Kalfsschnitzelrolletjes met Kaas en Salie

Kalfsschnitzelrolletjes met Kaas en Salie

Deze kalfsschnitzelrolletjes met romige kaas en geurige salie zijn perfect voor een sfeervol diner. Snel en eenvoudig te bereiden, met een heerlijke smaakcombinatie.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Kalfsvlees, Ovenschotel
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Notenvrij
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 kalfsschnitzels
  • 120 gram belegen kaas in blokjes
  • 30 gram boter
  • 2 theelepels gedroogde salie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Leg de kalfsschnitzels plat en beleg ze met de kaasblokjes.
  • Strooi de gedroogde salie over de kaas.
  • Rol de schnitzels op en zet ze vast met cocktailprikkers.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de schnitzelrolletjes aan alle kanten bruin.
  • Leg de rolletjes in een met boter ingevette ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C tot de schnitzelrolletjes gaar zijn.
  • Serveer warm.

Notities

Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de delicate smaak van het kalfsvlees en de kaas.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 35g | Vet: 33g | Zout: 2.2g | Sugar: 1g

Andijviestamppot met Bacon en Romige Tomaat

Andijviestamppot met Bacon en Romige Tomaat

Geniet van deze heerlijke andijviestamppot met knapperige bacon en romige tomaten, perfect voor een warme en bevredigende maaltijd voor twee.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Stamppot, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 2
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 750 gram aardappels
  • 300 gram andijvie in smalle reepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tomaten in plakjes
  • 100 gram bacon in grove stukken
  • 1 eetlepel boter
  • 1 dl melk
  • 80 gram roomkaas
  • Zout naar smaak
  • Peper versgemalen naar smaak

Instructies

  • Schil en was de aardappelen, zet ze tot gebruik onder water.
  • Kook de aardappelen in weinig water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de ui en bacon ongeveer 5 minuten knapperig.
  • Voeg de tomaat toe en bak nog 3 minuten mee.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk en roomkaas erdoor tot een romige puree.
  • Schep de andijvie door de puree en verwarm de stamppot nog even kort.
  • Verdeel de stamppot over 2 borden en schep het tomaat-baconmengsel erover.
  • Breng op smaak met versgemalen peper.

Notities

Lekker met schnitzelrolleje met kaas
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio om de romigheid van de stamppot in balans te brengen.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 18g | Vet: 30g | Zout: 2.3g | Sugar: 6g

Andijviestamppot met Shoarma en Cashewnoten

Andijviestamppot met Shoarma en Cashewnoten

Een verrassende twist op de klassieke andijviestamppot, met shoarmareepjes en knapperige cashewnoten. Dit gerecht combineert de hartigheid van shoarma met de romige textuur van aardappelpuree en de frisheid van andijvie, voor een unieke en smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Noten, Stamppot, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels geschild en in stukjes gesneden
  • 800 gram andijvie gewassen en grof gesneden
  • 50 gram boter
  • 100 gram cashewnoten grof gehakt
  • 1 deciliter melk
  • 250 gram shoarmavleesreepjes
  • 1 theelepel djinten komijnzaad
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukjes.
  • Kook de aardappelen in een pan met weinig water en een snufje zout gedurende ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Verhit intussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de shoarmareepjes in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
  • Hak de cashewnoten grof en zet ze opzij.
  • Verwarm de melk in een kleine pan of magnetron.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze tot een gladde puree.
  • Voeg de warme melk en de rest van de boter toe en roer tot een romige puree.
  • Schep de gesneden andijvie, gebakken shoarmareepjes, gehakte cashewnoten en de djinten door de aardappelpuree.
  • Breng op smaak met zout en eventueel extra boter.

Notities

Lekker met atjar tjampoer.
Wijnadvies:
Een volle, droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Andijviestamppot met Komijnekaas en Knapperig Spek

Andijviestamppot met Komijnekaas en Knapperig Spek

Geniet van een hartverwarmende andijviestamppot met een twist. Deze variant combineert de pittige smaak van komijnekaas met knapperig spek en romige mosterd, voor een heerlijk vullende maaltijd die perfect is voor koude dagen.
Bereidingstijd35 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Notenvrij
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ½ kg aardappels Eigenheimers of Irene
  • 500 gram andijvie gewassen en uitgelekt
  • 150 gram komijnekaas in kleine blokjes gesneden
  • 250 gram ontbijtspek
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 25 gram boter
  • 1 dl melk
  • 3 eetlepels mosterd
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Kook de aardappelen in een pan met water en een snufje zout gedurende ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Bak ondertussen het ontbijtspek in een droge koekenpan in ongeveer 5 minuten goudbruin en knapperig.
  • Zet opzij.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze samen met het bakvet van het spek, de boter en de melk tot een romige puree.
  • Roer de mosterd, de komijnekaasblokjes, de andijvie en de bosuitjes door de puree en verwarm de stamppot al omscheppend tot deze goed warm is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer de stamppot met het uitgebakken spek en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Combineer deze stamppot met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Beaujolais.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g

Andijviestamppot met Hamblokjes en Romige Pure

Andijviestamppot met Hamblokjes en Romige Pure

Geniet van deze eenvoudige en smaakvolle andijviestamppot met krokant gebakken hamblokjes. Perfect voor een snelle, voedzame maaltijd op koude dagen, en makkelijk te bereiden voor het hele gezin.
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Kook de aardappelen in een pan met weinig water en zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de hamblokjes in enkele minuten krokant.
  • Giet de aardappelen af en maak er met de melk een romige puree van.
  • Meng de gesneden andijvie en de krokante hamblokjes door de aardappelpuree.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Instructies

  • Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar.
  • Bak de hamblokjes in de boter in enkele minuten krokant.
  • Giet de aardappelen af en maak er met de melk puree van.
  • Meng de andijvie en de hamblokjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Notities

Voor een heerlijke jus:

Fruit 1 gesnipperd uitje en 1 tomaatje ongeveer 10 minuten, strooi er 1 eetlepel bloem over en laat deze even meebakken. Voeg ¾ rundvleesbouillontablet en 5 dl water toe, breng aan de kook, laat het inkoken tot ongeveer 3⅓ dl en zeef de jus.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht. Ook een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir kan een goede keuze zijn.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 4g

Aziatische Bladerdeegrolletjes met Taugé en Wortel

Aziatische Bladerdeegrolletjes met Taugé en Wortel

Deze knapperige Aziatische bladerdeegrolletjes, gevuld met taugé, wortel en een pittige sojasaus-gembervulling, zijn perfect voor feestjes of als smakelijk tussendoortje. Direct uit de oven zijn ze op hun lekkerst!
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Groenten, Snack, Warme hapjes
Land van herkomst: Azië
Feestdagen etc: Oud & Nieuw, Verjaardag
Servings: 18 rolletjes
Calories: 90kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 2 stuks lente-ui in de lengte in vieren gedeeld
  • 200 g verse taugé
  • 2 wortels in reepjes gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal het bladerdeeg ca.
  • 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Kook de wortels beetgaar in een pan met een snufje zout.
  • Fruit de ringen lente-ui in een hete koekenpan met olijfolie, voeg de taugé toe en bak dit mengsel ca.
  • 2 minuten mee.
  • Voeg de wortel, knoflook, sojasaus, gember en chilisaus toe en verwarm het geheel kort mee.
  • Laat de vulling afkoelen.
  • Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
  • Snijd het deeg in de lengte door de helft en bestrijk beide stroken met het losgeklopte ei.
  • Verdeel de afgekoelde vulling midden op de twee lange stroken deeg.
  • Rol het bladerdeeg op en bestrijk de bovenkant nogmaals met ei.
  • Snijd de rollen in ca.
  • 4 cm brede stukken en verwijder overtollige randjes.
  • Bak de bladerdeegrolletjes in de voorverwarmde oven gedurende ca.
  • 20 minuten goudbruin.

Notities

direct serveren, dat is het lekkerste!
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Riesling of een lichte, sprankelende wijn.

Nutrition

Calories: 90kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 4g | Zout: 0.4g | Sugar: 1g

Mini Pizza’s met Drie Heerlijke Toppings

Mini Pizza's met Drie Heerlijke Toppings

Ontdek deze heerlijke mini pizza's met drie verschillende toppings: kaas-basilicumpesto, garnalen-mangochutney en spinazie-gorgonzola. Perfect voor feestjes of als smakelijke snack!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Pizza, Snack
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Oud & Nieuw, Verjaardag
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 pakken Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
  • Voor kaas-basilicumpesto-mini pizza:
  • Basilicumpesto groene pesto
  • Diverse kaassoorten
  • Geroosterde pijnboompitten
  • Voor garnalen mini pizza:
  • Mangochutney
  • Garnalen
  • Citroensap
  • Voor spinazie-mini pizza:
  • Sjalotjes of 1 kleine ui klein gehakt en kort gefruit
  • Bladspinazie direct klaar
  • Peper en zout
  • Gorgonzola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal het pizzadeeg uit de koelkast en rol het uit op het meegeleverde bakpapier.
  • Steek voor de mini pizza's het deeg uit met een uitsteekvorm of glas en leg de rondjes op de bakplaat.
  • Beleg de mini pizza's naar eigen smaak met de verschillende toppings:
  • Voor de kaas-basilicumpesto mini pizza: bestrijk het deeg met basilicumpesto, voeg verschillende kaassoorten toe en bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
  • Voor de garnalen mini pizza: smeer een laagje mangochutney op het deeg, leg de garnalen erop en besprenkel met citroensap.
  • Voor de spinazie-mini pizza: meng de gefruite sjalotjes met de bladspinazie, breng op smaak met peper en zout en voeg wat gorgonzola toe.
  • Bak de mini pizza's in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities

Tip:

Rol de deegresten met een snufje meel samen. Stans daaruit hartjes als tafeldecoratie of kneedt kleine pizzabroodjes. Leuk als voorafje! Bestrijk ze met een mengsel van olijfolie en knoflook

Varianten :

deegresten in stroken snijden, met olijfolie-knoflookmengsel bestrijken, kort bakken – heerlijk om te knabbelen!
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 6g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g

Vorarlberger Kaastaart met Uien en Bergkaas

Vorarlberger Kaastaart met Uien en Bergkaas

Geniet van deze authentieke Vorarlberger kaastaart, gevuld met een romige mix van uien, bergkaas en Emmental. Perfect als hartige traktatie voor een stevige lunch of een warme snack!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas, Lunch, Snack
Land van herkomst: Oostenrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 3
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 300 g uien fijngesneden
  • 1 ei
  • l zure room
  • 125 g geraspte bergkaas
  • 125 g geraspte Emmental
  • Peper en zout naar smaak
  • Komijn gemalen of heel
  • 1 paprika in reepjes gesneden
  • Paprikapoeder
  • Boter om te bakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het pizzadeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
  • Vouw de randen van het deeg om zodat de vulling er niet uit kan lopen.
  • Fruit de uien in boter tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Meng in een mengkom de eidooier met de zure room, geraspte kazen, kruiden en de gefruite uien.
  • Bestrijk het deeg met gesmolten boter of olie en verdeel het kaas-uienmengsel gelijkmatig over de deegbodem.
  • Bak de kaastaart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin en knapperig is.
  • Bestrooi de taart na het bakken met paprikapoeder en serveer warm.

Notities

Deze heerlijk pikante kaastaart is een recept uit de regio Vorarlberg en smaak voortreffelijk met een vers gemaakte salade.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Grüner Veltliner of een lichte rode wijn zoals een Zweigelt.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Kleurrijke Familie Pizza met Salami en Groenten

Kleurrijke Familie Pizza met Salami en Groenten

Deze kleurrijke familiepizza is rijk belegd met salami, champignons, paprika en gesmolten kaas. Een perfecte keuze voor een gezellige maaltijd met het hele gezin!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lunch, Pizza, Snack
Land van herkomst: Italië
Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus (200 g)
  • 150 g champignons in schijven gesneden
  • 200 g salami of ham in plakjes gesneden
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 2 eetlepels boter
  • Peper en zout naar smaak
  • 200 g tomaten in plakken gesneden
  • 2 paprika’s in reepjes gesneden
  • 6 eetlepels ketchup of pizzasaus
  • 1 theelepel oregano
  • 250 g geraspte Emmental of in blokjes gesneden mozzarella

Instructies

  • Fruit de champignons en uien op middelhoog vuur in de boter tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Rol het pizzadeeg uit met het meegeleverde bakpapier en leg het op een bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met de pizzasaus.
  • Verdeel de salami of ham gelijkmatig over het deeg en bestrooi met oregano.
  • Verdeel de champignons, tomatenschijfjes en paprikareepjes over de pizza en strooi de geraspte kaas of mozzarella blokjes erover.
  • Breng op smaak met extra zout en peper indien gewenst.
  • Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende ca.
  • 12 minuten totdat de kaas is gesmolten en de pizza goudbruin is.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte rode wijn zoals een Chianti of een Italiaanse Sangiovese.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 18g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 4g

Deegraster met Paprika en Ui

Deegraster met Paprika en Ui

Geniet van deze heerlijke deegraster gevuld met paprika en ui, perfect als hartig tussendoortje of lichte maaltijd. Het krokante bladerdeeg en de smaakvolle vulling maken dit gerecht tot een echte traktatie!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Lunch, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick, Verjaardag
Servings: 4 stuks
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 2 paprika’s in reepjes gesneden
  • 2 grote uien grof gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • l water
  • 1 tl tijm gehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 ei of water voor veganistisch

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Fruit de paprika en ui in de olie tot ze zacht zijn.
  • Voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomatenpuree en water toe en laat het geheel kort inkoken.
  • Laat de vulling daarna afkoelen.
  • Snijd het bladerdeeg in 2 gelijke vierkanten.
  • Leg één vierkant op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Verdeel de afgekoelde vulling over de deegbodem, houd een rand van 2 cm vrij.
  • Bestrijk de rand met geklutst ei of water.
  • Vouw het andere deegvierkant dubbel en snijd met een mes ca.
  • 1,4 cm brede stroken, maar laat een rand van 2 cm aan de open zijde intact.
  • Vouw het deeg weer open en leg het als een deksel over de belegde bodem.
  • Druk de randen van het raster goed aan op de randen van de bodem.
  • Bestrijk het raster met ei of water en bak het gevulde bladerdeeg in de voorverwarmde oven op 190°C gedurende 25-30 minuten, totdat het goudbruin en knapperig is.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 6g