Gehaktballetjes van Onbekende Auteur
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 zakje marinademix van silvo
- 1 kg rundergehakt
- 1 uitje fijn gesneden
- 1 ei
- 5 teentjes knoflook geperst
- ketjap manis
- beschuit of paneermeel
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 52
Lauwwarme salade met kidneybonen
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 duopakje magere spekreepjes 250 g
- 1 ui
- 2 tomaten
- 2 blik kidneybonen à 400 g
- 4 zoetzure augurken
- 1 zak gemengde sla 200 g
- 100 ml balsamicodressing fles à 300 ml
- 1 bruin stokbrood
In droge koekenpan spekreepjes krokant uitbakken.
Intussen ui pellen en snipperen.
Tomaten schoonmaken en in stukjes snijden.
Spek uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
Ui en tomaat ca. 3 minuten in achtergebleven spekvet bakken.
Bonen afgieten, toevoegen en ca. 3 minuten meewarmen.
Augurken in plakjes snijden.
Sla in schaal doen en bonenmengsel erop scheppen.
Stokbrood snijden en bij salade serveren.
Dressing, spekreepjes en augurk door bonenmengsel scheppen.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 52
Lekkerbekjes met mosterdsaus
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 800 g aardappels vastkokende
- ½ pot volle kwark à 500 g
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 4 eetlepel(s) Dijonmosterd pot à 215 g
- ½ zakje peterselie verse à 30 g
- 2 zachtzure appels
- 1 schaal bietjes gekookte ca. 500 g
- 2 schaaltjes lekkerbekjes à ca. 225 g
Aardappels onder stromend water schoonborstelen, halveren en in ca. 20 minuten gaar koken.
Kwark mengen met mayonaise en mosterd.
Peterselie fijn knippen en door kwark scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appel in stukjes snijden.
Bietjes schillen en in plakken snijden.
In magnetron bietjes met appel ca. 2 minuten afgedekt verhitten op hoogste stand (700 watt).
In droge koekenpan lekkerbekjes in ca. 3 minuten verwarmen.
Lekkerbekjes serveren met gekookte aardappels in schil, mosterdsaus en bietjes.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 52
Lekkerbekjes met rösti
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 zakken rösti aardappelkoekjes à 100 g
- 2 schaaltjes lekkerbekjes gebakken à ca. 200 g
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 1 bakje rucolasla 30 g
- 1 zak gemengde sla 200 g
- 3 eetlepels slafris tuinkruiden sladressing, fles
- 1 cup vissaus ravigotte 150 g
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Rösti wellen volgens gebruiksaanwijzing.
In oven lekkerbekjes verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten.
Röstikoekjes bakken volgens gebruiksaanwijzing.
Rucola grof snijden.
Sla mengen met rucola en dressing.
Lekkerbekjes serveren met sla, röstikoekjes en ravigotesaus.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 52
Kipspiesen met satésaus
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 schaaltje kipfilet ca. 350 g
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
- 1 blik sperziebonen 850 g
- ½ emmer kant-en-klare satésaus à 500 g
Satéprikkers in water leggen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Kipfilets in lange dunne repen snijden en in de lengte al zigzaggend aan prikkers rijgen.
Kip met 2 eetlepels olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
In koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes goudbruin bakken.
Sperziebonen 5 minuten verwarmen.
Sateetjes vlak onder grill leggen en in 5 tot 7 minuten gaar en bruin grillen,
halverwege keren.
Satésaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
Sateetjes serveren met saus, gebakken aardappelschijfjes en sperziebonen.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 52
Knolselderijsoep met paddenstoelen
Snel te maken
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 uien gesnipperd
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
- ½ knolselderij in blokjes
- 200 ml kookroom light
- 750 ml kippenbouillon van tablet
- 200 g paddestoelenmelange in reepjes
- 25 g selderij verse / fijngeknipt
In soeppan ui in helft van olie goudbruin fruiten.
Knolselderij erdoor roeren en 5 minuten meebakken.
Kookroom en bouillon toevoegen en 15 minuten zachtjes doorkoken.
Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en paddenstoelen op hoog vuur 5 minuten bakken, op smaak brengen met zout en peper.
Met staafmixer soep pureren en op smaak brengen met (zout en) peper.
Soep over vier kommen verdelen en paddestoelen erin leggen.
Selderij erover strooien.
Grote pan soep gemaakt om wat over te houden voor een ander moment?
Zet de warme
pan in een bak met koud water en roer de soep goed door.
Op die manier koelt de soep snel af en dat is belangrijk om zuur worden te voorkomen.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 52
Krieltjes met tartaar, spek en paddestoelen
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 g spruitjes
- ½ duobakje gerookte spekblokjes à 250 g
- 1 bakje champignons
- 50 g boter
- 2 zakjes barbecuekrieltjes à 425 g
- 4 tartaartjes
Spruitjes schoonmaken en in 8 minuten beetgaar koken.
In koekenpan spekblokjes uitbakken.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Spek uit pan nemen, helft van boter verhitten en champignons en krieltjes 8 minuten al omscheppend bakken.
Tartaartjes bestrooien met zout en peper en in 7 minuten gaar bakken.
Spek door krieltjes scheppen.
Krieltjes met spruitjes en tartaar serveren.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 52
Gegrilde lamskoteletten met een taartje van lamszwezerik
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 16 lamskoteletjes
- 8 tortelonni gigante
- parmezaanse kaas
- peper
- zout
- 40 g roomboter
- 400 g lamszwezerik geblancheerde en schoongemaakte
- 100 g zeekraal
- 1 dl witte wijn
- 3 dl lamsfond
- 3 dl koksroom
- 3 pomodori tomaten
- 100 g lamsoren groenten
- 1 bosje basilicum
- 2 bol mozzarella
- olijfolie
Grill de koteletjes kort aan beide zijden met een mooi streepjes effect.
Bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm.
Kook de tortelloni al dente in licht gezouten water.
Verwarm de boter in een koekenpan met dikke bodem en bak de stukjes lamszwezerik tot licht bruin en bak halverwege de zeekraal mee.
Haal de zwezerik en zeekraal uit de pan.
Blus de pan af met witte wijn en laat tot de helft inkoken.
Voeg de lamsfond toe en laat weer inkoken.
Voeg als laatste de koksroom erbij en laat indampen tot de gewenste dikte.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaten in plakjes.
Laat de lamsoren in een koekenpan in weinig boter kort stoven.
Pluk de blaadjes basilicum.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
Zet 4 roestvrij stalen ringen van 6 centimeter doorsnede en 4 centimeter hoog op een met olijfolie bestreken bord.
Vul de ringen om en om met mozzarella, tomaat, basilicum, zwezerik en lamsoren.
Let erop dat de bovenste laag bestaat uit mozzarella.
Bestrooi elke laag met peper en zout en een paar druppels olijfolie.
Verwarm het grillelement in de oven voor en zet het bord onder de grill tot de mozzarella licht gegratineerd en het taartje lauwwarm is.
Zet het mozzarellataartje op het midden van voorverwarmde borden.
Leg de lamskoteletjes eromheen.
Lepel er de saus en de warme tortelloni bij.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 52
Gegratineerde tomatenpuree schotel met kip
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 lente-uitjes
- 35 g boter
- 4 enkele kipfilets
- 1 blik tomatenblokjes gepelde ca. 400 g
- ½ eetlepel(s) Italiaanse kruiden
- 1 kg aardappels kruimige
- wat melk warme
- zout
- nootmuskaat
- Klontje boter voor invetten
Verwarm de oven voor op 250ºc enn vet een ovenschaal in.
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn, snijd de schoongemaakte uitjes in ringetjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets aan alle kanten bruin, bestrooi de filets met zout en peper en bak ze zachtjes in nog ca. 6 minuten gaar.
Leg de filets in de ovenschaal.
Bak de ui en de knoflook in het achtergebleven bakvet zachtjes gaar en roer de uiringetjes, de tomaat met het vocht en de Italiaanse kruiden erdoor, schep het tomatenmengsel rondom en over de kipfilets.
Schil en was de aardappels, snijd ze in blokjes, kook ze gaar, stamp ze fijn, voeg melk, zout en peper toe en pureer ze glad.
Voeg een klontje boter toe.
Dek het gerecht af en bak de schotel in ca. 30 minuten goudbruin.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 52
Reuzengehaktschijf met boontjes
Snel te maken.
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 400 g rundergehakt
- 1 ei
- 2 eetlepel(s) tomatenketchup
- 4 eetlepel(s) paneermeel
- 5 eetlepel(s) margarine
- 1 zak krielaardappels 450 g
- 600 g sperziebonen
Gehakt met ei, tomatenketchup, zout, peper en paneermeel mengen en er platte schijf van vormen.
In kleine koekenpan 2 eetlepels margarine verhitten.
Gehaktschijf er plat inleggen, pan afdekken en aan beide kanten 8 minuten gaarbakken.
Intussen in koekenpan rest van margarine verhitten en krieltjes in 12 minuten bruinbakken, af en toe omscheppen.
Boontjes schoonmaken en in 4 minuten halfgaar koken.
Boontjes laten uitlekken en nog 2 minuten met aardappels meebakken.
Gehaktschijf in 4 punten snijden en met aardappeltjes en boontjes serveren.
Lekker met wat extra tomatenketchup.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 52