmaaltijd.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g krulslamelange 2 zakken
- 4 eieren maat M
- 125 g ontbijtspek
- 1 blik kidneybonen ca. 400 g
- 4 eetlepels olijfolie
- 1½ eetlepel citroensap
- 2 tl mosterd
- 250 g tomaten in partjes gesneden
- 100 g olijven zonder pit
- 2 eetlepels basilicum fijngeknipt
- Zout en peper naar smaak
Doe de sla in een bak met ruim koud water en laat 10 minuten weken.
Droog de sla in een slacentrifuge of laat goed uitlekken.
Kook de eieren in 10 minuten hard.
Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren.
Bak de plakjes spek in een droge koekenpan knapperig.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Houd 4 plakjes apart en breek de rest in stukjes.
Spoel de kidneybonen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een zeef.
Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, mosterd en zout en peper naar smaak.
Schep de sla in een grote kom en voeg het verkruimelde spek, de kidneybonen, de tomaten, de olijven en de dressing toe.
Meng goed.
Verdeel de salade over borden en garneer met de eiparten en de hele spekplakjes.
Bestrooi met het basilicum.
Serveer direct met vers stokbrood.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en extra olijfolie als dip.
Wijnadvies:
Een lichte rosé zoals een Côtes-de-Saint-Mont rosé past perfect bij deze frisse en hartige salade.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 17g | Vet: 26g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 118
Zomerse kip-courgettespiezen met gepofte aardappel en bonenschotel
Een heerlijk zomers gerecht met gegrilde kip-courgettespiezen, gepofte aardappel en een smaakvolle bonenschotel. Ideaal voor een ontspannen barbecue of lichte maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
magnetron
Grill (of barbecue)
- 1 pak pofaardappelen met yoghurt-knoflooksaus bijv. CêlaVita
- 2 uien in ringen
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2½ eetlepels olijfolie
- 2 tomaten in stukjes
- 1 pot witte bonen ca. 400 g
- ½ eetlepel oregano
- 8 kipfiletblokjes
- 3 eetlepels basilicum fijngehakt
Prik enkele gaatjes in de pofaardappelen en zet ze in de magnetron.
Verwarm ze op 700 watt gedurende ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uienringen en de knoflook op laag vuur gedurende 5 minuten.
Voeg de witte bonen toe en bak ze 5 minuten al omscheppend mee.
Voeg de tomatenstukjes en oregano toe en roer goed door.
Bereid de kip-courgettespiezen op een gloeiende barbecue of onder een voorverwarmde grill volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Strooi de fijngehakte basilicum over de gebakken bonen en roer door.
Serveer de kip-courgettespiezen met de gepofte aardappelen en de gebakken bonen.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en extra yoghurt-knoflooksaus voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc, zoals Andes Peaks Sauvignon Blanc, past perfect bij dit gerecht en versterkt de zomerse smaken.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 118
Frisse citroenyoghurt met hazelnoten en frambozen
Een fris en verfijnd dessert van hazelnoot-citroenyoghurt met verse frambozen, perfect voor een feestelijk tintje of een lichte afsluiting van de maaltijd.
Bereidingstijd15 minuten min
koeltijd1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 95 g fijngehakte hazelnoten
- 1 citroen
- 600 ml vanilleslagroomyoghurt
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g verse frambozen
Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de helft van de citroen uit.
Meng in een kom de vanilleslagroomyoghurt met de citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, vanillesuiker en de geroosterde hazelnoten.
Dek de kom af en zet de yoghurt minstens 1 uur in de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.
Was de frambozen voorzichtig in een zeef en laat ze goed uitlekken.
Schep de hazelnoot-citroenyoghurt in vier schaaltjes en verdeel de frambozen erover.
Garneer met wat extra geraspte citroenschil.
Serveertip:
Serveer met een extra topping van geroosterde hazelnoten voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een licht mousserende Moscato d’Asti voegt een feestelijk tintje toe aan dit dessert. De zoete, fruitige tonen van de wijn combineren perfect met de frisse citroen en frambozen.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 118
Tilapiapakketjes met Groenten, Rijst en Frisse Salade
Geniet van deze gezonde tilapiapakketjes met groenten, geserveerd met rijst en een frisse salade. Perfect voor een snelle, voedzame maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 410kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g rijst
- 1 ui gesnipperd
- 1 paprika in blokjes gesneden
- 400 g tilapiafilet 2 filets, elk ca. 200 g
- 100 g verse groene pesto
- 65 g pijnboompitten
- 200 g gemengde sla
- 4 eetlepels sladressing bijv. aligo
- Olie om te vetten
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
Leg vier stukken aluminiumfolie klaar en vet deze licht in met olie.
Verdeel de ui en paprika gelijkmatig over de folie.
Bestrijk de tilapiafilets met pesto en snijd ze elk in twee stukken.
Leg een stuk tilapiafilet op de groenten in elk pakketje en vouw de folie stevig dicht.
Plaats de pakketjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Meng de gemengde sla met de sladressing en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Serveer de vispakketjes direct uit de oven met de rijst en de frisse salade.
Serveertip:
Serveer de salade apart of direct naast de vispakketjes voor een kleurrijke presentatie.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past uitstekend bij dit gerecht, dankzij de frisse tonen die de pesto en groenten complementeren.
Calories: 410kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 118
Mihoensalade met teriyaki tilapia
Frisse mihoensalade met sappige teriyaki-tilapia, een snelle en smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 pesonen
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 25 g mihoen
- 2 tilapiafilets ca. 200 g
- 100 ml teriyakimarinade
- 2 eetlepels roerbakolie
- 7,5 g koriander
- 150 g peen julienne
Breng ruim water aan de kook in een pan.
Laat de mihoen ca.
5 minuten wellen, haal van het vuur en laat uitlekken.
Halveer de tilapiafilets in de lengte.
Meng 2 eetlepels teriyakimarinade in een kom.
Breng de rest van de marinade aan de kook in een koekenpan.
Leg de stukken vis in de pan en laat 4-5 minuten op hoog vuur garen, keer regelmatig.
Laat de mihoen uitlekken in een vergiet.
Klop de roerbakolie door de marinade in de kom.
Knip de koriander fijn en voeg toe aan de kom.
Meng de mihoen en peen door de marinade.
Verdeel de salade over twee borden, leg de vis erop en schep het kookvocht erover.
Serveertip:
Garneer met sesamzaadjes en extra koriander voor een frisse twist.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Rosemount Estate Sémillon/Sauvignon past perfect bij dit gerecht.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 7g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 118
Gekarameliseerde uientaart met geitenkaas en tomaat
Een smakelijke hartige taart met zachte gekarameliseerde uien, frisse tomaten en romige geitenkaas.
Bereidingstijd45 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol vers bladerdeeg 270 g
- 200 g tomaten gehalveerd
- 100 g geitenkaas in stukjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- 550 g ui in dunne halve ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- Peper en zout naar smaak
- 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels azijn
- Een handje rucola om te garneren
Verhit olijfolie en roomboter in een pan op middelhoog vuur.
Bak de uien langzaam tot ze gekarameliseerd en zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
Schep regelmatig om.
Voeg na 10 minuten Provençaalse kruiden en knoflook toe en bak 1 minuut mee.
Voeg honing, azijn, zout en peper toe, roer goed en zet het vuur uit.
Bewaar de uien.
Verwarm de oven voor op 220°C en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verdeel het bladerdeeg in tweeën en vorm een opstaande rand rondom.
Druk de randen in met een vork en prik gaatjes in het deeg.
Bak het deeg 10 minuten op 220°C.
Haal het bladerdeeg uit de oven, druk opgeblazen delen plat, en verlaag de temperatuur naar 200°C.
Verdeel gekarameliseerde uien over het deeg, leg tomaten erop, en verkruimel de geitenkaas.
Bak de taart 15-20 minuten tot goudbruin.
Garneer met rucola en serveer warm.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een fruitige rosé past perfect bij de zachte smaken van deze hartige taart.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 0.8g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 118
Gebakken tilapia met groene currysaus en courgette-rijst
Een eenvoudig maar smaakvol Thais gerecht met gebakken tilapia, romige groene currysaus en frisse courgette-rijst.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g rijst
- 2 courgettes
- 1 rode ui
- 450 g tilapiafilet 2 schaaltjes van 225 g
- 5 eetlepels boter
- 2 eetlepels groene Thaise currypasta
- 200 ml crème fraîche
- Zout en peper
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af.
Maak de courgettes schoon en snijd ze in kleine blokjes.
Pel en snipper de rode ui.
Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper.
Verhit 3 eetlepels boter in een grote koekenpan en bak de tilapiafilets in ongeveer 6 minuten gaar.
Draai de filets halverwege voorzichtig om.
Meng de groene currypasta met de crème fraîche in een steelpan en verwarm op laag vuur.
Breng op smaak met zout.
Verhit de resterende boter in een hapjespan of wok en bak de ui en courgette ongeveer 4 minuten.
Schep de gekookte rijst door het courgettemengsel en roer goed door.
Serveer de courgette-rijst op borden, leg de gebakken tilapia ernaast en giet de groene currysaus erover.
Serveertip:
Garneer met een paar takjes verse koriander of een schijfje limoen voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte, droge Riesling.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 43g | Protein: 26g | Vet: 22g | Zout: 1.3g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 118
Struisvogelbiefstuk met Appel-Vijgenchutney en Rodewijnjus
Sappige struisvogelbiefstuk met een huisgemaakte appel-vijgenchutney en een rijke rodewijnjus. Een feestelijk gerecht dat indruk maakt!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g gewelde gedroogde vijgen in stukjes gesneden
- 50 g boter
- 1 ui gesnipperd
- 2 appels geschild en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel azijn
- 4 struisvogelbiefstukken
- 200 ml rode wijn bijvoorbeeld Norton Malbec
- 100 ml water
Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op matig vuur.
Fruit de gesnipperde ui gedurende 3 minuten al omscheppend.
Voeg de appelblokjes toe en bak deze 1 minuut mee.
Doe de vijgen, azijn en 100 ml water erbij en laat het mengsel 10-15 minuten zachtjes stoven tot een dikke chutney.
Breng de chutney op smaak met zout en peper.
Bestrooi de struisvogelbiefstukjes met peper.
Verhit de resterende boter in een koekenpan op hoog vuur.
Bak de biefstukjes in 4-6 minuten bruin en vanbinnen rosé, draai ze halverwege om.
Haal de biefstukjes uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Schenk de rode wijn bij het bakvet in de pan.
Laat de wijn op hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft en roer de aanbaksels los voor een rijke jus.
Verdeel de biefstukjes over vier borden en bestrooi ze licht met zout.
Schenk de jus over de biefstuk en serveer de appel-vijgenchutney ernaast.
Serveertip:
Serveer met romige aardappelpuree en gestoomde broccoli voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een Norton Malbec. Deze volle rode wijn sluit perfect aan bij de rijke smaken van de struisvogelbiefstuk en de vijgenchutney.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 32g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 118