Schnitzelreepjes met sinaasappelsaus
Servings: 4
Calories:
Author: Albert Heijn
- 10 g verse gemberwortel
- 1 rode peper
- 4 Tivall schnitzels 400 g,
- 3 ½ eetlepel olie
- ⅔ theelepel ketoembar
- 1 dl vers sinaasappelsap
- 1 dl rode port
- 3 theelepels allesbinder
- Chinese sojasaus
- versgemalen
- peper
- 1½ eetlepel sinaasappelmarmelade,
Gember dun schillen, in plakjes snijden en heel fijn hakken.
Peper schoonmaken, halveren en in kleine stukjes snijden.
Schnitzels in reepjes snijden.
In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten.
Schnitzelreepjes op middelhoog vuur in ca. 5 minuten bruin en knapperig bakken, af en toe omscheppen.
Laatste minuut gember en peper meebakken.
In steelpan rest van olie verhitten.
Koriander enkele seconden al roerend bakken.
Sinaasappelsap, port en marmelade toevoegen.
Saus aan de kook brengen en marmelade laten oplossen.
Saus binden met allesbinder.
Op smaak brengen met enkele druppels sojasaus en weinig peper.
Enkele eetlepels saus over vier borden verdelen en schnitzelreepjes erop scheppen.
Rest van saus apart serveren.
Lekker met gegratineerde aardappels en broccoli.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 50
Loempia’s met Kip, Groenten en Omelet
Deze zelfgemaakte loempia's zijn rijk gevuld met kip, omelet, groenten en specerijen. Krokant gebakken en perfect als snack of voorgerecht!
Voorbereidingstijd45 minuten min
Bereidingstijd29 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 20 loempia’s
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 1 el peterselie
- 1 ons kipfilet of varkensvlees
- 2 el sesamolie of arachideolie
- 2 bosuitjes
- 2 schijfjes gember
- 2 tenen knoflook
- 3 eieren
- 4 champignons
- ½ el sambal of ½ rode peper
- ½ rode paprika of groene paprika
- ½ tl bouillonpoeder
- ½ tl kerrie
- ½ tl trassi
- ½ winterwortel
- 1 snufje gemalen kummel
- 20 loempiavellen diepvries
- 350 g witte kool
- Fijngehakte prei
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- ± 1 dl water
Klop de eieren los met een snuf zout en 1 el water.
Bak een dunne omelet in een ingevette pan op laag vuur, laat afkoelen en snijd in reepjes van ca.
1 cm.
Breng in een pannetje ½ liter water aan de kook met 1 tl bouillonpoeder.
Pocheer de kipfilet hierin op laag vuur in ca.
20 minuten.
Laat uitlekken en afkoelen, snijd in kleine stukjes.
Snipper ui, gember, knoflook en hak de peper fijn.
Snijd kool, wortel, paprika en champignons in stukjes of reepjes.
Snijd prei en bosuitjes in ringen.
Wrijf de kummel fijn in een vijzel.
Verhit olie in een wok en fruit ui, gember en knoflook glazig.
Voeg sambal of peper, en trassi toe.
Voeg kool, wortel en kummel toe en bak ca.
5 minuten.
Voeg prei en paprika toe, bak 2 minuten mee.
Voeg champignons, bosuitjes en taugé toe en bak nog 1 minuut.
Laat de massa goed afkoelen.
Ontdooi de loempiavellen.
Meng de afgekoelde groenten met kip, omelet en peterselie.
Breng op smaak met bouillonpoeder, zout en peper.
Leg een loempiavel schuin, schep er ca.
1 el vulling op.
Vouw de zijkanten naar binnen, bestrijk de randen met water.
Rol op als een envelop tot een stevig pakketje.
Laat de loempia’s ca.
1 uur drogen.
Frituur tot goudbruin of vries ze in (individueel verpakt in folie en afgesloten doos).
Serveertip:
Serveer met zoete chilisaus of ketjap manis als dip.
Wijnadvies:
Past goed bij een fruitige rosé of een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 13g | Protein: 7g | Vet: 8g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 50
Mediterrane Hamburger met Bleekselderij-Ricotta en Avocadodip
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 stengel bleekselderij
- 75 g ricotta
- Versgemalen peper
- 2 eetlepels olie
- 4 Tivall hamburgers ca. 180 g
- 4 mini-ciabatta’s
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel walnootolie
- ½ zakje veldsla met bietjes ca. 75 g
- 4 eetlepels avocadodipsaus bakje ca. 115 g, AH Huistraiteur
- Zout
Voorbereiden:
Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in heel kleine stukjes.
Bewaar de blaadjes voor garnering.
Prak de ricotta met een vork fijn in een kom.
Roer de fijngesneden bleekselderij erdoor.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Opbouwen van de hamburgers:
Verdeel de veldsla over de onderste helften van de ciabatta’s.
Schep op elke ciabatta een lepel avocadodipsaus.
Leg de gebakken hamburgers op de saus.
Verdeel het bleekselderij-ricottamengsel over de hamburgers.
Wijnadvies:
Deze hamburger met bleekselderij-ricotta en avocadodip past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé. De wijn moet genoeg frisheid hebben om de verse smaken van de salade en de romige textuur van de ricotta te accentueren.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 50
Empanada met chorizo
Bereidingstijd30 minuten min
wachten20 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Servings: 8 stuks
Calories: 365kcal
Author: Cor Kevenaar
- 250 g chorizo in blokjes
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- ½ eetlepel oregano
- 1 pak mix voor pizzabodem
- 100 g pittige kaas bijv. grana padano, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- ½ zakje verse peterselie fijngehakt
- versgemalen peper
Oven voorverwarmen op 200 °C.
In koekenpan chorizo zachtjes knapperig bruinbakken.
Ui, paprika en oregano erdoor scheppen en afgedekt in ca. 7 minuten zachtjes gaar smoren, af en toe omscheppen.
Intussen in kom mix voor pizza en kaas mengen.
Olie toevoegen en deeg maken volgens aanwijzing op verpakking.
Op met bloem bestoven aanrecht deeg uitrollen tot dunne lap.
Met behulp van bordje (doorsnede ca. 14 cm) 8 rondjes uitsnijden.
Peterselie en peper naar smaak door chorizomengsel scheppen.
Chorizomengsel op deegrondjes scheppen en rondjes dubbelklappen.
Randen vochtig maken en tussen duim en wijsvinger tot mooie schulprand dichtknijpen.
Empanadas op met bakpapier beklede bakplaat in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Empananda's warm, lauwwarm of koud serveren.
Calories: 365kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 14g | Vet: 18g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 50
Thaise Viscurry met Kokosmelk
Een heerlijke Thaise viscurry met pangasius, kokosmelk en frisse limoen. Perfect met rijst en zoetzure komkommer.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 750 gram pangasiusfilet in niet te kleine stukken gesneden
- 400 gram Thaise wokgroente 1 zak
- 1 ui gesnipperd
- ½ eetlepel knoflook wokgemak
- 70 gram gele curry kruidenpasta 1 zakje, Fairtrade Original
- 400 ml kokosmelk 1 blikje
- 1 limoen rasp en sap
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- Naar smaak zout
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 bosje lente-ui in ringen gesneden
- 2 eetlepels knoflook-chili olie
Verhit de knoflook-chili olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui met de knoflook wokgemak.
Voeg de bruine basterdsuiker toe en roerbak kort.
Voeg de gele curry kruidenpasta toe en roerbak 1 minuut.
Voeg de Thaise wokgroente toe en roerbak kort.
Schenk de kokosmelk in de pan en voeg het korianderpoeder, Thaise vissaus, limoensap en limoenrasp toe.
Breng het geheel aan de kook.
Proef en breng op smaak met zout naar wens.
Leg de stukken pangasiusfilet in de pan, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de vis in ongeveer 10 minuten gaar worden.
Serveer de curry met rijst en garneer met lente-ui ringen.
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc om de pittige en zure tonen van de curry te complementeren.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 50
Rundereepjes Wokgerecht met Cambodjaanse Groenten
Een smaakvol wokgerecht met gemarineerde rundereepjes, Cambodjaanse groenten en champignons. Perfect met rijst of noedels!
(exclusief marineren)30 minuten min
Land van herkomst: Azië, Cambodja
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
Voor de marinade:
- 1 rode peper klein gesneden
- 3 teentjes knoflook geplet en fijngehakt
- 3 eetlepels ketjap medja of 2 manis en 1 asin
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel mirin Japanse rijstwijn
- ½ eetlepel sambal oelek meer of minder naar smaak
- 2 eetlepels sesamolie
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Voor het gerecht:
- 350 gram runderreepjes
- 400 gram Cambodjaanse wokgroente 1 zak
- 250 gram champignons in blokjes
- 2 handjes lente-ui ringen
- 2 eetlepels witte sesamzaadjes
Meng de ingrediënten voor de marinade in een mengkom.
Voeg de runderreepjes toe en laat minimaal 2 uur marineren (langer is beter).
Verhit een wok of koekenpan en bak de gemarineerde runderreepjes kort op hoog vuur.
Schep de runderreepjes uit de pan en zet apart.
Gebruik dezelfde pan en bak de champignons en lente-ui ringen in de overgebleven marinade gedurende een paar minuten.
Voeg de Cambodjaanse wokgroente toe en roerbak alles op hoog vuur voor een paar minuten.
Voeg de runderreepjes weer toe en roerbak nog 1 tot 2 minuten tot alles goed doorgewarmd is.
Serveer het gerecht met rijst, woknoedels of bami en bestrooi met witte sesamzaadjes.
Combineer met een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 50
Gestoomde broodjes met vlees
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
wachten20 minuten min
Totale tijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Kevenaar
- ½ pak mix voor witbrood a 500 g
- 2 eetlepels arachideolie
- 200 g half-om-halfgehakt
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 bosuitjes in ringetjes
Voorbereiden
Mix voor witbrood met 150 ml handwarm water en 1 eetlepel olie tot soepel deeg kneden.
Deeg 10 minuten afgedekt laten rijzen.
Deeg in 8 gelijke balletjes verdelen en vervolgens nog 30 minuten afgedekt laten rijzen.
In koekenpan rest van olie verhitten en gehakt rul bakken.
Knoflook, hoisinsaus en sherry erdoor roeren en geheel nog 1 minuut bakken.
Pan van vuur nemen en bosuitjes erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Bereiden
Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster.
Water aan de kook brengen.
Deegballetjes op een werkvlak tot platte cirkels duwen.
In midden van elke cirkel 1 eetlepel gehaktmengsel scheppen.
Randen van deeg dichtvouwen en broodjes bovenop dichtdraaien.
Bodem van stoommandje bekleden met bakpapier.
Broodjes met naden naar beneden erin leggen.
Mandje op rekje in wok zetten en afdekken met bolle deksel van wok.
Of stoommandje van stoompan invetten met wat olie en broodjes erin zetten.
Broodjes in 15 minuten gaarstomen.
De gestoomde broodjes zijn ook heel lekker als snack.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 9g | Vet: 8g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 50
Mongools Gegrild Lamsvlees met Geroosterde Uien
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
wachten30 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Kevenaar
- 3 eetlepels droge sherry
- 1½ eetlepel lichte sojasaus
- 3 cm verse gemberwortel fijngehakt
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 600 g lamsboutlapjes Ó la minute gesneden
- 1 eetlepel olie
- 2 uien in ringen gesneden
- Zout en peper naar smaak
Meng in een kom de droge sherry, sojasaus, fijngehakte gember, bruine basterdsuiker en knoflook.
Snijd de lamsboutlapjes in repen van ongeveer 4 cm breed en meng ze door de marinade.
Laat minimaal 30 minuten marineren.
Verwarm de ovengrill voor.
Haal de gemarineerde lamsrepen uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
Leg ze op een bakplaat.
Schuif de bakplaat ongeveer 10 cm onder de hete grill en rooster het vlees in ongeveer 6 minuten bruin en gaar, keer halverwege om.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de uiringen al omscheppend tot ze zacht en goudbruin zijn.
Verdeel het gegrilde lamsvlees over vier borden.
Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Verdeel de gebakken uiringen over het lamsvlees.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Shiraz of een Merlot past goed bij de kruidige smaken van het gegrilde lamsvlees.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 34g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 50
Super ceasarsalade
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 fougasse de champain afbakbrood, 350 g
- 3 eieren
- 1 schaaltje kipfilet blokjes / ca. 300 g
- 25 g boter
- 1 zak ijsbergsla 200 g
- 300 g Tasty Tom tomaten
- 100 zwarte olijven zonder pit
- 2 pakken saladbar Caesar salade saladepakket, à 114 g
Brood volgens gebruiksaanwijzing afbakken.
Eieren in 8 minuten koken, onder koud stromend water afspoelen en pellen.
Kip bestrooien met zout en peper.
In koekenpan boter verhitten en kip in 5 minuten gaar en bruin bakken.
Tomaten in partjes snijden.
In grote schaal sla, tomaten, olijven en dressing (uit pak) mengen.
Eieren in partjes snijden.
Ei en kip over salade verdelen.
Salade met croutons (uit pak) en kaas (uit pak) bestrooien.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 50
Stamppot van prei met jus en rookworst
Snel te maken
Stamppot serveren met jus en stuk rookworst.
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 kg aardappels kruimig
- 600 g prei
- 1 rode paprika
- 6 eetlepels boter
- 1 magere rookworst 275 g
- 1 zakje jus voor stamppot met ui en spekjes 19 g
- 150 ml halfvolle melk
Aardappels schillen, in stukken snijden en met zout in 20 minuten gaarkoken.
Prei schoonmaken en in ringen snijden.
Paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
Paprika 2 minuten bakken.
Prei toevoegen en al omscheppend 5 minuten bakken.
In pan rest van boter smelten.
Juspoeder en 250 ml water toevoegen en goed roeren.
Jus 1 minuut laten doorkoken.
Melk verwarmen.
Rookworst in magnetron volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
Aardappels stampen en met warme melk tot een smeuïge puree roeren.
Prei door puree scheppen en met zout en peper op smaak brengen.
Stamppot serveren met jus en stuk rookworst.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 50